Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 39 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Ikarus ECO 16
PříspěvekNapsal: pát 28.06.2013 12:18 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 4.5.2008
Příspěvky: 2938
Bydliště: Prostějov
Blog: Zobrazit blog (1)
Měl jsem kdysi ECO 8, na stejnosměrný motor a 7, později 8 NiCD. Zalétnout s tím přemet bylo o strach, mělo to strašně malý výkon. Ale na relaxační polétání to celkem ušlo. Škoda, že už ho nemám, byl by to hezký historik. 8) . Buď rád, že takový stroj vlastníš. I když údržba nebude úplně nejjednodušší.


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Ikarus ECO 16
PříspěvekNapsal: pát 28.06.2013 14:15 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 29.3.2011
Příspěvky: 465
Bydliště: Tísek, Ostrava
No bylo to za babku je to takovy lowend. Nejake dily jeste mam, ale jak s tim trisknu trosku vic bude po litani. Mozna by mohly pasovat veci z jinych 550. Puvodni majitel mi k tomu dal novou kabinu, ale ta se pri pokusu o nasazeni rozsypala;-)

_________________
Spektrum DX6i, TREX600ESP - Hughes 500, LRP S10 Blast TX


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ikarus ECO 16
PříspěvekNapsal: ned 30.06.2013 20:12 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 29.3.2011
Příspěvky: 465
Bydliště: Tísek, Ostrava
Jeste k te vrtulce: kdyz tam dam tu Protosackou 76mm tak pokud bude mit mensi ucinost nez ta original 80mm, tak bude gyro muset davat vetsi vychylky aby to poslouchalo ze?

_________________
Spektrum DX6i, TREX600ESP - Hughes 500, LRP S10 Blast TX


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ikarus ECO 16
PříspěvekNapsal: ned 30.06.2013 20:38 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 4.5.2008
Příspěvky: 2938
Bydliště: Prostějov
Blog: Zobrazit blog (1)
Teoreticky ano, ale není to jisté. Moderní vrtulka může být lepší než ta prastará původní i když je menší. Já bych se těch 4 mm neobával. :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ikarus ECO 16
PříspěvekNapsal: stř 25.09.2013 20:12 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 29.3.2011
Příspěvky: 465
Bydliště: Tísek, Ostrava
Chtěl jsem si spočítat kolik vlastně lítám otáček:
Motor - Ikarus X250-4H - na netu jsem našel, že má 2300KV
Hlavní kolo: 176 zubů
Pastorek: 10 zubů
Baterka: 10 článků NICD takže napětí 12V

Heli rotor speed mi ukazuje max RPM 1568

Mám to dobře ?

_________________
Spektrum DX6i, TREX600ESP - Hughes 500, LRP S10 Blast TX


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ikarus ECO 16
PříspěvekNapsal: stř 25.09.2013 23:13 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.1.2010
Příspěvky: 879
Bydliště: Partizanske
Obrázky: 6
No spocitane to mas dobre. Len je to nejak malo na dnesnu dobu :)

_________________
Gaui 100,Rex 450,Prôtos 500,Frenzy TZ 50,Logo 600SE,FX18 DSM2,JR 9 DSM2,
MAX,Rival,BN-2 Islander


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ikarus ECO 16
PříspěvekNapsal: čtv 26.09.2013 8:04 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 29.3.2011
Příspěvky: 465
Bydliště: Tísek, Ostrava
No 3d neumim a ten vrtulnik na to ani neni staveny, snazim se o pomale klidne litani - mozna nekdy v budoucnu se tomu v mem podani bude dat rict maketove;-)
Nicmene neni to i na maketove litani malo?

_________________
Spektrum DX6i, TREX600ESP - Hughes 500, LRP S10 Blast TX


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ikarus ECO 16
PříspěvekNapsal: čtv 26.09.2013 15:36 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.1.2010
Příspěvky: 879
Bydliště: Partizanske
Obrázky: 6
Ked je to tak navrhnute a skonstruovane tak by to na lietanie ala maketa nemalo byt malo. Chcelo by to ale asi vyskusat tu NiCd bateriu vymenit za LiPol 3-clanok a mozno aj 4-clanok by nebol od veci. Znizenim hmotnosti ECO urcite ozije. Treba len dat pozor aby zase otacky na rotore nejak moc neprekrocili povovdne otacky s NiCd bateriou. Bezpecnost je vzdy nado vsetko.

_________________
Gaui 100,Rex 450,Prôtos 500,Frenzy TZ 50,Logo 600SE,FX18 DSM2,JR 9 DSM2,
MAX,Rival,BN-2 Islander


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ikarus ECO 16
PříspěvekNapsal: čtv 26.09.2013 16:19 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 29.3.2011
Příspěvky: 465
Bydliště: Tísek, Ostrava
No Lipo ctyrclanek do toho planuju ale asi az na jaro, letos uz to dolitam po staru. S tim 4s lipo to bude mit o 500 otacek vic.

_________________
Spektrum DX6i, TREX600ESP - Hughes 500, LRP S10 Blast TX


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ikarus ECO 16
PříspěvekNapsal: pát 04.10.2013 13:22 
Mazák
Mazák

Registrován: 25.3.2012
Příspěvky: 933
dej 3S. Ja taky planuji reinkarnaci Eco8 nekdy :)

_________________
Text meho prispevku nemusi nutne odpovidat tomu, co jsem zde napsal ...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ikarus ECO 16
PříspěvekNapsal: pon 07.10.2013 19:57 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 29.3.2011
Příspěvky: 465
Bydliště: Tísek, Ostrava
Proč 3s plánoval jsem spis 4s, ale rad si necháme poradit.

_________________
Spektrum DX6i, TREX600ESP - Hughes 500, LRP S10 Blast TX


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ikarus ECO 16
PříspěvekNapsal: úte 08.10.2013 8:51 
Mazák
Mazák

Registrován: 25.3.2012
Příspěvky: 933
pri 4s mas o 33% vetsi otacky nez 3s.
To by na tvem Ecu vychazelo pres 2000 rpm. To Eco neprezije ani nahodou.
Ja bych to tocil tak okolo 1500rpm. Eco je obecne masina na lehke poletani. I pritazeny flip ty tenke plastove tycinky muze roztrhnout.

_________________
Text meho prispevku nemusi nutne odpovidat tomu, co jsem zde napsal ...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ikarus ECO 16
PříspěvekNapsal: úte 08.10.2013 9:58 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 29.3.2011
Příspěvky: 465
Bydliště: Tísek, Ostrava
No víc jak 1500 jsem točit nechtěl. Chtěl bych na to dat kapotu, tak at mám rezervu vykonu.
Ještě jsem si uvedomil ze původní dokumentace uvádí 10 - 16s NICD

_________________
Spektrum DX6i, TREX600ESP - Hughes 500, LRP S10 Blast TX


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ikarus ECO 16
PříspěvekNapsal: pát 11.10.2013 7:09 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 29.3.2011
Příspěvky: 465
Bydliště: Tísek, Ostrava
Tak jsem dolítal:-( při rozborce se mi zalomil šroubek v držáku listu který drží páku od serv. Nemáte někdo doma díly, které už neplánujete použít, popř. zkoušeli jste někdy na tento vrtulník dopasovat hlavu popř. jednotlivé díly z jiných strojů???

_________________
Spektrum DX6i, TREX600ESP - Hughes 500, LRP S10 Blast TX


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ikarus ECO 16
PříspěvekNapsal: pát 11.10.2013 10:53 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 23.9.2007
Příspěvky: 481
Bydliště: Plzeň
Myslím, že takovýhle zalomený šroubky se řeší vyjiskřením. Ale sám o tom vím houbeles, tak se snad ozve někdo, kdo o tom něco ví. Nebo mrni do sekce DÍLNA.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 39 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz