RCmania.cz - web pro modeláře a modely
http://www.rcmania.cz/

Jaké servo s gyrem spartan ds760 (heli600)
http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=108&t=63439
Stránka 1 z 1

Autor:  dafson [ pon 13.01.2014 20:35 ]
Předmět příspěvku:  Jaké servo s gyrem spartan ds760 (heli600)

Ahoj prosim vas o radu jake servo zvolit na 600heli se spartanem ds760 na normalni poletovani zadna akrobacie uz mi bylo navrhovano savox a align ale ty spartan nepodporuje podporu ma hlavne futaba A i Hitec Rad bych nekoho kdo ma stejne gyro a stejnou velikost heli.dekuji.

Autor:  bonis [ pon 13.01.2014 20:57 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jaké servo s gyrem spartan ds760 (heli600)

No, rychlý pohled na stránky výrobce napoví:
Supports all types of digital servos (760us, 960us and 1520us)
Offers 250Hz, 333Hz and ultra-high 560Hz servo frame rates

Čili podporuje jakékoli servo, jelikož jde nastavit jak střed, tak frekvence.
Z toho důvodu doporučim také servo Align a to kvůli kvalitě za dobrou cenu.
Můžeš si vybrat zda DS 650, nebo DS 655.
Obě používám, jedno na LA 700 a druhé na Velocity 50.
Pokud trváš na Futabě a chceš super servo, pak BLS 251.
Jinak jakékoli rychlé digitální, je úplně jedno, zda to bude Futaba, Hitec, Inolab, nebo cokoli jiného.

Autor:  dafson [ pon 13.01.2014 21:30 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jaké servo s gyrem spartan ds760 (heli600)

Parada dekuji za radu ja myslel ze muzu pouzit pouze ty ve vypisu ktere jsou v softwaru ktery mam na nastaveni gyra a tam je pouze par vyrobcu a typu serv pujdu tedy do align vzhledem k cene-)

Autor:  bonis [ pon 13.01.2014 22:00 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jaké servo s gyrem spartan ds760 (heli600)

Nezapomen ale nastavit spravne hodnoty pro to servo, ktere pouzijes.
Pokud to bude Align, pak je to stred 1520 a frekvenci muzes u DS 650/655 pouzit 333.
Tak at slouzi :wink:

Autor:  dafson [ úte 14.01.2014 6:38 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jaké servo s gyrem spartan ds760 (heli600)

Jeste dotaz prave mam moznost koupit za dobry peniz futaba s9254 tim bych snad nemel nic pokazit ne?

Autor:  OPR [ úte 14.01.2014 7:47 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jaké servo s gyrem spartan ds760 (heli600)

S servem S9254 opravdu nic nepokazíš. Jedná se o vrtulkový speciál, který jede na 1520us střed. Ale pamatuj na to, že má v manuálu napsáno only (jůůůůůůůů :lol: ) 4,8V. Tzn, že před něj, pokud živíš palubu 6V (5,5V), musíš fouknout diodu a srazit napětí na 4,8V.

Autor:  bonis [ úte 14.01.2014 12:26 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jaké servo s gyrem spartan ds760 (heli600)

Přesně jak píše Ondra.
Servo je to velmi dobré, ale vyžaduje tu diodu.
Z toho důvodu tyto "starý" Futabí serva přehlížim.
Je to ale čistě o mé pohodlnosti a o tom, že nechci další konektor na cestě.

Autor:  dafson [ úte 14.01.2014 13:26 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jaké servo s gyrem spartan ds760 (heli600)

Ahaa no z UBECu mi jde 5v.a tu didodu bych musel dat mezi gyro a servo?nebo uz pred gyro?no taky se mi to moc nelibi asi se priklonim k tomu alignu tedy.

Autor:  pkotatko [ úte 14.01.2014 13:29 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jaké servo s gyrem spartan ds760 (heli600)

Pokud napajis 5V, tak diodu neres. Kluci tu pisou o pripadu kdy je napeti vyssi. Treba 6V.

Autor:  dafson [ úte 14.01.2014 13:54 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jaké servo s gyrem spartan ds760 (heli600)

Ok diky :wink:

Stránka 1 z 1 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/