Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 499 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 34  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: stř 12.02.2014 14:52 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.5.2003
Příspěvky: 6539
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (25)
Začnu tam kde to minule skončilo. Ale s tím rozdílem,že po domluvě s majitelem Rc-manie, poprosím moderátory o přesouvání obecných keců do klubů (do threadu Bubákov). Tzn ,že de fakto budopu dva thready..technika zůstane zde a emoční výlevy pak v klubech.

SM-Unisen čidlo

Jen taková malinká rada z natáčení.
Skoro do všeho co tu stavím instaluji 6ti funkční čidlo od Sm-modellbau -Unisens. A někdo k tomu chce i paralelně běžící SkyAssistant na sběrnici S-Bus2.
Pro korektní funkci obou zařízeníček,jsou pouze dvě možnosti. A to buď připojit na S-Bus2 (je to paralelní sběrnice,takže se vše připojuje jako nekonečný Y kabel!!) SkyAssistant přez převodník S-Bus2/PPM , pak jde i toto vario dálkově ovládat (na převodníku se namapuje např 10tý kanál 100/100 %), nebo pokud převodník není,tak jen vyvézt ze zběrnice plus a minus. Né!!! již signál S-Bus2. Problém je v tom,že SkyAssistant má vstupní filtr na PPM 50hz signál, ale S-Bus2 je na mnohem vyšší frekvenci a ruší přenášený zvuk varia (takové nepříjemné chrčení).

No a pokud si někdo koupí Sm-Unisens (je to maličkaté a výtečné čidlo) ,tak ať nezapomene,že ho musí nejdřív přez zadní IF board načíst do paměti vysílače (paměť konkrétního modelu). Prosté vybrání čidla ze seznamu rádia nefunguje. A je to proto,že při načtení přez IF board,se vysílačem do čidla zapíše číslo slotů (Pro Unisens je to 1-3-0-6). Je dobré si toto pak zkontrolovat připojením čidla do PC (obslužný software Sm-Unisens-Tool).

PS...načíst a nastavit tři čidla zabere dvě hodiny...kdo nezkusil,neuvěří:-)

Toto čidlo v rámci servisu Vikinga jednoho našeho kolegy jsem doplnil do jeho modelu. A dnes ho i vyzkoušel v reálných podmínkách. Konečně!!! upotřebitelné čidlo na S-Bus2 pro Futabu Fastest:-)
Nejenom,že je malinké a není problém ho doplnit do jakého-koli modelu , ale i výtečně funguje. Souběh spotřebované kapacity je velmi slušný a funkce varia je více než slušně použitelná.
Výhoda je,že obslužným software pro čidlo se zakáže přenos klesání a nastaví hranice stoupání např na 0,5m/s. Ve Futabě pak nastaví (melody 4) . Výsledek je ,že rádio opravdu kvíká jen při stoupání,jinak mlčí a zvuk je velmi slušně odstupňován dle míry stoupání.
Za mne palec nahoru a spokojenost!!!!! Čidlo lze objednat zde http://www.f5b.cz


Přílohy:
P1110556.JPG
P1110556.JPG [ 154.46 KiB | Zobrazeno 8771 krát ]
Poznámka: Alarm je nastavený na 2250mAh..malinko jsem překročil :-)
P1110549.JPG
P1110549.JPG [ 80.27 KiB | Zobrazeno 8771 krát ]
Poznámka: A následně kapacita dobitá nabíječem..skvělý výsledek.
P1110559.JPG
P1110559.JPG [ 36.32 KiB | Zobrazeno 8771 krát ]
Poznámka: Milane,máš Vikinga nasteveného na fajnovku..chodí jako z praku, ale pozor!! velmi citlivý na řízení.
P1110548.JPG
P1110548.JPG [ 184.25 KiB | Zobrazeno 8771 krát ]
Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
PříspěvekNapsal: stř 12.02.2014 15:21 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.5.2003
Příspěvky: 6539
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (25)
Sm-Unisen pokračování

Abych to upřesnil. Toto čidlo je All in one řešení. Obsahuje výškoměr,vario,kapacita,proud,napětí,otáčky motoru.
Poslední nemám odvahu zkusit. Vstup se připojuje přímo na jeden vývod motoru.
Na předchozím obrázku jste si jistě všimli,že je i hodnota -12,8A. Je to správně, neb toto čidlo je obousměrné a měří i zpětný proud při brždění motoru.

Další co mi zajímalo bylo Vario obsažené v tomto čidlu. Netvrdím,že je to plnohodnotná náhrada Skyassistanta,přeci jen určitá latence tam je. Ale dnes jsem v pohodě podle pípání SM-unisens čidla bez problémů vytočil první letošní stoupáček . (z 200m do viz obrázek). Zásadní rozdíl je oproti Futaba vario čidlu,velmi slušné zvukové podání přírůstku stoupání. (Futaba je tragedie...mám obě čidla..a děs!!)
Ve větších výškách není záhodno čumět na displej, ale dnešní největší stoupání ve stouápáčku bylo 1,5m/s...takže už je to pomalu tady :-) :-)

No a nakonec. Měření proudu za letu ukázalo zajímavé hodnoty. Ze 112A statického měření na zemi, je za ustáleného kolmého stouání s podčtvercovou vrtulí 17/13 příjemných 87A. Ale to jsem jen odpozoroval z displeje. Zatím nepoužívám firmware 3.0 který již data loguje na kartu. Počkám až bude dostupný rozumný software na zobrazení dat. Zatím není !!!


Přílohy:
P1110555.JPG
P1110555.JPG [ 86.74 KiB | Zobrazeno 8719 krát ]
Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 12.02.2014 15:29 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.5.2003
Příspěvky: 6539
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (25)
Baterie Revolectrix

Momentálně létám na baterie Revolectrix 60C. Když je srovnám s oblíbenými Turnigy nanotech 65/90C..tak jasně vyhrávají Turnigy.
Revolectrix nejsou vůbec špatné, ale žádný zázrak to není. Jediné zajímavé na nich je nalepený chemický teploměr 45/55/65st. Při ohřátí na jednu z teplot se projasní tmavý čtvereček do zelena s jasným nápisem teploty.


Přílohy:
P1110561.JPG
P1110561.JPG [ 93.11 KiB | Zobrazeno 8703 krát ]
P1110562.JPG
P1110562.JPG [ 95.54 KiB | Zobrazeno 8703 krát ]
Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 12.02.2014 15:30 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 3.5.2009
Příspěvky: 965
Bydliště: Chlum (kousek od Sedlcan) ČR
Dalibore, plati to o nastaveni zvuku i pro HoTT (resp. obecne pro zarizeni, ne pozutity protkol)? Nebo je to vazane na komunikacni protokol? To je totiz pro me zasadni nedostatek u Graupner/SJ varia (tam se toto nastavit neda) :(


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 12.02.2014 15:50 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.5.2003
Příspěvky: 6539
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (25)
FPV-Viking
Práce na modelu nepřestali..jen to velmi pomalu (reálně vyletím až příští rok). Zdaleka nemám ještě vše vybavení, ale již je hotový držák Video vysílače a frezují se plošňáčky uchycení konektorů a kabeláže v trupu. :-)
Na fotce pro představu co je potřeba na ground vybavení (a nejsou tam antény a baterka) . Brýle ještě vůbec nemám (to nechám na ježíška :-)..a časem tracker ...je to celé kurňa drahá hračka (teda pokud to má opravdu fungovat..i vybrat jen monitor co netrpí blue screen ,není zrovna švanda.


Přílohy:
Poznámka: Na vysílač ješt přijde lehounký aerodyn.kryt.
P1110563.JPG
P1110563.JPG [ 156.64 KiB | Zobrazeno 8663 krát ]
P1110566.JPG
P1110566.JPG [ 178.6 KiB | Zobrazeno 8663 krát ]
Poznámka: Video vysílač je tuning TBS-Lawmate 2,4GHz 750-900mW.
P1110568.JPG
P1110568.JPG [ 143.91 KiB | Zobrazeno 8663 krát ]
P1110570.JPG
P1110570.JPG [ 191.78 KiB | Zobrazeno 8663 krát ]
Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 12.02.2014 15:57 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.5.2003
Příspěvky: 6539
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (25)
creagel píše:
Dalibore, plati to o nastaveni zvuku i pro HoTT (resp. obecne pro zarizeni, ne pozutity protkol)? Nebo je to vazane na komunikacni protokol? To je totiz pro me zasadni nedostatek u Graupner/SJ varia (tam se toto nastavit neda) :(

Zatím nemám zkušenost jak to funguje u Graupnera. Ale snad se ti ozve majitel Scaryho (čte to tu taky a má pouze Graupnera) (převzal a zalétal si ho min týden). Dával jsem mu do modelu Sm-Unisens, ale neměl jsem čas to prozkoumat stejně jako u Futaby.
Jinak Sm-Unisens podporuje už de fakto všechny systémy..


Přílohy:
Sm-Unisens.jpg
Sm-Unisens.jpg [ 101.44 KiB | Zobrazeno 8642 krát ]
Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 12.02.2014 16:15 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.5.2003
Příspěvky: 6539
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (25)
Ariane-V6
Mimo mnoha jiných poletadel tu kutím i jednu Arianu. Chápu,že formy už jsou hodně staré a dost věcí zkousnu, ale ten bílá barva snad pamatuje Žižku když měl ještě obě oči. Až dodělám trup Pepin bude mít kšeft :-) To se prostě musí přestříkat!!!! Momentálně vytvrzuje uhlíkový facelift.

Jen pro info jak jsem nasetapovat model.
Motor Mega 16401 plus Kontronik KPG 4,2/1. Vrtule RF 16/16 slim na kuželu RF 36/5/0-offset. Regulátor YEP 150 plus Sm-Unisens čidlo (pojede trošku za roh, ale prý 200A zkousne).
Baterie 4S-Turnigy Nanotech 65/90C-2700mAh. Serva All Futaba 3156. Přijímač Graupner Hott.
Přijímačovky 2S-Life 850mAh plus Castle UBEC 10A.


Přílohy:
P1110545.JPG
P1110545.JPG [ 90.17 KiB | Zobrazeno 8610 krát ]
P1110546.JPG
P1110546.JPG [ 89.71 KiB | Zobrazeno 8610 krát ]
Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 12.02.2014 17:07 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.5.2003
Příspěvky: 6539
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (25)
MKS HBL6625
Díky výhradnímu zastoupení serv MKS (Jpmodels) doputovalo jedno naprosto TOP servo pro křídla F3B,F5B a F5J do dílny Vrzak labs na postupné zničení životnostním testem. Je to vůbec první brushless wing servo na trhu .
Kvalita provedení (viz fotky je naprosto příkladná).
Jeho starší s stejnosměrný bráška MKS 6125 se dožil 300h cyklování pod zátěží 0,5kg . Což v reálném provozu bude cca 600h. A to je myslím dost a dost.
Tak jsem zvědavý jak dlouho se servo HBL 6625 dožije.
PS..klidový proud serva je 80mA,což oproti ss servůj je o hodně víc, ale já HBL 6625 doma taky trošku protáhl a je silou,naprosto jinde než starší MKS plochá serva. Tak 80mA beru jako fakt a při návrhu el.instalace s tím budu počítat. (když tam budou 4 tyto serva ,tak je proud už 320mA!!!)


Přílohy:
20140207_190559.jpg
20140207_190559.jpg [ 102.9 KiB | Zobrazeno 8551 krát ]
20140207_190708.jpg
20140207_190708.jpg [ 89.17 KiB | Zobrazeno 8551 krát ]
20140207_190831.jpg
20140207_190831.jpg [ 80.42 KiB | Zobrazeno 8551 krát ]
20140207_191517.jpg
20140207_191517.jpg [ 89.25 KiB | Zobrazeno 8551 krát ]
Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 12.02.2014 17:32 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.9.2013
Příspěvky: 1420
Bydliště: Praha, ČR
Obrázky: 38
člověče, kdes byl, když jsem to Unisense čidlo tady http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?p=1067391#p1067391 před měsícem úpěnlivě řešil :)

no hlavně že jsi tu teď.... pokud mohu mít k tomu Unisense čislu pár dotazů:

1) to co se ti zobrazuje na tom displeji Tx (CURR-1678) to je identifikace toho čidla v Tx? takto ho vysílajda najde nebo se takto kamufluje nebo jak to říct. Tj. načtení přes zadní konektor a pak už jen připíchnutí na SBUS2 probíhá stejně jako třeba u Robbe čidel nebo je to nějak jiné?

2) proč jsi nenašel odvahu na připojení otáčkového kablíku? vidíš tam nějaký zádrhel?

3) používáš nějaké to s předchystanými kontakty/konektory nebo jsi letoval konektory na tu verzi s kablema?

EDIT * vidím z fota, žes vzal verzi s kablema a - koukám správně to letoval napřímo na reg? nebyl s naletováním takto silných kabelů na tu desku problém? Asi bych se bál že bych ji nějak poškodil ... vím jak se rozpálí konektory, když je chci na tyhle kabely k baterkám naletovat

4) ten soft co k tomu je jen v NJ nebo i AJ?

5) k tomu objednání .... na těch stránkách to nevidím ... mám napsat napřímo?

6) jak zmiňuješ ty zvuky varia .... myslel jsem, že interpretace údajů je otázkou Tx ... to nějak nastavíš v tom softu na PC nebo v čem to je jiné, než jiné vario přijímané přes tu Futabu?


díky moc J.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 12.02.2014 17:57 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.5.2003
Příspěvky: 6539
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (25)
jindraj píše:
člověče, kdes byl, když jsem to Unisense čidlo tady http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?p=1067391#p1067391 před měsícem úpěnlivě řešil :)

no hlavně že jsi tu teď.... pokud mohu mít k tomu Unisense čislu pár dotazů:

1) to co se ti zobrazuje na tom displeji Tx (CURR-1678) to je identifikace toho čidla v Tx? takto ho vysílajda najde nebo se takto kamufluje nebo jak to říct. Tj. načtení přes zadní konektor a pak už jen připíchnutí na SBUS2 probíhá stejně jako třeba u Robbe čidel nebo je to nějak jiné?

2) proč jsi nenašel odvahu na připojení otáčkového kablíku? vidíš tam nějaký zádrhel?

3) používáš nějaké to s předchystanými kontakty/konektory nebo jsi letoval konektory na tu verzi s kablema?

EDIT * vidím z fota, žes vzal verzi s kablema a - koukám správně to letoval napřímo na reg? nebyl s naletováním takto silných kabelů na tu desku problém? Asi bych se bál že bych ji nějak poškodil ... vím jak se rozpálí konektory, když je chci na tyhle kabely k baterkám naletovat

4) ten soft co k tomu je jen v NJ nebo i AJ?

5) k tomu objednání .... na těch stránkách to nevidím ... mám napsat napřímo?

6) jak zmiňuješ ty zvuky varia .... myslel jsem, že interpretace údajů je otázkou Tx ... to nějak nastavíš v tom softu na PC nebo v čem to je jiné, než jiné vario přijímané přes tu Futabu?


díky moc J.


Já tu byl a neboj četl jsem to, ale tak mi nasíral jeden magor z fora, že jsem neměl chuť na nic jiného :-)

1) to co se ti zobrazuje na tom displeji Tx (CURR-1678) to je identifikace toho čidla v Tx? takto ho vysílajda najde nebo se takto kamufluje nebo jak to říct. Tj. načtení přes zadní konektor a pak už jen připíchnutí na SBUS2 probíhá stejně jako třeba u Robbe čidel nebo je to nějak jiné?

Ano,nejdřív musíš mít v rádiu správnou verzi firmware..nese s sebou ID čidla. Načíst přez zadní konektor musíš, neb nové SM-čidlo i když zvolíš Fastest tak nemá přiřazen slot jednotlivých ID čísel. Rozuměj..to čidlo má 6 funkcí. A rádio má pod jedním ID...Current senzor, pod jiným ID zase vario a naposled i otáčky.
Proto načíst přez IF vstup musíš!!!

2) proč jsi nenašel odvahu na připojení otáčkového kablíku? vidíš tam nějaký zádrhel?

Nevím o zádrhelu, ale nějak se mi do toho nechce..:-)

4) ten soft co k tomu je jen v NJ nebo i AJ?

5) k tomu objednání .... na těch stránkách to nevidím ... mám napsat napřímo?

6) jak zmiňuješ ty zvuky varia .... myslel jsem, že interpretace údajů je otázkou Tx ... to nějak nastavíš v tom softu na PC nebo v čem to je jiné, než jiné vario přijímané přes tu Futabu?


Soft je pouze v němčině, ale i já co umím akorád šajze katze:-) :-) to dal, tak to dáš taky :-)
Ano stačí napsat Petrovi Janků na mejl co má na stránkách ..doveze a pošle.
Interpretace údajů je sice na straně rádia, ale není jedno jaké a v jaké rozsahu mu ty údaje čidlo posílá ..Můžu ti na letišti předvézt jak se chová čidlo Futaba F1712 a Sm-unisens (vario). Budeš dost překvapený.
No a samozřejmně si v softu k Unisens nastavím prahové limity. A to co dodnes Futaba neudělala v rádiu,právě supluje to čidlo.
PS...brzo bude jedno čidlo rozdělávat a pájet na regl. Tak ti to vyfoím jak na to.


Naposledy upravil graup15 dne stř 12.02.2014 18:14, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 12.02.2014 18:02 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.5.2003
Příspěvky: 6539
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (25)
Po zážitku z celní poštou dorazil motůrek co jsem tu ještě nikdy neměl. Leomotion (je to de fakto Neu v jiném futrálu..:-) hezčím)
A zatímco majitel modelu do kterého pújde se nás snaží reprezentovat v Soči, já čekám až dorazí právě ten modýlek. Bude fotoseriálek,neb to bude Pike F3B a to jsem tu ještě neměl. Tak si s tím pěkně vyhraju.:-)


Přílohy:
P1110572.JPG
P1110572.JPG [ 78.4 KiB | Zobrazeno 8250 krát ]
P1110571.JPG
P1110571.JPG [ 88.82 KiB | Zobrazeno 8250 krát ]
Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 12.02.2014 18:26 
Mazák
Mazák

Registrován: 9.6.2012
Příspěvky: 688
Bydliště: Ústí nad Labem
Myslel jsem, že Pika ještě okouknu než pojede k tobě, ale asi ho uvidím až bude k letu.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 12.02.2014 18:34 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 2.8.2013
Příspěvky: 21
Bydliště: Lukov u Zlína
Dalibore, jsem rád, že se opět objevilo toto zajímavé technické téma :) . Nyní k čidlu Unisens-E, které mám v perfektně připraveném Scarym od Dalibora. Nastavovací PC software je skutečně jen v němčíně, avšak obecně k některým produktům této firmy existují anglické překlady - http://www.f5b.co.uk/unilog-in-english.html. Čidlo bylo nastaveno na HOTT-EAM, při prvním zapnutí okamžitě vše fungovalo (napětí, odběry, kapacita, výška,....), kromě zvuku varia. Tuto situaci jsem řešil "zakliknutím" políčka v nastavovacím software, o víkendu vyzkouším zda to bude ok.

_________________
F3X Scary, MC, Viking2 E
T18 SZ


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 12.02.2014 18:46 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.5.2003
Příspěvky: 6539
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (25)
Jedna fotečka pro všemi milovaného vůdce Rcmanie...:-)
Ps Tome..ta bandáž vypadá o fous líp než u Neu, ale je tam blbě vidět. Rozebírat..bez šance, má lepená čela.


Přílohy:
P1110573.JPG
P1110573.JPG [ 70.75 KiB | Zobrazeno 8171 krát ]
Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 12.02.2014 20:32 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2008
Příspěvky: 10423
Bydliště: praha 5
graup15 píše:
Až dodělám trup Pepin bude mít kšeft :-) To se prostě musí přestříkat!!!! Momentálně vytvrzuje uhlíkový facelift.

.


musím počkat trochu na teplo, s větší plochou--smradem už bych musel do dílny na barák--zahradní kulnodílna, vytopit to umim, ale zvedne ten fukar prach, v tom se nedá stříkat kompozit.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 499 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 34  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Ladislav a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz