Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 44 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: T-Rex 700E čím osadit
PříspěvekNapsal: čtv 25.08.2016 11:25 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 25.8.2016
Příspěvky: 5
Ahoj,
omylem jsem si koupil větší maketový trup místo na 600, je na 700.
Chci do něj dát Rex 700E. Napadle mne varianta, že koupím kit /pádlová verze/ a osadím ho.
Aktuálne se kity pohybují kolem 12000Kč a tak bych se mohl celkově dostat do 25000Kč, což je asi můj finanční strop.
Poradíte čím jí osadit na pohodové maketové létání?
Mám doma pouze T-Rex 600, ale zkušenost s T-Rex 700 nemám.

Díky
Jirka

_________________
T-Rex 600 - Bell UH-1D - DC 16EX


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: T-Rex 700E čím osadit
PříspěvekNapsal: čtv 25.08.2016 13:09 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie

Registrován: 22.7.2012
Příspěvky: 2190
Bydliště: Zvole u Prahy
myslím, že cenový strop je dost nízko
regl - cca 7 000
serva cca 6000
baterky cca 8000
gyro , přijímač 5000
motor 3500

bratru 30000

a to jsem hodně spořivý :)
Ale do 7stovky a ještě k tomu makety bych asi šetřil míň.

_________________
www.3dfrezovani.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: T-Rex 700E čím osadit
PříspěvekNapsal: čtv 25.08.2016 13:18 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.2.2011
Příspěvky: 1186
Bydliště: Šurany
Obrázky: 7
@ dudaj: si dalsi co si nevie predstavit zivot bez Kontroniku, Futaby, Sawoxu, GensAce???

Regl 120€
Serva: 120€
Baterky 100€
Gyro: za hubicku z bazaru
Motor: 75€
Postovne: 40€
DPH: 80€

Spolu: 500€ cize 13500

_________________
T-Rex600E@Spirit T-Rex600N@Spirit T-Rex450@Spirit RaptorG4E720@Spirit Chase360@Spirit


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: T-Rex 700E čím osadit
PříspěvekNapsal: čtv 25.08.2016 14:29 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie

Registrován: 22.7.2012
Příspěvky: 2190
Bydliště: Zvole u Prahy
IgorGSM píše:
@ dudaj: si dalsi co si nevie predstavit zivot bez Kontroniku, Futaby, Sawoxu, GensAce???



To mi řekni, kde že jsi viděl kontronika za 7000 :o ?

A ty serva od Futaby bych taky chtěl vidět (digitály s kovovým převodem)

Takže když jsi dal ten hezkej rozpočet, tak ho taky doplň . Tohle není křížovka :D

až ti poletí 7stovka nad hlavou osazená dle tebe , tak radši budu jinde :mrgreen:

Ten tvůj rozpočet bych s drobnou výhradou(serva) viděl do 6stistovky

Jinak teď jsem zrovna spálil za 10 vteřin regl, kterej měl vydržet 10 vteřin 100 A a nepřežil ani 75 A.
Naštěstí reklamaci uznali, takže jsem nevyhodil 1100 Kč z okna.

_________________
www.3dfrezovani.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: T-Rex 700E čím osadit
PříspěvekNapsal: čtv 25.08.2016 14:37 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.2.2011
Příspěvky: 1186
Bydliště: Šurany
Obrázky: 7
Napriklad tu:

Kontronik Jive 120+ HV

_________________
T-Rex600E@Spirit T-Rex600N@Spirit T-Rex450@Spirit RaptorG4E720@Spirit Chase360@Spirit


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: T-Rex 700E čím osadit
PříspěvekNapsal: čtv 25.08.2016 14:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.2.2011
Příspěvky: 1186
Bydliště: Šurany
Obrázky: 7
Tak teda doplnim:

Regl 120€ - TURNIGY K-Force 120A-HV OPTO V2 5-12S Brushless ESC
Serva: 120€ - RotorStar™ RS-550MGC a
Baterky 100€ - Turnigy 5000mah 40C 2x
Gyro: za hubicku z bazaru
Motor: 75€ - RotorStar Brushless Outrunner Helicopter - 4962-500kv (700/.90 size heli)

Staci???

_________________
T-Rex600E@Spirit T-Rex600N@Spirit T-Rex450@Spirit RaptorG4E720@Spirit Chase360@Spirit


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: T-Rex 700E čím osadit
PříspěvekNapsal: čtv 25.08.2016 14:47 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.2.2011
Příspěvky: 1186
Bydliště: Šurany
Obrázky: 7
dudaj píše:


až ti poletí 7stovka nad hlavou osazená dle tebe , tak radši budu jinde :mrgreen:


Jinak teď jsem zrovna spálil za 10 vteřin regl, kterej měl vydržet 10 vteřin 100 A a nepřežil ani 75 A.
Naštěstí reklamaci uznali, takže jsem nevyhodil 1100 Kč z okna.


Tieto kecy mam najradsej. Pozri sa na youtube a google a uvidis kolko tam najdes Kontronikov ktore zhoreli na uhlik, bateriek GensAce ktore sa rozleteli vo vzduchu a znackovych serv (napr BK Servo) ktore po par startov boli k hovnu.

_________________
T-Rex600E@Spirit T-Rex600N@Spirit T-Rex450@Spirit RaptorG4E720@Spirit Chase360@Spirit


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: T-Rex 700E čím osadit
PříspěvekNapsal: čtv 25.08.2016 15:11 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie

Registrován: 22.7.2012
Příspěvky: 2190
Bydliště: Zvole u Prahy
IgorGSM píše:

Tieto kecy mam najradsej. Pozri sa na youtube a google a uvidis kolko tam najdes Kontronikov ktore zhoreli na uhlik, bateriek GensAce ktore sa rozleteli vo vzduchu a znackovych serv (napr BK Servo) ktore po par startov boli k hovnu.


videa mi nezajímají. Lidi dělaj ptákoviny a zničit blbostí se dá vše.
V nákupech se snažím být opatrný a dám především na své vlastní zkušenosti.
O kontroniku plácáš ty. Já bych použil Castla.
V bazaru může koupit komplet helinu. Bavily jsme se o nových věcech.
Ty se snažíš být za každou cenu chytrej , tak tady kalkuluješ bazarový věci.

A upřímně tvoje kecy taky nemusím.

_________________
www.3dfrezovani.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: T-Rex 700E čím osadit
PříspěvekNapsal: čtv 25.08.2016 15:28 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.2.2011
Příspěvky: 1186
Bydliště: Šurany
Obrázky: 7
@ dudaj: no ved sa staci pozret na tvoje prispevky. Kolko helin si zlozil a ako dlho sa venujes helinam? Kolko mas realnych skusenosti??? Jaaaj ved pan je len teoretik.

U nas sa takym ako ty hovori "chrobak truhlik" - vsade bol, vsetko videl, vsetko vie a kde nebol tam sa prave chysta. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

_________________
T-Rex600E@Spirit T-Rex600N@Spirit T-Rex450@Spirit RaptorG4E720@Spirit Chase360@Spirit


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: T-Rex 700E čím osadit
PříspěvekNapsal: čtv 25.08.2016 17:46 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie

Registrován: 22.7.2012
Příspěvky: 2190
Bydliště: Zvole u Prahy
IgorGSM píše:
@ dudaj: no ved sa staci pozret na tvoje prispevky. Kolko helin si zlozil a ako dlho sa venujes helinam? Kolko mas realnych skusenosti??? Jaaaj ved pan je len teoretik.


Mám doma 4 heliny a všechny funkční. Na eco jsem si frézoval vlastní cykliku aj jiné díly.
Dvě jsem prodal komplet osazený. Nejstarší co mám je cca 13 let.
Takže nechápu tvůj komentář. 8O

Jinak moje první heli byl Schutle a další JR .

Možná trochu přemýšlet, než plácat nesmysly a hned někoho urážet.
Chápu přemýšlení bolí.

_________________
www.3dfrezovani.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: T-Rex 700E čím osadit
PříspěvekNapsal: čtv 25.08.2016 17:52 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.1.2007
Příspěvky: 6333
Bydliště: Dubai, UAE
Super, Jpetrasek sem da prvni prispevek/dotaz a vy se tu hned pohadate.

Obecne maketa nema zadne velke naroky na pohon a serva. Zvlaste padlova. V makete budes tocit malo otacek a budes litat klidne. Na druhou stranu, maketa spadne jenom jednou a je po ni. V haji hromada hodin prace a nemale penize. Nesnazil bych se usetrit za kazdou cenu, ale zase neni potreba osazovat spickove komponenty pro caste hrube 3D letani.
Pokud mas financni strop, tak bych proste volil kompromis. Serva Savox nebo Align. Nemam zkusenost s uplne levnymi servy. Nikdy jsem je v heli nemel. Proste jsem se bal. Savox/Align beru jako funkcni zaklad.
Regulator ti bude stacit nejaky 80A. Z tech levnejsich mam dobre zkusenosti s Robbe Roxxy a nebo nejaky Hobbywing.
Motor treba ten co doporucuje Igor, jen do makety bych volil mensi KV. Neco okolo 400KV a velikost tak 4035. 500-510 KV bude moc. Na motor v makete jsou opravdu docela male naroky. Spise bych koukal aby mel co nejvetsi loziska a nejlepe tri. Aby vydrzel co nejdele. Gyro se opravdu da koupit na bazaru za par kacek. Vsichni se toho zbavuji a maji bezpadlove jednotky. Dobre gyro bylo treba Align GP 750. Baterky opravdu klidne nejake Turnigy (modre) 2x 5000mAh a klidne 25-35C. Stejne z nich v makete nebudes cucat kdovijake proudy (rekneme 30-40A ve spickach) a tak ty baterky vydrzi.

Jeste napad, pokud mas doma volnou sestistovku, tak jen prodlouzit ocas a sup s ni do trupu pro sedmistovku. Ta mechanika to v pohode snese. Toho bych se fakt nebal. Jen netusim jake jsou prumery ocasnich trubek u 600 a 700. Jestli by to slo. Bezne se dava prodlouzena mechanika 550 do trupu na 600 a prodlouzena mechanika 700 do vetsich trupu.
Petr

_________________
بتر كوتاتكو
UH-60 Blackhawk, Bell 206, Mi-8, Jeti DS-16


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: T-Rex 700E čím osadit
PříspěvekNapsal: čtv 25.08.2016 18:30 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie

Registrován: 22.7.2012
Příspěvky: 2190
Bydliště: Zvole u Prahy
jeden motor turnigy mi v 600 chodí bezvadně a jsem s ním spokojen.
Předchozímu stejné značky se zadřely ložiska po 3tím letu.
Motor jsem vyreklamoval a dostal jiný, ale na helině škoda - hřídel, hlavní ozubené kolo,trubka,listy, kabina.
já kdybych si vymazlil maketu, tak nevím . Maketu nemám, ale myslím že po havárce se dá laminátová skořepina vyhodit.
Dal bych přednost tomu prodloužení 6stistovky.
A bezpádla na maketách taky vypadaj líp.
Právě jsem nastavil mini Kbar , tak si jdu hrát :D

_________________
www.3dfrezovani.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: T-Rex 700E čím osadit
PříspěvekNapsal: čtv 25.08.2016 18:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.11.2005
Příspěvky: 5270
Bydliště: Vsetín
Já bych to tak nehrotil... Mam T600 předělanou na bezpádlo, motor Turnigy, serva BlueBird, obyč 70A regl z HK a miniKbar z ebay. Baterky mam Turnigy 5Ah 20C co stojí 40$. S helinou mam v maketové kastli nálet 120 startů po 8,5minutách. To je cca 17 hodin čistého letového času... Heli má 5,5kg, lítá na 6S s odběrem cca 25A (8,5min = 3,5Ah dobíjených do aku) na serva mám 2S Li-Fe.

Tak a teď do mě...

p.s. výbava a dvě baterky bez Tx a Rx cca 7 000 Kč.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: T-Rex 700E čím osadit
PříspěvekNapsal: čtv 25.08.2016 19:23 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 25.8.2016
Příspěvky: 5
pkotatko píše:
Jeste napad, pokud mas doma volnou sestistovku, tak jen prodlouzit ocas a sup s ni do trupu pro sedmistovku. Ta mechanika to v pohode snese. Toho bych se fakt nebal. Jen netusim jake jsou prumery ocasnich trubek u 600 a 700. Jestli by to slo. Bezne se dava prodlouzena mechanika 550 do trupu na 600 a prodlouzena mechanika 700 do vetsich trupu.
Petr

Petře, to je dobrý nápad. Mám kitově osazenou 600, kterou mám jen na normální polítání.
To bych prodloužil ocasní trubku, nevím jak s kardanem jestli by tam pasoval z 700. Zkusím to někde vygoglovat.
Díky za podnět.

Pokud někdo máte s úpravou 600 na 700 zkušenost, napište jí.

Díky

Jirka

_________________
T-Rex 600 - Bell UH-1D - DC 16EX


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: T-Rex 700E čím osadit
PříspěvekNapsal: čtv 25.08.2016 19:49 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.11.2005
Příspěvky: 5270
Bydliště: Vsetín
T600 a 700 a myslím i 800 má stejný průměr trubky. Kardany z 600 a 700 by taky měli pasovat.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 44 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz