Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 294 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Lion elektro
PříspěvekNapsal: ned 11.12.2016 18:53 
Mazák
Mazák

Registrován: 4.7.2012
Příspěvky: 1418
Bydliště: Havířov
montykh: To máte ten trup i potáhnutý nějakým papírem, nebo jen zatmelené a stříknuté barvou?


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Lion elektro
PříspěvekNapsal: ned 11.12.2016 19:19 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 19.2.2016
Příspěvky: 259
Bydliště: Kutná Hora
Mám to Vliesem, aby to bylo pevné.

varok píše:
montykh: To máte ten trup i potáhnutý nějakým papírem, nebo jen zatmelené a stříknuté barvou?

_________________
Když musíš, tak musíš....
Palio Pro, LionE, Coptera 250, Orca - bude, Taranis T9


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Lion elektro
PříspěvekNapsal: ned 11.12.2016 19:25 
Mazák
Mazák

Registrován: 4.7.2012
Příspěvky: 1418
Bydliště: Havířov
Aha, ale vypadá to pěkně. A ten předek je takový hranatý, nemá to zbytečně velký odpor vzduchu? I když u takového větroně se to asi moc neřeší, že?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Lion elektro
PříspěvekNapsal: ned 11.12.2016 19:55 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 19.2.2016
Příspěvky: 259
Bydliště: Kutná Hora
Ještě to neletělo, ale hranaté to je, protože jsem konstručně modelařil po šestnácti letech a nepřemýšlel u toho. Teď bych to už udělal jinak. Prostě místo té krátké špice, co má lion je tam kužel.

_________________
Když musíš, tak musíš....
Palio Pro, LionE, Coptera 250, Orca - bude, Taranis T9


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Lion elektro
PříspěvekNapsal: ned 11.12.2016 20:15 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.3.2014
Příspěvky: 1151
Bydliště: Letovice,ČR
varok píše:
montykh: To máte ten trup i potáhnutý nějakým papírem, nebo jen zatmelené a stříknuté barvou?


Vždycky je dobrý to potáhnout! Jednak to zpevní a druhak bez potahu by to bylo za chvíli škaredý. Už před časem dával Veka obrázky, jak to dopadne bez potahu. Ale asi bych to nenašel. :(

_________________
Co napíšu je jen můj názor, který nikomu nevnucuju.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Lion elektro
PříspěvekNapsal: ned 11.12.2016 21:31 
Mazák
Mazák

Registrován: 4.7.2012
Příspěvky: 1418
Bydliště: Havířov
Já jsem pročítal staré témata co se týče potahování a povrchové úpravy. Ano, p. Veka1 tam dával fotky modelu, který nebyl potáhnutý a nakonec byl dost omlácený. Zajímám se taky o to, za chvíli mě totaky čeká. Ale já budu potahovat asi nějakým papírem.
Jsem úplně unešen, že když koukám na různé modely, tak je potah takový nenapnutý úplně. I já jsem to tak kdysy měl na gumáčkovi. Pan veka1 má na obrázcích potahy nádherně rovné a napnuté. Hold to jsou ty léta zkušeností.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Lion elektro
PříspěvekNapsal: ned 11.12.2016 23:58 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 19.2.2016
Příspěvky: 259
Bydliště: Kutná Hora
Jsem to dělal prvně a s Vliesem nebyl problém

_________________
Když musíš, tak musíš....
Palio Pro, LionE, Coptera 250, Orca - bude, Taranis T9


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Lion elektro
PříspěvekNapsal: pon 02.01.2017 17:22 
Mazák
Mazák

Registrován: 4.7.2012
Příspěvky: 1418
Bydliště: Havířov
Dobrý den, jaké prosím používáte do těchto modelů serva na VOP a SOP? Chtěl jsem dát mé oblíbené 9g, ale dnes mi to bylo rozmluveno prodavačem, že mám použít spíše silnější 17g. Ty 9g prý moc dlouho nevydrží, mají plastové převody a budou se trapit.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Lion elektro
PříspěvekNapsal: pon 02.01.2017 17:44 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 19.2.2016
Příspěvky: 259
Bydliště: Kutná Hora
Dal jsem kovové 13g

varok píše:
Dobrý den, jaké prosím používáte do těchto modelů serva na VOP a SOP? Chtěl jsem dát mé oblíbené 9g, ale dnes mi to bylo rozmluveno prodavačem, že mám použít spíše silnější 17g. Ty 9g prý moc dlouho nevydrží, mají plastové převody a budou se trapit.

_________________
Když musíš, tak musíš....
Palio Pro, LionE, Coptera 250, Orca - bude, Taranis T9


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Lion elektro
PříspěvekNapsal: pon 02.01.2017 17:55 
Mazák
Mazák

Registrován: 4.7.2012
Příspěvky: 1418
Bydliště: Havířov
Takže ty maličké 9g jsou fakt málo?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Lion elektro
PříspěvekNapsal: pon 02.01.2017 20:10 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 15855
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Nejsou malo. Puvodne smerovku tahal elektromagnet nebo "spagomatik" z moturku Igla na 1.5V ...
Muj nazor, jine se mohou i silne lisit :-D

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Lion elektro
PříspěvekNapsal: pon 02.01.2017 20:19 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.3.2014
Příspěvky: 1151
Bydliště: Letovice,ČR
Málo nejsou. Ale taky málo snesou. Stačilo mi při sestavování zavadit o křidýlko a převody byly v ... :( .
Na malý jsem začal používat tyto:
https://eshop.reichard.cz/serva/go-13mg ... ziska.html
nesou o tolik dražší a víc snesou.

_________________
Co napíšu je jen můj názor, který nikomu nevnucuju.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Lion elektro
PříspěvekNapsal: pon 02.01.2017 20:33 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.5.2003
Příspěvky: 1014
Bydliště: Praha 5 Lužiny
Obrázky: 0
Já mám v Lionu HS-45HB 8g a bez problémů pokud ti chodí vše volně stačí 9 g ale určitě né serva typu TG9, tover a podobné serva která se prodávají na ebay za 40 - 60 kč to nejsou serva která jdou použít na rc modely.


Přílohy:
lion ok.jpg
lion ok.jpg [ 381.39 KiB | Zobrazeno 623 krát ]

_________________
https://www.youtube.com/user/blueangel222222/videos
Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Lion elektro
PříspěvekNapsal: pon 02.01.2017 20:43 
Mazák
Mazák

Registrován: 4.7.2012
Příspěvky: 1418
Bydliště: Havířov
shorty: No mě nabízel prodavač podobné ale silnější: https://eshop.reichard.cz/serva/mikro-a ... o-17g.html

Měl je ale trošku dražší. Nevím jestli má i ty 13g, tak bych vzal ty.

Blueangel: Ty maličké s plastovými převody 9g jsem měl v Cessně a každou chvilku zlomené zuby.
Značku nevím konkrétně, ale takové prostě kolem 100,- kč typu e-max apod.

Takže mám zvolit raději 13g a více? Už mám autí, tak můžu zajet osobně do pvmodel apod. :) RCking je taky v ostravě, ale nevím kde, ještě jsem tam nebyl.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Lion elektro
PříspěvekNapsal: pon 02.01.2017 20:53 
Mazák
Mazák

Registrován: 4.7.2012
Příspěvky: 1418
Bydliště: Havířov
V pvmodelu by měli mít i ty 13g jak dával shorty. http://www.pvmodel.cz/produkt/go-13mg-servo-13g-u5926
Tak až tam pojedu příště, zkusím se na ně zeptat.
Děkuji za rady


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 294 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: martin z a 8 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz