px




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 82 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Multiplex Heron
PříspěvekNapsal: pon 24.10.2016 13:23 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 1.12.2015
Příspěvky: 11
Bydliště: Praha
Obrázky: 0
Cením sebekritiku v poslední větě.
Simulátor je skvělý, aby jsi dostal pod kůži automatické návyky co je nahoru, co dolu co doprava, co doleva a to bez ohledu zda je letadlo od tebe, k tobě nebo na zádech.
nevím jak u jiných ale u mne na simulátoru funguje psychologický efekt resetu. Na simu to je vždycky víc v pohodě protože se to dá vrátit bez nutnosti sahat do peněženky. Jak mám venku poslat do vzduch některý z letadel a delší dobu nelítám, úplně v pohodě nejsem. Musíš se prostě "vylítat".
Vidím to i na dětech. Simulátor dá v pohodě a v reálu nemá problém zazmatkovat.
Je to o schopnostech. Někdo zvládá základy a dostat letadlo na zem v celku hned při prvním letu a někdo nikdy.

_________________
J J J

__________________________________________

T14SG / T6EXP, Heron, Gemini, Unique, Funtastic


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Multiplex Heron
PříspěvekNapsal: pon 24.10.2016 13:25 
Mazák
Mazák

Registrován: 2.2.2012
Příspěvky: 999
Simulátor je dobrý základ,ale realita bývá někdy trošku odlišná.Než si pořídíš své první éro,zajdi na nejbližší modelářské letiště a popros někoho ať ti nějaký začátečnický epp model půjčí a zkus trošku polítat.Třeba jsi šikovný,simulátor tě připravil dobře tak si nějaký epp vozembouch kup,ale Herona jako první éro bych ti asi nedoporučil! :D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Multiplex Heron
PříspěvekNapsal: pon 24.10.2016 14:20 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 1.12.2015
Příspěvky: 11
Bydliště: Praha
Obrázky: 0
Nejsem si jistý, zda bude někdo ochoten pujčit éro i když EPP.
S touhle přímou otázkou bych byl velmi opatrný. Já bych nepujčil. :wink:

Zkus se poptat na fóru nebo na některém letišti se decentně zeptat, kdo by uměl a byl ochotný "pujčit" v režimu učitel žák.
U mne by ta možnost byla, ale momentálně jsem časově na delší dobu OUT.

_________________
J J J

__________________________________________

T14SG / T6EXP, Heron, Gemini, Unique, Funtastic


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Multiplex Heron
PříspěvekNapsal: pon 24.10.2016 14:41 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 12.8.2016
Příspěvky: 13
Díky chlapci za rady.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Multiplex Heron
PříspěvekNapsal: čtv 27.10.2016 18:47 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 3.1.2007
Příspěvky: 1052
Bydliště: ŽATEC
Obrázky: 0
Tak jsem zjistil, že motor Turnigy GliderDrive SK3 Competition Series - 3850 - 3.5 960kv se do Herona nevejde, respektivě, když se namontuje motor, nejde nasadit kabina - přední spodní částí se o motor opírá. :( . Takže jsem se rozhodl pro jinou motorizaci a to pro FOXY G2 C2820-1150 a využiji i setovou vrtuli 12x6.

_________________
Nemusíš vše vědět, ale musíš vědět, kde na vše najdeš odpověď.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Multiplex Heron
PříspěvekNapsal: pát 28.10.2016 21:18 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 5.9.2010
Příspěvky: 432
Bydliště: Trutnov
Obrázky: 12
A proč nepoužít doporučené motory, které jsou u kitu uvedeny. Lze eventuelně použít i jejich velikostí při porovnání typu motoru neuvedeného. Já osobně použil doporučeného Foxy, podle mého názoru je zcela dostačující.

Co mě ale není u návrhu použitého motoru Foxy C 2814- 850 jasné je odběr proudu. Použitý motor má uvedeno: max. špičkový proud (180 sec.) 28 A. Skutečně naměřený odběr (na zemi) je 33 A při použití dodané vrtule 12 x 6".


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Multiplex Heron
PříspěvekNapsal: pát 28.10.2016 23:35 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.5.2010
Příspěvky: 1577
Bydliště: Palkovice
těch 33A bych se nebál. Za letu je vrtule odlehčená, tak proud bude nižší a odebraná kapacita baterie velmi rychle proud sníží. Navíc, 180s je hodně dlouhá doba na to, aby sis musel dělat starost s chvilkovým přetížením.

provozuji motor 40A max s přetížením až na 75A. Ale to je motor Mega. A to již asi 5 sezon.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Multiplex Heron
PříspěvekNapsal: pát 03.03.2017 16:37 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 3.1.2007
Příspěvky: 1052
Bydliště: ŽATEC
Obrázky: 0
Motor Turnigy GliderDrive SK3 Competition Series - 3850 - 3.5 960kv se do Herona nevejde, nejde dát kabinka. Dal jsem tam FOXY C2820-5/1200 a pasuje tam perfektně. :wink:

_________________
Nemusíš vše vědět, ale musíš vědět, kde na vše najdeš odpověď.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Multiplex Heron
PříspěvekNapsal: ned 16.04.2017 12:40 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.4.2008
Příspěvky: 4789
Bydliště: CA
Tak saom neodolal a Herona som kúpil... V stavbe nieje moc čo riešiť...
Vyváženie s týmto pohonom nebol problém s laminátovou trubkou... Laminátová váži 41gr, uhlíková 22gr ... u 75gr. motora by to malo význam.. u 105gr nie....
Motor som použil DualSky 3636CA8 990ot-V. Mal som ho doma. Vrtuľa zo stavebnice. Regulátor YEP40A. Servá výškovka HS65 BB, Smerovka HK939MG, v krídle MG16.
Zatiaľ len zálet... vždy vietor cez 10m/s Stúpanie s pohonom 10m/s pod uhlom 30-45st. Aku trojčlánok 2200mAh, odber cca 35A
Vcelku sa mi páčilo riešenie umiestnenia elektroniky na jednej doske ako to má mior... Tento nápad som využil...
Příloha:
DSC01912.JPG
DSC01912.JPG [ 87.27 KiB | Zobrazeno 448 krát ]

Příloha:
DSC01957.JPG
DSC01957.JPG [ 110.76 KiB | Zobrazeno 1249 krát ]

Je tam aj Opensensor a do neho je napojený aj prúdový senzor s doskou Powermodulu. Tá slúži len na meranie prúdu...
Káble sú upevnené na bočnice
Příloha:
DSC01908.JPG
DSC01908.JPG [ 101.1 KiB | Zobrazeno 1249 krát ]

Poriadok musí byť...
V priestore Aku sa nepletú žiane káble....
Příloha:
DSC01963.JPG
DSC01963.JPG [ 87.22 KiB | Zobrazeno 1249 krát ]

_________________
http://lubo111.rajce.idnes.cz


Naposledy upravil lubo1 dne stř 19.07.2017 12:23, celkově upraveno 5

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Multiplex Heron
PříspěvekNapsal: ned 16.04.2017 12:44 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.4.2008
Příspěvky: 4789
Bydliště: CA
Olepenie - zvrchu origo modré polepy...
Zospodu na ktídlach a výškovke červené pásy z reklamnej fólie na trupe 3D červená fólia


Přílohy:
DSC01975.JPG
DSC01975.JPG [ 84.63 KiB | Zobrazeno 1246 krát ]
DSC01977.JPG
DSC01977.JPG [ 92.49 KiB | Zobrazeno 1246 krát ]
DSC01978.JPG
DSC01978.JPG [ 92.4 KiB | Zobrazeno 1246 krát ]

_________________
http://lubo111.rajce.idnes.cz
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Multiplex Heron
PříspěvekNapsal: ned 30.04.2017 21:05 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.4.2008
Příspěvky: 4789
Bydliště: CA
Bartn píše:
A proč nepoužít doporučené motory, které jsou u kitu uvedeny. Lze eventuelně použít i jejich velikostí při porovnání typu motoru neuvedeného. Já osobně použil doporučeného Foxy, podle mého názoru je zcela dostačující.

Co mě ale není u návrhu použitého motoru Foxy C 2814- 850 jasné je odběr proudu. Použitý motor má uvedeno: max. špičkový proud (180 sec.) 28 A. Skutečně naměřený odběr (na zemi) je 33 A při použití dodané vrtule 12 x 6".

S origo vrtuľou to za letu až tak veľa neklesá....
Příloha:
corel.jpg
corel.jpg [ 54.05 KiB | Zobrazeno 1058 krát ]

Z telemetrie je vidieť, že prúd klesne... ale hlavne preto, lebo spadne napetie z 12 skoro na 10 V....
Batéria je trošku vyhnitá... ale s tvrdou batériou bude pokles menší....
S vrtlou AE 12/6,5 bola lepšia stúpavosť s menším odberom ....

_________________
http://lubo111.rajce.idnes.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Multiplex Heron
PříspěvekNapsal: stř 28.06.2017 9:03 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.10.2009
Příspěvky: 546
Ahojte, možná blbý dotaz ale predsa.

Ako ste uchztávli serva do smerovky a krídiel? Mám rád tuhšie uloženie..Je tam na to sice otvor ale jak to v nem uchytit aby sa to časom nejako nevyvaklalo. Dík za tipy:)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Multiplex Heron
PříspěvekNapsal: čtv 06.07.2017 22:11 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.2.2006
Příspěvky: 610
Bydliště: Praha, Sobín
Přilepeno tavnou pistolí

_________________
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Multiplex Heron
PříspěvekNapsal: stř 19.07.2017 12:26 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.4.2008
Příspěvky: 4789
Bydliště: CA
pilot205 píše:
Ahojte, možná blbý dotaz ale predsa.

Ako ste uchztávli serva do smerovky a krídiel? Mám rád tuhšie uloženie..Je tam na to sice otvor ale jak to v nem uchytit aby sa to časom nejako nevyvaklalo. Dík za tipy:)

UhuPor

_________________
http://lubo111.rajce.idnes.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Multiplex Heron
PříspěvekNapsal: sob 12.08.2017 11:00 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 3.1.2007
Příspěvky: 1052
Bydliště: ŽATEC
Obrázky: 0
Taková začátečnická otázka, ale pro mne velice důležitá: Jakým lepidlem přilepit průhledný překryt kabiny na "rám" ? :oops: :wink:

_________________
Nemusíš vše vědět, ale musíš vědět, kde na vše najdeš odpověď.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 82 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Celeron a 6 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz