Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 128 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: KDS Agile 7.2
PříspěvekNapsal: pon 25.01.2016 16:15 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.1.2007
Příspěvky: 6337
Bydliště: Dubai, UAE
Spis bych rekl ze za to muze nerovnomerne napnuti. Ze je treba si s tim pohrat a rovnomerne posunout jak horejsek (motorove loze), tak spodni operne lozisko. Proste remen napnout tak, aby horni a spodni hrana remenu byla napnuta stejne. Pak ten remen vydrzet musi.
Agilu mam doma od Vanoc ale jeste neletela. Tak me poznatky berte za teoreticke. Tohle me ale napadlo hned jak jsem ji dostal do ruky a poradne prohledl.
Příloha:
P1020002.JPG
P1020002.JPG [ 98.8 KiB | Zobrazeno 1942 krát ]

_________________
بتر كوتاتكو
UH-60 Blackhawk, Bell 206, Mi-8, Jeti DS-16


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: KDS Agile 7.2
PříspěvekNapsal: pon 25.01.2016 17:06 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.3.2011
Příspěvky: 2615
Bydliště: Brušperk
Blog: Zobrazit blog (7)
problémy s řemenem měla Agile 7.2 na samém začátku prodeje, kdy byla osazena řemenem OPTIBELT, který pokud jste lítali příliš vysoké otáčky cca 2400 RPM a víc zatížení nevydržel a šel po pár desítek startu srát. Nyní už na každém kitu Agile je změněna specifikace řemenu na GT3 a ten už opravdu jen tak zničit nelze, pokud se nepletu tento řemen má oproti původnímu řemenu větší šířku a to 22mm.

_________________
Miniprotos, Protos,Goblin 500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: KDS Agile 7.2
PříspěvekNapsal: pon 25.01.2016 17:09 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 15.12.2011
Příspěvky: 375
Bydliště: Olomouc
Na HeliFreaku o tom někdo psal a nějak tento problém vyřešil. Opravdu jde o špatně napnutý řemen. http://www.helifreak.com/showthread.php?t=708029


Fotkama nešetři a dej vědět, kdyby se objevily nějaké komplikace při stavbě. Dost nad ní uvažuji.

_________________
KDS AGILE 5.5 (SPIRIT), KDS AGILE 7.2 (SPIRIT PRO) , SPIRIT, T8FG


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: KDS Agile 7.2
PříspěvekNapsal: pon 25.01.2016 17:49 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.1.2007
Příspěvky: 6337
Bydliště: Dubai, UAE
Dostala se ke me uz jako starsi, olitana. Udelal jsem rozborku, vse zkontroloval do posledniho sroubku, vymenil dily na sirsi remen (byl tam ten uzky), osazel novymi lozisky, nejakou drobotinou a zase smontoval. Takze momentalne je to stejna verze jako aktualni prodejni. Jen je tam HPS hlava a ne DFC.
Helina je skoro hotova. Zbyva osadit bezpadlo, regulator a natahat kabely. Mam ji jako zalozni. Zatim ji ani neplanuji letat. Na jaro mam jine preference. Maketu Jet Ranger. A neco na akro stale letuschopne mam. :-)
Mozna v lete, pokud zbyde cas, tak ji rozletam.
Vic fotek ted nemam.
Jinak ke zpracovani a konstrukci. Kazda helina ma sve mouchy. Agila neni asi vyjimkou. Stavi se hezky a zpracovanim ani nenadchne ale rozhodne ani nenastve. Proste takovy lepsi standart dnesnich helin. Trochu me vadi nepritomnost nejakeho supliku s baterkama. Kdyz uz je to udelano podobne jako u Loga 700, tak proc neni stredove plato vymenne i s baterkama ? Ale asi to bude jen o zvyku a praxi ve vymene baterek.
Jen me hned nekamenujte, jak pisu, jsem zatim "Agilista" teoretik. :-)

_________________
بتر كوتاتكو
UH-60 Blackhawk, Bell 206, Mi-8, Jeti DS-16


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: KDS Agile 7.2
PříspěvekNapsal: úte 26.01.2016 20:56 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 15.12.2011
Příspěvky: 375
Bydliště: Olomouc
Co to má borec za vychytávku pod motorem?


Přílohy:
Agile7.2.jpg
Agile7.2.jpg [ 52.04 KiB | Zobrazeno 1830 krát ]

_________________
KDS AGILE 5.5 (SPIRIT), KDS AGILE 7.2 (SPIRIT PRO) , SPIRIT, T8FG
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: KDS Agile 7.2
PříspěvekNapsal: čtv 28.01.2016 19:23 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.3.2011
Příspěvky: 2615
Bydliště: Brušperk
Blog: Zobrazit blog (7)
jen výztuha rámu

_________________
Miniprotos, Protos,Goblin 500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: KDS Agile 7.2
PříspěvekNapsal: úte 02.02.2016 12:31 
Heliholics Ostrava
Heliholics Ostrava
Uživatelský avatar

Registrován: 31.7.2011
Příspěvky: 307
Bydliště: Stará Ves nad Ondřejnicí
Junker83 píše:
Ahoj, je tady dlouho klid, tak to trochu oživím.
Měl bych dotaz na výdrž řemene. Co jsem tak četl na HeliFreaku, tak tam na to lidi nadávají, že se jim trhá a hoblujou se zuby. Tak bych se chtěl zeptat, jakou s tím máte zkušenost vy? Kolik letů vydrží a jestli se někomu za letu přetrhl nebo ohobloval zuby? Prej za to může teplo od motoru.


Jo tento problém byl před dvěmi lety, u té první verze V1, která se nevyrábí od Dubna 2013. Spousta obchodníků je měla ještě skladem anebo nyní vyprodává, tak je asi více než jisté, že se tento problém objevuje u některých ještě nyní.
U verze V2 změnili typ řemenu (původní OPTIBELT) na GT3 (GATES), změnili pastorek a hlavní kolo, kde zvedli šířku řemene z 18mm na 22mm. Já toto mám od září 2013, nalítané opravdu stovky startů a zatím pořád jeden řemen, který nenese žádné stopy opotřebení. Myslím, že tam bude asi na věky. :-)
V podstatě u těch, co měli nebo mají dodnes V1, tak stačí pořídit 18mm GT3 GATES řemen a je po problému.

_________________
Agile 7.2, Agile 5.5, Goblin 700, Protos 500, Chase 360, Optima V, Futaba T14FG


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: KDS Agile 7.2
PříspěvekNapsal: úte 02.02.2016 12:48 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.1.2007
Příspěvky: 6337
Bydliště: Dubai, UAE
22mm siroky remen musi vydrzet vsechno. Pokud je kvalitni. A to Gates je.
Goblin Competition ma sirku remene 19mm a problem jsem s nim nikdy nemel.
Uz se na Agilu docela tesim. Zvedavost mi neda, tak pujde do vzduchu hned jak se vratim do CR.

_________________
بتر كوتاتكو
UH-60 Blackhawk, Bell 206, Mi-8, Jeti DS-16


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: KDS Agile 7.2
PříspěvekNapsal: úte 02.02.2016 13:29 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 15.12.2011
Příspěvky: 375
Bydliště: Olomouc
Nebyl by ten Gates i na 5.5ku. Včera jsem preventivně měnil řemen na 5.5 a všiml jsem si, že byl naprasklej. 8O Ještě že jsem to měnil a neprdl mi ve vzduchu.

_________________
KDS AGILE 5.5 (SPIRIT), KDS AGILE 7.2 (SPIRIT PRO) , SPIRIT, T8FG


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: KDS Agile 7.2
PříspěvekNapsal: pát 19.02.2016 16:35 
Heliholics Ostrava
Heliholics Ostrava
Uživatelský avatar

Registrován: 31.7.2011
Příspěvky: 307
Bydliště: Stará Ves nad Ondřejnicí
Na 5.5 není. Jedině ho objednat samostatně. Ale ten OPTIBELT je na 5.5 naprosto OK. Ten můj má 3 roky, stovky startů a žádný problém. Jede pořád :-)

_________________
Agile 7.2, Agile 5.5, Goblin 700, Protos 500, Chase 360, Optima V, Futaba T14FG


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: KDS Agile 7.2
PříspěvekNapsal: pát 19.02.2016 18:18 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.3.2011
Příspěvky: 2615
Bydliště: Brušperk
Blog: Zobrazit blog (7)
na mé bývalé 5.5 byl po 350ti startech zralý na výměnu

_________________
Miniprotos, Protos,Goblin 500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: KDS Agile 7.2
PříspěvekNapsal: sob 24.12.2016 16:40 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 15.12.2011
Příspěvky: 375
Bydliště: Olomouc
Tak jsem se rozhoupal a pomalu kupuju vybavení na 700ku. Ještě nejsem na 100% rozhodnutý pro 7.2. Ještě je ve hře Logo 700. Zatím jsem vybral toto osazení pro 7.2:

Motor: Xnova XTS 4530-525kv 4+5YY (1,5mm thick wire) - 6mm nebo
KDE700XF-535-G3
ESC: CC Phoenix Edge 160HV
BEC: HV2BECAlu V.3 10-18S Lipol
Serva: 3x BLS-8001HV/1x FS-0521THV
FBL: Spirit Pro


U té Xnovy jsi nejsem jistý hřídelí. Jestli vzít 38mm nebo 50mm??? Dovedl by někdo poradit. Díky za radu.

_________________
KDS AGILE 5.5 (SPIRIT), KDS AGILE 7.2 (SPIRIT PRO) , SPIRIT, T8FG


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: KDS Agile 7.2
PříspěvekNapsal: sob 24.12.2016 20:57 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 12.11.2014
Příspěvky: 327
Junker83 píše:
Tak jsem se rozhoupal a pomalu kupuju vybavení na 700ku. Ještě nejsem na 100% rozhodnutý pro 7.2. Ještě je ve hře Logo 700. Zatím jsem vybral toto osazení pro 7.2:


A Protos2 ? To nemas v hre?

_________________
V120D02S, KDS 450 Q FBL, Protos 500 FBL, Logo 500 SE. _DEVO 10 v deviation4.0.1 (deviationtx.com)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: KDS Agile 7.2
PříspěvekNapsal: sob 24.12.2016 21:19 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 15.12.2011
Příspěvky: 375
Bydliště: Olomouc
Protose nee.

Odesláno z mého EVA-L09 a podpis odstraním

_________________
KDS AGILE 5.5 (SPIRIT), KDS AGILE 7.2 (SPIRIT PRO) , SPIRIT, T8FG


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: KDS Agile 7.2
PříspěvekNapsal: ned 25.12.2016 6:43 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 19.12.2016
Příspěvky: 2
Elektroniku ktorú máš ty mám osadenú v Protosovi Evoluzione 700. Akurát chvostové servo mám BK8005HV+ a BEC od Castlu. Zatiaľ maximálna spokojnosť aj keď heli váži 6,1kg :)


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 128 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz