Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 59 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Vitesse V2 Staufenbiel
PříspěvekNapsal: pon 09.06.2014 12:05 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 2129
Bydliště: Nitra Slovensko
Rozhodol som sa kúpiť tento model. Zatiaľ mám objednaný tento pohon: http://www.hyperion-world.com/products/ ... -ZS3025-10
http://www.hyperion-world.com/products/ ... -ZS3025-10
Bude to na 4S (cca 4000 mAh) a na vrtulu 13x8
Aký je váš názor. Bude to postačujúci pohon. (Bohužiaľ už som objednal tak to tak berte)
Aké servá by ste my odporučili? (Je to môj prvý dospelý model po 25. rokoch)

_________________
(HORUS X10) - Vitesse V2, Element 2,5m, F5J 3,7m, Loop, Solius, Olympic (Topmodel), FunCub.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: VIitesse V2 Staufenbiel
PříspěvekNapsal: pon 09.06.2014 14:59 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 7.6.2007
Příspěvky: 3594
Bydliště: Frenštát p.R.
Já mám v Quarkovi 2M (letovka 1.6kg) Aeronaut 12/9 (také na 4S LiPol).
Kolik to Tvé éro bude vážit? S tou větší vrtulí se už motor asi docela zapotí (nepředpokládám impulzní provoz, když to má 3m a prázdné 1.7 kg).
Ale nech si poradit od Doktora. :-)

_________________
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: VIitesse V2 Staufenbiel
PříspěvekNapsal: pon 09.06.2014 15:35 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.1.2011
Příspěvky: 502
Bydliště: Žamberk
Mám v 3 kg větroni Absolution 3,2 metru rozpětí motor Turnigy 3648 600 KV s vrtulí 14/9 na 4S. Na výšku 150 metrů motor běží 20 sekund a bere 50A. Stoupavost podle varia 10 m/s.
Vitesse bude podle zkušeností uživatelů na www.rc-network.de vážit do 3 kg. Pozor ale na rozměr baterie a hmotnost, aby ti vyšlo těžiště. Četl jsem o bateriích 3S nebo 4S, až 5000mAh.
Serva jsem použil Corona DS238MG z Hobbykingu. Do Vitesse by se měly vejít, síly mají dost. Na směrovku co nejlehčí, nebo ho dát dopředu, vychází pak lépe těžiště bez dovažování.
Původně jsem zvažoval tento model, tak jsem o něm hodně hledal a četl.. Praktickou zkušenost nemám ale žádnou.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: VIitesse V2 Staufenbiel
PříspěvekNapsal: pon 09.06.2014 18:05 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.4.2007
Příspěvky: 5863
Bydliště: lokalita č.40 - horký adept pro HÚRAO
Doktor radit nemusí.
Oba pohony (HP + 13/8 i TGY + 14/9) zcela bez výhrad! :wink:


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: VIitesse V2 Staufenbiel
PříspěvekNapsal: pon 09.06.2014 23:43 
Mazák
Mazák

Registrován: 24.11.2013
Příspěvky: 607
Bydliště: Praha 10
Obrázky: 9
Mám Vitesse starší verzi (má údajně kratší předek).
Motor mám setový (podle internetu HIMAX C3526-870KV nebo C3528-800KV). Napájení 3S 5000mAh (kvůli těžisti), ESC 65A, vrtule 14x8".
Příkon motoru hrubým odhadem 450-600W.
Hmotnost bez baterie 2,3 kg, s baterií 2,7 kg (odhad, nemám přesnou váhu).
Motor je podle mých měřítek dostatečně výkonný, dovoluje v podstatě kolmé stoupání.
Model je při bezmotorovém letu velmi rychlý, nemá problémy se základní akrobacií.
Termiku zvládá, ale kvůli malé směrovce, vyšší váze a rychlému profilu to asi není úplně jeho doména.
Pozor na "ulétávající kužel" :) :
http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?t=65668
Nějaké další poznámky (i mé) ohledně stavby:
http://www.modelflying.co.uk/forums/postings.asp?th=88467
Petr


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: VIitesse V2 Staufenbiel
PříspěvekNapsal: úte 10.06.2014 14:21 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 2129
Bydliště: Nitra Slovensko
Vitesse bude podle zkušeností uživatelů na http://www.rc-network.de vážit do 3 kg. Pozor ale na rozměr baterie a hmotnost, aby ti vyšlo těžiště. Četl jsem o bateriích 3S nebo 4S, až 5000mAh.

S tým ťažiskom respektíve veľkosťou batérie bol problém u tej staršiej verzii, nová V2 má rozšírenú a predĺženú kabínu tuším o 4cm. Čo som videl na fotkách tak aj 4S 5000 mAh sa tam stratí a ťažisko vychádza.
Tu sú niaké videjka: http://www.modellbau-tester.de/staufenb ... sturm-cut/

_________________
(HORUS X10) - Vitesse V2, Element 2,5m, F5J 3,7m, Loop, Solius, Olympic (Topmodel), FunCub.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: VIitesse V2 Staufenbiel
PříspěvekNapsal: čtv 26.06.2014 13:37 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 2129
Bydliště: Nitra Slovensko
Ktorú vrtuľu 13x8 by ste pre tento typ modelu doporučili? Graupner, alebo Aeronaut? (motor HP ZS3025-10 na 4S)

_________________
(HORUS X10) - Vitesse V2, Element 2,5m, F5J 3,7m, Loop, Solius, Olympic (Topmodel), FunCub.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: VIitesse V2 Staufenbiel
PříspěvekNapsal: pon 30.06.2014 18:19 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 2129
Bydliště: Nitra Slovensko
Tak Vitesse V2 konečne doma. Poťah krídiel pekný, našiel som asi 3 bublinky cca 2 cm (nič strašné) porovnateľný s modelmi od Reichard models. Ale čo ma milo prekvapil bol trup (lepší, ako od Reicharda). Celý krásny hladký bez jediného kazu. (aspoň som zatiaľ žiadny nenašiel) Žiadny šev ani nič podobného (skrátka Gel). Z vnútra šev prelaminovaný. Zalepená duralová 4mm hrubá motorová prepážka. Tak isto aj zalepené prepážky v trupe, ktoré presne sedia a líciu. Všetky spoje sú pekne zalepené (zaliaté) bez medzier po celej dĺžke. Trup je vystužený uhlíkom v okolí uhlikovej trubky v koreňových rebrách, kde sa zasúva spojovacia oceľová chrómovaná tyč (10 mm). Druhé vystuženie je v oblasti začiatku smerovky. Sklolaminátova kabínka sa upevňuje pomocou oceľovej struny (pásoviny). Drží a sedí perfektne. Na miestach kde sa kabína (struna) zasúva je trup spevnený a hladký, čim je zabezpečené prípadné vylamovanie laminátu z trupu. Všetky otvori a diery sú už v koreňovom rebre krásne hotové. Bowlden výškovky je už zalepený o bok trupu na troch miestach prelaminovaný. (Veľké +) kto sa s tým stretol tak vie o čom hovorím. V smerovke je tiež zalepená balzová výstuha pre upevnenie klapky smerovky, ktorá je asi dosť malá. (možno ju, keď bude treba zväčším. Tak to sú zaťiaľ prvé postrehy, časom pridám aj foto.

_________________
(HORUS X10) - Vitesse V2, Element 2,5m, F5J 3,7m, Loop, Solius, Olympic (Topmodel), FunCub.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: VIitesse V2 Staufenbiel
PříspěvekNapsal: stř 02.07.2014 23:33 
Mazák
Mazák

Registrován: 24.11.2013
Příspěvky: 607
Bydliště: Praha 10
Obrázky: 9
Mám starou verzi a ta má oproti předchozímu příspěvku několik rozdílů:
motorová přepážka je z překližky (6? mm),
spojovací tyč je z uhlíku (10 mm),
kulatá struna držící kabinku je slabá a měkká (1.25 mm),
mezi servem směrovky a prvním uchycením bovdenu ke trupu je min. 20 cm.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: VIitesse V2 Staufenbiel
PříspěvekNapsal: čtv 03.07.2014 10:31 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 2129
Bydliště: Nitra Slovensko
Trup pri V2 je celý nový pre motor až 42mm. (kvalita super) Krídla sú díhované (abachy) a vystužené sklolaminátom. Sú dosť ťažké. (650g jedno) Poťah nieje sto percentný, bude treba prežehliť. Celková váha prázdneho modelu je cca 2000g. Na krabici uvádzajú cca 1750g čo je podstatný rozdiel. S osadením my to aj s rezervou vychádza 2900g. Akú máš letovú hmotnosť? (aký aku.?) Ja budem mať 4S 4000mAh

_________________
(HORUS X10) - Vitesse V2, Element 2,5m, F5J 3,7m, Loop, Solius, Olympic (Topmodel), FunCub.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: VIitesse V2 Staufenbiel
PříspěvekNapsal: čtv 03.07.2014 21:37 
Mazák
Mazák

Registrován: 24.11.2013
Příspěvky: 607
Bydliště: Praha 10
Obrázky: 9
Stará verze má křídla potažená balsou. Potah jsem také musel na několika místech přežehlit. Osvědčila se mi teplota 120°C a punčoška. Při příliš nízské teplotě měla folie po vychladnutí tendenci se zase zkrabatět.
Akumulátor mám 3S 5000mAh. Hmotnost (měřeno na osobní váze) 2,3 kg bez baterie, 2,7 kg s baterií.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: VIitesse V2 Staufenbiel
PříspěvekNapsal: pát 04.07.2014 7:25 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.1.2011
Příspěvky: 502
Bydliště: Žamberk
juraj.jurej píše:
Tak Vitesse V2 konečne doma...

Jak dlouho si na něj čekal a kde jsi objednával? Já jsem ho pořád vyhlížel v Německu u Staufenbiela, ale stále nebyl skladem. Když jsem se v únoru ptal, napsali mi, že asi za měsíc. V dubnu pořád nic, tak jsem nakonec objednal něco jiného.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: VIitesse V2 Staufenbiel
PříspěvekNapsal: pát 04.07.2014 23:59 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 2129
Bydliště: Nitra Slovensko
Jak dlouho si na něj čekal a kde jsi objednával? Já jsem ho pořád vyhlížel v Německu u Staufenbiela, ale stále nebyl skladem. Když jsem se v únoru ptal, napsali mi, že asi za měsíc. V dubnu pořád nic, tak jsem nakonec objednal něco jiného.[/quote]

Kupoval som ho tu: http://www.rcoffice.cz/?kategorie=Elekt ... i=14125617
Dlho som sa rozhodoval s tímto: http://www.rcoffice.cz/?kategorie=Elekt ... i=14241007

Dodanie 5 prac. dní.

_________________
(HORUS X10) - Vitesse V2, Element 2,5m, F5J 3,7m, Loop, Solius, Olympic (Topmodel), FunCub.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: VIitesse V2 Staufenbiel
PříspěvekNapsal: ned 20.07.2014 1:58 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 2129
Bydliště: Nitra Slovensko
Mám jednu otázku? Model má oceľovú spojku 10mm a je dosť (zbitočne) tažká, keby som ju nahradil karbonovou trubkou 10x8 zniesla bi to?

_________________
(HORUS X10) - Vitesse V2, Element 2,5m, F5J 3,7m, Loop, Solius, Olympic (Topmodel), FunCub.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: VIitesse V2 Staufenbiel
PříspěvekNapsal: ned 20.07.2014 9:30 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.4.2007
Příspěvky: 5863
Bydliště: lokalita č.40 - horký adept pro HÚRAO
juraj.jurej píše:
...keby som ju nahradil karbonovou trubkou 10x8 zniesla bi to?
Pokud to nemá být poslední let modelu tak ne. Uhlík má "cca" podobnou pevnost jak ocel. Takže pokud chceš u modelu zachovat podobnou pevnost a model zároveň odlehčit, tak musíš použít zase kulatinu akorát z uhlíku. Zároveň s odlehčením modelu se Ti odlehčí i kapsa neboť uhlíková kulatina 10mm už není zadarmo!

Na druhou stranu vozit v elektře na spojce 10mm ocel je z mého pohledu zvěrstvo. Takže cena za ten uhlík je v tomto případě zcela ospravedlnitelná.:wink:


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 59 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz