px




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 25 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: jak snizit napeti z 3S na 2S?
PříspěvekNapsal: čtv 30.10.2014 1:08 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.2.2010
Příspěvky: 4303
Bydliště: Žilina SR
milagros píše:
...ale pry s tim odporem klesa i proud...

To je řečeno naprosto špatně.
Proud opravdu klesne, ale jen v důsledku toho, že na odporu vnikne úbytek napětí, o který se pak sníží napětí na spotřebiči proti stavu, když by tam ten sériový odpor nebyl.
Problémem s odporem je spíš to, že vyhovuje pouze tam, kde je konstantní proudový odběr a tehdy se dá pomocí Ohmova zákonu U=R.I přesně vypočítat ja velký má být. Druhým problémem je ale i to, že na odporu vzniká nějaká výkonová ztráta, takže se to hřeje. Proto pro velké úbytky a velké proudy je to nevhodné.
Zeptám se ale jak velký proud to zařízení, co tím chceš napájet, odebírá?
milagros píše:
...takze prej nejaky diody a ze prej na jedne diode je ubytek napeti 0,5V takze bych asi pouzil 7 diod do serie a fungovalo by to?

Možná ano, možná ne a ty diody by se upekly. Vše závisí od velikosti toho proudu a parametrů použitých diod. A počítal bych u běžných usměrňovacích křemíkových diod spíš s úbytkem 0,65 až 0,70 V na jednu diodu. Takže si myslím, že by jich mělo stačit jenom 6ks.
milagros píše:
V elektronice se zas tak nevyznam a ty diody to sou ty klasicky co sviti nebo jake?

No to vidím :mrgreen: protože ty, co svítí, tedy LED rozhodně nelze považovat za klasický diody :wink:. Naopak, ty LED se od těch klasických usměrňovacích právě v tomhle značně líší tedy krom jiného tou velikosti úbytku napětí (jinak nazývaném prahové napětí), které bývá u červených LED okolo 1,65 až 1,70V, u zelených a žlutých asi 2,0V a u modrých a supersvítivých bílých, či jinobarevných, i víc jak 2,50V.

Ale co tak použít jenom 2-článek a vůbec to neřešit? Myslím si, že i fungl nová 2-článková baterie Tě vyjde mnohem méně, než investice do série experimentů, kterých zdárný výsledek při Tvých znalostech asi nelze zaručit. :wink:

_________________
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: jak snizit napeti z 3S na 2S?
PříspěvekNapsal: čtv 30.10.2014 14:55 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 9.3.2013
Příspěvky: 344
Bydliště: Blansko
takze abych to upresnil jde o vystup na SS motor ktery bude zrat od 0 do 10A.A ten motor je na 7,4V(2S),ale z SS regulatoru me leze napeti 3S(11,1V).Takze potrebuju neco na snizeni napeti o 3,7V a aby to vydrzelo 10A.
Samo napeti muze kolisat v zavislosti na vybiti baterie......jen me jde o to abych ten moturek tim vyssim napetim neopalil.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: jak snizit napeti z 3S na 2S?
PříspěvekNapsal: čtv 30.10.2014 15:02 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.4.2011
Příspěvky: 7262
Bydliště: ČR
Obrázky: 7
Tak to snad musíš ten regulátor napájet 2s, ne? Proč nepoužiješ akumulátor 2s?


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: jak snizit napeti z 3S na 2S?
PříspěvekNapsal: čtv 30.10.2014 15:18 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 9.3.2013
Příspěvky: 344
Bydliště: Blansko
protoze zbytek elektroniky je na 3S a jen chci jinej zadni moturek abych na nej namontoval primo vrtuli a zbavil se tak prevodovky


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: jak snizit napeti z 3S na 2S?
PříspěvekNapsal: čtv 30.10.2014 15:46 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 5.1.2014
Příspěvky: 96
Obrázky: 5
Ty informace si mel podat hned na zacatku, 10A není málo.

No nevím, cele mi to prijde jako blbost, takovej bastl.

Kup si moturek na 3s.

10A je 10A a bastlit tam bůh vi co.


Ja bych si koupil ten moturek.

Treba ti někdo poradí kvalitní řešení bez bastleni, ja ne, ja nevím.

Hodně zdaru.

_________________
Nakonec, každý ať si lítá jak chce.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: jak snizit napeti z 3S na 2S?
PříspěvekNapsal: pát 31.10.2014 1:23 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.2.2010
Příspěvky: 4303
Bydliště: Žilina SR
Rozhodně 10 A je pro jakékoli řešení příliš velký proud. Ať už by se jednalo o použití předřadného odporeu, sloupce diod, ale i napěťového měniče, pokud by měl být dostatečně tvrdý (tvrdost zdroje - myslí se tím schopnost dodávat velký proud bez poklesu napětí). Problém s diodami a odporem je v tom, že to bude strašně topit poněvadž:
P = dU x I = 4V x 10A = 40W
:!: :o
No a to už je docela slušné topné těleso, které bys musel uchladit 8O, čili buď odpor značných rozměrů nebo diody na rozměrném chladiči. Asi víš jak hřeje obyčejná 40W žárovka - no, přesně tak by to topilo. :wink:
Každopádně by to byla nezanedbatelná hmotnost a objem navíc. Nehledě k tomu, že těch 40W proměněných na teplo je čistá ztráta, co znamená, že nejen celý ten jeden článek budeš vozit zbytečně, ale minimálně stejnou, ne-li větší, hmotnost bude představovat to, co by mělo to napětí snížit. Jelikož jsem pochopil, že se asi jedná o napájení motrku zadní vrtulky vrtulníku, kde se počítá s každým gramem, tak takhle to řešit není jen zbytečný bastl, ale úplná blbost. :mrgreen: Dej tam motorek, který vydrží 12V (tedy 3s LiPol), jak Ti radí MartyTorx a basta. :P

_________________
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: jak snizit napeti z 3S na 2S?
PříspěvekNapsal: pát 31.10.2014 6:02 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.7.2013
Příspěvky: 573
Bydliště: Krkonoše, řekněme :)
Obrázky: 93
Deset ampér při spádu čtyři volty je fakt dost. Asi by to šlo řešit pomocí L4970, ale místo těch skoro pět stovek peněz, tuny kondenzátorů kolem a odporovou síť máš asi fakt nejjednodušší pořídit motor s menším napětím.

_________________
Q500 Multiwii 2.3 tištěný rám, Q666 Multiwii 2.2, Q750 Naza flash V2
TGY 9X, OSD, FPV


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: jak snizit napeti z 3S na 2S?
PříspěvekNapsal: pát 31.10.2014 7:52 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.4.2011
Příspěvky: 7262
Bydliště: ČR
Obrázky: 7
Navíc, jak jsem to pochopil, on chce snižovat až PWM regulované napětí z výstupu toho regulátoru, který je asi součástí nějaké desky. Nebo jsem to pochopil špatně?


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: jak snizit napeti z 3S na 2S?
PříspěvekNapsal: pát 31.10.2014 18:38 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 9.3.2013
Příspěvky: 344
Bydliště: Blansko
jj presne tak.....az vystup z regulatoru chcu snizoval ale asi se na to vyprdnu a koupim jiny moturky......nebo zkusim ten co mam a uvidim co vydrzi.....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: jak snizit napeti z 3S na 2S?
PříspěvekNapsal: sob 01.11.2014 10:49 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.2.2010
Příspěvky: 4303
Bydliště: Žilina SR
Dobře děláš, protože to by byla opravdu cesta do pekel. :mrgreen:

_________________
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 25 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz