Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 294 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 20  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Lion elektro
PříspěvekNapsal: stř 27.01.2016 13:03 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 15891
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Jen 2s, při použití 3s bys musel jít do vrtule o dost menší abys ho nepřetížil.
Spolehlivě na 2s chodí s vrtulemi až do 10/5.

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Lion elektro
PříspěvekNapsal: stř 27.01.2016 13:14 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2011
Příspěvky: 2461
Bydliště: Praha Letňany
varok píše:
Motorek tedy budu mít Emax CF 2822, ale nevím jakou k tomu sklopnou vrtuli. Psali jste kolem 9x5 ale vůbec nevím. Stačila by nějaká levnější sklopka. Nevím ale jaký zvolit průměr kuželu.


Přesně tenhle motor jsem měl v prvních "soutěžních" strojích na Depron CUP. Na 2S v pohodě zvládal sklopku 10/6,-listy Graupner, kužel MP Jet o průměru 30mm, teď nevím na 100% rozteč trámce, večer můžu doma změřit. Ale pozor - provozoval jsem ho ve "větroňovém" režimu-tj. max 30sec chod motoru a po vystoupání klouzavý let.

_________________
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Lion elektro
PříspěvekNapsal: stř 27.01.2016 13:19 
Mazák
Mazák

Registrován: 4.7.2012
Příspěvky: 1418
Bydliště: Havířov
No já právě ještě nevím, jak dlouho bude let trvat. Mám v plánu taky používat motor jen na vystoupání a vypnout ho, popř. v nějakých kritických situacích tomu dát rychlost. Ale já to právě nechci žádnou stíhačku, něco pomalého, tak nevím za jak dlouho je schopný takový větroň s rozpětím asi 1700mm vystoupat do výše zhruba 100m. Co jsem párkrát létas moji cessnou 480, rozpětí 1120mm, tak ta byla schopná na plný výkon vystoupat do asi 100m během minuty? Odhadem.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Lion elektro
PříspěvekNapsal: stř 27.01.2016 13:20 
Mazák
Mazák

Registrován: 4.7.2012
Příspěvky: 1418
Bydliště: Havířov
Dal bych i odkaz na nějaké video na youtube, ale něco podobného jsem zatím nenašel. Nevím pod jakým názvem hledat. :oops:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Lion elektro
PříspěvekNapsal: stř 27.01.2016 13:37 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2011
Příspěvky: 2461
Bydliště: Praha Letňany
Jestli budeš mít hmotnost těch cca 600g, jak je někde na začátku, tak za 30 sec jsi s tím motorem ve 100m bohatě. A myslím, že i s vrtulí třeba 9/6, kdybys ho chtěl ten motor šetřit.

_________________
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Lion elektro
PříspěvekNapsal: stř 27.01.2016 13:47 
Mazák
Mazák

Registrován: 4.7.2012
Příspěvky: 1418
Bydliště: Havířov
Pořád nechápe. :roll:
Já chci právě opak než píšete. Nevím jak to popsat, ale já chci právě aby to létalo pomalu. Ještě neumím pořádně létat, tak se chci učit a s větroni nemám vůbec žádné zkušenosti.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Lion elektro
PříspěvekNapsal: stř 27.01.2016 15:08 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 8.12.2013
Příspěvky: 437
Bydliště: Rokycany
Je to jednoduché. Pomalu udržovat výšku to bude tak na necelou 1/4 plynu. Na půl plynu pomalu stoupat. A až se s ním seznámíš a zvládneš korigovat tah, tak dáš "kotel" a jsi ve 100m za 10 - 15 vteřin. Vrtuli dej doporučenou, protože to bude brzy, to zatápění pod kotlem. :D Já zatopil při čtvrtém letu, a už jinak nelítám. 30 vteřin, 300m a hledat termiku :lol:


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Lion elektro
PříspěvekNapsal: stř 27.01.2016 15:12 
Mazák
Mazák

Registrován: 4.7.2012
Příspěvky: 1418
Bydliště: Havířov
Juj, tak to se mi líbíte čím dál více. (myšleno obrazně) Už předtím vaše odpověd v tom druhém tématu, že radši lepíte než létáte. To mě hrozně nadchlo a snad to bude platit i u mě. U toho mého prvého letadla Cessna jsem taky více lepil než létal. :)

A když se zeptám blbě, jak tady čtu, tak jsem si vybral zbytečně silný motorek? No ale vysílačku mám starou, natrimovat plyn na menší točky ale jde, tak v nejhorším zvolím tuhle variantu. Co vy na to?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Lion elektro
PříspěvekNapsal: stř 27.01.2016 15:16 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2011
Příspěvky: 2461
Bydliště: Praha Letňany
varok píše:
Pořád nechápe. :roll:
Já chci právě opak než píšete. Nevím jak to popsat, ale já chci právě aby to létalo pomalu. Ještě neumím pořádně létat, tak se chci učit a s větroni nemám vůbec žádné zkušenosti.

Tak jinak. jako první model jsem měl Wind Dragon, což byl cvičný hornoplošník s tlačnou vrtulí. S tím jsem udělal první krůčky. Postupem času jsem postavil takového "bastlíka" z depronu (pořád jsem to bral jako model k tomu, abych se učil lítat):

http://www.rcalbum.cz/model/5521-p-y-lous.html
je tam použitý právě motor CF 2822, hmotnost to má cca stejnou jako uvádíš u toho Liona. A rozhodně to nebyla žádná raketa. Ale za těch 30 sec to v případě potřeby do těch 100 m nastoupalo. A když na to přijde-vždyť nemusíš lítat na plný plyn.

_________________
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Lion elektro
PříspěvekNapsal: stř 27.01.2016 15:20 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 8.12.2013
Příspěvky: 437
Bydliště: Rokycany
Vůbec neřeš výkon vybraného motůrku. Toho není nikdy dost :) Jen dej doporučenou vrtuli, ať je využitý, až si zvykneš. Stejně budeš létat 99% času bez motoru.
A tykáme si tu. Jsme na jedný lodi :D


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Lion elektro
PříspěvekNapsal: stř 27.01.2016 15:22 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.1.2009
Příspěvky: 533
Bydliště: okr. Blansko
Obrázky: 0
Tento pohon (motor) s vrtulí 9/6 i 9/5 je hojně používán na Flopa od ŠADu
http://www.rcalbum.cz/hledat?q=flop
S LiIon 2000mAh dvoučlánkem pak dokážeš létat hodinu - osobně vyzkoušeno.
Mám zato, že s Lionem to bude i lepší.

_________________
Pepa * Flash, SU-29, SLIM, ION ( FX 32, TARANIS 9E, +multimodul deviations a několik hraček )


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Lion elektro
PříspěvekNapsal: stř 27.01.2016 15:22 
Mazák
Mazák

Registrován: 4.7.2012
Příspěvky: 1418
Bydliště: Havířov
A ještě prosím k těm vrtulím a kuželům. Na elektrovětroně raději asi sklopku, že? A jak jste mi psali, tak u pana Víta nebo u pecky vyberu tedy nějaký mp jet, ale pořád nevím jak se to počítá. Vyberu si tedy zatím menší vrtuli 9/5, ať motorek hned nehuntuji. Kužel vyberu třeba 30mm, ale jak se počítá ten trámec, na který se šroubují ty listy vrtule? Čím dám širší ten trámec, tím kratší mohu použít listy, nebo je v tom nejaký princip?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Lion elektro
PříspěvekNapsal: stř 27.01.2016 15:24 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2011
Příspěvky: 2461
Bydliště: Praha Letňany
Určitě sklopku a pak na regulátoru nastavit brzdu, aby se sklopila. Kužel vyber podle průměru čumáku letadla, aby plynule navazoval.

_________________
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Lion elektro
PříspěvekNapsal: stř 27.01.2016 15:39 
Mazák
Mazák

Registrován: 4.7.2012
Příspěvky: 1418
Bydliště: Havířov
Dobře, tak motorek už nebudu řešit a rezerva je rezerva. Na tom RCalbu používá u toho flopu každý trošku jiný motor, ale pohybují se plus mínus kolem toho 2822, 2830 apod. Vrtule mají od asi 8x5 až po asi 9x6, co jsem četl. Jeden tam má dokonce napsáno, vrtuli 6x4 a 2S baterii? Kužel bych tedy použil tento: http://www.peckamodel.cz/produkt/rc-mod ... l-pr-30-mm ?
Ale je tam napsáno 10x8, to znamená průměr vrtule? To už je moc. Menší tam ale nevidím.

A listy k tomu tyhle: http://www.peckamodel.cz/produkt/rc-mod ... x5-23x12cm
?


Naposledy upravil varok dne stř 27.01.2016 15:51, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Lion elektro
PříspěvekNapsal: stř 27.01.2016 15:46 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2011
Příspěvky: 2461
Bydliště: Praha Letňany
varok píše:
Ale je tam napsáno 10x8, to znamená průměr vrtule? To už je moc. Menší tam ale nevidím.

To klidně ignoruj. Co se týká rozteče, tak vybírej zase podle čumáku letadla - aby se ti listy sklopily. Samozřejmě, větší rozteč znamená větší průměr vrtule. Jestli se nepletu, MP jet má u průměru 30 mm i rozteč 35 mm. Nestačila by ti?

_________________
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 294 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 20  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz