Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 68 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Tangent Alpina 3001
PříspěvekNapsal: stř 24.06.2015 5:11 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 27.5.2003
Příspěvky: 47
Bydliště: Olomouc
Dej sem fotky trupu, vetsinou jde opravit....
pokud bys chtel pomoct se zaletem dej vedet, jsem z OL, litam F3J, RCV2 a velke makety vetronu....


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Tangent Alpina 3001
PříspěvekNapsal: stř 24.06.2015 6:45 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 10.9.2012
Příspěvky: 142
Bydliště: Olomouc
Děkuji velice za nabídnutou pomoc, přijímám.
Fotky sem dám asi v sobotu jsem mimo, přední část trupu
pod kabinou je úplně na drobky. Ale ještě pořád zafungovala
správně a sloužila jako dobrá deformační zóna, vše ostatní jak
na trupu tak na křídlech vypadá po zběžné kontrole OK. Dokonce
i aku.
Opravu trupu bych zvládl, tedy zpětné sestavení a laminaci ale
práci na povrchové úpravě asi ne. Vždy tam mám hrudky, čmouhy
atd. Pak také ta stará výmluva: čas mi to nedovoluje (třeba nevydržím,
a pustím se do toho...).

_________________
Loop,Calmato,Cherokee,MultiplexGemini,RadianPro,Alpina3001,Bora,Taranis,Horus


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tangent Alpina 3001
PříspěvekNapsal: sob 27.06.2015 20:51 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 10.9.2012
Příspěvky: 142
Bydliště: Olomouc
Tak tady jsou fotky z havárie... :( :(


Přílohy:
IMAG0777.jpg
IMAG0777.jpg [ 97.53 KiB | Zobrazeno 1163 krát ]
IMAG0778.jpg
IMAG0778.jpg [ 101.01 KiB | Zobrazeno 1163 krát ]
IMAG0780.jpg
IMAG0780.jpg [ 75.29 KiB | Zobrazeno 1163 krát ]
IMAG0782.jpg
IMAG0782.jpg [ 49.6 KiB | Zobrazeno 1163 krát ]

_________________
Loop,Calmato,Cherokee,MultiplexGemini,RadianPro,Alpina3001,Bora,Taranis,Horus
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tangent Alpina 3001
PříspěvekNapsal: sob 27.06.2015 20:56 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 10.9.2012
Příspěvky: 142
Bydliště: Olomouc
Motor se točí, nedrhne, osa vypadá OK, ale konektory jsou vylomené (vyhnuté).
Držák který je drží je ulomený, to by se dalo opravit ale nevím jak motor
rozebrat. Zbytek elektroniky jsem ještě netestoval.
Jinak křídla a zbytek trupu jsou OK.

_________________
Loop,Calmato,Cherokee,MultiplexGemini,RadianPro,Alpina3001,Bora,Taranis,Horus


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tangent Alpina 3001
PříspěvekNapsal: ned 28.06.2015 11:38 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 27.5.2003
Příspěvky: 47
Bydliště: Olomouc
trup mas za vikend vylaminovany, povrchovku momentalne neres, potrebujes jistotu ze tp poleti a uridis to....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tangent Alpina 3001
PříspěvekNapsal: pon 20.07.2015 9:49 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 10.9.2012
Příspěvky: 142
Bydliště: Olomouc
Tak jsem měl chvilku volna a "nasranost" na sebe sama mě přešla...Pustil jsem se tedy do opravy. Tak posílám pár fotek z opravy trupu. Vše jsem nejdřív vypreparoval ven z trupu. Pak jsem ty zbytky slepil (z bodoval) k sobě vteřinovým lepidlem a vše dal do osy. Potom broušení a odmaštění vnitřku trupu. Laminování 3x rowingu středem a po bocích a na to dvě vrstvy 160g tkaniny. Po zatvrdnutí budu z venku brousit a kitovat. Můžete mi někdo poradit nějaký dobrý (pružný, lehký, rychle tuchnoucí...) tmel (plnič) na povrch?


Přílohy:
IMAG73.jpg
IMAG73.jpg [ 36.79 KiB | Zobrazeno 1006 krát ]
IMAG74.jpg
IMAG74.jpg [ 36.51 KiB | Zobrazeno 1006 krát ]
IMAG75.jpg
IMAG75.jpg [ 47.11 KiB | Zobrazeno 1006 krát ]
IMAG76.jpg
IMAG76.jpg [ 59.12 KiB | Zobrazeno 1006 krát ]

_________________
Loop,Calmato,Cherokee,MultiplexGemini,RadianPro,Alpina3001,Bora,Taranis,Horus


Naposledy upravil PavelKK dne pon 20.07.2015 9:53, celkově upraveno 1
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tangent Alpina 3001
PříspěvekNapsal: pon 20.07.2015 9:52 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 10.9.2012
Příspěvky: 142
Bydliště: Olomouc
A ještě tkanina a teď jen počkat na zatuhnutí...


Přílohy:
IMAG78.jpg
IMAG78.jpg [ 78.51 KiB | Zobrazeno 1006 krát ]
IMAG79.jpg
IMAG79.jpg [ 42.4 KiB | Zobrazeno 1006 krát ]

_________________
Loop,Calmato,Cherokee,MultiplexGemini,RadianPro,Alpina3001,Bora,Taranis,Horus
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tangent Alpina 3001
PříspěvekNapsal: pon 20.07.2015 10:31 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 10.9.2012
Příspěvky: 142
Bydliště: Olomouc
Tak jsem, si vybral tmel - polyesterový tmel jemný MOTIP - PES a finál SURFACE PRIMER ve spreji.
Doufám že to bude držet. Budu muset předělat vnitřní rozmístění a uchycení (hlavně ušetřit hmotnost) aby to bylo lehčí o hmotnost laminování a kitování...

_________________
Loop,Calmato,Cherokee,MultiplexGemini,RadianPro,Alpina3001,Bora,Taranis,Horus


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tangent Alpina 3001
PříspěvekNapsal: pon 20.07.2015 12:41 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 2.8.2008
Příspěvky: 1076
Bydliště: Pelhřimov
Vylaminovat/zpevnit čumák = několikanásobně lepší situace než muset vylaminovat/zpevnit ocas! To je ta zásadní pozitivní informace!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tangent Alpina 3001
PříspěvekNapsal: sob 25.07.2015 10:48 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 10.9.2012
Příspěvky: 142
Bydliště: Olomouc
Tak jsem se dostal opět k opravě trupu. Pár fotek po kytování a broušení. Teď už chybí jen lak...


Přílohy:
IMAG0794.jpg
IMAG0794.jpg [ 21.6 KiB | Zobrazeno 913 krát ]
IMAG0795.jpg
IMAG0795.jpg [ 37.5 KiB | Zobrazeno 913 krát ]
IMAG0797.jpg
IMAG0797.jpg [ 22.15 KiB | Zobrazeno 913 krát ]
IMAG0798.jpg
IMAG0798.jpg [ 30.6 KiB | Zobrazeno 913 krát ]

_________________
Loop,Calmato,Cherokee,MultiplexGemini,RadianPro,Alpina3001,Bora,Taranis,Horus
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tangent Alpina 3001
PříspěvekNapsal: sob 25.07.2015 10:54 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 10.9.2012
Příspěvky: 142
Bydliště: Olomouc
Ještě jsem při broušení našel prasklinu v "čumáku" tak jsem to také zpevnil kouskem rowingu...


Přílohy:
IMAG0796.jpg
IMAG0796.jpg [ 88.34 KiB | Zobrazeno 926 krát ]

_________________
Loop,Calmato,Cherokee,MultiplexGemini,RadianPro,Alpina3001,Bora,Taranis,Horus
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tangent Alpina 3001
PříspěvekNapsal: sob 25.07.2015 10:58 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 10.9.2012
Příspěvky: 142
Bydliště: Olomouc
Nevíte někdo jak rozebrat ten motor. Nejde mi povolit inbus který je zezadu našroubován v ose. Máte někdo s tímto zkušenost???

_________________
Loop,Calmato,Cherokee,MultiplexGemini,RadianPro,Alpina3001,Bora,Taranis,Horus


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tangent Alpina 3001
PříspěvekNapsal: sob 25.07.2015 13:12 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 8.1.2012
Příspěvky: 144
Bydliště: ¨Libina
Do vrtačky kvalitní bit a levý otáčky. Pokud dojde ke stržení šestihranu v imbusu pak odvrtat vidiakem na kov,protože alespoň u motoru scorpion byl ten imbusovej červik kalenej.Vrtáček byl drahej ale hodil se vícekrát.Jinak to máš pěkně spravený.Jenom pokud je ta tkanina dávaná jen z vnitřní stany tak nevím.

_________________
koksák


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tangent Alpina 3001
PříspěvekNapsal: sob 25.07.2015 13:30 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 10.9.2012
Příspěvky: 142
Bydliště: Olomouc
Děkuji. Hodně jsem ten trup zevnitř probrousil tak doufám že to bude držet. Má menší prohnutí než u nového trupu (ten byl ale lehčí...HI). Jak říká má žena na to, že to stejně zase zapíchneš je to až moc dobrý...HI. S tím motorem to vyzkouším. Dík

_________________
Loop,Calmato,Cherokee,MultiplexGemini,RadianPro,Alpina3001,Bora,Taranis,Horus


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tangent Alpina 3001
PříspěvekNapsal: sob 25.07.2015 19:59 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 2.8.2008
Příspěvky: 1076
Bydliště: Pelhřimov
Úplně napřed imbus šroub ohřát pájkou. Když jsem se na ohřátí vykašlal, tak mě to vždy vytrestalo. Pokud se "povede" imbus klíč protočit v hlavě šroubu protože jsem se na ohřátí vykašlal, tak pokorně stejně nakonec ohřeju pájkou a pak sahám pro sadu palcových imbus klíčů a modlím, že aby ten nejbližší větší klíč než metrický se v protočené hlavě šroubu neprotočil. Odvrtávání hlavy šroubu kobaltovým vrtákem nechávám až jako poslední možnost.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 68 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz