Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 66 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: YEP 100A shorel pri nastaveni
PříspěvekNapsal: pát 21.11.2014 9:59 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.7.2011
Příspěvky: 5977
Bydliště: Písek, ČR
Ona ta karta je diskutabilní, jestli je vůbec k něčemu užitečná. Dá se s ní nastavit hodně málo (pro vrtulník nepoužitelné), jen cut-off napětí, revers, apod., nic co by se na letišti využilo (třeba ladit governor se s ní nedá). A na stole to překáží více než ten dongle - v případě použití přes USB a počítač.
Příloha:
CC card.jpg
CC card.jpg [ 63.2 KiB | Zobrazeno 1358 krát ]

Jo a bacha, jsou karty pro auta a jiné pro letadla.

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: YEP 100A shorel pri nastaveni
PříspěvekNapsal: pát 21.11.2014 10:08 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.10.2012
Příspěvky: 1479
Bydliště: Kladno
Téma na Yep a řeší se tu Castle :lol: - to je jenom žertík


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: YEP 100A shorel pri nastaveni
PříspěvekNapsal: pát 21.11.2014 10:11 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5277
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Ta karta ma jak USB tak prime nastaveni (omezene) tak proto me pripada praktictejsi...

_________________
Jan Janekx Urbanek
http://www.rcstudio.cz - autorizovaný prodejce FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: YEP 100A shorel pri nastaveni
PříspěvekNapsal: pát 21.11.2014 10:42 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.7.2011
Příspěvky: 5977
Bydliště: Písek, ČR
jaroslav.falcon píše:
Téma na Yep a řeší se tu Castle :lol: - to je jenom žertík

To je holt diskuse - začneš u aut a skončíš stejně u ženských :lol:

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: YEP 100A shorel pri nastaveni
PříspěvekNapsal: pát 21.11.2014 12:53 
Helimaniacs Brno
Helimaniacs Brno
Uživatelský avatar

Registrován: 10.11.2010
Příspěvky: 4749
Bydliště: Brno, CZ
Blog: Zobrazit blog (4)
Ta Castle karta je u heliny vice mene k nicemu. Clovek stejne potrebuje na kazde uzitecne nastaveni pocitac a tim padem je to jen dalsi velky kus vybaveni, za ktery clovek zaplati.

Ad YEP...

Programovani rozsahu plynu pres kartu u heliny nema smysl. Neni potreba nastavovat silu a rozsah brzdy, takze bohate staci naflakat to tam pakou, je to otazka 10 sekund.
Co se tyka toho ohynku, mel jsi proste spatny kus. Pokud by byl v poradku, tak tim podrzenim rotoru regl nenastartuje, vypne se a zacne pipat opakovane 6x po sobe (failed startup). Tuhle funkci ma YGE uz ode davna a vzhledem k tomu, ze YEP je obycejna sprosta kopie prvni verze techto regulatoru, ma ji v sobe taky.

_________________
Tom


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: YEP 100A shorel pri nastaveni
PříspěvekNapsal: pát 21.11.2014 14:02 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.6.2014
Příspěvky: 727
Bydliště: ČR
Obrázky: 0
Nebyla to cele ani vterina. Sedel jsem vedle heli, mel jsem ji na stolecku, takze kdyz jsem pipnul STOP a uslysel jsem, ze se na heli "neco deje" tak co bys udelal? Ja jsem okamzite pustil kartu a vystrelil rukama po rotoru, aby se nemel sanci zacit tocit. Jenomze uz jak jsem ho chytal tak v reglu neco puflo a vyvalil se dym.
Asi tim smerujes k tomu, jestli jsem ho nespalil tim, jak jsem pridusil rukama motor. No jak rikam, ten rotor se neotocil ani o ctvrt otacky, protoze by mne vyliskal, sedel jsem vedle heli, musel by mne prastit. Takze si spis myslim, ze se tam neco SW splasilo a pustilo to napeti do vsech mosfetu soucasne a tim udelalo zkrat. Kdyby se to stalo za letu, tipoval bych i HW poruchu, ale tady to nastalo kdyz jsem stiskl cudlik, takze se musel zblaznit soft.

P.

jyrry píše:
... V motoru zacalo skubat a heli se mela snahu roztocit? Nevim, okamzite jsem chytil rotor a v tom se ozvala rana, vyslehla jiskra a oblak dymu.
...
.. maximalne by mne vyliskaly listy, ale ony se jen otocily a hned se zacal valit dym. Netrvalo to ani pul vteriny.
Tak jak to tedy bylo, rotor jsi rukou zastavil, podle toho prvotního textu? Nebo to blaflo "ono samo" jak to popisuješ o něco později?

Zajímá mně to protože YEP 90A mám 2 kousky na F7F, rozsahy plynu jsem jim taky nastavoval.

_________________
DX8, DX6i || T-rex 600ESP, 500ESP FL, 450PRO, 450S || Algol, MaxiSwift


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: YEP 100A shorel pri nastaveni
PříspěvekNapsal: pát 21.11.2014 14:08 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.6.2014
Příspěvky: 727
Bydliště: ČR
Obrázky: 0
Diky za rady ohledne castlu.
Jak je na tom castle ICE? Mam moznost koupit 100A letany od kolegy, tak jestli to ma smysl, nebo jit radeji do toho EDGE?

Letam 6s, takze by mi nevadilo, ze je LV, spis by se mi libilo, mit uz logy - kdyz kupuju poradny regulator, ocenim to - misto loggeru.

_________________
DX8, DX6i || T-rex 600ESP, 500ESP FL, 450PRO, 450S || Algol, MaxiSwift


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: YEP 100A shorel pri nastaveni
PříspěvekNapsal: pát 21.11.2014 14:14 
Helimaniacs Brno
Helimaniacs Brno
Uživatelský avatar

Registrován: 10.11.2010
Příspěvky: 4749
Bydliště: Brno, CZ
Blog: Zobrazit blog (4)
LV verze ICE jsou v pohode.
Sveho casu horely Castle ICE 120HV, ktere byly pozdeji nahrazeny ICE2. Ja mel ICE2 120HV a chodil mi luxusne.

_________________
Tom


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: YEP 100A shorel pri nastaveni
PříspěvekNapsal: pát 21.11.2014 14:18 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.6.2014
Příspěvky: 727
Bydliště: ČR
Obrázky: 0
Diky, to jsi mne uklidnil :-)
Mozna casem na HV prejdu, zatim mi ale bude stacit a pozdeji bych ho pouzil v necem mensim, takze HV zatim nehrotim a asi ho vezmu, pokud je v pohode.

baui píše:
LV verze ICE jsou v pohode.
Sveho casu horely Castle ICE 120HV, ktere byly pozdeji nahrazeny ICE2. Ja mel ICE2 120HV a chodil mi luxusne.

_________________
DX8, DX6i || T-rex 600ESP, 500ESP FL, 450PRO, 450S || Algol, MaxiSwift


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: YEP 100A shorel pri nastaveni
PříspěvekNapsal: pát 21.11.2014 17:31 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.10.2012
Příspěvky: 1479
Bydliště: Kladno
Jestli mas 6s a staci ti proud bez do talon 90. Bec 20a peek 9 trvale


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: YEP 100A shorel pri nastaveni
PříspěvekNapsal: sob 22.11.2014 13:08 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.6.2014
Příspěvky: 727
Bydliště: ČR
Obrázky: 0
Uz jsem sehnal ten ICE. Talon je fajn, ale jestli nema logovani, tak pro mne na nic. To logovani je pro mne funkce c.1, hned po tom, ze to nehori a funguje :lol:

_________________
DX8, DX6i || T-rex 600ESP, 500ESP FL, 450PRO, 450S || Algol, MaxiSwift


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: YEP 100A shorel pri nastaveni
PříspěvekNapsal: sob 22.11.2014 13:35 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.10.2012
Příspěvky: 1479
Bydliště: Kladno
petrfm píše:
Uz jsem sehnal ten ICE. Talon je fajn, ale jestli nema logovani, tak pro mne na nic. To logovani je pro mne funkce c.1, hned po tom, ze to nehori a funguje :lol:



to jsem jsem si myslel také, ale skutečnost je jiná. dnes mně ten log vůbec nebere a prostě lítám, kouknul jsem se jen jednou na začatku a to je vše.


Možná budeš muset flashnou Beta FW aby uměl logovat BEC.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: YEP 100A shorel pri nastaveni
PříspěvekNapsal: sob 22.11.2014 17:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.6.2014
Příspěvky: 727
Bydliště: ČR
Obrázky: 0
Vidis, ale poprve te to zajimalo. A ja jiny logger nemam. Tak proc kupovat logger, ktery jinde, nez ve vrtulnicich stejne nevyuziju, kdyz muzu mit poradny regulator a proste se podivat do logu, kdyz budu neco zkouset :wink:

Ty castly se daji flashovat? A Betu? to radeji ne, at nemusim zase hasit :lol:

_________________
DX8, DX6i || T-rex 600ESP, 500ESP FL, 450PRO, 450S || Algol, MaxiSwift


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: YEP 100A shorel pri nastaveni
PříspěvekNapsal: sob 22.11.2014 19:21 
Helimaniacs Brno
Helimaniacs Brno
Uživatelský avatar

Registrován: 10.11.2010
Příspěvky: 4749
Bydliště: Brno, CZ
Blog: Zobrazit blog (4)
Firmware se tam nahrává standardně přes Castle link software, není na tom nic složitého. Většinou se vyplatí počkat tak měsíc po vydání a projít si zahraniční fóra, kde se obvykle celkem věcně píše o případných mouchách v updatech.

_________________
Tom


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: YEP 100A shorel pri nastaveni
PříspěvekNapsal: ned 23.11.2014 0:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.5.2012
Příspěvky: 632
Bydliště: Vyškov
Logování je super, jen ne na bežné létání. Ale najít tu správnou vrtuli s reglem co umí logovat je lahůdka.

Obzvlášť u netypckých vrtulí, například u hotlinerů.

_________________
Taranis a pár poletuch


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 66 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: macekol a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz