Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 34 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Výběr pájecí stanice
PříspěvekNapsal: úte 12.11.2013 20:10 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 9.12.2004
Příspěvky: 279
Bydliště: Praha 9
Zdravím, po delší odmlce zase začínám s modelařinou a rozhodl jsem se pořídit do dilny něco přesnějšího místo trafopájky. Původně jsem měl v plánu tohle tohle
http://www.conrad.cz/pajeci-souprava-pro-zacatecniky-basetech-48-w.k588417
ale postupně (jako vždycky), po pročtení pár názorů jsem cenový limit zvednul a chci něco lepšího. Narazil jsem na tohle
http://www.reworkstation.cz/index.php?product_id=792&page=shop.product_details&category_id=84&flypage=flypage-ask.tpl&option=com_virtuemart&Itemid=2
máte to někdo ? Horkej vzduch nepotřebuju, bez zbytku funkcí bych se taky obešel, ale líbí se mi to a využil bych je :) Nic, krom krátký zmínky, jsem tu o tom nenašel.... Hlavně se bojim toho, že bych to musel brát z polska, což by mohl být problém v případě reklamací, oprav atd. Jak moc jsou podobný věci poruchový ? Pokud mi bude vysvětleno, že je to k ničemu, jdu do ERS 50, tu mi předpokládam nikdo nezhaní :D
Jinak ještě použití - konektory, tenčí kabely, sem tam DPS, atd...
Předem díky za rady

_________________
Barny


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Výběr pájecí stanice
PříspěvekNapsal: úte 12.11.2013 20:53 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 2.8.2011
Příspěvky: 455
Bydliště: Černovice u Tábora
Obrázky: 2
Nedavno mi odešla trafopájka o které jsem se domníval,že nikdy nevyměním a hrotová pájka je na nic. Nicméně jsem potřeboval nutně pájet v modelařině i muzice a tak jsem si s nataženým frňákem půjčil bratrovu stanici http://www.conrad.cz/multifunkcni-pajeci-stanice-3-v-1-velleman-lab-1.k588325#utm_source=seznam-zbozi&utm_medium=agregator&utm_campaign=2013
Musim uznat,že trafopájka byla zvrhnuta po pár minutách! Objednal jsem si tu první co zmiňuješ,ale bez těch serepetiček,jen stanici. Výkonově je srovnatelná s bratrovou,má regulaci a funguje bezvadně! Pájel jsem jak servokablíky,tak silové konektory na těch lanech od baterky a vše bez problémů. Jediné snad,že se nahřívá o minutku déle,než ta drahá mašina. Pro moje hobby využití za takové peníze max spokojenost. :wink:

_________________
Přístroj, který je pod proudem, vypadá stejně jako ten, který není, jen je jiný na dotek. :D


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Výběr pájecí stanice
PříspěvekNapsal: úte 12.11.2013 21:55 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 11.3.2012
Příspěvky: 29
Bydliště: Kladno
Pájecí stanice Hotair 853D - tuhle hrůzu nekupuj! Vyhozené peníze, po půl roce problémového provozu v servisu jsme ji ekologicky zlikvidovali...
Ty pájecí stanice od wellemana jsou na občasnou práci zcela dostačující. Zkus pohledat nějakou použitou Wellerku, pak teprve budeš mít pořádnou páječku... :D

_________________
HCP100S, CONDOR EVO4, Laser lite EPP, LOOP, Mýtus 2500, Taranis


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Výběr pájecí stanice
PříspěvekNapsal: úte 12.11.2013 22:05 
Mazák
Mazák

Registrován: 11.9.2011
Příspěvky: 1790
Bydliště: ČR ,Slapy nad Vltavou
...přiznám se, že jsem ještě nepochopil, na co je modeláři pájecí stanice...A to je mi už 60 let... Co jsem potřeboval, to spájím klasickou pistolkou...Ale jinak rozumím, co je hračka pro velký kluky a že je potřeba si někdy udělat radost :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Výběr pájecí stanice
PříspěvekNapsal: úte 12.11.2013 22:12 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 16930
Barny píše:
Zdravím, po delší odmlce zase začínám s modelařinou a rozhodl jsem se pořídit do dilny něco přesnějšího místo trafopájky.


http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=18&t=53455&p=953989&hilit=p%C3%A1jec%C3%AD+stanice+ERS+100#p953989

_________________
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Výběr pájecí stanice
PříspěvekNapsal: úte 12.11.2013 22:19 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 16930
2952 píše:
...přiznám se, že jsem ještě nepochopil, na co je modeláři pájecí stanice...A to je mi už 60 let... Co jsem potřeboval, to spájím klasickou pistolkou...Ale jinak rozumím, co je hračka pro velký kluky a že je potřeba si někdy udělat radost :-)


Já jsem to pochopil v v 55 :wink: ( do té doby jsem si to nosil spájet do práce, v 55 jsem dostal rozum a koupil jsem si to i domů).
Velké regulátory na motory pistolovkou vůbec nepřipájíš ( ani krátkým tučným očkem). Baterky a konektory do dvoumetrového akrobata, nebo hotlinera taky možná nějak naprasíš,ale nepřipájíš. Když s tím polezeš do mikroserva, nebo někam na jemný tišťák, tak je dobrý předpoklad, že po prvním pokusu už žádný další nebude.......
S tou stanicí je možné pájet vývody na motor přímo na výstup z regulátoru (velké regulátory a motory), pokud je to třeba. Pistolovkou to budeš hřát tak dlouho, až to zčuníš.

_________________
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Výběr pájecí stanice
PříspěvekNapsal: úte 12.11.2013 22:22 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.4.2011
Příspěvky: 7262
Bydliště: ČR
Obrázky: 7
2952 píše:
...přiznám se, že jsem ještě nepochopil, na co je modeláři pájecí stanice...A to je mi už 60 let... Co jsem potřeboval, to spájím klasickou pistolkou...Ale jinak rozumím, co je hračka pro velký kluky a že je potřeba si někdy udělat radost :-)


S tím souhlasím. Ale taky jsem si vloni (udělal radost a) koupil mikropájku. Pustil jsem se do SMD a to už trafačkou nešlo. Jinak všechno včetně "mnohanohých" IO jsem vždycky zvládnul trafopájkou. U CMOS jsem vždycky měl strach, ale NIKDY jsem nic nezničil.

_________________
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Výběr pájecí stanice
PříspěvekNapsal: úte 12.11.2013 22:32 
Mazák
Mazák

Registrován: 11.9.2011
Příspěvky: 1790
Bydliště: ČR ,Slapy nad Vltavou
...tak já už SMD vzdal...nevidím na to:-) A pokud potřebuji pájet něco většího, vezmu na to pořádnou páječku s patřičným výkonem. Mluvil jsem ale o běžné práci v modelařině...Nevím kolik modelářů bude měnit cosi v servu...:-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Výběr pájecí stanice
PříspěvekNapsal: úte 12.11.2013 22:53 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 16930
2952 píše:
...Nevím kolik modelářů bude měnit cosi v servu...:-)


Tam nemusíš měnit nic. Stačí utrhnout přívodní kablík (konkrétně v D47 když na to půjdeš s tou pistolkou, tak je to ztráta času a nervů. Snad je lepší rovnou na to servo šlápnout :wink: )

_________________
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Výběr pájecí stanice
PříspěvekNapsal: stř 13.11.2013 5:10 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 4.10.2011
Příspěvky: 499
Bydliště: Příbram
Obrázky: 0
Mám ERS50 - 100W tak 3 týdny. Pájel jsem poprvné v životě a naprostá stpokojenost. Hroty jsou 100% výhoda. Ale komunikace s výrobcem byly o nervy.
Odhaduju to tak na 10 prosebných mejlů, že ji skutečně chci. Telefonovat nemá cenu vůbec.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Výběr pájecí stanice
PříspěvekNapsal: stř 13.11.2013 5:40 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16020
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Barny píše:
.... použití - konektory, tenčí kabely, sem tam DPS, atd...

Vzhledem k tomuto požadavku těžce nechápu, proč ti do hlavy někteří valí něco o pájení tlustých kabelů na baterkách a reglech... no, asi se chtějí pochlubit jací jsou chlapáci... :-)

Pájel jsem 35 roků pistolkama (na drobnosti jsem měl svoji úpravu smyčky, dokázal jsem osadit tranzistorový servozesilovač s kupou součástek do miniserva Graupner C05, tak mi nikdo nemusí vykládat že to nejde), měl jsem postupně 3ks 100W a v poslední době právě na regly a aku jsem pořídil trafačku 125W, těch 25W navíc je znát. Taky na to mám stáložárné kopyto 100W s pořádným kusem mědi.

A konečně k věci - na drobnější věci jsem pořídil http://aukro.cz/pajeci-stanice-wep-936-i3532269083.html a musím konstatovat, že na ty menší věci, právě jak popisuješ, to je lepší než trafačka. Dají se sehnat náhradní hroty (různé) i celá pájecí pera. Funguje OK, jsem spokojený. Nákup proběhl bez sebemenších komplikací, přišlo to celkem luxusně zabalené a za pár dní od koupě.

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Výběr pájecí stanice
PříspěvekNapsal: stř 13.11.2013 5:51 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 4.10.2011
Příspěvky: 499
Bydliště: Příbram
Obrázky: 0
Tak jestli je to na mně, tak jsem pouze napsal co mám.....


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Výběr pájecí stanice
PříspěvekNapsal: stř 13.11.2013 5:54 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16020
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
JBP píše:
... jsem pouze napsal co mám.....

tak to asi není na tebe :-)

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Výběr pájecí stanice
PříspěvekNapsal: stř 13.11.2013 6:01 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.5.2013
Příspěvky: 715
Bydliště: Brno
....Pájel jsem 35 roků pistolkama (na drobnosti jsem měl svoji úpravu smyčky, dokázal jsem osadit tranzistorový servozesilovač s kupou součástek do miniserva Graupner C05, tak mi nikdo nemusí vykládat že to nejde), měl jsem postupně 3ks 100W a v poslední době právě na regly a aku jsem pořídil trafačku 125W, těch 25W navíc je znát. Taky na to mám stáložárné kopyto 100W s pořádným kusem mědi....

Jojo, na pájení silových kabelů jsem pořídil též stáložárné kopyto 125W, s mikro ani s trafopájkou jsem s EU cínem nic moc nenadělal.

_________________
MC-20HOTT,ImperiumD,RCF Sbach 1,2m,MXS 64",T-Rex500DFC+BDSX,LOGO550SE+Spirit,Goblin570+Spirit


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Výběr pájecí stanice
PříspěvekNapsal: stř 13.11.2013 16:25 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 16930
jyrry píše:
"Barny"".... použití - konektory, tenčí kabely, sem tam DPS, atd..."
Vzhledem k tomuto požadavku těžce nechápu, proč ti do hlavy někteří valí něco o pájení tlustých kabelů na baterkách a reglech... no, asi se chtějí pochlubit jací jsou chlapáci... :-)


Kdo se o tom kde zmínil a něco takového s Barnym komunikoval?

_________________
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 34 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz