Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 296 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 20  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Nimbus 3,6m Reichard
PříspěvekNapsal: ned 11.01.2015 12:19 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 16.12.2014
Příspěvky: 111
Jaký je motor a regl. v Nimbusovi na videu?

Ještě mě napad tenhle Dualsky, ale to je pořád zhruba stejný výkon při 4S.
http://www.horejsi.cz/Pages/DetailProdu ... cislo=1710

_________________
Graupner MZ-24 PRO, telemetrie.
Solius, Nimbus 3,6 m, Calima 4,3m, Cessna 150 2,1m, Extra 300.


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Nimbus 3,6m Reichard
PříspěvekNapsal: ned 11.01.2015 17:44 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2008
Příspěvky: 11596
Bydliště: praha 5
ka2012 píše:
Jaký je motor a regl. v Nimbusovi na videu?



http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1065907

Výkon asi podobný motoru AXI 28/26/10, lítat se s tím dá, ale vzhledem k tomu, že musí být v čumáku ještě olovo na dovážení, 300g hyperion by tomu eru slušel víc, možná by se tam vešla i nějaká cca 260g čína.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nimbus 3,6m Reichard
PříspěvekNapsal: ned 11.01.2015 18:26 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.5.2012
Příspěvky: 718
Bydliště: Vyškov, ČR
ka2012 píše:
Hyperiony na Air Craft jsou vyprodány a zbývá tam jen Scorpion.
http://www.aircraft-world.com/en/p1032908-sc-s3032-v2
a z dopravou a clem jsem už na ceně AXI 2826/12 což je doporučený motor od výrobce.
Škoda, že nikdo nenabízí prodloužení hřídele na motor 42mm jako
http://www.horejsi.cz/Pages/DetailProdu ... cislo=1890
No ještě mám chvíli čas tak můžu laborovat :?: .


Dodávám jen pro jistotu, ten Scorpion 3032 případně Hyperion 3032 je podstatně výkonnější než ostatní Tebou zmiňované motory.

_________________
x9d, x-lite pro a pár poletuch


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nimbus 3,6m Reichard
PříspěvekNapsal: ned 11.01.2015 21:07 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2008
Příspěvky: 11596
Bydliště: praha 5
s motorem AXI 2826/12 bych byl opatrnej, tento motor je pro mě takový šuplíkový horký brambor, sice by měl být papírově výkonnější, nežli axi 2826/10, nebo právě ten lipotech, ale v reálu je výkonově níž, respektive nejde u větroně ani krátkodobě přetížit aby dal větší výkon, pouze začne hodně žrát a topit, ale výkon na vrtuli na něm nenaroste, osobně si myslím, že jeho smysl byl v dobách, kdy lipolky stejně žádný vysoký výkon nedali a tady právě byl třeba smysluplný při jeho optimálním provozu při cca 30, max 40A odběru.

jinak já osobně ještě pro sebe zvažuji tento motor

http://www.peckamodel.cz/produkt/rc-mod ... gt-3526-04

mám ho ve 3,8m maketě a jednoznačně táhne víc, než ten lipotech--obdoba axi 2826/10, ale zástavbově už by tam byla komplikace, musel bych odskočit cca 1cm podložkama v čele motoru, kabely z čela motoru protáhnout ven z trupu a za motorem zase dovnitř trupu a přez ty kabely z venčí trupu vylaminovat krytku, hřídel bud jinou delší, nebo na tu stávající dát klasický unašeč na pevné vrtule a teprve na tento unašeč dát klasický kužel pro sklopky, u pár letadel jsem to už takto řešil a v pohodě to funguje v kombinaci tady s tím kuželem:

http://www.peckamodel.cz/produkt/rc-mod ... umer-40-mm

jenom vyndám tu vnitřní kleštinu a nasadím na klasický unašeč pro pevné vrtule a zkrátím o kousek šroub unašeče, nimbus má ale čelo trupu o trochu větším pruměru, než 40mm, takže tady by tento unašeč neseděl.


V každém případě, pokud nelpíš na tom, aby ten model alespon 100-150m byl schopný stoupat kolmo vzhuru, tak je to v pohodě i s tím lipotechem, nebo s tím AXI 2826/10, já se ale pořád nemužu zbavit při létání blbýho pocitu, že je škoda, že tam místo výkonnějšího motoru tahám zbytečně cca 100g olova, páč i s tím emaxem už by to nahoru kolmo šlo.

Kdybych tenkrát neměl doma v šuplíku toho lipotecha a musel bezpodmínečně stejně něco koupit, asi bych to řešil nějakým tím vbastlením třeba toho levného Emaxe, případně jiné obdobné 250-300g číny, ten Hyperion by byl samozřejmě ideální, ale na mě to bylo už dost peněz a hlavně ten typ, co by byl ideální tenkrát skladem nebyl, tak jsem nakonec vyměknul a zatím létám ten lipotech s tím, že ho ale stejně asi jednou vyměním za něco výkonnějšího.


Naposledy upravil pepin dne ned 11.01.2015 21:40, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nimbus 3,6m Reichard
PříspěvekNapsal: ned 11.01.2015 21:40 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 16.12.2014
Příspěvky: 111
Dobrej typ.
Na tyhle motory jsem taky už koukal, ale problém je zástavba
http://www.kostkamodelcentrum.cz/obchod ... olozek=288
U Reicharda mi říkali zkrátit špici o 10 mm a zalepit větší motorovou přepážku, kterou mají, tak asi s motorem počkám až bude éro doma a až si to omrknu jak by to vycházelo, což bude ke konci měsíce.

Co ten regulátor ??? :?:

_________________
Graupner MZ-24 PRO, telemetrie.
Solius, Nimbus 3,6 m, Calima 4,3m, Cessna 150 2,1m, Extra 300.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nimbus 3,6m Reichard
PříspěvekNapsal: ned 11.01.2015 21:57 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2008
Příspěvky: 11596
Bydliště: praha 5
ka2012 píše:
U Reicharda mi říkali zkrátit špici o 10 mm a zalepit větší motorovou přepážku, kterou mají, tak asi s motorem počkám až bude éro doma a až si to omrknu jak by to vycházelo, což bude ke konci měsíce.

Co ten regulátor ??? :?:


zkrácením špice si tady u toho era asi moc nepomužeš a spíš si zaděláš na komplikace sehnat vhodný vrtulový kužel, aby to pak sedělo k trupu.

tím zkrácením o 1cm se na nijak zásadně větší pruměr trupu nedostaneš---o něco samozřejmě ano, ale asi né o tolik, aby tam šel i s kabely napchat o třídu větší motor, on se ten trup rozšiřuje velice pozvolna, takže bud na to jít cestou nějakého motoru menšího pruměru i výkonu a mít kabely uvnitř trupu, nebo větší pruměr motoru ale kabely vytáhnout z trupu v délce motoru ven a teprve za motorem zase dovnitř, nebo motor s převodovkou.

Régl neporadím, já používám hlavně Turnigy plus.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nimbus 3,6m Reichard
PříspěvekNapsal: ned 11.01.2015 22:21 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 16.12.2014
Příspěvky: 111
Díky za informace.
Ještě zkusím sehnat rozměry prodloužení hřídele
http://en.dualsky.com/oldsite/pro_list_ ... 141&id=656
jestli by nešlo přez ocelovou planžetu přišroubovat na nějaké čelo 42 motoru, a motoru pak přidat podpůrné zadní ložisko. :)

_________________
Graupner MZ-24 PRO, telemetrie.
Solius, Nimbus 3,6 m, Calima 4,3m, Cessna 150 2,1m, Extra 300.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nimbus 3,6m Reichard
PříspěvekNapsal: ned 11.01.2015 23:28 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2008
Příspěvky: 11596
Bydliště: praha 5
no já nevim, u té redukce dualsky bych se bál, že to bude házet, zvlášt v kombinaci s čínským motorem, kde rozměr hřídele 5mm je podle mého myšleno---asi tak 5 ka hřídel,plus mínus, podle toho, jaký pruměr zrovna máme, navíc u motoru o vnějším pruměru 44mm stejně nevěřím tomu, že by díky té redukci šli kabely motoru táhnout vnitřkem trupu, při troše štěstí by to mohlo možná klapnout u toho 37mm scorpiona který tutově dá víc, nežli axi 2826/10----možná místo hyperiona opravdu tady do toho era nejvhodnější motor, cena je ale na rozdíl od e maxe trochu jinde.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nimbus 3,6m Reichard
PříspěvekNapsal: pon 12.01.2015 0:18 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 16.12.2014
Příspěvky: 111
Počkám až bude éro doma, snad nebude dolar za měsíc na 50 Kč.

Díky

_________________
Graupner MZ-24 PRO, telemetrie.
Solius, Nimbus 3,6 m, Calima 4,3m, Cessna 150 2,1m, Extra 300.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nimbus 3,6m Reichard
PříspěvekNapsal: pon 12.01.2015 1:29 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2008
Příspěvky: 11596
Bydliště: praha 5
ka2012 píše:
Počkám až bude éro doma, snad nebude dolar za měsíc na 50 Kč.

Díky


jen mi nejsou u těch scorpionu uplně jasný ty jejich tabulky
http://eshop.satria.cz/satria/eshop/3-1 ... 4-3-HK30xx

verze HK při váze 199g výkon 1450W

http://eshop.satria.cz/satria/eshop/3-1 ... 2-12-686KV

verze S při váze 224g výkon 1200W

http://eshop.satria.cz/satria/eshop/3-1 ... 3032-690kV

a nejnovější vylepšená verze při váze 275g výkon 1025W


V každym případě ten motor opravdu vyber opravdu teprve až budeš mít to ero doma .


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nimbus 3,6m Reichard
PříspěvekNapsal: pon 12.01.2015 7:43 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2007
Příspěvky: 9296
Bydliště: Trenčianska Turná
Obrázky: 0
pepin píše:


jen mi nejsou u těch scorpionu uplně jasný ty jejich tabulky
http://eshop.satria.cz/satria/eshop/3-1 ... 4-3-HK30xx

verze HK při váze 199g výkon 1450W

http://eshop.satria.cz/satria/eshop/3-1 ... 2-12-686KV

verze S při váze 224g výkon 1200W

http://eshop.satria.cz/satria/eshop/3-1 ... 3032-690kV

a nejnovější vylepšená verze při váze 275g výkon 1025W


V každym případě ten motor opravdu vyber opravdu teprve až budeš mít to ero doma .

Škorpiony maju kvalitnejsie magnety a znesu ak sa dobre pamatam az 180 'C. Takze nepotrebuju tolko chladit a tym padom motory nemusia mat tolko hmoty na chladenie.
Verzia HK je vrtulnikarsky motor.

_________________
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nimbus 3,6m Reichard
PříspěvekNapsal: pon 12.01.2015 9:57 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.5.2012
Příspěvky: 718
Bydliště: Vyškov, ČR
Když jsem chtěl v Satrii koupit S-3026 bylo mi řečeno, že už je dlouho nemají a nebudou mít.
Odkázán jsem byl na řadu SII

LV píše:
Škorpiony maju kvalitnejsie magnety a znesu ak sa dobre pamatam az 180 'C. Takze nepotrebuju tolko chladit a tym padom motory nemusia mat tolko hmoty na chladenie.


Hyperion taky píše něco o 200 stupních

_________________
x9d, x-lite pro a pár poletuch


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nimbus 3,6m Reichard
PříspěvekNapsal: pon 12.01.2015 17:58 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 16.12.2014
Příspěvky: 111
Ono je potřeba, ale taky kouknout při jakém napětí jsou výkony těch jednotlivých motorů udávány.
Scorpiony jsou na 5S oproti ostatní číně která je vetšinou 4S. Pak je 1 000W na jedné straně a 800W na druhé. Chtělo by to změřit v zátěži, papír snese cokoli.
Tady jsou Scorpiony 3032 řady za dobré ceny, jen je to Německo
http://www.rc-fp.de/index.php?cPath=43_127_139
Tabulka výkonu motoru Scorpio SII-30-32-690KV
http://www.scorpionsystem.com/files/i1, ... _chart.htm

_________________
Graupner MZ-24 PRO, telemetrie.
Solius, Nimbus 3,6 m, Calima 4,3m, Cessna 150 2,1m, Extra 300.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nimbus 3,6m Reichard
PříspěvekNapsal: pon 12.01.2015 20:29 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.5.2012
Příspěvky: 718
Bydliště: Vyškov, ČR
Neřeš watty a mrkni na ampéry. Pokud má scorpion max 70amper/60sec, Hyperion 3032 ještě víc dle kv motoru a tebou uváděný AXI 37amper/60sec pak už to článkama nedoženeš.

Stejně u tebe je potřeba počkat na model a zjistit jakou hmotnost potřebuješ do čumáku a podle toho vybrat motor. Axi 180g, škorpion ~250g, Hyperion skoro 300g.
Až budeš vědět potřebnou hmotnost pak bych na tvém místě napsal Doktorovi do SZ a budeš mít naprosto jasno :)

_________________
x9d, x-lite pro a pár poletuch


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nimbus 3,6m Reichard
PříspěvekNapsal: pon 12.01.2015 21:11 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2008
Příspěvky: 11596
Bydliště: praha 5
mab píše:
Až budeš vědět potřebnou hmotnost pak bych na tvém místě napsal Doktorovi do SZ a budeš mít naprosto jasno :)


když se koukneš na začátek tohoto vlákna, tak tam najdeš i doporučený motor právě od Doktora---Hyperion 06,

už dlouhou dobu mi právě Doktor radí co použít, případně jak dalece to ještě mužu ožulit.

Vybírat motor podle váhy, aby sedlo těžiště tady u toho era asi nic nezmění na tom, že by tomu eru slušela 1KW a to z 200G a lehčího motoru asi na 4 články dostat opravdu nejde , ten scorpion by byl určitě pořád lepší, nežli AXI 2826/10, ted je jen otázka, jestli se do toho trupu při pruměru 37mm vleze i s kabeláží, ale vzhledem k tomu, že axik má pruměr něco přez 35, tak by to mělo být asi v pohodě pouze s nějakou krátkou užší podložkou, aby ten motor alespon trochu odskočil od přepážky, u toho lipotecha ji mám taky a kuželem jsem na hřídeli motoru bez jakýchkoli redukcí--hřídel--kužel.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 296 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 20  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz