Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 37 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: "naježil" jsem si Osciloskop.
PříspěvekNapsal: stř 20.01.2021 0:30 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 15.11.2008
Příspěvky: 392
Bydliště: Kladno
já jsem pořídil Hantek 2D72 a taky to nevypadá špatně.. :D
Udělal jsem jenom takový videjko při prvním zapnutí,jak to fachčí spojený s pc a pak pro porovnání se stařičkým osciloskopem. Je to dvoukanál a má to i generátor. :D



Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz

_________________
http://radekv77.rajce.idnes.cz/
http://lmk-kladno.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: "naježil" jsem si Osciloskop.
PříspěvekNapsal: stř 20.01.2021 14:33 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 3.5.2013
Příspěvky: 13
TomasC píše:
Škoda, že nemá měření do 5V. Ale jen do 4V (a násobky). Těch 4,2V by se prostě hodilo :D :D

Mozem vediet comu to vadi? predpokladam, auto sa prepne na vyssi rozsah a ide sa dalej, alebo mi nieco unika? pozeram totiz po nom, dik


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: "naježil" jsem si Osciloskop.
PříspěvekNapsal: stř 20.01.2021 15:09 
Administrátor serveru
Administrátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.4.2003
Příspěvky: 10169
Bydliště: Praha Hloubětín ČR
Obrázky: 295
Blog: Zobrazit blog (3)
Přepne se to na rozsah 40V a v tu chvíli se údaj napětí jednoho článku změní z 4,153V na 4,15V.

Ale jsem rozhodnut srovnávat články na 4,150V místo 4,200V :D :D

Prostě bych uvítal možnost měřit napětí jednoho článku lipol na tisíciny. Ale je to spíš chtění než reálná potřeba. :D


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: "naježil" jsem si Osciloskop.
PříspěvekNapsal: stř 20.01.2021 16:19 
Mazák
Mazák

Registrován: 7.5.2015
Příspěvky: 5871
Bydliště: ČR
Obrázky: 5
@prikrylm Musel bych zahrabat ve své paměti jak se s příchozím servo-pulzem nakládalo při analogovém
zpracování realizovaném na TTL IO a tranzistorech. Každopádně součástí elektroniky byl monostabilní
klopný obvod generující impulz odpovídající úhlu natočení servo-poteciometru s pojeného s motorem.
vstupní impulz a jeho negace plus impulz od natočení a jeho negace se prohnaly polem dvouvstupových hradel
A tak vznikl signál pro řízení výstupního H mostu v jehož úhlopříčce byl řízený servomotor

Ač součástková realizace (základna) byla různá tento princip měly servo-zesilovače společný.
Pokud komplementární tranzistory do mostu byly problém použilo se napájení s vyvedeným středem.
Z tohoto modelu už lze udělat závěry pro ovlivněné chování integrací na RC členu (filtru).
Omluva těm co mají pocit, že tohle pojetí patří do nějakého vlákna retro RC servech (RC historii).


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: "naježil" jsem si Osciloskop.
PříspěvekNapsal: stř 20.01.2021 17:18 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 3.5.2013
Příspěvky: 13
TomasC, dik


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: "naježil" jsem si Osciloskop.
PříspěvekNapsal: čtv 21.01.2021 8:32 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 2702
Bydliště: Řečkovice
Obrázky: 0
Guchar, díky za osvětu.

S tím rušením serv mě ještě napadlo, že problém nebude ani tak v signálovém drátu jako spíš v drátu napájecím, ne? Takže lépe odrušit napájení jak řídící signál.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka | 8ch FlySky FS-T6)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: "naježil" jsem si Osciloskop.
PříspěvekNapsal: čtv 21.01.2021 12:28 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1824
Bydliště: Vysočina, ČR
Hezké obrázky, škola hrou štředoškolské elektroniky :D
Možná by to chtělo začít nabíjením kondenzátoru, časovou konstantou RC členu a jejím vlivem na změnu napětí na kondenzátoru.
Já si myslím, že dolní propust může být užitečná, ale mezní kmitočet by měl být zvolen tak, aby minimálně ovlivnil užitečný signál (což je u "hranatého" průběhu trochu problém) a útlum se projevil na frekvencích mnohem vyšších. Hlavně u souprav 2,4GHz s telemetrií, tam o občasných problémech čtu. Ale netvrdím, že se rušení šíří po drátech nebo jen po drátech.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 37 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz