Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: úte 28.01.2014 11:04 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 15.5.2012
Příspěvky: 235
Bydliště: Opava
Obrázky: 0
Ahoj potřeboval bych si ověřit že jsem správně zapojil palubu.

Přijímač mám Hitec Optima 7 je na něm 6 kanálu standartních a sedmý kanál je označen 7ch/BAT
bezpádlo mám 3GX. Serva AIL,PIT,ELE,THR,RUD mám zapojené v 3gx podle popisu na 3gx, plus tam mám zapojené dva propojovací kablíky mezi 3gx a přijímačem. Po zapojení do přijímače jsem zaplnil 6 kanálu zbývá tada ten 7ch/Bat ale potřebuji do něj zapojit dva kablíky jeden pro napájení paluby a druhý pro napájení telemetrie takže jsem to připojil přes Y kabel.

napájení je teda připojeno takhle z baterie do 3gx zásuvka IN od zásuvky OUT propojovací kablík k přijímači zastrčen do Y kabelu napájecí kablík telemetrie zapojen do druhé části Y kabelu a Y kabel do 7ch/bat

po připojení baterie vše na stole šlape

Ale má otázká zní je to správně?
Je nějaká lepší varianta?


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 
PříspěvekNapsal: úte 28.01.2014 17:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.11.2010
Příspěvky: 1340
Bydliště: Praha Barrandov
Mám taky tuhle helinu, nemám na ní sice bezpádlo, ale podle mě je lepší mít z baterie do RX/bezpádla kablíky dva. Sníží se tím proudové zatížení konektoru a zdubluje se napájení, takže větší bezpečnost. Serva u 600 heli už mohou tahat pěknejch pár ampér.

_________________
Trex 700E, Trex 600 nitro, Protos 500, Trex 500, Trex 450 Sport, Yak 55M, RS352, Piper Cub, Variant


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 29.01.2014 7:07 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 15.5.2012
Příspěvky: 235
Bydliště: Opava
Obrázky: 0
Screwball671 píše:
Mám taky tuhle helinu, nemám na ní sice bezpádlo, ale podle mě je lepší mít z baterie do RX/bezpádla kablíky dva. Sníží se tím proudové zatížení konektoru a zdubluje se napájení, takže větší bezpečnost. Serva u 600 heli už mohou tahat pěknejch pár ampér.


Včera jsem se na to ještě jednou díval mám to zapojené podle manuálu tak snad to bude dobré nechám to tak

ještě ted řeším kam dát anténu od přijímače mám ho normal na tom držáku na čumáku jestli to máš taky tak můžeš mi prosím poslat fotku jak si to vyřešil?

děkuji


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 29.01.2014 11:31 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 14.7.2007
Příspěvky: 1131
Bydliště: Praha 6, ČR
Obrázky: 12
Presne sem z popisu nepochopil jak to mas zapojeny, muzes udelat obrazek?
Ale dela to na me spatnej dojem.

Jako minimum bych videl jeden napajeci kabel do bezpadla a druhy do prijimace. Oba napajeci kabely musi byt rovnou z baterky, pokud z baterky jde jeden, kterej pres Y kabel rozdvojis, nicemu si nepomuzes, stejne vsechen proud potece jednim servo konektorem.

Mam 600N v bezpadle, serva nejsou extra silna ani rychla (10Kg, 0.1s) ale i tak je prumerny odber 3A, to jediny serokonektor bezpecne nezvladne. Mam to zapojene pres 2 konektory do bezpadla a pres 3 do prijimace. Toho jsem dosahnul tim, ze jsem pripajel baterku primo do spojovaciho kabelu RX-FBL.

Pro tvuj pripad s telemetrii - pripajet k spojovacim kabelum RX-FBL napajeni, ze stejneho spoje vytahnout napajeci konektor pro ustrednu a jeste jeden pro prijimac. Pozor, musi se pajet kvalitne a spoj zajistit proti vibracim, treba dlouhou smrstovaci buzirkou...

Zkus nakreslit obrazek zapojeni :)

_________________
T-Rex 600N Spirit, Tx Aurora.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 29.01.2014 12:03 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.11.2010
Příspěvky: 1340
Bydliště: Praha Barrandov
IMHO píše, že jde z baterie do bezpádla 3GX jedním kabelem a potom to přes bezpádlo dává do přijímače a zároveň Y kabelem do telemetrie. Chce to prostě z baterky dávat min. 2 kabely se 2 konektory, proud se rozloží a napětí zůstane stejný.

_________________
Trex 700E, Trex 600 nitro, Protos 500, Trex 500, Trex 450 Sport, Yak 55M, RS352, Piper Cub, Variant


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 29.01.2014 14:47 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 15.5.2012
Příspěvky: 235
Bydliště: Opava
Obrázky: 0
JJ máte pravdu ale stejně potřebuju vypínač a ted jsem našel od JETI elektrický, údajně je spolehlivější jak mechanický a má dva výstupy takže jeden půjde do bezpádla a druhý do přijímače a do volné zásuvky vrazím tu telemetrii


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 29.01.2014 15:24 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 15.5.2012
Příspěvky: 235
Bydliště: Opava
Obrázky: 0
Takhle to ted mám


Přílohy:
staré zapojení.png
staré zapojení.png [ 15.92 KiB | Zobrazeno 627 krát ]
Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 29.01.2014 15:25 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 15.5.2012
Příspěvky: 235
Bydliště: Opava
Obrázky: 0
Takhle to bude s vypínačem


Přílohy:
zapojení nové.png
zapojení nové.png [ 10.75 KiB | Zobrazeno 625 krát ]
Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 29.01.2014 15:46 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 14.7.2007
Příspěvky: 1131
Bydliště: Praha 6, ČR
Obrázky: 12
To prvni zapojeni vidim jako vylozene spatne. U spalovaku je servo plynu napajene z prijimace, kterej je v tom zapojeni pres 4 konektory, staci aby se servo trosku kouslo a muze to shodit napajeni prijimace...

To druhe, s vypinacem, je celkem v poradku. Sice by bylo vhodnejsi aby napajeni do FBL slo 2 konektorama...

Elektronicky vypinac je rozhodne dobra volba. Mechanicky se da pouzit jedine pokud jsou dva (zalohuji se)

_________________
T-Rex 600N Spirit, Tx Aurora.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 29.01.2014 18:19 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 15.5.2012
Příspěvky: 235
Bydliště: Opava
Obrázky: 0
Maxipes píše:
To prvni zapojeni vidim jako vylozene spatne. U spalovaku je servo plynu napajene z prijimace, kterej je v tom zapojeni pres 4 konektory, staci aby se servo trosku kouslo a muze to shodit napajeni prijimace...

To druhe, s vypinacem, je celkem v poradku. Sice by bylo vhodnejsi aby napajeni do FBL slo 2 konektorama...

Elektronicky vypinac je rozhodne dobra volba. Mechanicky se da pouzit jedine pokud jsou dva (zalohuji se)



Prosím můžeš mi více popsat jak zapojit FBL dvěma konektorama nějak to nechápu

el.vypínač už mám


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 29.01.2014 19:13 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 14.7.2007
Příspěvky: 1131
Bydliště: Praha 6, ČR
Obrázky: 12
Predpokladam ze servo plynu mas v prijimaci, tedy pozice pro plyn je v 3GX volna - sem jeden privod, do pozice BATT zapojit druhy. Napajeni by taky slo pripojit do pozice BATT OUT, vim je to psane jako vystup, ale vsechny plusy i minusy jsou v bezpadle i v prijimaci propojene.

Ale pokud nechces pajet, nemuzes to udelat jinak nez to mas. Ja bych zdvojil oba vyvody z vypinace, celkem 4 vyvody. 2x Prijimac, 2x 3GX (telemetrie napajena z prijimace). Mozna zbytecne predimenzovany, ale tech par kabliku helina uveze a horsi to byt nemuze (pokud se nezprasi pajeni).

Pokud mas servo plynu v 3GX tak muzes dat napajeni do BATT a BATT OUT. A do prijimace do libovolny pozice, stejne tak jako ustredna jde napajet z libovolny pozice prijimace.

_________________
T-Rex 600N Spirit, Tx Aurora.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz