Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 286 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: čtv 07.07.2016 11:03 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 7892
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Pojem TRANSDUCER se pokud vím používá spíš ve smyslu PŘEVODNÍK.


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: čtv 07.07.2016 11:33 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16030
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
guchar píše:
... včetně doplerovského efektu ...
Tak ten Dopplerovský efekt je součástí přírodních zákonů... To v modulu nikdo nenašvindluje :)

guchar píše:
... chybí nosná část repro systému (koš) který tvoří až plocha na kterou se to uchytne. ...
Ju, rozeznělo to kupodivu i EPP trup 1,2m modýlku a slyšet to bylo skoro srovnatelně s tím F7F kde mám dva 4" repráčky. Spíš jsem čekal že to ta pěna utlumí ale ono ne...

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 07.07.2016 11:56 
Mazák
Mazák

Registrován: 7.5.2015
Příspěvky: 2520
Obrázky: 1
"Lark": "... TRANSDUCER spíš ve smyslu PŘEVODNÍK ..."
Zajisté. Funkce akustického měniče = Převést elektrickou energii na energii zvukovou (akustickou).


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: čtv 07.07.2016 12:04 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.4.2011
Příspěvky: 7262
Bydliště: ČR
Obrázky: 7
Řekl bych, že stěna trupu tvoří spíš membránu repráku, ne koš.

_________________
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: čtv 07.07.2016 12:12 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16030
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Nebo mozna oboji... ?
Nicmene to funguje a slusne, to muzu potvrdit.

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 07.07.2016 12:22 
Mazák
Mazák

Registrován: 7.5.2015
Příspěvky: 2520
Obrázky: 1
"jyrry": "... Spíš jsem čekal že to ta pěna utlumí ale ono ne..." On se vnitřek reprobeden zatlumuje.
Buď plošně na stěnách (vlepí se zvlněné krejčovské futro), nebo vhodnou cupaninou v celém objemu.
- Za další) " Doppler ... To v modulu nikdo nenašvindluje" Pokud zvukové měniče, na výstupu modulu,
budou v místě pozorovatele stačí (jak ve filmu) synchro s pohybem modelu a zvukem (nahrávkou) co
bude přehráván ze sampleru. Zda je na to nutné tebou uvedené napojení na GPS nebo jiná "chytristika"
je další válka. On taky časový úsek vzorku musí odpovídat délce doby průletu (nebo časová komprese).
Pokud by se při průletu ještě měnila rychlost modelu tak z toho vyleze úplně jiné zadání. Atd., atd...
Nakonec by z toho vyšla realtime zvuková animace - simulace řízená: rychlostí modelu
a jeho vzdáleností od repro beden. (Musím otěže fantazie přizemnit, dřív než se do nich zamotám.)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 10.07.2016 15:33 
Mazák
Mazák

Registrován: 7.5.2015
Příspěvky: 2520
Obrázky: 1
Lark píše:
Pojem TRANSDUCER se pokud vím používá spíš ve smyslu PŘEVODNÍK.

TRANSDUCER - podruhé - aneb co kmitá u HOLELESS - když vybudit, tak VYBUDIT
Exciter Transducers in RC Models
"... THE MAJOR CONCERN we have with installing these exciters in model aircraft, either fixed wing
or rotary wing, is the long term effect of all that vibration on the structural integrity of the airframe.
Whilst they may have been tested over several hours or even several tens of hours,
we cannot help but wonder what happens after hundreds of hours..."
A s tímhle otrlé povahy lítají, dokonce na přehlídkách. :D :D :D
Materiál těch modelů asi bude Vítkovice Steel, tak jako u London Eye.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 10.07.2016 16:56 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 7892
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Nakonec budete stavět letadla bytelnější než na spalováky. :lol:


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 11.07.2016 1:09 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2008
Příspěvky: 10449
Bydliště: praha 5
jyrry píše:
Tak ten Dopplerovský efekt je součástí přírodních zákonů... To v modulu nikdo nenašvindluje :)



podle mého--provozuji občastně letní kino na Rané, není boha vymyslet basy v exterieru bez patřičného reproduktoru o větším oběmu ozvučnice--já mám 2 krát 2 repro --2 krát 37 litru a to jsem vycházel z návrhu pro dané repro a obasování auta, pokud chcete tunit, jediná možná cesta je podle mého--v eru něco řve na výškách a trochu středech, ale pokud to má i trochu dunět,basovat, do era se to fakt nevejde, dokud někdo nevymyslí jinou technologii než klasické repro závislé na ozvučnici .

v každém případě je ale hodně veliký rozdíl, pokud je určitý basový reproduktor součástí x pásmové= bedny, nebo je použitý samostatně přez basovou elektronickou výhybku a je ho možné budit samostatně.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 11.07.2016 4:23 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16030
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Ale no samozřejmě. Beru to ozvučení v rámci možností. Pokud se to někomu nezdá, nelíbí... já za to nemůžu :roll:

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 13.07.2016 2:00 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2008
Příspěvky: 10449
Bydliště: praha 5
jyrry píše:
Alo no samozřejmě. Beru to ozvučení v rámci možností. Pokud se to někomu nezdá, nelíbí... já za to nemůžu :roll:


jyrry zbytečně nebud dotčenej--nebo možná se jen domnívám, že jsem se tě já dotknul, jen jsem psal, co si myslím o momentlálně možném ozvučení elektroletu reproduktory, ve swvé V1 používám taky reproduktor visaton, nemám to ale přel letecký simulátor zvuku motoru, ale z obyč MP3 přehrávače---stažený zvuk origo pulzačního motoru V1 pouštěný v modelu přez nějaký pidi lehký, ale vcelku výkonný zesilovač--doporučil mi ho svejk, ty jsi mi doporučil zase jak tu nahrávku a přez jaký program maximálně přebudit :D spokojenost veliká---víc z toho visatonu dostat už prostě nejde a vymyslet jiný repro, co i trochu basuje a ero ho uveze už vubec ne--nic méně víc výšek jsem tam dopchal ještě piezo elektrickým reprákem, co váží snad maximálně 10g--respektive pouze tou membránou, přední trychtýř jsem vykuchal a použil pouze papírovou membránu--na tom videu je prdlajs slyšet rozdíl, páč mikrofon kamery ten kmitočet už nebere, ale na uši v reálu to je zase znatelně o něco navrch---proto kolega na videu říká, jen ho tam nech.---samozřejmě je možné, že pokud bys použil piezo výškáč na modelářský modul---pokud má omezenou frekvenci na výškách, ničemu si vubec nepomužeš, páč--plácnu--piezo chodí od 12khz, pokud chodí modelářský zvukový modul do 1O khz, piezák hrát nebude.

já tu V1 puvodně stavěl pro ten čínský puálzák,který nakonec evidentně i nejen já nerozpohyboval, takže elektro verze byla znouze cnost, aby to šlo alespon jednou do vzduchu a ozvučení už byla jen taková blbinka ze setrvačnosti.

kdybych ale seriozně létal motoráky a řešil, že ten virtuální repro zvuk chci posunout momentálně dál, jednoznačně bych experimentoval se stacionární basovou bednou na ploše--basy od cca 30hz ero ani náhodou neuveze, navíc je opravdu zásadní rozdíl, zda je v pasivní bedně reproduktor, který chodí od 30 hz, nebo je ten samý reproduktor krmený přez elektronickou výhybku kdy mu mužeš externím zesilovačem opravdu naložit --přidat na basech, aby to opravdu dunilo---rozdíl, mezi stejným reproduktorem v pasivní X pásmové bedně, nebo stejným basovým reproduktorem buzeným přez aktivní elektronickou výhybku je diametrálně uplně jinde.

z Rakovníka to nemáš na Ranou zase až tak daleko, pokud bys to chtěl zkusit--připojit se z era nějakým zpusobem na externí basové stacionární reproduktory, mohlo by se to zkusit--ero nemusí jít vubec do vzduchu, odhadem jsem bezdrátově minimálně 200 metru bezdrátově v pohodě .



Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz

hlavně nebud dotčenej, z deseti centimetrovýho repráku poleze jen chrchlání, to je prostě daný.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 13.07.2016 4:26 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16030
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
pepin píše:
... možná se jen domnívám, ....

Domníváš.

Jinak ten stacionární reprák považuju za sice přínosný z hlediska podstatného přírůstku basů ale vyzní to nejspíš příšerně když se ten zdroj libého zvuku nebude pohybovat, v souladu s proměnnou vzdáleností zeslabovat či zesilovat, v průletu bude chybět ten Dopplerův efekt (i přes HiFistické poučky že basy nejsou lokalizovatelné).
To si myslím a proto už do toho dál nejdu, v takovéto velikosti éra ani neplánuju nějaké vylepšování kromě zkoušky zmíněných transducerů.
Zkoušku pozemních basů jsem si odbyl už kdysi, nevím ale jak bych to přenášel z éra a ani se mi nad tím nechce přemýšlet protože viz. výše.
Toť můj náhled. Až to někdo zrealizuje (stacionár), rád se přijedu podívat a poslechnout.

P.S. Zajímavé by bylo setkání více modelů s elektrikou a ozvučením, aby se to dalo porovnat v reálu, vyměnit zkušenosti těch kteří to opravdu mají a používají.

P.P.S. Raději jsem poopravil název vlákna, ono to "realistické" asi nebylo ono a svádělo to 8)

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 13.07.2016 14:32 
Mazák
Mazák

Registrován: 7.5.2015
Příspěvky: 2520
Obrázky: 1
- Že použitý Zvukový Modul v RC modelu (rcZM) působí rušení jsem ve vláknu četl. I o odrušení
s pomocí tlumivky (na feritovém kroužku) a použití stíněného kabelu od rcZM k reproduktoru (měniči).
- Ono taky 20 W PWM obdélníky, představují slušný nářez.
Pokud procházíte nf zesilovače třídy D najdete tam A) dolní popust(-i) mezi výstupem a repro.
Audio zesilovače pracující ve třídě D
B) nověji se pak objevila varianta označená jako třída S. Nepotřebují na výstupu (LC, RC) filtr(-y)
(dolní propust) pro odstraňování spínací frekvence. Říká se jim taky digitální filterless zesilovače.
Třídy zesilovačů
1) Máte někdo přehled jak je tomu s filtry na výstupu rcZM?
2) Zdroj rušení mohou tvořit také vstupní kabely. Našel jste někdo filtry na vstupu rcZM?


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 13.07.2016 15:03 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16030
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
guchar píše:
1) Máte někdo přehled jak je tomu s filtry na výstupu rcZM?
Přehled nemám ale u jednoho ze dvou MrRC jsem musel dát na delší (cca 1m) kabel k repráku tlumivku neb modul rušil sám sebe.
U všech 4 modulů (SMS z HK, ESS z Banggood a 2x MrRC) jsem nepozoroval jiné rušivé vlivy.

guchar píše:
2) Zdroj rušení mohou tvořit také vstupní kabely. Našel jste někdo filtry na vstupu rcZM?
Ano, ESS ho má na napájecím kabelu (ferit. kroužek a pár závitů), MrRC zabudovaný na desce kde je zároveň Step-Down pro napájení až 6s LiPol.

Co pořídíš, máš favorita?

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 13.07.2016 16:32 
Mazák
Mazák

Registrován: 7.5.2015
Příspěvky: 2520
Obrázky: 1
"jyrry": "Co pořídíš, máš favorita?" Mám. Jasnýho. MrSound. Jen do mé stáje Low_Cost se nevejde.
Taky jsem víc bastlíř-hračička. Začnu s DIY charakteru Low_End.(L_E neumím přeložit.Snad "šmejdy".)
Na první "osahání" asi koupím něco hotového. Když to hlava zvládne, tak se bude přikládat pod kotel.
Hlavně si to musím rozdělit na dílčí oblasti tak, aby vliv na výsledk šel posuzovat odděleně.
Zdá, že by bylo nejlépe začít od konce. Audio měnič, zesilovač-spínač, záznam zvuk. sekvence,
digitalizace s následným přehráváním. Indexovaný výběr vzorků dle délky impulzu pro plyn.
Opičky s prolínáním a mixem něčeho, vylepšující dojem.Tak uvidím, v které části mi dojde dech.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 286 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz