px




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1422 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 91, 92, 93, 94, 95
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: T REX 600E PRO - novinka
PříspěvekNapsal: ned 06.07.2014 8:54 
Mazák
Mazák

Registrován: 8.9.2012
Příspěvky: 505
Zdravím všechny, nenašel by se nějaký dobrák, který by mi změřil šířku ložiskových domečků hl. hřídele (mezi bočnicemi) a rozteč šroubů na domečcích? Popř. i rozteč domečků mezi sebou (mezi šrouby nasvislo). Vše t-rex 600E PRO...

Díky moc!


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: T REX 600E PRO - novinka
PříspěvekNapsal: ned 06.07.2014 9:55 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 24.9.2009
Příspěvky: 82
Bydliště: Kraslice
Sirka 54
roztec sr.28 A zbytek nevim,jeto schovany v boude


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: T REX 600E PRO - novinka
PříspěvekNapsal: pon 07.07.2014 7:59 
Mazák
Mazák

Registrován: 8.9.2012
Příspěvky: 505
Ahoj, díky moc!
Kdyby se někomu podařilo zjistit svislou rozteč domečků, tak budu rád...

švíco


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: vibrace Trex 600esp
PříspěvekNapsal: čtv 07.08.2014 22:32 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 1.12.2005
Příspěvky: 8
Ahoj, pročítal jsem na netu různá témata co se týče vibrací, ale mám asi trochu jiný problém, než jsem našel, tak zakládám nové vlákno. Mám cca čtvrtou sezonu Trexe 600esp klasickou ještě s pádlama. První dvě sezony bez problémů, pak jsem objednal maketu Hughese origo Align, do které jsem to namontoval, vše ok, začali se objevovat vibrace, v určitých otáčkách tak silné, že se rozvibroval celý trup a myslel jsem, že se rozlítne na hadry. V určitých místech i začal praskat, nerad bych to ale vzdal, poněvadž jsem tam dodělal osvětlení atd a začalo to vypadat celkem k světu, co teď ale s tím ? vyndal jsem helinu z trupu a roztočil pouze s pádlama, bez listů i bez vrtulky, když šáhnu na trubku, cítím mírné vibrace, takže problém začíná už tady, zkoušel jsem to roztáčet přesně tak, jak je to v trupu zabudováno, tedy bez ocasních vzpěr, je mi divné, že dříve to fungovalo a nyní se objevil tento problém, díky za rady, jak s toho ven. jinak listy mám spinblade mattBlack polosouměrné a listy vrtulky origo.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: vibrace Trex 600esp
PříspěvekNapsal: čtv 07.08.2014 23:56 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 24.11.2013
Příspěvky: 426
Bydliště: Praha 10
Obrázky: 9
Samozřejmě neporadím, co je základním zdrojem vibrací. Ale je jasné, že ocas bez vzpěr má úplně jinou (rozuměj nižší) rezonanční frekvenci než se vzpěrami. Jinými slovy, tam kde je bez vzpěr kmitna, tam je se vzpěrami uzel.
Jak válčit s rezonancí (obecně / čistě teoreticky - nejsem vrtulníkář):
1) snížit vibrace přímo u zdroje. (vyvážení listů apod.)
2) posunout rezonanční frekvenci výš, mimo pracovní pásmo. (zpevnění ocasu, maketového trupu)
3) tlumení rezonance (použití tlumícího materiálu v kritické oblasti, např molitan nebo jiný pěnový materiál)
Odkazy pro fajnšmekry:
http://en.wikipedia.org/wiki/Resonance?oldid=457695885
Vliv tlumení (delta) na amplitudu rezonance:
http://en.wikipedia.org/wiki/Resonance#mediaviewer/File:Resonance.PNG
Něco v čestině:
http://vojtahanak.cz/files/edu/kmity/rezonance.html


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: T REX 600E PRO - novinka
PříspěvekNapsal: pát 10.04.2015 21:56 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 14.11.2014
Příspěvky: 25
Bydliště: Tábor
ahoj mám dotaz ohledně motoru BL600MX 510KV jaká je cca nejlepší varianta nastavení časování motoru a frekvence PWM pro lehké akro ne 3D regulátor MEZON135 opto

_________________
Goblin 500 sport Spirit , Goblin 380 Spirit , Jeti DS-14 , iCharger308DUO


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: T REX 600E PRO - novinka
PříspěvekNapsal: čtv 23.04.2015 13:08 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 8.10.2009
Příspěvky: 56
Bydliště: Praha
Ahoj,
zajímalo by mě jestli jste někdo řešil telemetrii v přijímačích Hitec na 12S do tohohle stroje. Měl jsem to v T500 jako jednu z kontrol a teď stavím T600 a nechtěl bych se toho vzdát. Dělič?

_________________
http://letik.rajce.idnes.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: T REX 600E PRO - novinka
PříspěvekNapsal: pon 04.05.2015 22:54 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 21.7.2013
Příspěvky: 81
Jaké LiPol lítáte v T 600 Pro DFC, jsem před koupí nové sady. Nějakej typ na značku, co neodejdou po 20 cyklech ???
Jakou kapacitu používáte 2800 -3000-3300 nebo více?
Nechci jít sváhou nahoru . Přemýšlím spíš o Lipol o nižší kapacitě.2600 mAh.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: T REX 600E PRO - novinka
PříspěvekNapsal: čtv 07.05.2015 6:23 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 29.7.2014
Příspěvky: 48
Bydliště: Praha
Ahoj myslím že nejlepší jsou 3300 mAh alespoň 30C - podle toho jak lítáš. Větší bych nedával. Na plnou akrobacii v pohodě 6 minut. Koupil jsem nové ZIPPY Compact 3300 mAh 40C. A mám zatím na každé přes 50 cyklů a vypadají dobře.

_________________
Taranis X9D+, T-rex 150 DFC, T-rex 450 DFC, T-rex 450L, T-Rex 600E PRO DFC, Vortex 250, Goblin 700


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: T REX 600E PRO - novinka
PříspěvekNapsal: pát 08.05.2015 9:32 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 21.7.2013
Příspěvky: 81
Díky za typ. Přemýšlím o 2x6S 2,6 /2,8/ Ah. Vyšlo by to na 5 min. letu i snějakou malou rezervou? Chtěl bych spíš heli odlehčit.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: T REX 600E PRO - novinka
PříspěvekNapsal: pát 08.05.2015 21:03 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 18.10.2014
Příspěvky: 67
Bydliště: Hostišová-Zlín
Já lítal turnigy 3600mAH 40c a podle mě je to nejlepší poměr vyvážení heli a čas letu.Lehká akro 5,30 min a dobijel jsem kolem2000mAH.V 600 kilu jsem s nima odlítal 300 letů a ted je lítám v G500.Co se týká váhy tak s tím bych si hlavu nelámal.Když jsem do heliny narval gensky 4400 které jsou o dost těžší tak žádný podstatný rozdíl v let. projevu není.Určitě ber aspoň 40c.

_________________
Goblin 700 spirit , Goblin500 spirit .Goblin 280 spirit ,msx 64 ,jeti 14


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: T REX 600E PRO - novinka
PříspěvekNapsal: pon 11.05.2015 16:11 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 29.7.2014
Příspěvky: 48
Bydliště: Praha
S timi Compacty 3300 mAh 40C lítám 6:30 s přistáním úplně v klidu ještě dobíjím s rezervou.. A to za to občas dost tahám..

_________________
Taranis X9D+, T-rex 150 DFC, T-rex 450 DFC, T-rex 450L, T-Rex 600E PRO DFC, Vortex 250, Goblin 700


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1422 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 91, 92, 93, 94, 95

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz