Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 85 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Raptor 60 V2 ano nebo ne
PříspěvekNapsal: čtv 27.03.2014 10:00 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.10.2007
Příspěvky: 1215
Bydliště: Zápy - Brandýs nad Labem
Nad tim jsem se prave zamyslel.
Vcera jsem se koukal na parametry motoru a nejlepsich vysledku dava pri prevodovem pomeru 8.81:1 - 9.6:1 a pri otackach motoru 14500 - 16500.
Ted mam prevodovy pomer 8.46:1
Daval jsem si to do tabulky a grafu a pri maximalnich otackach motoru cca tech 16000 bych mel na rotoru nejakych 1891 RPM, ale jelikoz bude motor vice zatizen tezsim prevodem, tak si myslim ze to prave neda a bude se dusit zatizenim a na plny plyn by dal stejne nejakych 1750 - 1800 RPM, ale zase jej budu mnohem vice zatezovat.
S pastorkem 10z by tam bylo nejakych 1720 RPM

To by znamenalo ze bych lital na mene RPM na motoru jelikoz by nebyl kompletne otevren karbec ale predpoklad je tak nekde na 85% abych mel na motoru cca 15000 RPM coz by odpovidalo otackam rotoru s pastorkem 10z. a jeste by byla nejaka rezerva. Zase nevim co na to rekne motor kdyz nebude mit ten kroutak.

Ted je to vse jiz zamontovano s pastorkem 11z a ze bych zrovna chtel vymontovavat bubinek :?
O vikendu pokud bude cas bych to chtel otestovat a uvidi se zda se heli nerozebere a nedam tam ten pastorek 10z.
Nemate nekdo tip jak jej pripadne vymontovat bez toho abych rozsrouboval pulku heli.


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Raptor 60 V2 ano nebo ne
PříspěvekNapsal: čtv 27.03.2014 10:39 
Mazák
Mazák

Registrován: 18.3.2013
Příspěvky: 1375
Bydliště: Zlínský kraj
dej tu nějaké foto at můžeme chválit


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Raptor 60 V2 ano nebo ne
PříspěvekNapsal: čtv 27.03.2014 10:55 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.10.2007
Příspěvky: 1215
Bydliště: Zápy - Brandýs nad Labem
Nafotim. sice neni moc co, jeste se musi dost veci vymenit. raptor mel i nejspise nejake cenichovky, ale dotycny s tim lital. Momentalne se do toho s koupi nasypalo cca 5,5k. pocitam jeste s listim a snad by to melo byt vse. O vikendu bude zkouska, snad se to podari alespon zaviset.
Podle manualu je doporuceno mit vychylky -10 +13 a ja mam -12 +12, musel jsem to dosti omezovat na EPA jinak serva narazela a nebyl potom plynuly chod. Momentalne mam vsechny paky kolmo. Pokud bych chtel jit na tech -10 +13 tak to budu muset nastavit na tahlech od desky ke gripum.

Uvidime co na to rekne prevodovy pomer. Porad uvazuji ze tam vratim ten pastorek 10z ale nechce se mi znovu sroubkovat. Ze ja vul jsem tam ten 10z nedal rovnou. Sehnal jsem prave bubunek, ktery jiz mel ten pastorek 11z a bylo to z R90.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Raptor 60 V2 ano nebo ne
PříspěvekNapsal: čtv 27.03.2014 11:00 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.10.2007
Příspěvky: 1215
Bydliště: Zápy - Brandýs nad Labem
Zde jsou nejake fotky v jakem stavu jsem jej koupil


Přílohy:
novinky 586.jpg
novinky 586.jpg [ 161.11 KiB | Zobrazeno 1001 krát ]
novinky 587.jpg
novinky 587.jpg [ 160.92 KiB | Zobrazeno 1001 krát ]
novinky 588.jpg
novinky 588.jpg [ 163.52 KiB | Zobrazeno 1001 krát ]
novinky 589.jpg
novinky 589.jpg [ 152.65 KiB | Zobrazeno 1001 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Raptor 60 V2 ano nebo ne
PříspěvekNapsal: čtv 27.03.2014 11:00 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.10.2007
Příspěvky: 1215
Bydliště: Zápy - Brandýs nad Labem
a jeste nejake


Přílohy:
novinky 590.jpg
novinky 590.jpg [ 156.61 KiB | Zobrazeno 1001 krát ]
novinky 591.jpg
novinky 591.jpg [ 150.97 KiB | Zobrazeno 1001 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Raptor 60 V2 ano nebo ne
PříspěvekNapsal: čtv 27.03.2014 13:12 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 4.5.2008
Příspěvky: 2939
Bydliště: Prostějov
Blog: Zobrazit blog (1)
hates píše:
Nad tim jsem se prave zamyslel.
Vcera jsem se koukal na parametry motoru a nejlepsich vysledku dava pri prevodovem pomeru 8.81:1 - 9.6:1 a pri otackach motoru 14500 - 16500.
Ted mam prevodovy pomer 8.46:1
Daval jsem si to do tabulky a grafu a pri maximalnich otackach motoru cca tech 16000 bych mel na rotoru nejakych 1891 RPM, ale jelikoz bude motor vice zatizen tezsim prevodem, tak si myslim ze to prave neda a bude se dusit zatizenim a na plny plyn by dal stejne nejakych 1750 - 1800 RPM, ale zase jej budu mnohem vice zatezovat.
S pastorkem 10z by tam bylo nejakych 1720 RPM

To by znamenalo ze bych lital na mene RPM na motoru jelikoz by nebyl kompletne otevren karbec ale predpoklad je tak nekde na 85% abych mel na motoru cca 15000 RPM coz by odpovidalo otackam rotoru s pastorkem 10z. a jeste by byla nejaka rezerva. Zase nevim co na to rekne motor kdyz nebude mit ten kroutak.

Ted je to vse jiz zamontovano s pastorkem 11z a ze bych zrovna chtel vymontovavat bubinek :?
O vikendu pokud bude cas bych to chtel otestovat a uvidi se zda se heli nerozebere a nedam tam ten pastorek 10z.
Nemate nekdo tip jak jej pripadne vymontovat bez toho abych rozsrouboval pulku heli.

Ty výpočty jsou hezké, ale v praxe je praxe. Vyzkoušej tedy 11z, ale mohu Ti zaručit, že to stejně rozebereš a zkusíš i ten 10z. A pak už ho tam necháš. :wink: . Motory se chovají podle grafů bohužel jenom zřídkavě. Hodně záleží i na výfuku a palivu. Na 1700 ot/min to poletí velmi slušně, to se bát nemusíš. A s úhly se na návod vyprdni, nastav tam +- 11° max.Já měl 10,5 °. Víc nedávej, udusíš motor. To není elektra tam se motor snaží co to dá i když se přibrzdí, spalovák jak zpomalí, tak je to celé špatně. To musí točit furt stejné otáčky.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Raptor 60 V2 ano nebo ne
PříspěvekNapsal: čtv 27.03.2014 13:19 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.10.2007
Příspěvky: 1215
Bydliště: Zápy - Brandýs nad Labem
Litat s tim nebudu zadne 3D, spise to v budoucnu chci dat do boudy, nicmene uhly pujdou mensi. pocitam, ze by mi mohlo stacit tech +-10 mozna -10 +11. S tim ze za to nebudu nejak moc tahat, tak snad rozebirat nebudu. No uvidime jinak me z toho asi slahne. To fakt nemel raptor moc dobre vymyslene, aby se kvuli pastorku musela rozebrat heli kompletne z vrchu. Palivo bude nejspise 20% nitra. ted mam doma 16% pro auticka, ale nevim zda by slo pouzit. Je to RAPICON. S tim ze nebudu dostavat z kolektivu maximum, tak si myslim, ze ten tezsi prevod nebude nejak na prekazku, ale jak pises chce to vyzkouset a podle toho zda se motor bude dusit to pripadne predelat. Tento vikend bych chtel s tim alespon zaviset.

Uz ted mi pripada ze je velikost 500 nejaka mala hracka proti teto oblude. Nez jsem ji privezl domu tak jsem lital pouze 500 a velikost 450 mi pripadala nejaka mala. Ted i ta velikost 500 je jenom drobecek.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Raptor 60 V2 ano nebo ne
PříspěvekNapsal: čtv 27.03.2014 14:15 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.10.2007
Příspěvky: 1215
Bydliště: Zápy - Brandýs nad Labem
Jeste k motoru, jelikoz je novy vyfuk a bude i nejspise jine palivo. puvodni majitel mel jiny a palivo pouzival RAPICON 10%, ja budu pouzivat nejspise 20%, ale pro nynejsi naladeni snad pujde pouzit RAPICON 16%, tak budu muset naladit motor. Mam ho naladit primo v heli bez listi ? samo ze si jeste motor musim usadit tak ze ho budu usazovat tim ze nedotahnu hned srouby, ale necham jej usadit a pote dotahnu a zacnu ladit.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Raptor 60 V2 ano nebo ne
PříspěvekNapsal: čtv 27.03.2014 17:18 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 13.1.2007
Příspěvky: 6403
Bydliště: Dubai, UAE
Bez listu naladis akorat tak volnobeh. Ladit je treba pod zatezi. Tzn. v letu. Prolitnout, zmerit teplotu atd. Cim vic nitra, tim vic otevrena hl. jehla. Hlava v zavetri vetraku (zespoda) by nemela mit vic jak 110 stupnu. A to je opravdu maximum.

_________________
بتر كوتاتكو
UH-60 Blackhawk, Bell 206, Mi-8, Jeti DS-16


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Raptor 60 V2 ano nebo ne
PříspěvekNapsal: čtv 27.03.2014 20:48 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.10.2007
Příspěvky: 1215
Bydliště: Zápy - Brandýs nad Labem
Tak dnes jsem nastartoval. Motor chytl a pomalu musim naladit volnobeh protoze pokud jsem stahl plyn na min tak motor chcipnul. Musim jej doladit. Nicmene se dalsi ladeni odklada na neurcito se ukroutila startovaci hridel. Spise se zacal protacet ten bazmek na sestihran a cim vic jsem jej vzdycky dotahl tak pri dalsim startovani se zase protocil a cervici ji uplne ohlodali. Tak musim objednat novou a pri te prilezitosti jsem vratil pastorek 10z


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Raptor 60 V2 ano nebo ne
PříspěvekNapsal: pát 28.03.2014 15:26 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.10.2007
Příspěvky: 1215
Bydliště: Zápy - Brandýs nad Labem
Dnes jsem jeste zkousel tu startovaci hridel, tak mozna pujde dotahnout ze se nehne. Je z hrozne mekke oceli a cervici do ni udelaji otisky.
Nemuze byt problem v tom, ze hridel ma prumer na konci prumer pouze mm a ten bazmek na 6ti hran ma prumer uvnitr na hridel 6mm a cervici jsou dva posunute o 90 stupnu. Tim se nevystredi ten bazmek na hrideli a potom udela takovou paseku ?

Napadlo me jej poradne zalepit nejakym lepidlem na kov. Mozna sedy epoxyd plneny kovovymi castmi, ale bojim se abych potom hridel nasunul na loziska i pres zapich na segrovku. To se mi prave moc nedarilo a jedina moznost jak hridel vytahnout nebo nasadit byla vzdy pres bubinek zespodu.

Jeste me napadlo koupit 6mm ocelovou tazenou kulatinu a narezat ji na casti podle puvodni hridele a na nich provest zapichy v miste jak maji byt. Pote by se ten bazmek nasadil na konec a pouze dotahl.

Zde je videt jak je konec hridele zuzeny
http://www.rcm.cz/produkt/Hridel-starteru-R60-i28922


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Raptor 60 V2 ano nebo ne
PříspěvekNapsal: ned 30.03.2014 9:35 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 4.5.2008
Příspěvky: 2939
Bydliště: Prostějov
Blog: Zobrazit blog (1)
Tam , kde bude červík dosedat na hřídel vybruš plošku.Pak se to neprotočí ani náhodou. Červík zalep modrým loctitem. A lepidlem šetři.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Raptor 60 V2 ano nebo ne
PříspěvekNapsal: ned 06.04.2014 16:46 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.10.2007
Příspěvky: 1215
Bydliště: Zápy - Brandýs nad Labem
Tak dnes konecne prvni roztoceni. Napred bez listi abych si nasel volnobeh kde to nechcipa ale zaroven se netoci rotor a potom jsem nasadil listy a zkusil to zvednout. Oproti tarot zyx mi 3g snazilo nekam odcestovat. To jeste poresim. Jinak mam z toho tedy pekelny respekt.

Chtel jsem se zeptat kdyz jsem to zkousel na vyssi otacky bez listi tak cca za pulkou plynu se mi naklanela deska na jednu stranu. Mohou to delat vibrace, ktere ve vzduchu nebudou jelikoz v tu dobu heli stala na zemi? Pokud jsem to roztocil na vysoke otacky tak ze by vibrovala heli to ne, byla uplne bez vibraci, to nakloneni se delo az jsem to fakt roztocil a od motoru mohli v tu dobu byt vibrace z duvodu ze to stalo na zemi a tim se to umocnilo ?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Raptor 60 V2 ano nebo ne
PříspěvekNapsal: ned 06.04.2014 19:12 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2003
Příspěvky: 1292
Bydliště: Hrádek nad Nisou
Jsou to stoprocentne vibrace.
Resili jsme toto na me Velotce.
Odlepit od zeme to slo a dalo se s tim i letet, ale nebylo to presne.
Hodne zalezi, jak rychle to utece do krajni polohy.
Pokud se to jen pomalu presune, muzes to zkusit.
Pokud je to skokova zmena, vubec to nezkousej zvednout.

_________________
LA700, Logo 550SX, MiniProtos 4S, Gaui NX4, Ricco, miniHquad
Futaba, Spirit, iCharger


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Raptor 60 V2 ano nebo ne
PříspěvekNapsal: ned 06.04.2014 20:19 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.10.2007
Příspěvky: 1215
Bydliště: Zápy - Brandýs nad Labem
Tak jsem dnes neodolal a zvedl to do vzduchu. Zatim tedy na idle 1 a zkousel jsem pro jistotu pouze viset. Ty vibrace tam ale jsou. Tarota co mam na velikosti 500 muzu neridit a on si lebedi na miste. Tady to porad nekam utikalo. Ted musim poresit nove servo na ocas jelikoz je tam SAVÖX - SC-0352 a to je pomale jak svina, ocas porad driftoval a nesel nastavit zisk. Bud to jiz nekompenzoval a pomalu se zacal stacet a nebo jiz driftoval.

Spalovak mam prvni a zatim nevim kde se zamerit na vibrace. Hridel a vse okolo je kontrolovano a rovne, motor na spojce je taky dobre a sestelovano aby mel vsude stejnou vuli a spojka je nova. Zvlastni je, ze to ujelo pouze bez listu a to az na hodne vysoke otacky. S listy to neudelalo jak byl zatizen motor. Zatim jsem udelal pouze jedno kolecko a jinak pouze visel . Motor se dosti hral. Nemel jsem teplomer ale slina se pomalu odparila tam ze cca kolem 110º. Je nejaka vule na servech, ale to mam jiz na 500 a zatim v norme.

Pristi tyden to zkusim natocit a dam sem video aby se mohlo vic diskutovat co na tom vylepsit.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 85 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google Adsense [Bot] a 8 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz