Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 53 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Dx6i
PříspěvekNapsal: čtv 16.07.2015 8:07 
Mazák
Mazák

Registrován: 2.2.2012
Příspěvky: 999
Musím se taky připojit,Taranis je fakt super,takovou tecnickou podporu snad nemá žádné rádio,a Janekx,stejně tak Rimr všem ochotně a rádi poradí,i když jsi rádio od nich nekoupil,oba si zaslouží obrovské poděkování,klucíííí,moc děkujim za všechny spokojené uživatele těchto vynikajících rádií! :D


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Dx6i
PříspěvekNapsal: čtv 16.07.2015 9:58 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.4.2011
Příspěvky: 7207
Bydliště: ČR
Obrázky: 7
Jardátor píše:
Musím se taky připojit,Taranis je fakt super,takovou tecnickou podporu snad nemá žádné rádio,..


A není to tím, že jiná rádia tak velkou podporu nepotřebují? Nic proti, může to být dobré rádio, ale já jsem si ho nakonec nekoupil kvůli složitosti nastavování. A to nejsem začátečník. Abych musel kvůli nastavení prvního letadla shlédnout hodinové instruktážní video, na to jsem už asi příliš stár. A srovnání taranise s jinými značkami v cenách od 35000 Kč je, myslím, taky trochu mimo. Třeba, že je kvalitou stejný jako DC-16 od jeti?

_________________
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dx6i
PříspěvekNapsal: čtv 16.07.2015 10:49 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 7.10.2014
Příspěvky: 292
Bydliště: Praha 11 - Ujezd
Citace:
A není to tím, že jiná rádia tak velkou podporu nepotřebují? Nic proti, může to být dobré rádio, ale já jsem si ho nakonec nekoupil kvůli složitosti nastavování. A to nejsem začátečník. Abych musel kvůli nastavení prvního letadla shlédnout hodinové instruktážní video, na to jsem už asi příliš stár. A srovnání taranise s jinými značkami v cenách od 35000 Kč je, myslím, taky trochu mimo. Třeba, že je kvalitou stejný jako DC-16 od jeti?


No já mám Taranis a DX6i a spíš mám problém nastavit to Spektrum. Ne proto, že je složité - ale proto, že nabízí jenom to co do toho výrobce dal - tj. 2 mixy, předdefinované výchylky atd. Takže když chci něco na co výrobce úplně nemyslel, případně to vynechal úmyselně aby to obsahovalo jenom jiné dražší rádio, tak musím ohýbat systém a používat věci na účely na které nebyli určené. To u Taranise nehrozí - tam si všechny mixy uděláš sám z gruntu a přímočaře - žádné ohýbačky. A máš k tomu telemetrii, hlasový výstup, podsvícení, programování v LUA, zpomalování kanálů, bindování přijímač k modelu, import a export do počítače, pípání modelů v počítači a mnoho dalšího. To žádné jiné rádio v ceně za 6000 nenabízí. A myslím, že ani žádné 2x tak drahé. Mně trvalo napípat první model do Taranise cca hodinu - podle tutorialu - a to včetně hledání toho tutorialu.

A kvalitou se asi DC-16 nevyrovná - je to stále čína - i když čínský high end. Spíše se vyrovná možnostmi. Podle mně je to skvělý rádio na začátek. Když si kupuješ první model za 3000, asi težko dáš 20 a víc tisíc za špičkové rádio. Pokud začneš létat s vrtulníkem 800, tak si to kvalitní rádio koupíš.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dx6i
PříspěvekNapsal: čtv 16.07.2015 12:42 
Mazák
Mazák

Registrován: 2.2.2012
Příspěvky: 999
Taky už nepatřím mezi mladíky a před koupí Taranise jsem se nastavení dost obával,al jak pše Rimr na svých stránkách, není to zase až tak složité,velmi brzy si zvykneš a zjistíš,že je to "brnkačka"Opravdu nechci Spektrum poplivat,ale neustálé závady a ne nějaké drobné,ale dost podstatné ještě v záruce mě dost štvaly.Pokud spočítám 2 rozbitá éra "díky" fatalním závadám na rádiu,tak mě Spektum už vyšlo dost draho.Navíc pokud ti technik od dovozce "nenápadně" řekne,že prostě Spektrum trpí na podstatné závady dost často,ale co prý chci u rádia za pár šupů,tak to o něčem vypovídá.Ale uznávám,že je velký počet uživatelů,ktří jsou roky maximálně spokojeni,jé to štěstí prostě neměl.S taranisem nemám jediný problém,kde Spektrum končí,Taranis začíná...a teď do mě.... :D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dx6i
PříspěvekNapsal: čtv 16.07.2015 14:27 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 12.1.2013
Příspěvky: 1390
Bydliště: Pardubice
K té složitosti nastavení.. Je to spíš o tom naučit se myslet trochu jinak, je to něco jiného než klasická rádia a tak se k tomu musí přistupovat.. Složitost je daná neomezenými možnostmi ale pokud se použije nastavovací SW v PC tak se nastavování stane intuitivním a přehledným. Navíc v Taranisu jsou tzv. Template pro většinu modelů, vyberu si jaký model chci ovládat, ten zvolím a pak už si jen doladím rozsahy kanálů a hotovo.

K tomu srovnávání s jinými rádii, po stránce SW nemá Taranis konkurenci, dovolím si tvrdit že funkčností a možnostmi překonává vše co se dá dnes pořídit možná i to rádio od Jeti.. Co se týče kvality provedení tak na to za jakou cenu se dá pořídit tak je bezkonkurenční.. Jo uznávám že design škatule je od JR a není to zrovna největší krasavec ale to mu na ergonomii vůbec ni neubírá, krásně se drží, plasty jsou kvalitní, nic nevrže, neskřípe, ovládací prvky jsou perfektně dostupné, páky jsou na ložiskách, vnitřek rádia je také pěkně provedený a nemám k němu žádné výhrady.

Co se týče podpory tak je myslím perfektní (osobně jsem ji ale nikdy nepotřeboval).. Další plus je dostupnost a cena náhradních dílů, dá se koupit vše (páky, LCD, základní deska, VF modul, plasty, přepínače, samolepky, prostě vše) a za hubičku, vše je dostupné a to většinou do druhého dne.. To nemá nikdo z konkurence.

No a abych to jenom nechválil tak mi po dvou letech používání odešlo tlačítko Enter :mrgreen: , ovšem mikrospínač z krámku na rohu za 10kč závadu vyřešil 8) ..

Pokud bych se znovu rozhodoval jaké rádio si pořídit určitě bych zase sáhl po Taranisu..

_________________
Goblin 500 K-BAR@MiniProtos Spirit@Sniper II Spirit@Heli-X4 simulator@Taranis RC@ www.arcitimer.com


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dx6i
PříspěvekNapsal: čtv 16.07.2015 16:58 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 2.9.2014
Příspěvky: 65
Pánové všechno chápu ale tady mluví dlouholeti zkuseni modeláři . Pro člověka který po 4 letech začíná úplně od začátku a ještě který nastavení moc nerozumí a nechává si to vždy nastavit . Je to rádio asi výborný ale na začátek moc složitý ne ???


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dx6i
PříspěvekNapsal: čtv 16.07.2015 19:12 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 7.10.2014
Příspěvky: 292
Bydliště: Praha 11 - Ujezd
Já jsem začal loni v září a hned na začátku jsem si koupil apprentice s15e od eflite. Proto jsem koupil dx6i a Taranis s dsm2 modulem. Po krátké době jsem dx6i odložil jako zálohu k Taranisu. Dnes mám 3 koptery a 5 letadel a dx6i slouží jako učitel zák pro kamarády. Takže za sebe můžu říct že s taranisem se mi začínalo lehceji jako s dx6i


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dx6i
PříspěvekNapsal: čtv 16.07.2015 21:56 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.2.2009
Příspěvky: 1338
Nastavit na Taranisu doma (v Companionu) vrtulník, bez fyzické přítomnosti vrtulníku a pak ten konfigurační soubor někomu poslat internetem a ten druhý může začít s tím fyzicky existujícím vrtulníkem hned lítat vidím jako rybářskou latinu do hospody, kdo vytáhl větší rybu.
Jak sám už ze značné míry vím co Taranis umí (a nějakou dobu mi jeho rozlousknutí zabralo), stále ještě jsem to nedotáhnul do pohodlí jaké nabízejí napevno zadrátované vrtulníkové mixy tradičně pojatých vysílačů. Bez minimálně průměrných znalostí nastavování vrtulníků je nový majitel Taranisu bez šance a bude marnit čas bojem na dvou frontách naráz. Jedna s vrtulníkem a druhá s OpenTX. Ostatně, na zahraničních fórech se diskutuje o nedodělaných CCPM mixech v OpenTX. Programátoři zatím upřednostňují vylepšování jiných nedostatků, týkajících se častěji užívaných a hlášených funkcí. Odkaz už jsem bohužel teď narychlo nenašel. A chyby tam skutečně jsou, například ve funkci cyklika/Swash Ring.
A buďmě střízliví, nikoli aktivističtí Taranisti, většinu z jeho úžasných možností jednotlivec nemá ani proč a kam na vrtulníka pípat i potřeba telemetrie mi zatím pro kvedlací modely se kterými se lítá řádově metry až desítky metrů před ksichtem uniká.
Pro první naučení považuji za lepší pochopit ty napevno mixované funkce, proč a co dělají aby kvedlák lítal správně, naučit se co nejlépe pilotáž, t.j. automatické a bezmyšlenkovité obracení prostoru dle polohy kvedláku systémem z "oka rovnou do prstu", což samo o sobě zabere, dejme tomu, okolo 100 letových hodin.
Potom je možno nastudovat programování vysílače v OpenTX a užívat si všech jeho výhod. Nebo taky průběžně současně s poletováním a až "to umím" přejdu z pevně drátovaného vysílače na OpenTX.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dx6i
PříspěvekNapsal: čtv 16.07.2015 22:25 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 12.1.2013
Příspěvky: 1390
Bydliště: Pardubice
Mikelo píše:
Nastavit na Taranisu doma (v Companionu) vrtulník, bez fyzické přítomnosti vrtulníku a pak ten konfigurační soubor někomu poslat internetem a ten druhý může začít s tím fyzicky existujícím vrtulníkem hned lítat vidím jako rybářskou latinu do hospody, kdo vytáhl větší rybu.


Čoveče tak si asi vymýšlím :lol: .. Možná se dotyčný ozve.. Jediné co musel doladit byli koncové body, středy a doladit křivku plynu dle svých požadavků na nic jiného sahat nemusel.. Podotýkám že se jednalo o FBL heli.. Opět dodávám že Taranis má Templates :wink: takže není třeba nic složitě napípávat, stačí si vybrat heli, letadlo, křídlo atd. doladit koncové body, středy, revers a hurá.. A nezlob se na mě, když mi Taranis přišel tak ještě ten večer v něm byl nastaven první model heli a druhý den to letělo, tak mi neříkej že je to na měsíc ladění... Další věc je telemetrie, proud, napětí článků, napětí BECu, odebraná kapacita je u heli k ničemu?? Spousta lidí řeší na heli různé problémy které jsou zaviněny poddimenzovaným BECem, telemetrie ti hned ukáže kde je problém a nemusíš to měsíc hledat..

EDIT: Ještě jedna věc co je pro začátečníka plus a to že pokud chce používat simulátor stačí propojit Taranise s PC běžným USB kablíkem za 20czk a může hned začít létat na PC, nemusí shánět různé převodníky redukce atp..

_________________
Goblin 500 K-BAR@MiniProtos Spirit@Sniper II Spirit@Heli-X4 simulator@Taranis RC@ www.arcitimer.com


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dx6i
PříspěvekNapsal: čtv 16.07.2015 23:31 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.1.2007
Příspěvky: 6319
Bydliště: Dubai, UAE
Nic proti tomu radiu nemam, ale kdyz jsem videl fotky obrazovek, pojmenovani funkci, tu slozitost....
Jiste, pro nekoho kdo ma k programovani jako takovemu blizko, nebo na to ma hlavu a talent, tak proc ne.
Ja bych do toho nenaprogramoval ani papirovou vlastovku.

Takhle nastavovat napriklad mix ?
download/file.php?id=52571&mode=view

_________________
بتر كوتاتكو
UH-60 Blackhawk, Bell 206, Mi-8, Jeti DS-16


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dx6i
PříspěvekNapsal: pát 17.07.2015 0:19 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.1.2010
Příspěvky: 1682
Bydliště: Praha
Blog: Zobrazit blog (1)
Ja s Dx6i zacinal a IMO je to nestastna volba. Mechanicky je to trash (jeden prepinac vypadl, vylomeny trim), letadlo v tom jde nastavit jen nejzakladnejsi, dsm2 je dneska v podstate nejslabsi protokol v pasmu 2.4.

Mam ji jeste doma - venuji ji (pouze sobni predani na postu me nikdo nedostane) bez zaruky za cokoladu nebo lahev medoviny.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dx6i
PříspěvekNapsal: pát 17.07.2015 8:00 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.2.2009
Příspěvky: 1338
Možná ten chudák ani neví, že a na co se má zeptat :o)
A to ten příklad mixu je naprosto jednoduchoučké nic a třeba vědět, že jeho správná funkce je podmíněna perfektním nastavením na vedlejší kartě "input", na které se budují základy pro vrtulníkové mixy a ještě na jedné kartě se musí správně navolit křivky a podle názvů vše správně provázat aby mozek Tarnisu bral do mixu ty správné povely a křivky, také ohlídat... atd. Jakákoli změna při záletu se musí najít a přepsat ve značně nepřehledné obrazovce na letišti, nebo přestěhovat nastavení do počítadla, tam v Companionu upravit a pak zpátky do Taranisu, přičemž občas dojde k chybě v přepisu, takže se to musí furt hlídat.
Taranis mě nadchl, ale to vše co umí není zdarma a snadno a to je třeba vědět a říkat.
Jeden hned po zapnutí napípá do Taranisu raketoplán, jinej vypěstuje novou zeleninu. Z jedné strany je blbej zahradník co nic moderního neumí z druhé programátor jehož výplod se nedá žrát.
A lidi co si myslí, že všechno bude řešit elektronika mě začínají čím dál víc buď rozesmívat, nebo děsit. To dle jednotlivých případů. Na to abych věděl, že jsem dal do kvedláka blbý součástky a slabou elektroniku nepotřebuju telemetrii, ale vědomosti ve své hlavě a z těch tele... akorát teploměr v prstu, kterej mi při zalítávání řekne, že "ti to nějak moc topí pitomče."
Já chci bejt pilot, proto do hraček investuji, ne sledovač obrazovek a závislák na stabilizační elektronice ani nechci tahat na letiště noťasa. Soudím, že nebudu až tak osamocenej...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dx6i
PříspěvekNapsal: pát 17.07.2015 9:07 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.7.2010
Příspěvky: 5482
Bydliště: Kamenice - Praha východ
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (2)
Mikelo píše:
Možná ten chudák ani neví, že a na co se má zeptat :o)
A to ten příklad mixu je naprosto jednoduchoučké nic a třeba vědět, že jeho správná funkce je podmíněna perfektním nastavením na vedlejší kartě "input", na které se budují základy pro vrtulníkové mixy a ještě na jedné kartě se musí správně navolit křivky a podle názvů vše správně provázat aby mozek Tarnisu bral do mixu ty správné povely a křivky, také ohlídat... atd. Jakákoli změna při záletu se musí najít a přepsat ve značně nepřehledné obrazovce na letišti, nebo přestěhovat nastavení do počítadla, tam v Companionu upravit a pak zpátky do Taranisu, přičemž občas dojde k chybě v přepisu, takže se to musí furt hlídat.
Taranis mě nadchl, ale to vše co umí není zdarma a snadno a to je třeba vědět a říkat.
Jeden hned po zapnutí napípá do Taranisu raketoplán, jinej vypěstuje novou zeleninu. Z jedné strany je blbej zahradník co nic moderního neumí z druhé programátor jehož výplod se nedá žrát.
A lidi co si myslí, že všechno bude řešit elektronika mě začínají čím dál víc buď rozesmívat, nebo děsit. To dle jednotlivých případů. Na to abych věděl, že jsem dal do kvedláka blbý součástky a slabou elektroniku nepotřebuju telemetrii, ale vědomosti ve své hlavě a z těch tele... akorát teploměr v prstu, kterej mi při zalítávání řekne, že "ti to nějak moc topí pitomče."
Já chci bejt pilot, proto do hraček investuji, ne sledovač obrazovek a závislák na stabilizační elektronice ani nechci tahat na letiště noťasa. Soudím, že nebudu až tak osamocenej...



Přesně z toho důvodu, jelikož je to pro začátečníka, mi vychází dva adepti. Jeden je Graupner 8mi kanálový Mc-16 ( nebo šestia kanálový Mc-12) a druhej je Futaba T8Fg

Nic víc bych v dnešní době bezpádel nehrotil. Zbytečnost. A na bazaru jsou ty Graupneři k sehnání za dost dobrý ceny. Funguje to, je to spolehlivý. A ruku na srdce, co víc na tom teramisu by si člověk nastavil než na tom graupneru? V době bezpádel nic :wink:

Jo, přiznám se že mi třeba chybí víc letových režimů na T8FG. Poprovdě, bych jich pro vrtulník využil klidně i šest - sedum. Takhle mám čtyři ( N, I1, I2.I3) a v rámci zalétávání nového set-upu by se jich hodilo víc. Ale i tak po záletu a doladění křivek atd. stejně víc jak tři letové režimy nepotřebuju. Takže to zas tak jakoby nevadí ale občas si na to vzpomenu.

_________________
Logo 6003D, LAheli Sniper, LAheli Ricco, Futaba T8FGS FASST


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dx6i
PříspěvekNapsal: pát 17.07.2015 12:51 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 1762
Bydliště: Zavar, SK
jfilip47 píše:
... Pro člověka který po 4 letech začíná úplně od začátku a ještě který nastavení moc nerozumí a nechává si to vždy nastavit . Je to rádio asi výborný ale na začátek moc složitý ne ???

Ak si zvyknuty na menu a ovladanie Spektrum a viac- menej rozhodnuty pre DX8, tak chod do nej, ak nechytis prave nejaky spatny kus ( co sa moze stat pri hocijakej znacke), urcite dobre posluzi.
Vyhoda Taranisu je, ze za celkom prijatelny peniaz ma clovek radio, na ktorom si namixuje prakticky hocico. Zakladne veci v Taranise nastavit nie je zlozite, skus si pozret nieco napr. na Rimrovej stranke,
http://www.ok-rimr.cz/cs/jak-na-to/frsky-taranis
da ti to lepsiu predstavu o Taranise, nez cela tato ohniva diskusia...

_________________
Taranis X9D + nejaké lietadlá, heli a koptéry


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dx6i
PříspěvekNapsal: sob 29.08.2015 9:38 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 2.9.2014
Příspěvky: 65
Pánové potřeboval bych poradit. Mám dx6i a primac AR 7000 mám to na vrtulníků t rex 550e . a otázka zní když jsem sparoval primac s rádiem tak mi jak satelit tak primac svitil. Teď mi oba dva blikaji a nevím proč ? Může se stat že by to za letu nemuselo fungovat ?


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 53 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz