ujovko
|
Napsal: sob 14.07.2018 22:37 |
|
Zkušený debatér
|
|
|
Ahoj všetkým, 3 mesiace si lietam, nič neopravujem, kolegovia na letisku sú už znudení , ale napokon je to tu. Oprel som to o zem 3x za týždeň, posledná rana stála za to. Odlomil sa mi jeden list za letu. Až je čudné, že to obe baterky prežili bez ujmy. Příloha:
DSC_0545.JPG [ 285.88 KiB | Zobrazeno 11449 krát ]
|
|
Nahoru |
|
|
prikrylm
|
Napsal: ned 26.05.2019 17:38 |
|
Mecenáš serveru
|
|
|
Registrován: 6.1.2012 Příspěvky: 4001 Bydliště: Řečkovice Obrázky: 0
|
Vylítal jsem ve vrtulnících všechno, co jsem měl nabité. Pak jsem měl ještě 4 baterky do koptery.. Takže blbiny, blbiny a dvě řachy. Neodhadnutá výška (s čerstvějšími baterkami by to vyšlo, ale kdyby nepomáhá) a pád do poměrně vysoké trávy. Nic méně dvě vrtule to nepřežily. Jak jsem měnil vrtule, tak jsem se tou jejich ostrou hranou škrábl do palcového kloubu. Takže nehoda se zraněním (1) Pak jsem si vymyslel, že ke kopteře přihodím vario a pustil pípání.. Taky prča. Zkoušel jsem s variem, co je to za režim ten level, jestli se koptera zastaví v určitém úhlu. Nezastavila, výška malá a flip se nedotočil. Buchnul jsem kopterou skoro na břicho. Posunula se ramena a vysílačka hlásí "senzor ztracen". Napřed jsem tomu nevěnoval pozornost, ale pak jsem zjistil, že jsem při pádu vario skutečně vytřepal. Naštěstí pád nebyl daleko a senzor byl opět "nalezen". Na posunutí ramen zpět bylo potřeba klíče, ten jsem neměl a jak jsem chytal matičky kleštěma na sundávání kulových čepů (nic jiného jsem s sebou neměl), tak jsem se cvaknul do prstu. Takže i druhá havárka s drobným zraněním... ...nešikovné maso musí pryč...
_________________ (šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
|
|
Nahoru |
|
|
prikrylm
|
Napsal: ned 02.06.2024 11:33 |
|
Mecenáš serveru
|
|
|
|
Že provětrám Maxir SE - první baterka OK. Při druhé "chrous chroust" ve vzduchu - to už jsem věděl, oholené převody náhonu vrtulky. Chtělo to zapojit šedé buňky mozkové a aspoň na Maxirovi, který má volnoběžku jen na hlavní rotor, nemít na ESC zapnutou brzdu, žejo. Jak se motor zabrzdil, spousta energie z vrtulky zabrala a načlo se ozubení náhonu.Další start a zatížení pak dílo dokonaly. Naštěstí se s chroupáním podařilo hladce přistát. Oprava vyšla na asi 30 Kč.. až na těch million šroubků, co se musí odšroubovat a zase přišroubovat.
... Maxir lítá hezky...
_________________ (šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
|
|
Nahoru |
|
|
dagx
|
Napsal: ned 02.06.2024 17:00 |
|
Mazák
|
|
|
Registrován: 22.2.2008 Příspěvky: 1981 Bydliště: Kralupy n.vlt Obrázky: 0
|
30 korun za 5 let od poslední nehody to je dobré . To šroubkování je asi jediná nevýhoda maxira.Mě nedávno cukala vrtulka.Tak gyro,servo,motor,regulátor,převody...pořád rozebírání a sestavování. nakonec prokluzovalo volnoběžné ložisko na trubičce.
_________________ https://www.youtube.com/user/dagxcz/videos http://dagx.rajce.idnes.cz/
|
|
Nahoru |
|
|
OPR
|
Napsal: úte 11.06.2024 15:24 |
|
Mazák
|
|
|
Registrován: 21.7.2010 Příspěvky: 5685 Bydliště: Kamenice - Praha východ Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (2)
|
dagx píše: 30 korun za 5 let od poslední nehody to je dobré . To šroubkování je asi jediná nevýhoda maxira.Mě nedávno cukala vrtulka.Tak gyro,servo,motor,regulátor,převody...pořád rozebírání a sestavování. nakonec prokluzovalo volnoběžné ložisko na trubičce. Ale když ukážeš co umíš, tak tě vezmou v jakémkoliv hodinářství.
|
|
Nahoru |
|
|
prikrylm
|
Napsal: úte 11.06.2024 17:29 |
|
Mecenáš serveru
|
|
|
|
To nevím, spoustu věcí jsem dělal po hmatu.
|
|
Nahoru |
|
|
prikrylm
|
Napsal: pát 14.06.2024 21:32 |
|
Mecenáš serveru
|
|
|
|
Jsem si dneska zase "šlehnul" tři baterky s Maxirem... Ještě má nějaké divné gyro, ale na to moje lítání.... Nic tomuhle stroji v lítání v mé "stáji" nepomohlo víc, jak nové baterky (pořídil jsem tuším někdy loni). Před tím jsem Maxira zkoušel s jakými staršími "potvorami", co jsem je lítal ještě v Zorru a byl to líný stroj, co se dusil při sebemenším prudším manévru. Až jsem si myslel, že ho raději prodám. Ale nové (dokonce lehčí a výrazně tvrdší) baterky z Maxira vyrobily něco, s čím je radost lítat. dagx píše: 30 korun za 5 let od poslední nehody to je dobré . Tak úplně málo TO nebylo, kupoval jsem zmíněné nové baterky. ... jestli někdo čekal rozstřelený vrtulník a usekané prsty, tak se omlouvám, nic takového se dnes nestalo. Ostatním přeju taky lítání bez nehod!
|
|
Nahoru |
|
|