Samolepky

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Zpráva
Autor
zbyněk.norny

Samolepky

#1 Příspěvek od zbyněk.norny »

Ahoj, chtěl poprosit o radu. Rád bych na černou kabinu nalepil nějaký text, třeba jméno pilota. Jaké jsou možnosti? Jak lze na slabou průhlednou samolepku dostat něco bílého?
kope
Kontaktovat uživatele:

Re: samolepky?

#2 Příspěvek od kope »

V každém copycentru, když si přineseš text třeba ve wordu nebo v pdf, ti ho vytisknou na samolepicí průhlednou fólii. Já takhle řešil licenci, kterou musím mít vylepenou na modelech.
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
zbyněk.norny

#3 Příspěvek od zbyněk.norny »

i textem s bílou barvou?
Jirka 72
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Jirka 72 »

Dělají to vjakékoliv barvě. J. :wink:
Vzlétnout můžeš,ale přistát musíš.
zbyněk.norny

#5 Příspěvek od zbyněk.norny »

Díky moc, tak jiné barvy chápu, to jsem schopen si natisknout na speciální folii i na laserovce doma, ale na transparentní fólii bílý text. Možná by se mi i líbyli obtisky, který bych pak stříknul lakem, nemáte někdo zkušenost?
czpredseda

#6 Příspěvek od czpredseda »

Bílou barvu a čirou fólii vytiskne pouze tiskárna obsahující kazetu s bílou barvou, moc jich ale není a zřejmě nebudou moc ochotni takhle malý dělat, nebo si to nechají pořádně zaplatit, nebo na sítotisku, to se nevyplatí v jednom kuse. výtisky z těchto tiskáren nejsou na čiré moc vidět, protože to je optimalizované pro tisk na bílou fólii a jde tam málo barvy (jednoduše řečeno, nemá cenu se rozepisovat, proč to tak je) Možností je vyřezat z probarvené fólie plotrem. informace viz zde: http://www.rc-foto.cz/produkt/zakazkova ... -markingu/
Newww

#7 Příspěvek od Newww »

Ako pise czpredseda vyplotrovat z bielej folie.
DX6i, Accipiter Badius, T-Rex450SE v2, HK MiniSwift, Pioneer od Pelikana, Carson Tyrann 450.
kope
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od kope »

Nechci se hádat, nejsem si na 100% jistej, ale mám pocit, že jsem z jednoho modelu z 2.ruky sundaval samolepku, která byla bílá. Schválně se zítra (jestli nezapomenu) na to zeptám v copygeneral, co mám u práce.
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
JMalik

#9 Příspěvek od JMalik »

zbyněk.norny píše:Ahoj, chtěl poprosit o radu. Rád bych na černou kabinu nalepil nějaký text, třeba jméno pilota. Jaké jsou možnosti? Jak lze na slabou průhlednou samolepku dostat něco bílého?

Nepotřebuješ průhlednou samolepku. Běžně se to řeší tak, že si necháš v reklamce vyřezat jakýkoliv text, písmena jsou na přenášecí folii, nalepíš to na kabinu, přenášecí folii odstraníš a zůstane jen požadovaný nápis třeba v té bílé barvě.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od jyrry »

http://www.pasp.cz/256-propisot
dela se v ruznych barvach, samozrejme i v bile...
sice historicka zalezitost ale kupodivu fungujici ;-)
udelaji se tak i male napisy, nad kterymi se foliorezaci jen trapne culi :-)
jyrry.webnode.cz
nike

#11 Příspěvek od nike »

Dost reklamních agentur zvládá mimo řezání plotrem, také tisk na samolepky. A to jak barevný, tak bílý s následným oříznutím podle požadavku.
Bílá barva pochopitelně o něco hůř kryje. Nabízí se také možnost použít jinou barvu, např. stříbrnou.
zdenasu

#12 Příspěvek od zdenasu »

Ahoj, děláme si potisky s různým písmem doma
Taky jsme zkoušeli bílou, ale není to
to pravé ořechové......ale jde to .........
Přílohy
20130312_130424.jpg
20130312_130438.jpg
...polepším se, beru toho už jen půlku :):):)

www.vzduchoplavci.rajce.idnes.cz
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Nakadah »

http://www.aznakup.cz/papir-fotopapir-e ... ledne-10l/ - pro pruhledne samolepky, laserovy tisk neni problem. Mam doma ale jenom cernobilou, tak si delam jenom cerny potisk.

http://www.aznakup.cz/papir-fotopapir-e ... vitne-10l/ - matne prusvitne, treba na matne povrchy kde by leskla samolepka razila.

http://www.aznakup.cz/papir-fotopapir-e ... -bile-10l/ - bile leskle, pro barevne neno cernobile samolepky s bilym podkladem. Barevnych laserovek, ktere vam slozi ze ctyr barev krasnou cistou bilou jaksi moc neni.

Levne to sice moc neni, ale zase clovek netiskne kvanta samolepek. Tech 10ks co je v baleni mam hodne nadlouho a pokud mozno se to snazim pri tisku samolepkami komplet zaplnit, at neplytvam material - tj. klidne si natisknu nejake popisy dopredu a nebo obrazky. Nak
zdenasu

#14 Příspěvek od zdenasu »

jeden arch A4 kde si jich je možné udělat a následně nastříhat
několik desítech vyjde na 18 korun, to není zase tak drahé......
...polepším se, beru toho už jen půlku :):):)

www.vzduchoplavci.rajce.idnes.cz
PatMat
Kontaktovat uživatele:

Re: Samolepky

#15 Příspěvek od PatMat »

Nevím jak vy, ale já mám zkušenost, že písmena pod cca 5-7mm se na plotru dost dobře vyřezat nedají (fólie se trhá) a úspěšně to nalepit je také dost problém.
Pat
Futaba T14SG
Velox II, Piper clipped w., Bücker 133 Jungmeister, Slow Poke
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“