Pravidla fóra


O dalších nadšencích se dozvíte na Interaktivní mapě heli maketářů.



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 126 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Mil Mi2 Vario
PříspěvekNapsal: stř 15.01.2020 8:51 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 18.5.2014
Příspěvky: 207
No já měl v úmyslu napájet vše přímo z 2s baterie, rozsah přijímače i spirita je v toleranci baterie, ale když tak přemýšlím bude to asi lepší dát bec pro oboje.Spirit by možná při klesajícím napětí baterie hlásit chybu poklesu napětí.

S oblibou jsem používal BEC Gryphon polaris GSR3030, ale už ho nemůžu sehnat.Máš nějaký tip na dobrý bec?Jen pro přijímač a bezpádlo takže nic silného, stačí 2 nebo 5 A. Přemýšlím nad BECem od jeti.


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Mil Mi2 Vario
PříspěvekNapsal: stř 15.01.2020 10:28 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 1.9.2009
Příspěvky: 4033
Bydliště: Praha 6
Moje zkušenost ( jediná ) s BEC je Kontronik což Ti nepomůže. Z reglu jsou 3 výstupy. 3. kanál do Rx, BEC do bezpádla a data do Jlog.2 Určitě se ozvou ještě další, chce to někoho se spalovákem nebo kdo používá jednodušší regl a BEC jako samostatnou baterku podobně jako jsi uvedl.

_________________
TREX450PROHC3SX, TREX550Spirit, TREX600B.Demon, TREX600VBarNeo, TF8G
http://relax450.rajce.idnes.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Mil Mi2 Vario
PříspěvekNapsal: čtv 16.01.2020 5:39 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 13.1.2007
Příspěvky: 6723
Bydliště: Dubai, UAE
2A bych pocital na jedno servo a ne na celou palubu. A nedal bych BEC. 2S naprimo. Mozna i dve baterie pres nejaky vhodny prepinac. Myslim neco na principu power boxu, aby to preferovalo tu, ktera je silnejsi. V takovehle heli to uvezes.
Na serva bych (vzhledem k turbine) silentbloky dal. A rozhodne prohovoril na foru Spiritu jak je to s provozem jednotky v turbinovem modelu. Jake jsou zkusenosti ohledne vysokofrekvencnich vibraci od turbiny. Vypadl jsem z toho a uz to moc nesleduji. Vim, ze nektera bezpadla to vubec nemela rada.

_________________
بتر كوتاتكو
UH-60 Blackhawk, Bell 206, Mi-8, Jeti DS-16


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Mil Mi2 Vario
PříspěvekNapsal: čtv 16.01.2020 8:04 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.11.2005
Příspěvky: 6037
Bydliště: Vsetín
BEC 2A řešil jen na napájení bezpádla a RX.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Mil Mi2 Vario
PříspěvekNapsal: čtv 16.01.2020 10:54 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 4.7.2009
Příspěvky: 1019
Bydliště: EU
U takto velkého modelu napájení HV serv, přijímače a Spirit bych řešil 2x2S Li-Po do powerboxu, nebo duálního vypínače a z něj dva výstupy napájení do Spirit a odsud přes S-Bus do přijímače.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Mil Mi2 Vario
PříspěvekNapsal: čtv 16.01.2020 13:10 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 18.5.2014
Příspěvky: 207
Pokud powerbox, tak který? Jsou tu nějaké vlákna o PB a přijde mi že to je 50/50 někdo by dal někdo zas ne (co není v éru/ heli to se neposere) :-) tak nevím.

Nejraději bych dal 2s Life na přijímač a spirita a samostatnou Life na serva.Napětí přijímače je 3.7-7.4V, spirit 3.5-15V a serva 6.0-7.4V.

Taky bych to raději měl nějak pojištěné, ale dám PB a 2 baterky a co když klekne PB?

Fakt nevím.

Mám podobně velký model 1.7m 12kg, Bell 212 fire rescue, elektro.Tam mám na motor 2x 6S Lipo a 1x 3S Lipo na serva a elektroniku.Serva mají svůj bec 20A a elektronika druhý 2A.

Právě u tohoto modelu jsem si řekl -vyhodit vše co se může po... a zabírá místo.

Jsem tedy na vážkách jak to udělat.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Mil Mi2 Vario
PříspěvekNapsal: čtv 16.01.2020 13:31 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 18.5.2014
Příspěvky: 207
pkotatko píše:
A rozhodne prohovoril na foru Spiritu jak je to s provozem jednotky v turbinovem modelu. Jake jsou zkusenosti ohledne vysokofrekvencnich vibraci od turbiny. Vypadl jsem z toho a uz to moc nesleduji. Vim, ze nektera bezpadla to vubec nemela rada.


Na spirit foru jsem našel přímo otázku zda lze použít spirita na modelu s turbínou.Odpověď je ano, já mám spirita pro, který je údajně ještě odolnější vůči vysokým vibracím.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Mil Mi2 Vario
PříspěvekNapsal: čtv 16.01.2020 13:43 
Mazák
Mazák

Registrován: 8.9.2012
Příspěvky: 641
V prvé řadě si dej bacha na ty futaby 175sv, kdesi jsem četl, že generují proudové špičky a že doporučují použít v systému napájení kondíky právě pro pochytání špiček.
(už nevím zda to bylo fórum Mikáda nebo Kontroniku...)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Mil Mi2 Vario
PříspěvekNapsal: čtv 16.01.2020 14:17 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 4.7.2009
Příspěvky: 1019
Bydliště: EU
Powerbox používají třeba Heli-Factory, což je jeden z největších "hráčů" v oblasti heli.
Jejich sestava je uvedena níže a tu používají skoro ve všech heli co staví pro své klienty.
# Evolution "PowerBox"
# 2x PowerBox Battery 2800
# 2x "Jeti Duplex"


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Mil Mi2 Vario
PříspěvekNapsal: čtv 16.01.2020 14:19 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 18.5.2014
Příspěvky: 207
No nějaký větší odběr jsem čekal.Ale tak pokud bych dal přímo Life tak ta v pohodě dá desítky amper a abych se vyhnul prudkému poklesu napětí pro bezpádlo a Rx včetně nějakého rušení, tak tam by se hodila ta samostatná Life s menší kapacitou. Nebo ne?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Mil Mi2 Vario
PříspěvekNapsal: čtv 16.01.2020 14:23 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 18.5.2014
Příspěvky: 207
kraro píše:
Powerbox používají třeba Heli-Factory, což je jeden z největších "hráčů" v oblasti heli.
Jejich sestava je uvedena níže a tu používají skoro ve všech heli co staví pro své klienty.
# Evolution "PowerBox"
# 2x PowerBox Battery 2800
# 2x "Jeti Duplex"



To přes ten PB je nutné hnát všechny serva? Já bych nejraději vše přímo do spirita a PB bych bral jen jako zálohu napájení. Moc se v PB neorientuji


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Mil Mi2 Vario
PříspěvekNapsal: čtv 16.01.2020 14:52 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 13.1.2007
Příspěvky: 6723
Bydliště: Dubai, UAE
haas píše:
Na spirit foru jsem našel přímo otázku zda lze použít spirita na modelu s turbínou.Odpověď je ano, já mám spirita pro, který je údajně ještě odolnější vůči vysokým vibracím.


Vysoke vibrace (velka amplituda) od mechaniky je neco jineho nez vysokofrekvencni vibrace od turbiny.
Netvrdim ze Spirit nebude fungovat. Jen bych si to dukladne overil.

Me by se asi libilo neco na tenhle zpusob
https://www.modelarstvoimi.sk/vypinac-e ... t/4696/254
Powerbox je znama a proverena firma. Tenhle vypinac se stabilizatorem neznam, pisou tam do 5A ale nepisou jestli na jednu vetev nebo celkove.
Kdysi jsem od nich mel Gemini a to fungovalo bezvadne.

_________________
بتر كوتاتكو
UH-60 Blackhawk, Bell 206, Mi-8, Jeti DS-16


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Mil Mi2 Vario
PříspěvekNapsal: čtv 16.01.2020 15:25 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 4.7.2009
Příspěvky: 1019
Bydliště: EU
haas píše:


To přes ten PB je nutné hnát všechny serva? Já bych nejraději vše přímo do spirita a PB bych bral jen jako zálohu napájení. Moc se v PB neorientuji


Serva ženeš ze Spirita ..... 2x2S do PB z PB 2 výstupy napájení do Spirita a v něm máš napíchaná serva. Nemusí to být PB, může to být i duální vypínač.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Mil Mi2 Vario
PříspěvekNapsal: čtv 16.01.2020 15:37 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 18.5.2014
Příspěvky: 207
Šel by použít i tenhle
https://www.powerbox-systems.com/en/pro ... ution.html

Vstup pro baterie je jasný ten vidím a co všechny ty ostatní vstupy výstupy ty můžou zůstat nezapojeny?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Mil Mi2 Vario
PříspěvekNapsal: čtv 16.01.2020 15:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 4.7.2009
Příspěvky: 1019
Bydliště: EU
haas píše:
Šel by použít i tenhle
https://www.powerbox-systems.com/en/pro ... ution.html

Vstup pro baterie je jasný ten vidím a co všechny ty ostatní vstupy výstupy ty můžou zůstat nezapojeny?

To je ten co využívá Heli Factory.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 126 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz