Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 780 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 52  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: čtv 15.08.2013 13:07 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.3.2011
Příspěvky: 862
Bydliště: Praha
...z trochu jiného soudku, zejtra jdu vyzkoušet v rámci šetření serv záměnu za RX Li-Fe 1450mAh, 4x Ni-Mh Eneloope 1900mAh, pack je sice o 33g těžší než původní, ale mám pocit, že Vikingovi to vůbec vadit nebude :D akorát jsem zvědavej jak moc se projevý rychlost serv, když budou mít o zhruba 1,5V méně :wink:


Přílohy:
ulození 2.jpg
ulození 2.jpg
[ 118.67 KiB | Zobrazeno 1422 krát ]

ulozeni.jpg
ulozeni.jpg
[ 74.83 KiB | Zobrazeno 1422 krát ]


_________________
JETI DC-16
F3X Viking 2E, Graupner Junior
Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: čtv 15.08.2013 13:25 
Mazák
Mazák

Registrován: 16.11.2008
Příspěvky: 3177
Bydliště: Králíky
Obrázky: 19
Blog: Zobrazit blog (17)
M1 píše:
...z trochu jiného soudku, zejtra jdu vyzkoušet v rámci šetření serv záměnu za RX Li-Fe 1450mAh, 4x Ni-Mh Eneloope 1900mAh, pack je sice o 33g těžší než původní, ale mám pocit, že Vikingovi to vůbec vadit nebude :D akorát jsem zvědavej jak moc se projevý rychlost serv, když budou mít o zhruba 1,5V méně :wink:


Docela krok zpátky. Sežeň si lehčí baterky , já mám 1100mAh LiFePo4 a sprostou diodu ( 4x 3A) pro omezení a kondík pro vyhlazení a finito. Já tohle napájení dělal jednomu kolegovi do Accota elektro a nabíjel jsem 300mAh. Ale už bych to do éra nedal.

_________________
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
http://www.youtube.com/channel/UCse-r33huEB_npuJ07nT25A


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 15.08.2013 13:52 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.3.2011
Příspěvky: 862
Bydliště: Praha
...jak se to vezme Stando, tady aspon neni potřeba mít žádné další kurvítko jako dioda atd., jinak vim, že kapacita je zbytečně veliká, protože po 1,5 hod letu dobíjím kolem 400mAh, ale lehčí baterky shánět nepotřebuju, přijde mi, že Viking lítá líp, když není lehouš :wink:

_________________
JETI DC-16
F3X Viking 2E, Graupner Junior


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 15.08.2013 14:12 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.5.2003
Příspěvky: 7403
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (25)
Citace:

jestli to chceš vyzkoušet, mohu ti pujčit tu stabilizaci pro plošníky, co jsem s tím blbnul v zimě, předpokládám, že kladivem do toho mlátit nebudeš a já to mimo těch prvotních pokusu nijak momentálně nevyužívám, takže není problém to zapujčit na nějakou delší dobu.

http://www.eshop-rychle.cz/model-rozumn ... alove-gyro


Čauky padre...stávajícího Vikinga už předělávat nebudu,jsem se dnes dokopal tam konečně dát telemetrický přijímač a vario od Fujtaby. :-)
Teď to bude tak,že ten sajrajt vario Futaba bude ukazovat pouze výšku (a hlásit alarm 400m) a SkyAssistant bude dál jako vario, ale bude mít vypnutý alarm výšky. (Když totiž něco hlásí, neloguje). A já tady něco ladím a potřebuju mít nepřerušovaný graf po 0.05 s rastru. Možná časem, ale to fakt jen pokud mi hrábne tam dám GPS. Ale to až budou mít hoši od Fujtaby zmáklé logování. Zatím je to výsměch zákazníkům.

Ale do toho druhého Vikinga bych si to pújčil... Budu na to muset hodně upravit instalaci v trupu.(a zmotky kabelů nesnáším!!!).Jo máš u mne nějaké věcičky..!! :-) A dvě zakázky pro tebe jako profíka na opravy kompozitů.

PS...Marku
Výhoda S-Bus2 je ,že je to opravdu seriová komunikace...nepotřebuji expander bazmek :-) :-) Tzn nezabralo to naprosto žádné místo ...hihi


Přílohy:
P1100808.JPG
P1100808.JPG
[ 105.63 KiB | Zobrazeno 1378 krát ]

P1100810.JPG
P1100810.JPG
[ 88.66 KiB | Zobrazeno 1378 krát ]

P1100811.JPG
P1100811.JPG
[ 72.56 KiB | Zobrazeno 1378 krát ]

Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: čtv 15.08.2013 14:44 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.3.2011
Příspěvky: 862
Bydliště: Praha
...jj vím :P , ale ty si tam ten expander dal k tý straně tak šikovně Dalibore, že mi tam vůbec, ale vůbec nevadí :wink: :D

_________________
JETI DC-16
F3X Viking 2E, Graupner Junior


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 15.08.2013 14:45 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 16930
M1 píše:
...z trochu jiného soudku, zejtra jdu vyzkoušet v rámci šetření serv záměnu za RX Li-Fe 1450mAh, 4x Ni-Mh Eneloope 1900mAh, pack je sice o 33g těžší než původní, ale mám pocit, že Vikingovi to vůbec vadit nebude :D akorát jsem zvědavej jak moc se projevý rychlost serv, když budou mít o zhruba 1,5V méně :wink:


Nechci tě moc děsit, ale kdyby ty serva "správně" zabraly nějak najednou, tak Eneloopy mají tak vysoký Ri, že by se ti mohl resetnout přijímač na pokles napětí ( zvlášť při tom 4s).
(už se mi to stalo, naštěstí ne v letadle)
Zdá se mi to jako zbytečně drahý pokus.

_________________
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 15.08.2013 15:27 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.3.2011
Příspěvky: 862
Bydliště: Praha
...hmmm to by bylo nemilé, no ted je otázka, jestli je větší pravděpodobnost, že zdechne přijímač, nebo servo na motejlu :( . A s jakym přijímačem se ti to vůbec stalo a nebyly třeba už ty Enelopky už nějaký zdechlý ?

_________________
JETI DC-16
F3X Viking 2E, Graupner Junior


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 15.08.2013 15:32 
Mazák
Mazák

Registrován: 16.11.2008
Příspěvky: 3177
Bydliště: Králíky
Obrázky: 19
Blog: Zobrazit blog (17)
Jako když už tak tyhle : http://rj3.redenge.net/ni-mh-1-2-1300-2-3-a-x-cell-408.html
Používají se standartně do F3B/J. A to je jiná muzika.

_________________
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
http://www.youtube.com/channel/UCse-r33huEB_npuJ07nT25A


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 15.08.2013 15:40 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.3.2011
Příspěvky: 862
Bydliště: Praha
...neslyšel jsem zatim, že by si někdo na tyhle Enelopky stěžoval, v čem myslíš Stando, že ty v tom odkazu budou lepší ?

_________________
JETI DC-16
F3X Viking 2E, Graupner Junior


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 15.08.2013 15:56 
Mazák
Mazák

Registrován: 16.11.2008
Příspěvky: 3177
Bydliště: Králíky
Obrázky: 19
Blog: Zobrazit blog (17)
Zaklínadlo zvané vnitřní odpor [Ri] . Kdysi jsem měl závodní elektru 7článek a tam bylo napájení palubního systému RX + 3 mini serva NiCd SANYO 4x 110mAh . Zvládalo to bezpečně 45min letového času. Prostě to byly lehoučké kvalitní baterky s malým Ri . To je celej ten fígl. a už právě proto, že nenám možnost si tenthle parametr na NiMh baterkách změřit při každém nabíjecím cyklu tak jsou pro mě NiMh minulost.

_________________
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
http://www.youtube.com/channel/UCse-r33huEB_npuJ07nT25A


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 15.08.2013 16:57 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 16930
M1 píše:
...hmmm to by bylo nemilé, no ted je otázka, jestli je větší pravděpodobnost, že zdechne přijímač, nebo servo na motejlu :( . A s jakym přijímačem se ti to vůbec stalo a nebyly třeba už ty Enelopky už nějaký zdechlý ?

To servo na motýlu má dost velkou šanci zase normálně fungovat po zvýšení napětí. Přijímač zůstane chvíli mrtvý, než znovu naběhne.
(Stalo se mi to na RX Futaba R617FS, Eneloopy byly ve výborné kondici)

_________________
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 15.08.2013 17:36 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.5.2003
Příspěvky: 7403
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (25)
re..M1 (Marek)
Teda vy jste hrozní vědci...:-) :-) Ke dnešnímu dni už mám můj Viking nalétáno 52 hodin..tzn 52 hodin napětí na těch dvou Futabách...
A není to jediný Viking co takhle létá...
Vymejšlíš kraviny...ty serva se sotva hýbají,jsou na metrovém slaboučkém kabelu (tzn uplatňuje se odpor kabelu), v letu na nich jsou malinké síly a přepákování je obrovské.
Tím,že zmenšíš napětí o dost...si akorád koleduješ o to co psal JMalik!!!! Pokud je chceš používat tak vyměň celou kabeláž...i do křídla!! Všude máš ty slabounké kabely.

Jo a přestaň používat tu nesmyslnost GPS, pak ti stačí i 2SLiFe 850mAh. (kapacitně na dvě hodiny letu s rezervou)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: čtv 15.08.2013 17:44 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.5.2003
Příspěvky: 7403
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (25)
Další Viking je mezi námi :-)
Pepa (Boeing Boss) má pekelníka hotového.:-) Zatím nejsou zapojené serva motýla,neb Futaba 9CAP neumí variabilní přiřazení kanálů,musí se serva motýl mixu zapojit podle rádia.
Jen otázka na forum,má někdo vysílač Futaba 9CAP Super ? Jde na tom naprogramit korektně f3B-E mašina? Díky pokud bude někdo nápomocen.


Přílohy:
P1100816.JPG
P1100816.JPG
[ 177.33 KiB | Zobrazeno 1723 krát ]

P1100821.JPG
P1100821.JPG
[ 222.6 KiB | Zobrazeno 1723 krát ]

P1100819.JPG
P1100819.JPG
[ 122.78 KiB | Zobrazeno 1723 krát ]

Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: čtv 15.08.2013 17:58 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2008
Příspěvky: 11438
Bydliště: praha 5
graup15 píše:
Jo máš u mne nějaké věcičky..!! :-) A dvě zakázky pro tebe jako profíka na opravy kompozitů.


já vím, ale trochu jsem se ted po dovolené potkával, jak se spěchá na ty opravy? trochu se obávám, že ta vize, že se pro vše zastavím cestou z Rané, nebo na Ranou v bubákově asi neklapne a budeme se muset sejít asi u tebe někdy navečer v týdnu--příští týden bych měl mít asi trochu volnější, jako že budu v práci končit jako člověk a ještě budu mít sílu někam dojet, jinak nechceš si tu stabilizaci osahat třeba nejdřív v Culárisu, at se pak u Vikinga nehledáš.No prostě pokud bys to chtěl vyzkoušet, není problém.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 15.08.2013 18:32 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.3.2011
Příspěvky: 862
Bydliště: Praha
...Dalibore, tady přece vůbec nejde o GPS-ta mě prostě baví a klidně bych moch i s ní mít jen 850mAh RX a stačilo by mi to na 3hod (jako třeba tebe baví lítání na hranici stratosféry :wink: , z kterýho zas já mám hov.. protože už vidim jen černou mikrotečku :lol:) a používat jí chci i dál (myslim, že i ty si nedávno psal, když si viděl u Storka bráchy, že vědět nalítanou vzdálenost nebo třeba vzdálenost od sebe je docela návykový, ne :wink: ). Já to myslel dobře, jen jsem chtěl pouze odlehčit těm Futabám, popř. možná (pseudo) HV Hypíkům v křídle, no neřikám, že ty AA musim používat za každou cenu, když teda hrozí to spadnutí toho přijímače toho se popravdě trochu bojim, když jsou tam ty slabý kabliky :? No nic muj Vikouš má nalítáno 16 a půl hodiny, tak snad mi to větší napětí na servech odpustí i nadále :mrgreen: :lol:

P.S. ještě by to chtělo Dádo pořešit ty podpůrný ložiska v krovkách :wink:

_________________
JETI DC-16
F3X Viking 2E, Graupner Junior


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 780 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 52  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 12 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz