Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 66 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: YEP 100A shorel pri nastaveni
PříspěvekNapsal: čtv 20.11.2014 18:17 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.6.2014
Příspěvky: 727
Bydliště: ČR
Obrázky: 0
Tak jsem zrovna dolital s 600kilem a to jsem jeste ani neletel :lol:
Nastavuju regulator - YEP 100A pomoci programovaci karty. Mel jsem pripojeny prijimac do karty zdirky RX a regulator do ESC, protoze mam z konektoru od reglu vyndany cerveny vodic z BECU - pouzivam externi BEC.

Nastavuju PWMku, casovani, baterku, vsechno bylo OK do te doby, nez jsem dostal napad, ze nastavim rozsah paky plynu (pro jistotu). Najel jsem tedy na polozku special functions, dale na STOP a stisknul ENTER. V motoru zacalo skubat a heli se mela snahu roztocit? Nevim, okamzite jsem chytil rotor a v tom se ozvala rana, vyslehla jiskra a oblak dymu.

Co to do .... bylo?! :evil: Rozbeh jsem mel nastaveny na auto, rezim heli slow. Ale jak je mozne, aby se heli roztacela, kdyz jsem nastavoval rezim vypnuteho motoru? Uz predtim jsem s motorem pres Normal a pakou plynu tocil, takze jsem nemel reverz, ani nic jineho. Je to vada regulatoru, nebo co se to probuh stalo? Malem mi zhnedly gate, nez jsem odpojil baterku z predstavy toho ohnostroje, kdyby ten sesticlanek 5Ah sel do zkratu... no fuj.


Aha, tak asi nejsem sam :
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... oller.html

I had 2 installed in a mig 29. Edf draws each 80 amps. Witin 2 minuten both went up in smoke, destriod the complete plane of 600 euro. Be very carefull with them

Jake mate zkusenosti? Uznava HK reklamace, nebo to nema smysl?

_________________
DX8, DX6i || T-rex 600ESP, 500ESP FL, 450PRO, 450S || Algol, MaxiSwift


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: YEP 100A shorel pri nastaveni
PříspěvekNapsal: čtv 20.11.2014 18:29 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.2.2011
Příspěvky: 1186
Bydliště: Šurany
Obrázky: 7
Mne HK vzdy reklamacie uznalo. Nafot, popis a posli im to.

_________________
T-Rex600E@Spirit T-Rex600N@Spirit T-Rex450@Spirit RaptorG4E720@Spirit Chase360@Spirit


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: YEP 100A shorel pri nastaveni
PříspěvekNapsal: čtv 20.11.2014 19:04 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 15.11.2010
Příspěvky: 731
Bydliště: České Budějovice
Nejsi :lol: prachy mi vrátili, za Turnigy dlux 160 ne :evil:


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: YEP 100A shorel pri nastaveni
PříspěvekNapsal: čtv 20.11.2014 19:06 
Mazák
Mazák

Registrován: 1.3.2012
Příspěvky: 843
Bydliště: Dobrá Voda u Hořic
Závada je to podivná a určitě bych zkusil reklamaci u HK. Nemohl jsi být náhodou omylem na druhém listě programovací karty?

Asi ne náhodou bývá v návodu k regulátoru podobná věta: "Při seřizování regulátoru vždy sejměte z motoru vrtuli (letadlo) nebo pastorek (vrtulník)". Ale neznám nikoho kdo to tak dělá... :!:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: YEP 100A shorel pri nastaveni
PříspěvekNapsal: čtv 20.11.2014 19:24 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.6.2014
Příspěvky: 727
Bydliště: ČR
Obrázky: 0
No, ja vzdycky listy sundaval, ale s tema align reglama, tem jsem neveril. Mam druheho yepa na 450tce a chodi spickove, tak jsem mu duveroval. Rekl bych, ze jsem ho spalil tim, jak jsem chytl rotor, jenomze v nem jenom zasubalo, tak jsem okamzite vystrelil a chytl ho, no ale to nebylo ani pul vteriny a uz se z toho valil dym jak z lokomotivy, tak jsem se staral jenom honem odpojit baterku, at nemusim sahat pro hasicak - pro jistotu ho mam po ruce. Od te doby, co mam doma >5ks lipol mi to prijde jako nezbytnost :lol:

No, poslu jim to, je odpaleny FET a pak soucastka nahore ma diru v pouzdre, nevim, co to je, vypada to, jako nejaky snimac neceho, mrknu na oznaceni. Fakt jsem z toho jelen, hlavne po tom, co se to zacalo samo tocit, aniz by melo. Uz to nechci ani videt, jdu hledat Castle nebo nebo normalniho, fuj, moje nervy.

_________________
DX8, DX6i || T-rex 600ESP, 500ESP FL, 450PRO, 450S || Algol, MaxiSwift


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: YEP 100A shorel pri nastaveni
PříspěvekNapsal: čtv 20.11.2014 20:28 
Mazák
Mazák

Registrován: 20.8.2007
Příspěvky: 8609
No Petre jak ty to delas :roll: Nak


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: YEP 100A shorel pri nastaveni
PříspěvekNapsal: čtv 20.11.2014 20:54 
Mazák
Mazák

Registrován: 1.3.2012
Příspěvky: 843
Bydliště: Dobrá Voda u Hořic
Petrů je tu víc, ale jestli je dotaz na mě, tak v podstatě se tím řídím, ale ne úmyslně a někdy taky ne :? ... Než dám pohon do modelu, tak regl (většinou) nastavím ještě na stole, samozřejmě bez vrtule na motoru. Když je pak něco potřeba změnit už na hotovém modelu, vrtuli nesundávám... :wink:
Měl jsem YEP 60A a dělal jsem i to nastavení rozsahu plynu pomocí karty, proběhlo to bez problému.

Vrtulník naštěstí nevlastním a asi nikdy nebudu... toho se bojím! V souvislosti s tím mě napadá, jestli v nějakém vrtulníkářském režimu (třeba se zapnutým governorem), se ta kalibrace plynové páky nemůže chovat jinak?? Ale to fakt není můj obor.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: YEP 100A shorel pri nastaveni
PříspěvekNapsal: čtv 20.11.2014 20:55 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.6.2014
Příspěvky: 727
Bydliště: ČR
Obrázky: 0
To kdybych jen tusil... chces to naucit? Musis mi pujcit regulator, dat asi tri minuty a hlavne nachystat kameru... Ten dym byl fakt famozni.

Nakadah píše:
No Petre jak ty to delas :roll: Nak

_________________
DX8, DX6i || T-rex 600ESP, 500ESP FL, 450PRO, 450S || Algol, MaxiSwift


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: YEP 100A shorel pri nastaveni
PříspěvekNapsal: čtv 20.11.2014 20:58 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5276
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Yep 80A dve reklamace oboje uspesne (vymena, prachy z5 ) pak zakoupen Yep 90A kterej hodnotim jako podstatne lepsi a ten jsem nakonec prodal

_________________
Jan Janekx Urbanek
http://www.rcstudio.cz - autorizovaný prodejce FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: YEP 100A shorel pri nastaveni
PříspěvekNapsal: čtv 20.11.2014 20:58 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.6.2014
Příspěvky: 727
Bydliště: ČR
Obrázky: 0
PetrD píše:
se ta kalibrace plynové páky nemůže chovat jinak?? Ale to fakt není můj obor.

Ne, mel jsem HOLD, cili autorotaci a tam je krivka plynu plocha a cela v nule. Takze vypnuty motor za kazde situace, at je paka kdekoliv. Normalne jsem predtim nastavoval serva a motor se netocil, vsechno v pohode. A i kdybych mel paku na 80% a dal na karte nastaveni STOP, cili nastaveni nulove polohy plynu, neexistuje prece jediny duvod, proc by se mel zacit roztacet. Tocit by se nemel NIKDY, kdyz je pripojena karta.
Proste se tam muselo neco seknout, nevim, je divne, ze jsem predtim nastavil asi 10 hodnot, normalne jsem pres kartu udelal restart a nacteni hodnot (posledni polozka na druhe strane) a vsechno slo, regl-motor pipal, potvrzoval, ale jak jsem potvrdil STOP, tak se provedl STOP - ale nevedel jsem, ze na porad :lol:

_________________
DX8, DX6i || T-rex 600ESP, 500ESP FL, 450PRO, 450S || Algol, MaxiSwift


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: YEP 100A shorel pri nastaveni
PříspěvekNapsal: čtv 20.11.2014 21:00 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.6.2014
Příspěvky: 727
Bydliště: ČR
Obrázky: 0
Hmm, poslu ho na reklamaci a pokud to pujde, necham vratit penize a objednam Castle. Uz to doma nechci. Na 3sko budiz, na to mam doma odpovidajici hasicak, ale kdyz vidim tu 6sku, co to je za bestii, tak vazne nemam chut zkouset, jak hori.

janekx píše:
Yep 80A dve reklamace oboje uspesne (vymena, prachy z5 ) pak zakoupen Yep 90A kterej hodnotim jako podstatne lepsi a ten jsem nakonec prodal

_________________
DX8, DX6i || T-rex 600ESP, 500ESP FL, 450PRO, 450S || Algol, MaxiSwift


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: YEP 100A shorel pri nastaveni
PříspěvekNapsal: čtv 20.11.2014 21:16 
Mazák
Mazák

Registrován: 1.3.2012
Příspěvky: 843
Bydliště: Dobrá Voda u Hořic
petrfm píše:
Tocit by se nemel NIKDY, kdyz je pripojena karta.

Právě proto jsem se ptal, jestli jsi nebyl omylem na tom druhém listu karty, protože tam je na stejném místě prázdné pole, a podle návodu když dáš Enter na prázdném poli, tak se jakoby restartuje připojení karty a znovu se načtou parametry z reglu - přitom by to třeba mohlo udělat nějakou neplechu??


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: YEP 100A shorel pri nastaveni
PříspěvekNapsal: čtv 20.11.2014 22:09 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.6.2014
Příspěvky: 727
Bydliště: ČR
Obrázky: 0
Nene, na to jsem si daval pozor. Navic, i kdyby se tedy restartoval a roztocil, maximalne by mne vyliskaly listy, ale ony se jen otocily a hned se zacal valit dym. Netrvalo to ani pul vteriny.

_________________
DX8, DX6i || T-rex 600ESP, 500ESP FL, 450PRO, 450S || Algol, MaxiSwift


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: YEP 100A shorel pri nastaveni
PříspěvekNapsal: čtv 20.11.2014 22:13 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.10.2012
Příspěvky: 1479
Bydliště: Kladno
Vyprdni se na YEP jdi do castle Talon, nebo EDGE.
YEP je yepka, aspoň u mne, ale někdo ho chválí, ale ten někdo určitě neměl Castla


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: YEP 100A shorel pri nastaveni
PříspěvekNapsal: čtv 20.11.2014 22:18 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.6.2014
Příspěvky: 727
Bydliště: ČR
Obrázky: 0
Jj, uz mam vybraneho Edge 100A. Autorotace mi jeste moc nejde a hasit heli za 15+kkc kvuli uspore litru na reglu je dost spatny vtip. Nikde jsem se ale nedocetl, jaky umi spickovy proud. Myslim, ze tech 100A bude dost meznich, ze tam budou litat spicky hrubo pres 100A, co myslis, zvladne to?
A nevis, do jakeho proudu umi merit ten jeho vnitrni loger? Taky jen do 100A, nebo je tam rezerva?

P.

_________________
DX8, DX6i || T-rex 600ESP, 500ESP FL, 450PRO, 450S || Algol, MaxiSwift


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 66 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz