Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 37 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: "naježil" jsem si Osciloskop.
PříspěvekNapsal: stř 18.11.2020 14:50 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 2693
Bydliště: Řečkovice
Obrázky: 0
Pořád jsem pokukoval po něčem lepším jak DSO138 a nakonec jsem neodolal a pořídil si ADS1013D.
Dneska došel, tak jsem jej chvíli zkoušel. Točítka, jako ovládací prvky by asi byly v některých případech lepší, ale nepřítomnost "točítek" se zase příjemně projevila v nižší ceně. Jinak mě celkem nadchnul. Možná jen heslovitě:
- 100 MHz analog
- 2ch včetně režimu X-Y
- baterka uvnitř, nabíjí se přes USB - zatím netuším, jak dlouho vydrží, asi dost
- screenshoty, snadné přenášení do PC
- FFT
- rozumné ovládání přes touchscreen
aj.

Pokud se uvnitř něco nepo... tak za 135USD i s poštovným mi přijde jako prima záležitost.

Z toho mj vyplývá, že kdyby měl někdo zájem, tak DSO138 je vonlý. Nechal bych k němu jednu std sondu (1x 10x, s háčkem, ne ty krokodýlky, co u DSO138 byly původně). ~400 Kč?

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka | 8ch FlySky FS-T6)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: "naježil" jsem si Osciloskop.
PříspěvekNapsal: stř 18.11.2020 17:28 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.7.2011
Příspěvky: 6981
Bydliště: Písek, ČR
Čoveče pěknej... doba pokročila. 8O
Je fajn, že je to samostatný přístroj nepotřebující k sobě PC. Já mám taky 100 MHz, ale musí se připojovat k NB, což se mi většinou nechce. Hlavně to chce mít ho pěkně po ruce, aby když potřebuješ jsi ho nemusel kdoví odkud dolovat. Oscík je fajn věc, a k tomu tvému nepotřebuješ ani dráty, dokonce ani zdroj. To je hodně pohotová věcička, tak si ho užívej,to se ulahodíš! :D

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: "naježil" jsem si Osciloskop.
PříspěvekNapsal: stř 18.11.2020 19:21 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 2693
Bydliště: Řečkovice
Obrázky: 0
Nad osciloskopem bez obrazovky jsem taky uvažoval, stejně skoro všechno dělám u PC, ale dráty navíc mě trochu odrazovaly. A jak jsem viděl komplet za tu cenu, tak to dopadlo, jak to dopadlo. Chvilku jsem si pohrál, předal balíček Ježíškovi a za měsíc budu překvapený. :)
Ještě jsem uvažoval o nějakém All in One i se měřákem, ale většinou byly jen do 200 kHz, teď už jsou zase jinde, ale měřák mám.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka | 8ch FlySky FS-T6)


Naposledy upravil prikrylm dne pát 25.12.2020 12:58, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: "naježil" jsem si Osciloskop.
PříspěvekNapsal: čtv 19.11.2020 10:37 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.7.2009
Příspěvky: 694
Bydliště: Hodonín
Ahoj,

přístroji naprosto nerozumím, ale dostala mě cena za dopravu...

Kč137.66
to Czech Republic via US International Shipping


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: "naježil" jsem si Osciloskop.
PříspěvekNapsal: čtv 19.11.2020 11:13 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 2693
Bydliště: Řečkovice
Obrázky: 0
...jo to byl další z impulsů, proč jsem po tomto přístroji sáhnul. Když jsem ho objednával, tak byl navíc ještě na skladu v ES, takže mínus problémy s clem. A byl za týden tady.
za dopravu chtěli $1.99, tak jsem jim ještě přidal "shipping insurance" ($2.60), ať z toho ti dopravci (nebo kdo) něco mají.


Přílohy:
platba.png
platba.png [ 4.15 KiB | Zobrazeno 2940 krát ]

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka | 8ch FlySky FS-T6)
Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: "naježil" jsem si Osciloskop.
PříspěvekNapsal: čtv 19.11.2020 15:33 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.11.2013
Příspěvky: 3210
Bydliště: Olomouc, ČR
Nevypadá to špatně. Já mám IDSO1070A, parametry to má podobné. Dráty taky nemá, přenáší to přes wifi do tabletu. Toto je za stejnou cenu včetně displeje. Dobré!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: "naježil" jsem si Osciloskop.
PříspěvekNapsal: pát 27.11.2020 11:33 
Mazák
Mazák

Registrován: 7.5.2015
Příspěvky: 5865
Bydliště: ČR
Obrázky: 5
Ještě nevíte co dědovi a (mírně odrostlejším) potomků pod vánoční stromek?
Na mne dnes náhodně vypadl FlySky FS-i6 2.4G 6CH AFHDS (snad to není ňáká levota, nebo paypal to jistí)
https://www.banggood.com/cs/FlySky-FS-i6-2_4G-6CH-AFHDS-RC-Radion-Transmitter-With-FS-iA6B-Receiver-for-RC-FPV-Drone-p-983537.html


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: "naježil" jsem si Osciloskop.
PříspěvekNapsal: čtv 07.01.2021 13:46 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 2693
Bydliště: Řečkovice
Obrázky: 0
... a na osciloskop jsem si stvořil i "krytku na displej".
https://www.thingiverse.com/thing:4707890

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka | 8ch FlySky FS-T6)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: "naježil" jsem si Osciloskop.
PříspěvekNapsal: čtv 07.01.2021 16:21 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.7.2011
Příspěvky: 6981
Bydliště: Písek, ČR
To je fakt šikovný, tos vymyslel hlavou ne?
Stejně potřebuješ někam schovat kabely a do něčeho ten oscík uložit pro ochranu LCD. Bonus je, že je to i stojánek.
Dobrýýý!

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: "naježil" jsem si Osciloskop.
PříspěvekNapsal: pát 08.01.2021 17:09 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 3006
Bydliště: SK
To má vstavaný aku.? (6000 mAh) resp. čo je tam za aku. ?
Mne sa páči riešenie s PC. Ja pôjdem asi do toho. Ale aj toto je super. Nemáš tip na niečo cez PC?


Naposledy upravil juraj.jurej dne pát 08.01.2021 17:17, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: "naježil" jsem si Osciloskop.
PříspěvekNapsal: pát 08.01.2021 17:16 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.7.2011
Příspěvky: 6981
Bydliště: Písek, ČR
juraj.jurej píše:
To má vstavaný aku.? (6000 mAh) resp. čo je tam za aku. ?

V popisu píšou:
"built-in 6000mah high-quality lithium battery"

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: "naježil" jsem si Osciloskop.
PříspěvekNapsal: pát 08.01.2021 17:19 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 3006
Bydliště: SK
Woita píše:
V popisu píšou:
"built-in 6000mah high-quality lithium battery"

Ale som chcel vedeť aj aký. 2S LiIon? (2P2S 18650)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: "naježil" jsem si Osciloskop.
PříspěvekNapsal: pát 08.01.2021 21:49 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 2693
Bydliště: Řečkovice
Obrázky: 0
juraj.jurej píše:
Ale som chcel vedeť aj aký. 2S LiIon? (2P2S 18650)

Uvnitř je noname jednočlánek, podle napětí (není teď úplně nabitý) Li[něco] o rozměrech asi 55 x 85 x 8 mm. Při troše zlé vůle by mohl mít i 6000 mAh, ale spíš ne. Nic méně prostoru je tam na nějaké dobastlení opravdu dost. I 18650-ky bych tam asi dokázal dostat, kdyby byl problém.

Na fotkách srovnání s klasickým AA článkem.


Přílohy:
DSC_5282.jpg
DSC_5282.jpg
[ 62.76 KiB | Zobrazeno 2066 krát ]

DSC_5283.jpg
DSC_5283.jpg
[ 37.22 KiB | Zobrazeno 2066 krát ]


_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka | 8ch FlySky FS-T6)
Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: "naježil" jsem si Osciloskop.
PříspěvekNapsal: pát 08.01.2021 22:11 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 3006
Bydliště: SK
Len si prekontroluj nabíjanie. Niekedy kašlú na to a je to iba adaptér na 5v napriamo bez nieakého nabíjacieho obvodu. Do baterky dajú ochranu proti prebitiu a to je všetko. Ak sa tam zmestia LiIon 18650 tak by som tam dal do budúcna paraelne. 4ks 3500 mAh (14000 mAh) a spravil nabíjanie.
Však ti už niečo vymyslíš.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: "naježil" jsem si Osciloskop.
PříspěvekNapsal: pát 08.01.2021 22:54 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 2693
Bydliště: Řečkovice
Obrázky: 0
Nabíjení je OK, dokonce LED hlásí, že je nabito.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka | 8ch FlySky FS-T6)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 37 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz