EC 135

Vše co je maketou, polomaketou ale i nějakou 1/4maketou skutečného stroje.
Pravidla fóra
O dalších nadšencích se dozvíte na Interaktivní mapě heli maketářů.
Odpovědět
Zpráva
Autor
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

Re: EC 135

#361 Příspěvek od pkotatko »

serfar30 píše: Večer jsem přijel domu s rotorovouhlavou a manželka "co to stálo 8O , tolik mne stálo kolo"

A muzes za to ze si koupila levny kolo ? :mrgreen:
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
Michael Gulyj

#362 Příspěvek od Michael Gulyj »

:lol: :lol: :lol: Petře, tak to si zabodoval, to jsem se dlouho tak nepobavil. Mirku, ty si koupi tý hlavy řešil s mojí ženou :D , protože přesně tohle řekla tehdy mě, když sem si jí koupil jál. Přesně ta suma, co stála, odpovídala ceně kola, který jsme pro manželku kupovali ke kulatinám. A tady je vidět chlapi, že jsme na tom tak nějak podobně a proto nepolevovat, modelařit!!!
Westland Wessex
Bell 47G Sioux
Futaba T-10CG
dagx
Kontaktovat uživatele:

#363 Příspěvek od dagx »

Na té fotce je ta nejmenší heli vlevo velikost 600? Vím že to mělo být velký ale během diskuze to člověk tak nevnímá a až tady je s čím porovnat.V tom případě musím dodat,že nevím jestli mé rady ohledně laminování byly ty správné.Psal jsem své zkušenosti s tím co jsem dělal ale jestli je to vše přenositelné na tuto velikost nevím.Mluvím hlavně o síle laminátu.
https://www.youtube.com/user/dagxcz/videos
http://dagx.rajce.idnes.cz/
Michael Gulyj

#364 Příspěvek od Michael Gulyj »

Přesně, šestikilo.
Westland Wessex
Bell 47G Sioux
Futaba T-10CG
veka1
Kontaktovat uživatele:

#365 Příspěvek od veka1 »

serfar30 píše:přesně přiložení tkaniny a následné tupování při prvním pokusu. Dělalo mně to to co tobě hrůza :oops:

... precetl jsem nekolik poslednich stranek vlakna.

Kdyz nad tim premyslim , mozna by se vam taky hodilo usporadat podobnou akci:

http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=18&t=75609

Treba by se ukazalo, ze mnoho veci vypada slozite, ale jenom do okamziku, nez si jeden rozsiri zakladni znalosti a taky nekde pobere a v realu vyzkousi par praktickych figlu, ktere se jen tak volne na siti nepovaluji :wink:

nakonec.... reakce kluku co se akce ucastnili jsou ve vlakne :)

veka1
serfar30

#366 Příspěvek od serfar30 »

veko1 dej vědět jakmile budeš pořádat další akci rád se zůčastním :D
T rex 600efl --FUTABA Agusta A109
veka1
Kontaktovat uživatele:

#367 Příspěvek od veka1 »

serfar30 píše:veko1 dej vědět jakmile budeš pořádat další akci rád se zůčastním :D

.... zda se, ze nectes vsechy pismenka. Jinak bys vedel ze akci si upekli kluci sami, ja zbyl jenom na prakticke provedeni. :)

Takze, pokud se date dohromady, za podobnych podminek jako party pred vama ( postudujte jak to provedli a zvolte si organizacniho sefa) ) pak bude stacit, aby se mnou domluvil termin, obsahovou napln ( musi vyhovovat predevsim vam ) a muzeme se sejit.

Pozn. v soucasnosti jiz muzu nabidnout ,sice spartanske,ale pouzitelne ubytovani. je to souseni budova,hned vedle dilny ( spacaky a karimatky sebou).
Jidlo, piti a hygienu poresime to problem neni. Jen budu potrebovat vedet termin, abych vcas z tu hasicarnu zamluvil u nasich hasicu .
V lete je skoro kazdy druhy vikend vyuzivana k posezenim ci rodinnym oslavam, ktere trvaji do rana...atd.
Je vybavena umyvarkou, wc,lednici, kuchynskou linkou a barem, venkovnim sezenim,grilem a pripadne i pipou, kdyz si koupime soudek.

Tim by se mohl eliminovat hlavni nedostatek predchozich seminaru .... jednodennost tj. nedosttek casu na podrobnejsi seznameni se s problematikou.
Klidne to muzeme pojmout jako 2,5denni prakticke skoleni( vzit si pracovni odev)...tj. prijezd v patek odpoledne, odjezd podle potreby, pripadne v nedeli vecer.

Pochopitelne se pak musi upravit i cenova relace za akci .... ale vse zalezi jen na vas :wink:

veka
serfar30

#368 Příspěvek od serfar30 »

zdar pánové měl by někdo zájem ? :D
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#369 Příspěvek od pkotatko »

U me zatim neni laminovani aktualni. Nemam kde to delat. A nez se situace zlepsi, tak bych vzhledem k memu veku stejne vsecho zase zapomel. :D
Petr
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
pavel123

#370 Příspěvek od pavel123 »

serfar30 píše:zdar pánové měl by někdo zájem ? :D

Zdravím,
mě by to asi docela zajímalo, ale záleželo by to na tom, co by zajímalo ostatní zájemce. A s časem to mám složitější díky rodině, takže takhle slíbit naslepo to moc nemůžu :(
Ale podle toho, kdy by to bylo a co by tam bylo, bych se třeba zúčastnil, pokud by ještě bylo místo.
P.
Benzín.heli vl. konstrukce, mot. G290RC, Spirit; heli 120 vl.konstr.; hk250(MD500); Sniper, Spirit
wisiwig

#371 Příspěvek od wisiwig »

Chlapi, byl jsem na druhém workshopu/školení Veka model. Rozhodně to smysl má, ať už jste laminovací panici a o laminování jen uvažujete, nebo jste trochu zkušení a nebo jste už dobří.
O laminování si určitě někde na netu něco přečtete. Od "veka1" se dozvíte od praktických základů až po finální výrobek a hlavně se dozvíte spoustu osvědčených fíglů a vychytávek. O těch si těžko na jednom místě něco přečtete. A i kdyby jste si něco kusého přečetli, co si budeme povídat, nejlepší to je vidět a zkusit si to ve skutečnosti pod dohledem profíka.
Když si vyberete datum, je rozhodně dobré domluvit se předem s "veka1" co by vás všechny dohromady zajímalo(jak už veka1 psal), jelikož jste vrtulníkáři, tak nevím...plácnu...třeba: "Chceme vidět, jak se od začátku vyrábí maketový trup" nebo tak něco. Při školení zjistíte, jak je den krátký, víkend je optimální, ale i jednodenní školení je výborné.
veka1
Kontaktovat uživatele:

#372 Příspěvek od veka1 »

pavel123 píše:

Zdravím,
mě by to asi docela zajímalo, ale záleželo by to na tom, co by zajímalo ostatní zájemce. A s časem to mám složitější díky rodině, takže takhle slíbit naslepo to moc nemůžu :(
Ale podle toho, kdy by to bylo a co by tam bylo, bych se třeba zúčastnil, pokud by ještě bylo místo.
P.

..... jak ,jeste bylo misto? Uz mate koordinatora a ten ma seznam lidi ? Na jeden zatah se do dilny rozumne vleze cca 8 ( +- 2) lidi....z toho je nutno vychazet.

Chce to kouknout do sousedniho vlakna, jak si to kluci zorganizovali.

Ja provedu a zabezpecim ( stejne jako u predchozich seminaru) pouze praktickou cast (pokud bude zajem). Zorganizovat si to musite sami mezi sebou. :wink:

veka1
pavel123

#373 Příspěvek od pavel123 »

veka1 píše:..... jak ,jeste bylo misto? Uz mate koordinatora a ten ma seznam lidi ? Na jeden zatah se do dilny rozumne vleze cca 8 ( +- 2) lidi....z toho je nutno vychazet.

Chce to kouknout do sousedniho vlakna, jak si to kluci zorganizovali.

Ja provedu a zabezpecim ( stejne jako u predchozich seminaru) pouze praktickou cast (pokud bude zajem). Zorganizovat si to musite sami mezi sebou. :wink:

veka1

To s tím místem bylo míněno právě pro toho potenciálního koordinátora a budoucí seznam zájemců. myslel jsem tím to, že teď hned nejsem schopen slíbit účast, aniž bych znal termín.
Benzín.heli vl. konstrukce, mot. G290RC, Spirit; heli 120 vl.konstr.; hk250(MD500); Sniper, Spirit
serfar30

#374 Příspěvek od serfar30 »

pavle 123 : já taky beru účast jako 100% .Tak to už jsme dva a nemám to tak daleko :D . Navrhuji to udělat jako dvoudenní a spojit to s večerním pokecem u pivka. Mne by zajímalo laminování kopita a eventuelně výroba forem.Hlavně rady od profíka se vždy hodí , úspora času a materiálu. Rád vás poznám i osobně. :)
pavel123

#375 Příspěvek od pavel123 »

serfar30 píše:pavle 123 : já taky beru účast jako 100% .Tak to už jsme dva a nemám to tak daleko :D . Navrhuji to udělat jako dvoudenní a spojit to s večerním pokecem u pivka. Mne by zajímalo laminování kopita a eventuelně výroba forem.Hlavně rady od profíka se vždy hodí , úspora času a materiálu. Rád vás poznám i osobně. :)

Ahoj,
já to právě jako 100% nemůžu brát, když nevím kdy by to bylo, prostě na jakým termínu by se dohodla většina zájemců. Mám malý dítě (na starý kolena :D ), takže nejsem zdaleka pánem svého času.
Určitě by to bylo pro mě zajímavý, ale potřeboval bych, aby se někdo ujal organizace a já bych se buďto přihlásil nebo ne - podle termínu.
O modelařině, o technologiích atd. rád pokecám, to v každým případě, škoda že jsme od sebe docela daleko..
P.
Odpovědět

Zpět na „Heli - makety“