px




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1435 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90 ... 96  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: T REX 600E PRO - novinka
PříspěvekNapsal: pon 13.08.2012 12:56 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.5.2010
Příspěvky: 593
Bydliště: Nové Zámky
Výborne ďakujem. Už to chodí ako má.
Dnes to skúsim pustiť hore, snáď je všetko nastavené ok :).

PS: K tej poznámke, že ako chcem ísť lietať so šesťstovkou ak neviem čo je kolektiv.... Aj keby som napríklad povedzme naozaj nevedel, tak odpoveď je jednoduchá. Páčkovanie a nastavovanie sú dve separované veci. V nastavovanía vedomostiach o heli mám čo doháňať, ale lietanie, samozrejme len kludné, nie 3D, mi ide celkom dobre.
Spomínam si ako mi pred prvým letom so 450tkou tiež niektorí vraveli ako to roztrieskam hneď o zem, keďže som nemal o heli ani šajnu a kládol blbé otázky.

Vďaka tomuto fóru a radám a trpezlivosti skúsenejších a simulátoru prvý let dopadol takto (niektorí možno pamätajú):
http://www.youtube.com/watch?v=WHTrpsLVD_o&hd=1

_________________
DX6i 2.4GHz (mode 2)
Phoenix simulator
Align T-Rex 450 Pro
Align T-Rex 600EFL Pro


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: T REX 600E PRO - novinka
PříspěvekNapsal: pon 13.08.2012 13:35 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 20.7.2010
Příspěvky: 5751
Bydliště: Kamenice - Praha východ
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (2)
Z toho si nic nedělej. Kdybys slyšel o sobě na letišti to, co já občas slyším o sobě. Musel by ses z toho asi posrat. :lol:

Zkontroluj smysl kompenzace desky cykliky pro klopení a klonění, smysl kompenzace vrtulky, a opatrně, "hurá na to" :D

_________________
LAheli LA700, Logo 6003D, LAheli Sniper, LAheli Ricco

Futaba T8FGS FASST


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: T REX 600E PRO - novinka
PříspěvekNapsal: stř 15.08.2012 17:22 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.5.2010
Příspěvky: 593
Bydliště: Nové Zámky
Vďaka všetkým za rady. Včera som to konečne poslal troška hore zavisieť.
Strašne som sa bál, aj sa mi klepali prsty, tak som len visel a ani pristátie mi nešlo tak dobre.
Nemal som ani 3D setup. Dnes sa chystám von s 3D setupom.

Kto chce môže pozrieť video. Je tam len kúsok visenia, nič viac.
http://www.youtube.com/watch?v=AYksRyiaWLU&hd=1

PS: Kamarát to natočil tak, že sa video dosť triaslo, tak som pridal stabilizáciu. Z bezpečnostných dôvodov odstúpil on od heli ešte ďalej ako ja.

_________________
DX6i 2.4GHz (mode 2)
Phoenix simulator
Align T-Rex 450 Pro
Align T-Rex 600EFL Pro


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: T REX 600E PRO - novinka
PříspěvekNapsal: čtv 16.08.2012 13:23 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.5.2010
Příspěvky: 593
Bydliště: Nové Zámky
Ten Roxxy je úplne na nič. Aj keď mám startup na lowest, tak aj tak nemôžem prepnúť z HOLD na F1 mód. Šak mi helikoptéru otočilo nosom ku mne a mal som šťastie, že sa na zemi o niečo nezadrela a neprekotila. Strašne prudko to roztáča rotor.

PS: Gyro som mal na 73° a pri rýchlejšom pohybe dopredu mi začal klepať chvost. Radšej som ďalej nelietal. Počkám si na swashplate leveler a uhlomery pre 600vku aby som to správne vymeral. Iný zdroj vibrácií hádam byť nemôže.

_________________
DX6i 2.4GHz (mode 2)
Phoenix simulator
Align T-Rex 450 Pro
Align T-Rex 600EFL Pro


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: T REX 600E PRO - novinka
PříspěvekNapsal: čtv 16.08.2012 13:32 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.1.2009
Příspěvky: 668
asi mas moc nabity baterky ze ti to tak rychle startuje.. jjinak jak uz ti nekdo k tomu videu psal, mas rozhozeny stopy listu, coz mi prislo ze pravda je, takze tim bych zacal... ale hlavne bych ti doporucil zajdi za nekym kdo ti to seridi...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: T REX 600E PRO - novinka
PříspěvekNapsal: čtv 16.08.2012 13:33 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 31.12.2010
Příspěvky: 779
Bydliště: Praha 4 - Michle
Obrázky: 8
janac.marek píše:
Ten Roxxy je úplne na nič. Aj keď mám startup na lowest, tak aj tak nemôžem prepnúť z HOLD na F1 mód. Šak mi helikoptéru otočilo nosom ku mne a mal som šťastie, že sa na zemi o niečo nezadrela a neprekotila. Strašne prudko to roztáča rotor.

PS: Gyro som mal na 73° a pri rýchlejšom pohybe dopredu mi začal klepať chvost. Radšej som ďalej nelietal. Počkám si na swashplate leveler a uhlomery pre 600vku aby som to správne vymeral. Iný zdroj vibrácií hádam byť nemôže.

to je divny ... Z jakyho povrchu startujes? Mas gumy na podvozku?

_________________
T-Rex 550E V2 FBL / X-Era 4020-2y 1000kv / JIVE 80+HV / HC3-SX / BLS251 / EDGE 553 - prodano


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: T REX 600E PRO - novinka
PříspěvekNapsal: čtv 16.08.2012 13:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.5.2010
Příspěvky: 593
Bydliště: Nové Zámky
Štartoval som z trávy (inokedy z betónu). Gumy som dal zámerne dole lebo som sa bál, že by práve kvôli nim sa heli prevrátila ešte na zemi.

Budem štartovávať v režime normal, kde mám krivku plynu od nula do 90 a pitch v strede na oboch je 0° a vtedy prepnem na 3D.

Ešte či to nemôže byť nastavením pole. Mám 8° cez roxxy programmer.

_________________
DX6i 2.4GHz (mode 2)
Phoenix simulator
Align T-Rex 450 Pro
Align T-Rex 600EFL Pro


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: T REX 600E PRO - novinka
PříspěvekNapsal: čtv 16.08.2012 14:05 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 26.6.2012
Příspěvky: 91
Bydliště: Borohrádek
takze roxxy regulator je vyborny neverim tomu ze je spatny kdyz si kalibroval plyn mel si krivku plynu 0-100 a travel trotle (vychylka plynu) max ja mam dx 8 takze -150+150 v normalu jsou -100+100!!!!!!!

_________________
t-rex 700 dfc - hc3sx /blade mcpx-střídák/Dx-8 /sim-phoenix


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: T REX 600E PRO - novinka
PříspěvekNapsal: čtv 16.08.2012 14:25 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 31.12.2010
Příspěvky: 779
Bydliště: Praha 4 - Michle
Obrázky: 8
janac.marek píše:
Štartoval som z trávy (inokedy z betónu). Gumy som dal zámerne dole lebo som sa bál, že by práve kvôli nim sa heli prevrátila ešte na zemi.

Budem štartovávať v režime normal, kde mám krivku plynu od nula do 90 a pitch v strede na oboch je 0° a vtedy prepnem na 3D.

Ešte či to nemôže byť nastavením pole. Mám 8° cez roxxy programmer.

Ty jsi neustale mimo a jen nadavas :!: :?:

Motor Pole Num bys mel mit nastaveny na 10, pokud mas 600MX 510kv
Advance Timing nech klidne tech 8°, protoze se doporucuje 5°-18°

_________________
T-Rex 550E V2 FBL / X-Era 4020-2y 1000kv / JIVE 80+HV / HC3-SX / BLS251 / EDGE 553 - prodano


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: T REX 600E PRO - novinka
PříspěvekNapsal: čtv 16.08.2012 14:58 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.5.2010
Příspěvky: 593
Bydliště: Nové Zámky
Nadávam? :) A to kde :?: 8O

PS: K tej kalibrácii. V inej diskusii písali, že tento regulátor má celkom ostrý štart aj pri nastavení slower. Vraj ak je nastavený heli mód, je to pomalšie ako pri air, ale aj tak je to celkom strmé.

Kalibráciu som robil ako je v návode aj ako písal napríklad Kenny McCormick:
Citace:
ahoj, robil som to rovnako.
Krivka v Tx 0- 100%, zanut vrtas pri plnom plyne, regl nieco odpipa /co uz nepametam/ stiahnut na nulu a zasa nieco zahra.

_________________
DX6i 2.4GHz (mode 2)
Phoenix simulator
Align T-Rex 450 Pro
Align T-Rex 600EFL Pro


Naposledy upravil janac.marek dne čtv 16.08.2012 15:08, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: T REX 600E PRO - novinka
PříspěvekNapsal: čtv 16.08.2012 15:06 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 31.12.2010
Příspěvky: 779
Bydliště: Praha 4 - Michle
Obrázky: 8
janac.marek píše:
Ten Roxxy je úplne na nič.

_________________
T-Rex 550E V2 FBL / X-Era 4020-2y 1000kv / JIVE 80+HV / HC3-SX / BLS251 / EDGE 553 - prodano


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: T REX 600E PRO - novinka
PříspěvekNapsal: čtv 16.08.2012 15:09 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.5.2010
Příspěvky: 593
Bydliště: Nové Zámky
Oukej. A teraz ktoré z toho je nadávka?
Proste išlo mi len o to, že je to fakt dosť strmé, ako bolo nie raz písané. Či sa to dá ešte nejak nastaviť, netuším, ale v návode som zatiaľ nič nenašiel, takže preventívne mi ostáva roztáčať to ručne a pri dosiahnutí otáčok prepnúť na F1 mód.

_________________
DX6i 2.4GHz (mode 2)
Phoenix simulator
Align T-Rex 450 Pro
Align T-Rex 600EFL Pro


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: T REX 600E PRO - novinka
PříspěvekNapsal: čtv 16.08.2012 15:20 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 31.12.2010
Příspěvky: 779
Bydliště: Praha 4 - Michle
Obrázky: 8
Proste nemusi byt hned vsechno na nic. Ja jsem ze zacatku taky celkem tapal v nastaveni, apod., ale aspon jsem nemotal dohromady timing s poctem polu a nerikal hned, ze je regl na nic ... na nic spis bylo to, ze jsme tomu kulovy rozumnel :idea:

Mozna bych se zkusil presunout sem, pokud mas problem s reglem
viewtopic.php?f=107&t=44718&start=45

_________________
T-Rex 550E V2 FBL / X-Era 4020-2y 1000kv / JIVE 80+HV / HC3-SX / BLS251 / EDGE 553 - prodano


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: T REX 600E PRO - novinka
PříspěvekNapsal: čtv 16.08.2012 15:24 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 13.1.2007
Příspěvky: 6690
Bydliště: Dubai, UAE
Pro roztaceni mas moznost nastaveni DVOU hodnot. Acceleration, tzn jak rychle se bude motor roztacet k dosazeni max, otacek. Druha je Start power,tzn jak velkou silu motor pri startu bude mit.
Takze OBE hodnoty na minimum. Pak to bude fungovat uspokojive. Nerikam, ze tak mekce jako Jive, ale je to normalne pouzitelne pres spinac Hold/Idle. Mel jsem to tak na Kasame a mam na T450.
Pak tam mas jeste odezvu governoru, tu si dej taky pro zacatek na nejmin. Az budes mit poradne serizenou vrtulku, muzes si pridat trochu na odezve. Kdyz das ale moc, bude ti kopat do vrtulky pri prudkych zmenach kolektivu.

_________________
بتر كوتاتكو
UH-60 Blackhawk, Bell 206, Mi-8, Jeti DS-16


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: T REX 600E PRO - novinka
PříspěvekNapsal: čtv 16.08.2012 15:33 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 31.12.2010
Příspěvky: 779
Bydliště: Praha 4 - Michle
Obrázky: 8
nj, ja si nevsiml, ze ma nastaveno Acceleration na NORMAL :/

...ikdyz stejne se stacilo podivat na zacatek tohoto vlakna, kde to resime, vid? :)
viewtopic.php?f=107&t=44718

_________________
T-Rex 550E V2 FBL / X-Era 4020-2y 1000kv / JIVE 80+HV / HC3-SX / BLS251 / EDGE 553 - prodano


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1435 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90 ... 96  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz