Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 44 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: T-Rex 700E čím osadit
PříspěvekNapsal: úte 06.09.2016 12:42 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.1.2007
Příspěvky: 6334
Bydliště: Dubai, UAE
dudaj píše:
vždy jsem se domníval, že matematika patří k základnímu vzdělání .
Ale chtít tabulku na přepočet převodového poměru ozubených kol ?
nestačím se divit :D
tohle snad zvládne dítko v 5 třídě základní školy . Ty chytřejší i dřív.

Kdyz chces odpovedet k veci, bud vitan. Pokud chces jen rypat, nech si to pro sebe. Nedelejme alespon z tohoto fora to co se stalo na Mojehobby, kde uz nema cenu ani nic psat, protoze presne podobne odpovedi dostanes ale nic se nedozvis.
Petr

_________________
بتر كوتاتكو
UH-60 Blackhawk, Bell 206, Mi-8, Jeti DS-16


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: T-Rex 700E čím osadit
PříspěvekNapsal: úte 06.09.2016 13:03 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie

Registrován: 22.7.2012
Příspěvky: 2190
Bydliště: Zvole u Prahy
pkotatko píše:
Kdyz chces odpovedet k veci, bud vitan. Pokud chces jen rypat, nech si to pro sebe. Nedelejme alespon z tohoto fora to co se stalo na Mojehobby, kde uz nema cenu ani nic psat, protoze presne podobne odpovedi dostanes ale nic se nedozvis.
Petr


pokud se domníváš, že můj příspěvek některé lidi nepřesvědčí o tom že je lepší si něco vydělit a alespoň trochu si namáhat hlavu,
než sem neustále psát řadu zbytečných dotazů ......
nerýpám - myslím to naprosto vážně .

_________________
www.3dfrezovani.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: T-Rex 700E čím osadit
PříspěvekNapsal: úte 06.09.2016 13:56 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 3.7.2009
Příspěvky: 882
Bydliště: EU
Ono moc variant na výběr převodů pro Align 600 zase není.
Hlavní kola jsou 112, 170, 188 zubů a pastorky tuším 12,13,14,15,16 zubů.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: T-Rex 700E čím osadit
PříspěvekNapsal: úte 06.09.2016 14:24 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.11.2005
Příspěvky: 5270
Bydliště: Vsetín
ta 112 je už ale s jiným modulem ne?

Jinak dělala se 700 i s řemínkem?


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: T-Rex 700E čím osadit
PříspěvekNapsal: úte 06.09.2016 16:19 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.1.2007
Příspěvky: 6334
Bydliště: Dubai, UAE
T700 se remenem nebyl. Kolo s 112z je vetsi modul 1.

_________________
بتر كوتاتكو
UH-60 Blackhawk, Bell 206, Mi-8, Jeti DS-16


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: T-Rex 700E čím osadit
PříspěvekNapsal: úte 06.09.2016 20:01 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 20.7.2010
Příspěvky: 5488
Bydliště: Kamenice - Praha východ
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (2)
dudaj píše:

pokud se domníváš, že můj příspěvek některé lidi nepřesvědčí o tom že je lepší si něco vydělit a alespoň trochu si namáhat hlavu,
než sem neustále psát řadu zbytečných dotazů ......
nerýpám - myslím to naprosto vážně .



....... kde nic není, ani smrt nebere. Že? :?:

_________________
Logo 6003D, LAheli Sniper, LAheli Ricco, Futaba T8FGS FASST


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: T-Rex 700E čím osadit
PříspěvekNapsal: sob 21.01.2017 21:03 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 27.8.2015
Příspěvky: 9
Zdravím vás
Píši sem s žádostí o radu.Doteť jsem v kategorii 600 a 700 byl jen na Nitru,ale chuť zkusit elektru je veliká a rád bych ji zkusil.Stavím T-Rexe 700E jak z nových dílů,tak z dílů z dosud létajícího Nitra.Serva mám,bezpádlo,ale nemám motor a regulátor.Originál T-Rex 700 je na dvanáctičlánky to vím.Četl jsem ale i o možnosti pohánět to jen šestičlánkem či dvěma šestičlánky paralelně.Budu tu mechaniku dávat do maketového trupu,takže mi nejde o velké otáčky,ani o ostré a akro obraty.Jde mi o délku letu a menší otáčky.
Co jsem se zde dočetl za doporučení motoru 4035 / 400KV a 80A regulátoru mi zajímá jestli se to dá provozovat i na té 2x šestičlánkové verzi.S elektro pohonem nemám zkušenosti a tak se radši hloupě zeptám zkušenějších,než zkoušet a . . . no vždyť víte :lol:

Tomáš


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: T-Rex 700E čím osadit
PříspěvekNapsal: ned 22.01.2017 10:29 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.1.2007
Příspěvky: 6334
Bydliště: Dubai, UAE
4035/400KV a 80 A regl je pohon co mam v makete. Je to ale na 12S baterku a na 6S by to bylo malo KV. Na 6S by to chtelo motor priblizne okolo 520 KV. Tedy stejny jako se dava na 3D letani na 12S kdy se toci pres 2tis. otacek na rotoru.

Petr

_________________
بتر كوتاتكو
UH-60 Blackhawk, Bell 206, Mi-8, Jeti DS-16


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: T-Rex 700E čím osadit
PříspěvekNapsal: pon 23.01.2017 9:23 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 27.8.2015
Příspěvky: 9
Děkuji za radu Peťo.
O tom 6S pohonu jsem se dočetl právě na vláknu o Mi-8 kde plánuješ takový pohon použít.Jelikož jsem v tomhle velkém elektrosvětě nováček,zajímalo mi co je lepší,nebo čím začít.Koukal jsem i na nějaká videa jestli s tím létá i T-Rex a létá,jen u toho nebyly ty specifikace na pohon a regulátor.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: T-Rex 700E čím osadit
PříspěvekNapsal: pon 23.01.2017 10:26 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie

Registrován: 22.7.2012
Příspěvky: 2190
Bydliště: Zvole u Prahy
Bossman píše:
Co jsem se zde dočetl za doporučení motoru 4035 / 400KV a 80A regulátoru mi zajímá jestli se to dá provozovat i na té 2x šestičlánkové verzi.S elektro pohonem nemám zkušenosti a tak se radši hloupě zeptám zkušenějších,než zkoušet a . . . no vždyť víte :lol:

Tomáš


Výhoda vysokého napětí je v malém proudu pro stejný příkon .
Pokud chceš dát dvě baterie 6s, lepší je dát do serie a mít poloviční proud a tenčí silové dráty.

_________________
www.3dfrezovani.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: T-Rex 700E čím osadit
PříspěvekNapsal: pon 23.01.2017 14:27 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 27.8.2015
Příspěvky: 9
Dvě 6S bych tam dával tak nebo tak.
Děkuji za věcné připomínky kluci.Pomohlo mi to udělat si obrázek jak a co udělat.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: T-Rex 700E čím osadit
PříspěvekNapsal: pon 23.01.2017 18:09 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.1.2007
Příspěvky: 6334
Bydliště: Dubai, UAE
dudaj píše:
Výhoda vysokého napětí je v malém proudu pro stejný příkon .
Pokud chceš dát dvě baterie 6s, lepší je dát do serie a mít poloviční proud a tenčí silové dráty.


Ano to je samozrejme pravda. Ale do makety je obcas snazsi snizit pocet seriove zapojenych clanku nez pracne schanet ci nechavat premotavat motor na nizke KV. Proste vezmu mechaniku s pohonem tak jak je navrzena na 3D, misto 12S baterky pouziju 6S a toci mi to zhruba to co potrebuju. A s odbere v maketovem letani to neni tak strasne. Takze vyssi proud to unese. Bell mi na 12S zere ve spickach do 30A. Tak kdyby na 6S ve spickach bral do 80A, tak to porad neni nic hrozneho.
Mam kompletniho Goblina 700 osazeneho na 3D letani. Pujde do makety a nechci do pohonu investovat dalsi penize. Tak jen prepojim baterky z 12S (2x6S) na 2x6S paralelne, tim se dostanu s otackami rotoru na neco okolo 1000-1100 a jsem tam kde chci byt. Proud bude urcite v rozumnych mezich.
Petr

_________________
بتر كوتاتكو
UH-60 Blackhawk, Bell 206, Mi-8, Jeti DS-16


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: T-Rex 700E čím osadit
PříspěvekNapsal: úte 24.01.2017 7:06 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.11.2005
Příspěvky: 5270
Bydliště: Vsetín
Jen tak pro zajímavost.... Mechanika HK-600 prodloužená na 700listy, pohon reminkem, hl. listy čínské 3D 700mm, zadní 145mm. Hmotí to kolem 4kg ( jen mechanika, kastla není dodelana ještě). Točím cca 800-900 (opravdu odhaduju) a lítá to na 10-11A z 6S baterky... Na řízení je to prijemne a hodné :)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: T-Rex 700E čím osadit
PříspěvekNapsal: úte 24.01.2017 9:39 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 27.8.2015
Příspěvky: 9
Právě že já motor ani regulátor nemám a tak se jen rozhodnout jestli pořídit motor s menším KV a provozovat to na 12S a nebo létat na 2x6S paralelně a použít defaultní ALIGN motor na Rexe 700.V obou případech mi bude stačit 90A regulátor co sleduji.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 44 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz