Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 143 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: USB osciloskop
PříspěvekNapsal: stř 02.03.2016 8:35 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.4.2011
Příspěvky: 7262
Bydliště: ČR
Obrázky: 7
Mám od Vánoc ten hantek 6022BE a v podstatě bych opsal to, co napsal Woita. Jen s malou poznámkou: Pokud bys chtěl log. analyzátor, tak k tomu hanteku se nedá žádný připojit, musel bys koupit přímo verzi s analyzátorem - 6022BL. Já už jsem měl osmikanálový analyzátor za 150 Kč z E-bay a jsem s ním spokojený, tak jsem to neřešil.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: USB osciloskop
PříspěvekNapsal: stř 02.03.2016 8:57 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 3.5.2003
Příspěvky: 10027
Bydliště: Břeclav
karrak píše:
Ty zpropadení čínani mi vzaly veškerou chut něco bastlit. Už jen součástky jsou dražší, než jejich výroběk a to nemluvím o čase a designu. Jak se s tím srovnáváte?


Lehce. Nebastlím proto abych něco potřebného získal, ale proto abych si pohrál. V takovém případě beru náklady na součástky za "vstupné do kina". A pokud už něco koupím, tak věc, kterou bych stejně nebastlil.

BTW: Krásně se dá pohrát třeba i se stavebnicí něčeho užitečného. http://www.gabotronics.com/oscilloscope ... oducts.htm

http://www.gabotronics.com/development- ... t&Itemid=4


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: USB osciloskop
PříspěvekNapsal: čtv 03.03.2016 19:27 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 1.3.2016
Příspěvky: 10
Děkuji pánové.
vycházi mi z toho, že ač neni potřeba, tak si ho koupím.
Datový analyzátor nepotřebuji, ten mám. Tak ted který z osciloskopů, zvažuji zda by nestačil nějaký na 20MHz, tedy 48MS/s. JosefŠvejku, jak jste spokojený s hantek 6022BE, nešel by jste ted po zkušenostech do rychlejšího?

Děkuji


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: USB osciloskop
PříspěvekNapsal: pát 04.03.2016 21:36 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 1.3.2016
Příspěvky: 10
Pánové, jak je to s odchycením nejakého průběhu. Lze nastavit, že se osciloskop spustí nebo zobrazí od nejaké úrovně (triger)?
Jak je to s rychlostí vzorkování, SainSmart DDS140 uvádí na samostatný kanál 200MS/s (dva kanaly zároven 100MS/s), ostatní výrobci v podobné cenové kategojii mají 100MS/s ale již nepíši zda při obou kanálech nebo jen jeden samostatně?

Líbil by se mi SainSmart DDS140, ten co má Wojta. Podle recenzí na Amazonu nefunguje triger a v několika případech si lidi stěžovali na nízkou kvalitu HW a rozdíl v kalibraci amplitudy signálu o 10% (zde to bylo také).

U levnějších Hanteků zas byly stížnosti na ovladače (v roce 2015) a nefunkčnost pod Win 8.1


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: USB osciloskop
PříspěvekNapsal: pát 04.03.2016 21:55 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.4.2011
Příspěvky: 7262
Bydliště: ČR
Obrázky: 7
U hanteku trigger funguje, myslím, normálně. Oba kanály při připojení na stejný signál ukazují stejné hodnoty. Žádný problém s ovladači jsem neměl na W 8.1 ani teď na W 10. Já bych do "většího" nešel, pro moje bastlení je rozsah dostatečný a poměr cena/výkon ideální. Je to jako se vším, vždycky bych mohl připlatit a mít lepší, a potom zase připlatit a mít ještě lepší, ....


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: USB osciloskop
PříspěvekNapsal: pát 04.03.2016 22:01 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.7.2011
Příspěvky: 6020
Bydliště: Písek, ČR
karrak píše:
Pánové, jak je to s odchycením nejakého průběhu. Lze nastavit, že se osciloskop spustí nebo zobrazí od nejaké úrovně (triger)?
Jak je to s rychlostí vzorkování, SainSmart DDS140 uvádí na samostatný kanál 200MS/s (dva kanaly zároven 100MS/s), ostatní výrobci v podobné cenové kategojii mají 100MS/s ale již nepíši zda při obou kanálech nebo jen jeden samostatně?

Líbil by se mi SainSmart DDS140, ten co má Wojta. Podle recenzí na Amazonu nefunguje triger a v několika případech si lidi stěžovali na nízkou kvalitu HW a rozdíl v kalibraci amplitudy signálu o 10% (zde to bylo také).

U levnějších Hanteků zas byly stížnosti na ovladače (v roce 2015) a nefunkčnost pod Win 8.1

DDS140 - K tomu triggeru: Pokud si pamatuju (na 99%, ale teď to nemohu odzkoušet a ověřit), tak je tam barevná vodorovná linka, kterou si ručně myší posouváš, a od ní to spouští.

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: USB osciloskop
PříspěvekNapsal: pát 04.03.2016 22:04 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.7.2011
Příspěvky: 6020
Bydliště: Písek, ČR
JosefSvejk píše:
.....Je to jako se vším, vždycky bych mohl připlatit a mít lepší, a potom zase připlatit a mít ještě lepší, ....

Tak to je svatá pravda. Dneska si vybírám nabíječku a kdybych nebyl limitovaný, skončil bych u iChargeru za 13k. Ale o tom to je, vždycky budeme omezení financema, a proto nás to bude bavit - pořád toužíme po lepším, zdokonalujeme, budujeme...

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: USB osciloskop
PříspěvekNapsal: sob 05.03.2016 13:58 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 1.3.2016
Příspěvky: 10
To je dobrá zpráva Woito, přeci jen trigger se hodí a recenze na Amazonu mi trochu znepokojily.
JosefŠvejku, taky dobrá zpráva. U Hanteku asi dodali nové ovladače a už chodí bez problémů.

Je to holt klasika jak píšete, přihozením pár stříbrných se získá trochu víc a nebo, že se počká a koupí později. A nejvíc se ušetří peníze když se nekoupí.

Našel jsem SainSmart-DDS140 za pěkný peníz (cca 2250Kč)
http://www.ebay.com/itm/New-SainSmart-D ... 51b6171b89

Hantek by byl asi tento
http://www.aliexpress.com/item/HANTEK-6 ... 9.2.LLGaC5

Co je dle vás směrodatnější pro porovnání, Bandwidth nebo Maximum Sample rate? Já bych řekl že Maximum Sample rate, neboli vzorkovací frekvence.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: USB osciloskop
PříspěvekNapsal: ned 06.03.2016 10:30 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.7.2011
Příspěvky: 6020
Bydliště: Písek, ČR
DDS140: Ještě jsem se díval (kvůli dotazu zde), jak se natáčí record (video) a při tom jsem si všimnul, že se to v programu dá přepínat mezi 3 módy - ten generátor mi přijde zajímavý, je tam i PWM výstup, což by pro modeláře mohlo být zajímavé:
Příloha:
Osciloskop.jpg
Osciloskop.jpg [ 57.69 KiB | Zobrazeno 1629 krát ]

Příloha:
Osciloskop + signal generator.jpg
Osciloskop + signal generator.jpg [ 48.02 KiB | Zobrazeno 1629 krát ]

Příloha:
Logicky analyzator.jpg
Logicky analyzator.jpg [ 65.05 KiB | Zobrazeno 1629 krát ]

Škoda že jak anylyzátor tak generátor se musí přikoupit zvlášť.

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: USB osciloskop
PříspěvekNapsal: ned 06.03.2016 22:00 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 1.3.2016
Příspěvky: 10
Jako Logický Analyzátor mam http://www.ebay.com/itm/CY7C68013A-56-E ... 0910097384

jen jsem u toho vyměnil pamět za AT24C16 kvůli kompatibilitě s Saleae Logic Software a umí to na 24MS/s analyzovat 8 průběhů, nebo na 16MS/s analyzovat 16 průběhů.


Přílohy:
16prubehu.png
16prubehu.png [ 78.56 KiB | Zobrazeno 1570 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: USB osciloskop
PříspěvekNapsal: pát 25.03.2016 14:13 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 1.3.2016
Příspěvky: 10
Tak od 12.3. je SainSmart DDS140 Pro Portable Digital Storage 2 Chs Oscilloscope 40MHz 8 bit na cestě. [url]
http://www.ebay.com/itm/300985846038 [/url]
A docela se na něj těšim. Né že bych ho potřeboval, ale něco k pohrání vždy potěší. Až dorazí tak poreferuji.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: USB osciloskop
PříspěvekNapsal: úte 12.04.2016 18:34 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 1.3.2016
Příspěvky: 10
Tak dorazil a já si musel pohrát. Strávil jsem na něm přes 4 hodiny, stahnul a vyzkoušel SW pro ovládání verzi 6 a 1.2, 1.3 a 1.4. Nejlepší se mi jeví nejnovější, verze 1.4
Osciloskop jsem propojil s generátorem sinu, trojuhelníku a obdélníku, 0 - 48kHz, 1-8MHz, generováno pomocí mikroprocesoru a nevyhlazené.

Klady osciloskopu:
-kanál 1 i 2 zobrazí stejný průbeh při stejném signálu
-atomatickým režimem se osciloskop nastaví tak, že periodický signál je zobraze a pak stačí je donastavit podle požadavku
-do paměti se uloží 20000 vzorků které lze exportovat třeba do excelu
-osciloskop sám odečítá parametry jako frekvence a další hodnoty průběhu
-zobrazení FFT

Zápory osciloskopu:
-při zobrazení obdélníku nelze vykompenzovat oblouček u náběžné hrany (musím zjistit zda je to osciloskopem, sondou nebo signálem)
-né vždy se dá pohybovat zobrazeným signálem, aby bylo vidět co je mimo stínítko
-v průběhu testování se asi 2x kousnul program

Dotazy:
1) jak spouštět osciloskop externím signálem?
2) jak funguje jednorázové spouštění "Single"?
3) od čeho se spouští osciloskop při nastavení "No Trigger"
4) lze použít i jiný sobrazovací SW než k tomu dodávaný, jaký?
5) co obsahuje za HW přídavný analyzátor a generátor?
6) jak lze sejmout jednorázový průběh?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: USB osciloskop
PříspěvekNapsal: úte 12.04.2016 22:36 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.5.2013
Příspěvky: 715
Bydliště: Brno
....

-při zobrazení obdélníku nelze vykompenzovat oblouček u náběžné hrany (musím zjistit zda je to osciloskopem, sondou nebo signálem)
...




To by mělo jít vykompenzovat nastavením článku na sondě.

_________________
MC-20HOTT,ImperiumD,RCF Sbach 1,2m,MXS 64",T-Rex500DFC+BDSX,LOGO550SE+Spirit,Goblin570+Spirit


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: USB osciloskop
PříspěvekNapsal: stř 13.04.2016 6:56 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.4.2011
Příspěvky: 7262
Bydliště: ČR
Obrázky: 7
Mám hantek, je asi podobný. Vnější spouštění jenom pomocí volného kanálu, samostatný vstup nemá. Single trigger znamená, že zareaguje jen na první impuls a potom zastaví.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: USB osciloskop
PříspěvekNapsal: stř 13.04.2016 18:45 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 1.3.2016
Příspěvky: 10
BoŠ píše:
....
To by mělo jít vykompenzovat nastavením článku na sondě.


Zkoušel jsem, ale zas tak moc to nejde.

JosefSvejk píše:
....
Single trigger znamená, že zareaguje jen na první impuls a potom zastaví.

1) To by znamenalo, že v případě sinusového půběhu kdy na obrazovce bude první perioda, ovzorkuje jen jí a to co nameří tak zobrazí. Pak neperiodický signál by se zobrazil správně, například nabití kondenzátoru.
2) Druhou možností je, že navzorkuje časový úsek, třeba 100 period sinusového signálu a vzorky složí a zobrazí to jako jednu periodu. Výhodou by byla možnost zobrazit rychlejší periodický signál než je vzorkovací kmitočet a tím snížení nároků na hardware. Neperiodický signál by musel být pomalý nebo by se nezobrazil.

Otázkou je, jaká úroven signálu ho spustí a zda lze tato úroven nastavit?

Obdobně v režmu No Triger se také musí spouštět nějakou úrovní signálu, jakou?


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 143 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz