Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 16 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: vysilac a t-rex 600
PříspěvekNapsal: pon 18.08.2008 12:32 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 7.8.2008
Příspěvky: 64
dobry den chci vedet jestli futaba 6EX umi ovladat velky vrtulnik spalovaci t-rex 600 dekuju a jestli ne tak 7 uz umi ? dekuji za odpoved


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 18.08.2008 13:06 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 16.7.2006
Příspěvky: 377
Bydliště: Praha 9
Viděl jsem ovládat 50tkovou helinu i s T6EXA...nicméně je to rádio které pro toto použití nelze doporučit. Pro plnohodnotné ovládání heli potřebuješ 7 kanálů které T6 nemá...připlať si na T7C ta ti pro 50tkovou helinu vydrží relativně dlouho.....:-)

_________________
když jsem hrával minigolf měli jsme heslo: "tak ať to padá" :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 18.08.2008 14:17 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 16.6.2007
Příspěvky: 2095
Staci ti 6 kanalova vysilacka s heli programy s 5 bod krivky, ale budes bez moznosti pripojit governor, protoze na nej potrebujes dalsi kanal. Kup DX7 a budes vysmaty.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 18.08.2008 14:35 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 16.7.2006
Příspěvky: 377
Bydliště: Praha 9
No i to je relativní....Throttle jockey umí fungovat i bez připojení k přijímači...tedy nezvolíš si za letu jiné otáčky což je dost na nic ale jde to.

Jinak právě přemýšlím o výměně FX18 za něco levného 2.4 a v merku mám DX7 a T7C....DX7 mám i půjčenou doma abych si proklikal menu. A mohu říci že v momentě kdy kostkamodel dodává T7C s přijímačem za 7200 není tak nějak co řešit.

Na T7C (předpokládám že se možná někdy vrátím i k letadlům) mi vyhovuje především. Široké možnosti přiřazení přepínáčů včetně toho že člověk volí na kteoru stranu je zapnut a vypnut. U 3 poloháče je možno polohu vypnuto šoupnout softwarově do kterékoliv ze třech pozic.

Stopky ovládané čímkoliv kdekoliv

Pro vrtulníky pak hlavně možnost na 3 polohový přepínač kromě přepínání režimů navěsit také ovládání governoru a případně také rozdílných zisků gyra. Jedním přepnutím je tak možno nastavit vše v danném letovém režimu.

Alespoň jeden otočný ovladač který může sloužit jako kanálový případně jako trim směšovacího poměru mixu.

A v neposlední řadě také údajné zpoždění plynu při přepnutí letových režimů (o tom však návod mlčí a nepodařilo se i to prokázat.)

Na DX7 oceňuji servomonitor a při nastavování křivky její grafické znázornění...ale v době governoru se bez toho obejdu.

Po tom co jsem jí doma zapnul a začal prolézat menu mi ale chybělo pár věcí které považuji za standard

- stopky ovládané čímkoliv
- omezenější přiřazení přepínáčů
-ale především nemožnost spřáhout ovládání governoru s přepínačem letových režimů.

_________________
když jsem hrával minigolf měli jsme heslo: "tak ať to padá" :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 18.08.2008 21:04 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2008
Příspěvky: 19
Bydliště: Velké Opatovice
Doufám, že se nebudete zlobit, název vlákna k mé otázce nepřímo směřuje :)

Je Spectrum DX6i vhodný k podobnému vrtulníku(ům)? Podobný v tom, že bude stejné třídy, ale elektra. Navíc bych chtěl bych tento, nebo podobný vysílač střídat s letadly, max 3-4modely.

Vím, že to bude znít pitomě, ale nechce se mi za vysílač dávat moc peněz. (Podobné fráze typu: Na to moje lítání to stačí, sem psát nebudu, je to hloupost.:))

_________________
Létání je věda


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 18.08.2008 21:29 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 16.6.2007
Příspěvky: 2095
B.F.G. píše:
Doufám, že se nebudete zlobit, název vlákna k mé otázce nepřímo směřuje :)

Je Spectrum DX6i vhodný k podobnému vrtulníku(ům)? Podobný v tom, že bude stejné třídy, ale elektra. Navíc bych chtěl bych tento, nebo podobný vysílač střídat s letadly, max 3-4modely.

Vím, že to bude znít pitomě, ale nechce se mi za vysílač dávat moc peněz. (Podobné fráze typu: Na to moje lítání to stačí, sem psát nebudu, je to hloupost.:))

Na elektro vrtulnik ti bude bohate stacit, ale treba na maketu je to malo kanalu. Tyhle radia v teto cenove relaci nemaji takove ty vyfikundace( zpozdeni plynuatd..) radii vyssich trid.


Naposledy upravil nostromo dne pon 18.08.2008 21:32, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 18.08.2008 21:30 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 16.6.2007
Příspěvky: 2095
jakub_czakovice píše:
No i to je relativní....Throttle jockey umí fungovat i bez připojení k přijímači...tedy nezvolíš si za letu jiné otáčky což je dost na nic ale jde to.


Tohle bych neriskoval!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 18.08.2008 21:37 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2008
Příspěvky: 19
Bydliště: Velké Opatovice
A dá se narazit ve výběru vysílačky na nevhodnost letadlo/vrtulník? Další otázka, DX6i má předpokládám normální dosah... O této vysílačce jsem četl tolik věcí, že minimálně 60% musí být šum.

_________________
Létání je věda


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 18.08.2008 21:40 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 16.6.2007
Příspěvky: 2095
B.F.G. píše:
A dá se narazit ve výběru vysílačky na nevhodnost letadlo/vrtulník? Další otázka, DX6i má předpokládám normální dosah... O této vysílačce jsem četl tolik věcí, že minimálně 60% musí být šum.


Maly dosah se resil u stare verze DX6, DX6i uz je v pohode. Nevim, jak je to u DX6i, ale trebu u DX7 heli verze je zkraceny plyn. Letadlo jsem mel v ruce jen jednou a pak jsem to vzdal :lol:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 20.08.2008 9:15 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 10.7.2008
Příspěvky: 30
a de udelat ze (ja sem si treba omylem koupil futabu treba 7) a mam to na system letadla de to nejak predelat sam doma nebo se to musi nekde posilat nebo to nejde vubec


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 20.08.2008 9:23 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 16.7.2006
Příspěvky: 377
Bydliště: Praha 9
Ano u DX6i i u T7 (FF7) je možno létat letadla i heli, jedná se pouze o nastavení příslušné volby v menu která otevírá souboru funkcí pro letadla nebo heli.

_________________
když jsem hrával minigolf měli jsme heslo: "tak ať to padá" :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 21.08.2008 16:02 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 10.7.2008
Příspěvky: 30
to jo ale vim ze jsu mody pro letadla a heli a to se musi koupit je treby 6 EX 6EXA atd a jeden je na oba a jeden jen na letadla a da se predelat ta co je jen na letadla predelat at to de v heli


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 21.08.2008 20:31 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2008
Příspěvky: 19
Bydliště: Velké Opatovice
Omlouvám se, toto už asi patří spíš do jiné rubriky. Ale jsem z toho jelen. Futaba T7C, Rx R617FS se prodává ve verzi heli nebo letadlo. Co když potřebuji obě verze v jednom, jde to?

Airplane Specific Features
- Aileron to rudder mixing
- Flap-to-elevator mixing
- Flaperon mixing
- Delta wing mixing
- Aileron differential
- V-tail mixing
- Programmable throttle cut

Helicopter Specific Features
- 5-point Throttle Curves
- 5-point Pitch Curve
- Gyro programming
- Flight mode switch
- Throttle hold
- Rudder pitch revolution mixing
- Independent digital trim setting for each flight mode

_________________
Létání je věda


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 21.08.2008 21:21 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 10.12.2006
Příspěvky: 2709
Bydliště: Praha 5
Obrázky: 7
Nevim, jak je to u Futaby, ale u DX7 je to nasledovne:

Mas vysilajdu primarne urcenou napriklad pro heliny. Na vysilajde jsou tim padem umisteny nektere prepinace jinak nez u letadla. Ale s erem se litat da taky, staci si prepnout v menu rezim a hned se muzes rejpat v nastaveni. Proste to jen nebude uzpusobeny na letadla okamzite, nektery cudly budou "nepohodlne" daleko nebo jinde prave kvuli primarnimu rezimu pro helinu.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 22.08.2008 11:56 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 16.7.2006
Příspěvky: 377
Bydliště: Praha 9
7CAF - verze 35/40MHz s výhradně PPM modulací v provedení pro (převážně) plošníky

7CAP - verze 35/40MHz PCM/PPM modulací v provedení pro (převážně) plošníky

7CHF verze 35/40MHz s výhradně PPM modulací v provedení pro (převážně) heli

7CHP verze 35/40MHz s výhradně PPM/PCM modulací v provedení pro (převážně) heli

7CA FASST 2.4GHz v provedení pro (převážně) plošníky

7CH FASST 2.4GHz v provedení pro (převážně) heli.

Rozdíl heli a plošníkové verze.

Umístěné 3 pol přepínače...Heli ho má na pravém čele skříně (letové režimy) Plošníková ho má vlevo (klapky).

Heli verze má plyn bez zoubků

A možná ještě nějaké drobné niance....nicméně obě lze plnohodnotně provozovat jako heli i plošníkové.

_________________
když jsem hrával minigolf měli jsme heslo: "tak ať to padá" :-)


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 16 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz