Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: 3Digi FBL
PříspěvekNapsal: stř 13.09.2017 18:46 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 10.2.2014
Příspěvky: 259
Bydliště: Černošice/Praha
Kraken píše:
ahoj lita tu jeste nekdo 3digi? poridil jsem ho do chase 360 ale bohuzel se peru s nastavenim jsou tam tri tipy desky cikliky po 120 ale bohuzel ani u jedny kdyz spravne zapojim serva dle obrazku tak to nechodi kolektiv jo ale aile a ele nechodi tak jak by melo... kdyz prehodim servo 2/3 a pouziju nastaveni sr3 2v 120 tak se vse hejbe jak ma ale mam prohozeny serva coz si myslim neni uplne spravne a hlavne uplne neodpovida nakres vrtulniku.... co stim ? uz mate nekdo ozkousenou zachranu? na YT je videi s 3digi poskromnu:(


Ahoj, Chase ma servo vyskovky vepredu, ze jo? Takze potrebujes nastavit cykliku SR3_1V (120 st). Dale zkontroluj v zalozce "Transmter" jestli ti kanaly (elevetor, aileron, tail a collectiv pitch) chodi v ukazatelech spravne podle pohybu kniplu (takze kdyz pohnes kniplem vyskovky od sebe/nahoru pohne se i ukazatel v zalozce transmiter nahoru (k forward), podoble aileron, kdyz das knipl pro kridelka doleva, musi i ukazatel jit doleva), pokud nejde reverzuj kanal ve vysilaci. Kdyz je tohle nastavene, pohni kolektivem nahoru - jestli nejake servo nejde nahoru, reverzuj ho v zalozce swash servo settings - resp. tail servo setting pro vrtulku). Dale v zalozce sensors nastav spravne orientaci jednotky a zkontroluj kompenzace - pokud nejaka kompenzuje obracene, zaskrtni prisluny reverz.

Kdyz tohle udelas, melo by vsechno slapat i zachrana - da se otestovat nastole - po aktivaci musi cyklika "skocit" nahoru. Kdyz jsem to nedavno poprve nastavoval, cyklika sla pri zachrane dolu - delal jsem to v noci a ja blbec nastavil nespravne smer ocasu - kdyz jsem dal knipl doprava, sel doprava (pri pohledu ze zadu) ocas a ne cumak (kompenaze byli OK) - z toho jednotka spadne odvodila pozici... Kdyz jsem to napravil zachrana fungovala spravne.

Par krat jsem zachranu zkousel a slape. Zatim to mam kratce, takze tezko rict presne, ale mam pocit, ze se casteji nez u Spirita stane, ze nezachranuje kolmo ale pod mirnym uhlem - ale stavalo se mi to i u Spirita a zatim jsem to zkousel kratce - kazdopadne, stale to bylo spise nahoru, nez do strany, funkcni tedy je. A na rozdil od Spirita ma par hezkych funkci (napr. moznost dat odlisnou velikost kolektivu v invertu a rychlost preklopeni z inveru).

_________________
TDR, Logo 600, Goblin 500 Sport, Devil 380 @ Spirit, 3Digi, Grapuner mx-20,mz-18


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: 3Digi FBL
PříspěvekNapsal: sob 16.09.2017 16:46 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 14.2.2007
Příspěvky: 87
ahoj dekuji za odpoved ted uz vse chodi na spravny strany.. ale jeste se chci ujistit nez to pujde do vzduchu.. pri pohybu "vyskovkou" se mi hejbe pri pohledu zezadu na vrtulnik pouze predni servo a prave, leve se ani nehne pri hejbani kridilkama se hejbou vsechny tri serva s kolektivem taky vsechny tri.. jen me zarazi ta vyskovka.. je to moje prvni bezpadlo...
jeste doplnim na vyber mam pouze sr3 (120) a ne sr3_1v(120). a ano servo vyskovky je v predu

_________________
HK500 GT
HK450-480 4clanek
MCPX 2S power


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3Digi FBL
PříspěvekNapsal: sob 16.09.2017 19:49 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 10.2.2014
Příspěvky: 259
Bydliště: Černošice/Praha
Hmm a jaké máš varianty pro 120st cykliku? A jakou verzi softwaru používáš?

Jinak to chování serv se mi zdá divné. Nemáš náhodou zapnuté mixy ve vysílači? Zkontrolovat to můžeš v záložce transmitter, když pohneš kniplem, musí se změnit jen jeden ukazatel. Případně v monitoringu serv ve vysílači

Odesláno z mého VTR-L29 a podpis odstraním

_________________
TDR, Logo 600, Goblin 500 Sport, Devil 380 @ Spirit, 3Digi, Grapuner mx-20,mz-18


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3Digi FBL
PříspěvekNapsal: sob 16.09.2017 21:09 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 10.2.2014
Příspěvky: 259
Bydliště: Černošice/Praha
Teď jsem oveřil chování při pohybu výškovky a křidélek na TDR (to má sice výškové servo vzadu, ale na tohle by to nemělo mít vlyv) - při pohybu výškovkou se hýbou všecny serva, výškovkové na opačnou stranu než obě křidélkové. Při pohybu křidélek je logicky výškovkové servo nehybné, hýbou se jen křidélkové.

Sice to je hloupá otázka, ale když to je tvoje první bezpádlo - nastavuješ doufám typ cykliky v bezpádlu a ne ve vysílači? Vysílač musí být nastavený na "1 servo", nebo "H1" (případně podobně)...

_________________
TDR, Logo 600, Goblin 500 Sport, Devil 380 @ Spirit, 3Digi, Grapuner mx-20,mz-18


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3Digi FBL
PříspěvekNapsal: ned 17.09.2017 11:37 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 14.2.2007
Příspěvky: 87
tak uz jsem z toho magor :-D natocil jsem ti videjko a popsal fotku jak je co zapojeny... ja si myslim ze je celej problem v nastaveni verze cikliky protoze kdyz hejbu manualne servama v polozce manual servo control tak pri nastaveni cikliky sn3(120) a hejbu elevatorem tak se hejbou pouze dve serva a kdyz hejbu aileronem tak tri serva... nemelo by to bejt naopak?aspon teda kdyz nastavim kterou koli jinou 120 cikliku tak to chodi obracene a i mi to dava vetsi smysl... no snad se ti to nejak povede rozlousknout kde je problem.. popripade jestli by to k necemu bylo muzu nahrat nekam primo soubor z toho 3digi
https://youtu.be/BFiQKTjrH0A


Přílohy:
Poznámka: screen verze
verze1.PNG
verze1.PNG [ 329.35 KiB | Zobrazeno 409 krát ]
Poznámka: zapojeni serv v 3digi
zapojeni serv.jpg
zapojeni serv.jpg [ 73.75 KiB | Zobrazeno 409 krát ]

_________________
HK500 GT
HK450-480 4clanek
MCPX 2S power
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3Digi FBL
PříspěvekNapsal: ned 17.09.2017 12:51 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 14.2.2007
Příspěvky: 87
jeste doplnim v zalozce sensor mi vse chodi spravne ale kdyz ted vrtulnikem pohnu dopredu naklopim po cumaku tak mi ciklika kloni pri pohledu zezadu do leva....

_________________
HK500 GT
HK450-480 4clanek
MCPX 2S power


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3Digi FBL
PříspěvekNapsal: ned 17.09.2017 15:47 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 10.2.2014
Příspěvky: 259
Bydliště: Černošice/Praha
Tak super, vysílač máš nastavený správně. Ale jako cykliku musíš vybrat, jak jsem psal, SR3_1V (120 st), ty máš SN3 (120 st), což je spatně. Je to ta 3. položka od shora, hned pod H1 (no mixing).

Dále musíš správně zapojit serva - to co máš na obrázku jako C3 je výškovkové servo, takže to půjde do C1. To co máš jako C1, ovládá "pravé křidélka", takže to bude C2. To co máš jako C2 ovládé "levé křidélka", takže to bude C3.

To schematické zobrazení na cyklice určuje umístnění táhel - na Chase máš ovládání výškovky v prostředku ve směru letu, to odpovdídá "SR3_1V", to SN3 co jsi nastavil ty, nemá v prostředku ve směru letu žádné táhlo - osobně jsem se ješte s vrtulníkem co by měl takhle řešenou cykliku nesetkal. Všechny bežné (Logo, Goblin, Chase, Protos) mají SR3_1V nebo SR2_2V.

Když tohle zapojíš, pohni kolektivem nahoru, to servo co půjde dolů zrevertuj.

Dále servo vrtulky, když pohneš kniplem doprava, musí jít smykátko k trubce. Pokud nejde, revertuj servo ocasu.

Další krok budou kompenzace gyra. Orientaci jednotky máš spravně. Když nakloníš vrtulník dopředu (preš výškovku, čumákem dolů), musí cyklika jít do protipohybu, tj. zůstat v rovině - přední servo nahoru a zadní dva dolů. Pokud to jde obrázeně, zaštni v "sensors" insert elevator. Dále při klopení přes křidélka zase musí jít cyklika do protipohybu, když ne, zašktni "invert aileron".

A nakonec ocas, když s ním pohneš doprava (při pohledu ze zadu), musí jít smykátko k trubce. Pokud nejde, zašrktni "invert tail".


Pokud koukám na video správně, tak ti jde při pohybu kniplem špatně ocas. Při pohybu kniplem doprava by ti šel ocas doprava (při pohledu ze zadu), čumák doleva, tj. jako by jsi dělal levou zatáčku. Takhle si to sice nastavit můžeš (když nastavíš správně kompenzace), i když je to nestadnatní, ale nebude ti fungovat záchrana - bude ti zachraňovat do země - já to takhle omylem v noci poprvé nastavil a divil se, že mi jde záchrana obráceně...

A ješte maličkost, co jsem četl, je lepší pro KST DS215 používat na cyklice 200Hz (i když jsou papírově 333Hz), ale fungovat to bude.

Odkud jsi? Pokud z okolí Prahy, můžeš se u mně stavit a naladíme to - já jsem z Černošic. Nebo 30. 9. budu pravděpodobně na "Heliburčáku" v Břeclavi, tak by jsme se na to mohli kouknout.

_________________
TDR, Logo 600, Goblin 500 Sport, Devil 380 @ Spirit, 3Digi, Grapuner mx-20,mz-18


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3Digi FBL
PříspěvekNapsal: ned 17.09.2017 21:18 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 14.2.2007
Příspěvky: 87
tak super nastaveno :-D ani se neptej kde byl problem.... jako vzdy mezi zidli a klavesnici :-D jak je v 3digi napsano direction of flight tak jsem si myslel ze smer letu je z prava do leva a ne od spoda nahoru... jsem si nevsim ze to je zakonceny sipeckou :-D no aspon tu vzniknul navod jak se 3digi ma nastavit.. :-) jinak probehnul uz zalet.. zitra dam trimovaci lety a trosku poladim pid na ocase a vypada to dobre... jinak jsem z usteckyho kraje nova ves v horach.. takze trosku z ruky.. ale uz se povedlo.. ne heliburcak nejedu.. ale moc dekuji :-)

_________________
HK500 GT
HK450-480 4clanek
MCPX 2S power


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3Digi FBL
PříspěvekNapsal: ned 17.09.2017 23:13 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 10.2.2014
Příspěvky: 259
Bydliště: Černošice/Praha
Tak super, že se to nakonec povedlo. Co záchrana? Chodí ti správně?

_________________
TDR, Logo 600, Goblin 500 Sport, Devil 380 @ Spirit, 3Digi, Grapuner mx-20,mz-18


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3Digi FBL
PříspěvekNapsal: úte 19.09.2017 20:05 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 14.2.2007
Příspěvky: 87
nastavil jsem to dle tveho popisu ale zachranu jsem nezkousel zitra ji prubnu.. ten nato nebyl chvilku cas.. :-) ale zase mi zacal vybrovat ocas.. no neco jsem otom nacet cim by to mohlo na chase byt.. tak par tipu je... jak vyresim ocas pokracuju s 3digi :-)

_________________
HK500 GT
HK450-480 4clanek
MCPX 2S power


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3Digi FBL
PříspěvekNapsal: stř 20.09.2017 9:50 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 10.2.2014
Příspěvky: 259
Bydliště: Černošice/Praha
Já myslel, jestli jsi tu záchranu zkusil na stole. Když jsi v nule, cyklika musí skočit nahoru, ne dolů.

_________________
TDR, Logo 600, Goblin 500 Sport, Devil 380 @ Spirit, 3Digi, Grapuner mx-20,mz-18


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz