Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 188 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Logo 550 sx alebo se
PříspěvekNapsal: pon 23.01.2017 9:44 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 12.11.2014
Příspěvky: 327
No ked by som mal vybrat medzi motorom E-flite a KDS, osobne by som vybral KDS http://www.rcparty.com/en/kds-accessori ... -1200.html
http://www.aerovisuel.com/shop/fr/moteu ... 500kv.html
http://www.rc-helicopters-cars.fr/Piece ... 052_1200KV
http://www.rchc.fr/550-innova/3801-kds- ... 200kv.html
http://www.kdsjapan.com/shop/products/d ... uct_id=361
https://www.bukalapak.com/p/hobi-koleks ... 052-1200kv

KDS motor maju na Logo 550 niektore, a na vrtulniky KDS innova 550 fuci samozrejme to. A je viac pravdepodobne, ze KDS, ako cinan, je kvalitny motor, aj pri tej cene okolo 70 dolarov, ako american E-flite za podobnu cenu. Ten Rotorstar od Hobbykingu a E-flite dal by som na jednu rovinu teda. Na fotke, a podla parametrov E-flite vypada fajn, predsa mam viac doveri v KDS. Taky je moj nazor. :D

Mame tu skveleho odbornika na motori! viewtopic.php?f=107&t=70663 Doporucujem ti to precitat xGrany! A ' krtek2k' tu pise, ze : "Jediný výrobce co motá YY je S.NEU, XNOVA, KDE , KDS a scorpion 4525Limited edition. Jediný vyrobce co motá 1 drát je XNOVA XTS řada , KDS a scorpion 4525Limited edition." ........... Potom nie je o com rozpravat, KDS motori su dobre, ber to tak, ze KDS je cinsky Xnova! :lol:
Příloha:
BL5052.jpg
BL5052.jpg [ 16.08 KiB | Zobrazeno 1014 krát ]

_________________
V120D02S, KDS 450 Q FBL, Protos 500 FBL, Logo 500 SE. _DEVO 10 v deviation4.0.1 (deviationtx.com)


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Logo 550 sx alebo se
PříspěvekNapsal: pon 23.01.2017 12:52 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.8.2006
Příspěvky: 928
http://www.hacker-motor-shop.com/e-vend ... 137&p=4137

_________________
Logo 500 VBar, nano CPX


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Logo 550 sx alebo se
PříspěvekNapsal: pon 23.01.2017 14:44 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 12.11.2014
Příspěvky: 327
XB8R píše:
http://www.hacker-motor-shop.com/e-vendo.php?shop=hacker_e&SessionId=&a=article&ProdNr=15725038&t=3&c=4137&p=4137


Moznosti je dost! Hacker motor 850 KV pre 6S baterku! Tak, ako som pisal, to je uz na prevod, kde je mudul zubov: 1 Vypada to tak, ze vyvoj nabere tento smer, prevod s modulom 1 vydrzi viac. Bolo by to tak :lol: , ked by ten motor mal 6 mm-ovy hriadel, no ma len 5 ! Tak to uz fakt nechapu! Chapu, chapu, bude to pre 8S baterku, a pre 55 metrove listy ...

A50-8S Turnado V3 with 5mm Shaft

The new A50-8S Turnado V3 with kv 850 for powerfull 3D Helicopter and 55m Blades/6S Lipo Setup.

perfect for:
Mikado Logo 550SE V2

Technical Data:
current with no load at 8,4V: 4,1A
inner resistant: 0,009 Ohm
kv: 850 U/min-1
weight: 348g
diameter 51,5 mm
lenght: 51 mm
poles: 10
recommended esc 80A-160A Brushless
recommended timing: 20°-25°
Shaft diameter: 5 mm (intern 8mm)
mounting: 4x M4, 30 / 35mm

A mozeme tam davat 80 A-ove esc, alebo 160! Perfektne!

_________________
V120D02S, KDS 450 Q FBL, Protos 500 FBL, Logo 500 SE. _DEVO 10 v deviation4.0.1 (deviationtx.com)


Naposledy upravil helipali dne pon 23.01.2017 15:06, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Logo 550 sx alebo se
PříspěvekNapsal: pon 23.01.2017 15:00 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.8.2006
Příspěvky: 928
http://www.hacker-motor-shop.com/e-vend ... 397&p=5397 tady je s 6 mm hřídelkou. U obou motorů píšou, že jsou na 6s LiPo

_________________
Logo 500 VBar, nano CPX


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Logo 550 sx alebo se
PříspěvekNapsal: pon 23.01.2017 17:49 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 12.11.2014
Příspěvky: 327
Porozmyslal som sa, obcas sa to stava. :D

Mikado nepredava 550 vrtulnik s 0,7 modulovym prevodom len preto, lebo ma na sklade tych ozubenych kolies. :wink: Ma to svoj velky vyznam! S prevodom modul 1 nikdy nebude tak bezat 550 vrtulnik na 6S ! baterku, ako 0,7 modulovym prevodom. Podavat vykon potrebuje aj otacky, cim vacsie otacky dosiahne motor, tym lahlsie podava vacsi vykon. Nemusi mat taky velky krutiaci moment pri vyssich otackach, ako pri mensich, aby podaval rovnaky vykon! Ale na to je potrebny velky prevod! Najmensi pinion s modulom 0,7 ma 12 zubov a hlavne kolo 153 zubov! Je to velky prevod, motor vdaka velkeho prevodu sa moze rozbehnut na vyssiie otacky a svoj vykon moze podavat pri vyssich otackach, ako s mensim prevodom. O tom uz ani nehovoriac, ze 0,7 modulove zuby klznu na seba hladkejsie a tichsie aj odpor medzi zubami je mensie teda! Mikado to vymyslel perfektne!

Modul 1 na 8S, 10S, 12S baterky je uz uplne ina vec, dostatocny krutiaci moment pri mensom prevode dava vacsie napatie bez toho, aby znicil baterku! Ked chcete bezat na 6S baterku, neprerobte prevod na modul 1! :D

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No a teraz podme dalej. Je lepsie mat 1200KV motor na Logo 550 s 13 zubovym pinionom, ako 1100KV s 15 zubovym! A to zas KDS vymyslel lepsie, ako Mikado! ........ Motor KDS BL5052 1200 KV je vyborny motor podla mna, lepsie, ako stary Hacker a lepsie, ako Scorpion. Vynutie KDS motora je motany do YY s jednym drotom, ako Xnova, mozno potrebuje vymenu loziska na kvalitnejsie, ziadnu inu chybu nemoze mat! Kedy ten motor vyrobil KDS, bola este cinska firma a tie motori, co sa este predavaju sem-tam za 70 dolarov je z tej vyroby, tie motori sa pomaly zmiznu z trhu. No ale vyrobu tych motorov pokracuje KDS, co je uz holandska firma, a teraz to predavaju v holandskom shope za 100 eur!
http://www.kdsshop.nl/c-2409828/electro-bl-motoren/
A lacnejsie to uz asi nebude! :(
A mam taku skusenost, co som objednal na svoj KDS450Q z Holandska za viac, ako 22 eur, vychytali colnici.

_________________
V120D02S, KDS 450 Q FBL, Protos 500 FBL, Logo 500 SE. _DEVO 10 v deviation4.0.1 (deviationtx.com)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Logo 550 sx alebo se
PříspěvekNapsal: pon 23.01.2017 18:56 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 9.9.2012
Příspěvky: 153
Bydliště: Nové Město na Mor.
helipali
Teda ty ses do toho úplně ponořil. Skoro jako bys vybíral motor sám. Ale určitě děkuji za užitečné informace. To vlákno o motorech sem četl. Když se ale dívám na ten motor KDS BL5052-1200KV, tak rozhodně není vypletený jedním drátem a jakým způsobem je vypletený už ale nepoznám. Takže evidentně KDS nevyplítá všechny svoje motory jedním drátem. Hledal sem i na stránkách KDSmodel a tam o tomto motoru není ani čárka,tak do ví, kdo je pro ně dělal a možná proto se už špatně shání.

Jinak jsem dneska objednal ten motor E-Flite https://www.kostkamodelcentrum.cz/obchod.aspx?polozka=52278, za ty peníze ho klidně zkusím,případně hodím do koše.Rád experimentuju s čínskýma náhradama. Mám to kousek od baráku a nemusím objednávat ze zahraničí a čekat. Jak ho vyzkouším a nebude náhodou vyhovovat,tak určitě objednám KDS BL5052-1200KV.

Jinak s tím modulem 0,7 sem to tak nějak tušil, proto se mi do té změny moc nechtělo. Někde sem četl podobný názor. Tuším že na helifreaku, nebo na foru mikada.

Edit: když se dívám na ten holandský shop,tak ve mě moc důvěry nevzbuzuje. Vlastnosti toho motoru co vypisují vůbec neodpovídají,amjí to nějaké pomotané a z různých obrázků je vidět, že prostě není motaný jedním drátem.
No a pokud si objednával z holandska,tak by to celníky nemělo vůbec zajímat. Leda,že by to holanďani posílali z číny,ale holandskou poštou. Pak to celníky může zajímat.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Logo 550 sx alebo se
PříspěvekNapsal: pon 23.01.2017 19:51 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 12.11.2014
Příspěvky: 327
Ponoril som sa hej. :lol: A mozno mas pravdu, ten motor nie je motany s jednym drotom ale do YY snad ano. To je uz jedno, objednal si E-flite, nech to nekonci v kose, nech ti to funguje dobre! Aj to je lepsie, ako Scorpion, podla mna, ved cas a skusenost to ukaze! .......... No mozno ponoril som sa v tej teme aj kvoli seba, lebo rad by som vyskusal na moje Logo casom aj nieco ine, ako ten stary Hacker. A teraz uz viem co kupim, no ten KDS motor! :D

To je ta spravna holandska stranka: http://www.kds-rc-helishop.nl/product_i ... cts_id=809

Myslim si, ze je to fakt dobry motor, no a len kvoli 6 mm-ovy hriadel sa to nepouziva v Logo, malokomu sa chce zasiahnut do toho tak, ze upravovat hriadel na sustruhu. Ale upravit priemer a vybrusit tam, kde je poistna skrutka pastorka, predsa nie je nic nemozne. No uz vlastne vsetko som napisal, aj som pouvazoval nad tymi motormi, k tejto teme uz nemam, co pridat, ale rad precitam aj inokedy, ako sa vyvyjaju veci okolo toho motora u teba xGrany. Ahoj! :D

(Co som objednal z Ciny a mal som tu za tyzden, to som dostal z Holandskeho skladu a musel som za to zaplatit dan. Tak to bolo. Z Holandska som sice neobjednal nic, to som tam hore nenapisal spravne, no colnici mi povedali, ze dostal som balik z Holandska, a na balik bolo napisane "Nederland". Ide hlavne o tu proceduru s colnicou, to mi viac vadi, ako zaplatit dan. Na Mymcmart teraz uz vzdy objednam nieco aj na Walkera, to nemaju v Holandskom sklade, to pride za tri tyzdne na inej ceste, to je v pohode.)

_________________
V120D02S, KDS 450 Q FBL, Protos 500 FBL, Logo 500 SE. _DEVO 10 v deviation4.0.1 (deviationtx.com)


Naposledy upravil helipali dne úte 24.01.2017 11:21, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Logo 550 sx alebo se
PříspěvekNapsal: pon 23.01.2017 22:32 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 12.11.2014
Příspěvky: 327
xGrany píše:
Jinak jsem dneska objednal ten motor E-Flite https://www.kostkamodelcentrum.cz/obchod.aspx?polozka=52278


Este tolko, ze gratulujem ti xGrany bezohladu na vysledok, ze si do toho motora E-Flite siel ! Do Loga kazdy by chcel davat znackovy motor! Motor, ktory ma velke meno! A potom problemy su aj so znackovymi, no aj s menej znackovymi produktamy vseobecne. Treba si veci rozmysliet a treba byt aj odvazny. Mna sa potesi viac to, ked nieco funguje dobre pri mensich nakladoch. :D No a ked ten motor bude ti fungovat najmenej tak dobre, ako Scorpion kedy este bol novy, budes mat z toho vacsiu radost, ako z draheho motora.

_________________
V120D02S, KDS 450 Q FBL, Protos 500 FBL, Logo 500 SE. _DEVO 10 v deviation4.0.1 (deviationtx.com)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Logo 550 sx alebo se
PříspěvekNapsal: pon 06.02.2017 20:13 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 9.9.2012
Příspěvky: 153
Bydliště: Nové Město na Mor.
Tak po krátké pauze jsem tady znova. Motor E-Flite jsem namontoval a zalítal. Asi bych ani nepoznal, že tam není scorpion. Jen podle telemetrie sem u scorpiona měl špičky kolem 120-130A tak s E-Flitem sem měl zatím jen necelých 100A.Ale ještě sem neměl uplně doladěný governor ve Spiritovi. Jinak na hodnocení je ještě brzy.

No ale zpět k problému. Motor je tedy vyměněn a vylétány opatrně tři baterie bez jediného problému. Dnes sem si doma ještě dolaďoval nastavení Spirita a zkoušel měřit vibrace a v tom stejná situace a motor ubral na výkonu a znovu se začal roztáčet. Spirit problikne a zrestartuje se. Jen to teď s novým motorem nedělá každé roztočení do 10s, ale velice nepravidelně. Během asi hodiny roztáčení a vypínání to udělalo 5x. Když sem zkusil nasadit zpět Scorpiona, tak funguje a nepodařilo se mi nijak nasimulovat situaci aby vypnul. A to před výměnou vypnul spolehlivě každé roztočení do 10s. Dělalo to i s jiným regulátorem. Už jsem z toho zoufalý a pomalu ztrácím nervy. Motor sem tedy vyloučil(zkoušeny dva), regulátor taky( zkoušeny dva), bezpádlové jednotky jezkoušeny taky dvě, baterie taky různé. Takže mi zbyly jen serva a statika. Nic víc mě už nenapadá. Napadá ještě někoho něco?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Logo 550 sx alebo se
PříspěvekNapsal: úte 07.02.2017 8:05 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 20.7.2010
Příspěvky: 5491
Bydliště: Kamenice - Praha východ
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (2)
a co pak máš za rádio/přijímač? napiš schema zapojení kam máš zavedený BEC z regulátoru jestli používáš buffer pack (nebo jiné kondenzátory) atd.

_________________
Logo 6003D, LAheli Sniper, LAheli Ricco, Futaba T8FGS FASST


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Logo 550 sx alebo se
PříspěvekNapsal: úte 07.02.2017 8:24 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 9.9.2012
Příspěvky: 153
Bydliště: Nové Město na Mor.
Radio mam taranise, prijimax x6r - zkousel sem taky dva. Restartuje se pouze Spirit a prijimac bezi bez problemu dal. Kdyz dojde k vypadku motoru, tak cuknou i serva, ale jinak nez mam nastaven fail safe. Chova se to stejne u Braina i Spirita. Pouzivam pouze bec z regulatoru Hobbywing 100A v3. Bec je zapojeny do Aux u spirita. A prijimac je propojen pomoci S-bus. Podle telemetrie, ktera se loguje po 0,1s k zadnemu poklesu nedojde. Mam nastaveno 6V a pri testu Becu ve spiritovi klesne max. na 5,7V. Zkousel sem i externi napajeni a tam se to chovalo stejne. Jinak cely podzim sem lital bez jedineho problemu se stejnym osazenim i zapojenim.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Logo 550 sx alebo se
PříspěvekNapsal: úte 07.02.2017 8:50 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.5.2013
Příspěvky: 726
Bydliště: Brno
Jak máš pořešenou statiku? Máš pospojovánu přítlačnou kladku v ocasním domku s ocasní trubkou a na lože motoru? Nebo používáš antistatický sprej? Pokud při výpadku motoru škubnou i serva, tak bych to viděl spíše na rušení od statiky než na výpadek BEC.

Edit: Když jsi to zkoušel jen s motorem, tak předpokládám, že jsi točil i hlavním rotorem i vrtulkou, či ne?

_________________
MC-20HOTT,ImperiumD,RCF Sbach 1,2m,MXS 64",T-Rex500DFC+BDSX,LOGO550SE+Spirit,Goblin570+Spirit


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Logo 550 sx alebo se
PříspěvekNapsal: úte 07.02.2017 10:02 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 9.9.2012
Příspěvky: 153
Bydliště: Nové Město na Mor.
Statiku nemám pořešenou zatím nijak. Už sem koupil antatickou sadu od mikada, tak ji zkusím namontovat. Při výpadku jdou pravé a levé servo proti sobě. Jedno jde nahoru, druhé dolů. U výškovkového serva, sem si ničeho nevšiml. Takže to vypadá jako max. uhel do strany(klonění), jen teď z hlavy nevím, jestli doprava nebo doleva. Když sem zkoušel testovat restarty jednotky a odstavení motoru dřív, tak sem to zkoušel tuším vždy s pohonem hlavního rotoru i vrtulky. Ale jistý si už úplně nejsem, protože sem zkoušel všechno možný a už mi to malinko splývá. Samozřejmě bez listů. :D Až včera večer mě to trklo a když došlo k restartu a odstavení motoru, tak sem motor odsunul, abych točil jen motorem a všechno vypadalo v pořádku. Když sem motor znovu posunul, nastavil zubovou vůli a roztočil, tak po chvíli došlo zase několikrát k výpadku. Zkusil sem to tedy zase na prázdno a výpadku se mi nepodařilo docílit. Zkusil sem zase s pohonem rotoru a vrtulky, jen s větší zubovou vůlí a výpadku se mi už nepodařilo docílit. Nemůžu si pomoct, ale prostě mi to tak vyšlo. Zkusím dneska zapojit ještě tu antistatickou sadu a uvidím.

Když sem zkoušel původní motor Scorpion, po prohlášení za vadný, připojit naprázdno mimo heli jen se zapojeným regulátorem a přijímačem, tak vše bylo v pořádku. Toto mě stále utvrzuje, že problémy budou někde ve statice, nebo v nějakém rušení.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Logo 550 sx alebo se
PříspěvekNapsal: úte 07.02.2017 12:07 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 20.7.2010
Příspěvky: 5491
Bydliště: Kamenice - Praha východ
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (2)
ty jo, aby to nakonec nebylo nějkým spotřebičem na palubě. Aby nebyl vadný nějaký motorek v servu, který ti shodí palubu od napětí ale i zaruší. To by byla neskutečná věc skoro. :(

_________________
Logo 6003D, LAheli Sniper, LAheli Ricco, Futaba T8FGS FASST


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Logo 550 sx alebo se
PříspěvekNapsal: úte 07.02.2017 12:29 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 9.9.2012
Příspěvky: 153
Bydliště: Nové Město na Mor.
Tak přesně to sem si říkal taky, ale abych to vyloučil, tak sem se starým motorem dělal testy s vypojenýma servama, abych je vyloučil. A restart se konal i tak. Proto sem to včera s novým motorem ani nezkoušel. No vyzkouším ještě tu antistatickou sadu od mikada, když už ji mám doma a uvidím.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 188 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz