Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1762 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Minicorado
PříspěvekNapsal: ned 08.03.2020 11:10 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 4.12.2003
Příspěvky: 423
Jsem zvědavý, jak to bude chodit, určitě se pak pochlubte. A co to tam máte na té modré smršťovačce, to bude určitě něco z Příbora ...


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Minicorado
PříspěvekNapsal: ned 08.03.2020 12:37 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 27.5.2008
Příspěvky: 337
Ano napětové čidlo,jinak přijímač je tam 7k assist s integrovaným váriem jen ho musel dáda vyndat s krabičky páč by neprošel přes servo destičku,jedna z věcí co mi na jeti vadí=veliké přijímače


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Minicorado
PříspěvekNapsal: ned 08.03.2020 13:02 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 4.12.2003
Příspěvky: 423
No fajn, a jak budeš měřit proud?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Minicorado
PříspěvekNapsal: ned 08.03.2020 13:06 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.5.2003
Příspěvky: 7404
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (25)
Na zemi to basti 48A ze 4s.
Za letu mi je to fuk. Moje Corado to neni.
Moje basti 30A a lita hezky. Az budu mit pocit ze potrebuji raketu... Tak neni problem a postavim si klidne 6kW monstrum.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Minicorado
PříspěvekNapsal: pon 09.03.2020 12:32 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 4.12.2003
Příspěvky: 423
Tak jistě, ať si tam dá každý, co chce. Jen když někdo bude pak uvádět stoupavost a nebude se vědět, za co ta stoupavost je, tak jsou to údaje o ničem. Nehledě k tomu, že pokud to bude pohon na hraně, můžou se dít různé věci, když jeden neví, co mu tam teče.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Minicorado
PříspěvekNapsal: pon 09.03.2020 13:40 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2007
Příspěvky: 9263
Bydliště: Trenčianska Turná
Obrázky: 0
MomoBrut píše:
Tak jistě, ať si tam dá každý, co chce. Jen když někdo bude pak uvádět stoupavost a nebude se vědět, za co ta stoupavost je, tak jsou to údaje o ničem. Nehledě k tomu, že pokud to bude pohon na hraně, můžou se dít různé věci, když jeden neví, co mu tam teče.

Divna doba... Ako som len mohol lietat s hotlinerom v dobe ked telemetria nebola?

_________________
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Minicorado
PříspěvekNapsal: pon 09.03.2020 13:45 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 4.12.2003
Příspěvky: 423
Pokud někdo nerozumí tomu, co je psáno, je zbytečné na to reagovat. Právě jsem to porušil. S telemetrií to nemá nic společného, buď víš nebo ne, hotovo dvacet tečka. Argumenty? Zbytečné ...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Minicorado
PříspěvekNapsal: pon 09.03.2020 15:09 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2007
Příspěvky: 9263
Bydliště: Trenčianska Turná
Obrázky: 0
MomoBrut píše:
Pokud někdo nerozumí tomu, co je psáno, je zbytečné na to reagovat. Právě jsem to porušil. S telemetrií to nemá nic společného, buď víš nebo ne, hotovo dvacet tečka. Argumenty? Zbytečné ...

To, koľko baštili moje pohony som vedel dosť presne. Kedysi ma grafy bavili. A dokázal som si spočítať aj ako dlho v akom režime mi potečú elektróny.

_________________
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Minicorado
PříspěvekNapsal: pon 09.03.2020 15:22 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 4.12.2003
Příspěvky: 423
Sis odpověděl sám, zaprvé - do modelu dáš senzor za pár kaček a nic počitat nemusíš, ani tě to nemusí bavit. :? Za druhé, nemusíš řešit svůj dojem, že to máš přesně, protože přesně nic neodsimuluješ ani nevypočítáš. Ale to víš ty sám, tak nerozumím, proč něco takového píšeš.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Minicorado
PříspěvekNapsal: stř 11.03.2020 0:54 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.5.2010
Příspěvky: 1881
MomoBrut píše:
Sis odpověděl sám, zaprvé - do modelu dáš senzor za pár kaček a nic počitat nemusíš, ani tě to nemusí bavit. :? Za druhé, nemusíš řešit svůj dojem, že to máš přesně, protože přesně nic neodsimuluješ ani nevypočítáš. Ale to víš ty sám, tak nerozumím, proč něco takového píšeš.


hehe, každý si potřebuje svůj názor zdůvodnit. Minimálně sobě.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Minicorado
PříspěvekNapsal: úte 17.03.2020 9:31 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 27.5.2008
Příspěvky: 337
MomoBrut píše:
Tak MiniCorado je hotové. Baterie 4s1800 váží 208 g, aktuální letová hmotnost modelu včetně baterie a bez dovážení je 893 g. Abych měl těžiště 78 mm od náběžky, dal jsem do ocasu plátek olova o hmotnosti 9 g. Nyní ještě dokončit programování vysílače a půjde se na plac …


Koukám že máme hodně podobné vybavení myslím co se týče váhy,já dokonce lipol 4s1800 186g a když jsem to hodil na váhu tak mě to ukázalo 947g nemám tam jediný gram na dovážení tak snad tam nevozím nějakou myš :D
Na zemi jsem naměřil cca 50A a 740W stoupání na plně nabitou aku je 33m/s,při 3,6v ukazuje vário 29m/s,myslím že nemám úplně dobře zvolenou vrtuli RF 11x8 ještě si vypůjčím s infinity GM 12x8 a poměřím rozdíl


Přílohy:
000_0001.JPG
000_0001.JPG
[ 79.52 KiB | Zobrazeno 686 krát ]

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Minicorado
PříspěvekNapsal: úte 17.03.2020 11:38 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 4.12.2003
Příspěvky: 423
shumi píše:

Koukám že máme hodně podobné vybavení myslím co se týče váhy,já dokonce lipol 4s1800 186g a když jsem to hodil na váhu tak mě to ukázalo 947g nemám tam jediný gram na dovážení tak snad tam nevozím nějakou myš :D
Na zemi jsem naměřil cca 50A a 740W stoupání na plně nabitou aku je 33m/s,při 3,6v ukazuje vário 29m/s,myslím že nemám úplně dobře zvolenou vrtuli RF 11x8 ještě si vypůjčím s infinity GM 12x8 a poměřím rozdíl


Hodnoty varia celkem odpovídají tomu, co mám zjištěno se svou konfigurací při podobném příkonu. Jaký tam máš motor, s jakým kv a jaký převodový poměr? Nevím, jestli to má pro tebe smysl, ale pokud se chceš dostat ještě s hodnotami stoupání dále, potřebuješ nadčtvercovou vrtuli, jinak to bude jen žrát, statický tah nepotřebuješ, ten je podstatně větší, než co to hmotní. Ja jsem na 51 A v letu při stoupání 35,8 m/s ustáleně. Dostat se z 30 na 35 při dané motorizaci a rozumném příkonu vyžaduje jisté nadstandardní úsilí, otázkou je, jestli to stojí za to ... Jestli to poznáš za letu? Poznáš, má to smysl? To záleží na každém ...


Naposledy upravil MomoBrut dne úte 17.03.2020 14:08, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Minicorado
PříspěvekNapsal: úte 17.03.2020 11:55 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2007
Příspěvky: 9263
Bydliště: Trenčianska Turná
Obrázky: 0
MomoBrut píše:
Dostat se z 30 na 35 při dané motorizaci a rozumném příkonu vyžaduje jisté nadstandardní úsilí, otázkou je, jestli to stojí za to ... Jestli to poznáš za letu? Poznáš, má to smysl? To záleží na každém ...

Obvykle to "max..." je otázkou prvých pár letov. Potom každý prejde do režimu "užívania si" letu. Blbnutie príde na chuť sporadicky. Ale je dobré, keď tam ten výkon je. :D

_________________
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Minicorado
PříspěvekNapsal: úte 17.03.2020 11:55 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 27.5.2008
Příspěvky: 337
Máš naprostou pravdu smysl to asi nemá a jestli 30 nebo 35m/s spíše nepoznám.A ono jde přeci o minicorádo a né plnohodnotný hotliner.Jen nevím kde tak přibralo na váze vůči tvému
Motor Leopard LC 450 kv 3500 převod PG23 4:1L


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Minicorado
PříspěvekNapsal: úte 17.03.2020 12:08 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 4.12.2003
Příspěvky: 423
3500 KV a 4:1 s vrtulí 11x8 ... tady bych spíše zkusil obyč. vrtuli 10x12 a pokud máš odvahu tak 11x12, já ji používam s +7 stupni na trámci s převodem 5:1, do 12x8 bych nešel, bude to pomalejší a bude to žrát anebo to žrát nebude a bude to stejně pomalejší. Ale nejlepší výsledek je stejně s těma vrtulema za dvě stovky, ale nic jsem neřekl ... :P


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1762 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: leve89 a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz