Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 25 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: jak snizit napeti z 3S na 2S?
PříspěvekNapsal: stř 29.10.2014 19:40 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 9.3.2013
Příspěvky: 344
Bydliště: Blansko
zdarec,potrebuju z 3-clanskove baterie napajet soucastku co je na 2-clankovou baterii,muzete me poradit jak to udelat?Premyslel sem odpor do serie.....ale pry s tim odporem klesa i proud.....takze prej nejaky diody a ze prej na jedne diode je ubytek napeti 0,5V takze bych asi pouzil 7 diod do serie a fungovalo by to?V elektronice se zas tak nevyznam a ty diody to sou ty klasicky co sviti nebo jake?


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: jak snizit napeti z 3S na 2S?
PříspěvekNapsal: stř 29.10.2014 19:47 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 19.9.2014
Příspěvky: 77
Bydliště: České Budějovice
no diody použít můžeš, na každej bude úbytek kolem 1V, ale vždy je to v závislosti na protékajícím proudu, takže měřit a laborovat. A nebo prostudovat datasheety a pak měřit a počítat.

Diody jsou to běžné křemíkové (usměrňovací) např 1n4007

_________________
DX7; mini Cassutt; Revo 3.3


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: jak snizit napeti z 3S na 2S?
PříspěvekNapsal: stř 29.10.2014 19:49 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.8.2010
Příspěvky: 2900
Bydliště: Kladno ČR
Obrázky: 1
A co tam dat BEC?

_________________
http://lee93.rajce.idnes.cz/Cabarna_13.6.08/


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: jak snizit napeti z 3S na 2S?
PříspěvekNapsal: stř 29.10.2014 19:54 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2008
Příspěvky: 1665
Bydliště: Kralupy n.vlt
Obrázky: 13
Nemůžeš si ty 2S vzít z balančního konektoru?

_________________
T8FG-maxiRicco,Trex 450,550,LA SNIPER II,f3k Thowt,E revo,SUMMIT
http://dagx.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: jak snizit napeti z 3S na 2S?
PříspěvekNapsal: stř 29.10.2014 19:56 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.3.2014
Příspěvky: 1185
Bydliště: Letovice,ČR
Otázka je co chceš napájet. Existujou stabilizátory napětí. Mám to na osvětlení v letadle z 12V na 5V . U těchdle vím, že se dělají na 1A a na 2A. Je to ve spoustě rádií a jiný elektroniky, tak by mohli existovat i jiný vhodnější varianty. A to asi nebaští téměř nic. Tedy aspoň si to myslím.

_________________
Co napíšu je jen můj názor, který nikomu nevnucuju.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: jak snizit napeti z 3S na 2S?
PříspěvekNapsal: stř 29.10.2014 20:02 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 5.1.2014
Příspěvky: 96
Obrázky: 5
Jsou i 8V 1A, ale chce to aspoň menší chladič.

Záleží co chceš napajet, treba by vyhověl i odporový dělič.

Jaký proud potřebuješ?

_________________
Nakonec, každý ať si lítá jak chce.


Naposledy upravil MartyTorx dne stř 29.10.2014 20:09, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: jak snizit napeti z 3S na 2S?
PříspěvekNapsal: stř 29.10.2014 20:03 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.8.2010
Příspěvky: 2900
Bydliště: Kladno ČR
Obrázky: 1
BEC mas i 10A treba ten co dela CC. Jinak z balancaku to vytahnout jde taky.

_________________
http://lee93.rajce.idnes.cz/Cabarna_13.6.08/


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: jak snizit napeti z 3S na 2S?
PříspěvekNapsal: stř 29.10.2014 20:17 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.4.2011
Příspěvky: 7262
Bydliště: ČR
Obrázky: 7
Na ebay jsou "za pár šupů" k dostání měniče s nastavitelným výstupním napětím.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: jak snizit napeti z 3S na 2S?
PříspěvekNapsal: stř 29.10.2014 20:24 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 5.1.2014
Příspěvky: 96
Obrázky: 5
JosefSvejk píše:
Na ebay jsou "za pár šupů" k dostání měniče s nastavitelným výstupním napětím.


Udělal by si to sám s lm317 + tranzistor pro větší zatížení za par kacek.

Mam to uz několik let a funguje to dobre, ale jednodušší je to co psal shorty, stabilizator. Teda pokud nepotřebuje větší proud a vyhovuje pevne napeti, potom stačí jen stab. a dva keram. kondiky. Mam to tak a facha to.

_________________
Nakonec, každý ať si lítá jak chce.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: jak snizit napeti z 3S na 2S?
PříspěvekNapsal: stř 29.10.2014 20:34 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.4.2011
Příspěvky: 7262
Bydliště: ČR
Obrázky: 7
Podívej se třeba sem. Za ty prachy se to jednoduše nevyplatí vyrábět. Za 60 Kč ti u nás ani nepošlou součástky. :wink:


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: jak snizit napeti z 3S na 2S?
PříspěvekNapsal: stř 29.10.2014 20:43 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 5.1.2014
Příspěvky: 96
Obrázky: 5
To jo, to by se mi taky hodilo, pěkný to je.

Maj to i v cz shopu za 209kc na 12v.cz

_________________
Nakonec, každý ať si lítá jak chce.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: jak snizit napeti z 3S na 2S?
PříspěvekNapsal: stř 29.10.2014 20:46 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.4.2011
Příspěvky: 7262
Bydliště: ČR
Obrázky: 7
Tady je např. 2 A za cenu dvou známek na dopis i s poštovným. Ale jestli se někomu chce to "mastit" ze stabilizátoru a pálit úbytek v chladiči, je to jeho věc :wink: .


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: jak snizit napeti z 3S na 2S?
PříspěvekNapsal: stř 29.10.2014 20:57 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 5.1.2014
Příspěvky: 96
Obrázky: 5
To mas sice pravdu s tim chladicem a ztratou, ale z 3s na 2s to nebude drama a já bych sáhl po stabilizatoru, koupim ho za rohem za pětku nebo dvě. Kdyz něco potřebuju, tak hned :)

Ale stejne nevíme co to ma napajet a kolik A dodávat, takže nakonec muze byt samotny stab. k prdu, ale treba i tyhle reakce :)

_________________
Nakonec, každý ať si lítá jak chce.


Naposledy upravil MartyTorx dne stř 29.10.2014 21:01, celkově upraveno 2

Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: jak snizit napeti z 3S na 2S?
PříspěvekNapsal: stř 29.10.2014 20:59 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.8.2010
Příspěvky: 2900
Bydliště: Kladno ČR
Obrázky: 1
Jeste by k tomu sla pripojit zarovka jako zatez:-P

_________________
http://lee93.rajce.idnes.cz/Cabarna_13.6.08/


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: jak snizit napeti z 3S na 2S?
PříspěvekNapsal: stř 29.10.2014 21:00 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16152
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
MartyTorx píše:
... z 3s na 2s to nebude drama ...
...
Ale stejne nevíme co to ma napajet ....

Tak bych s těmi soudy vyčkal... :roll:

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 25 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz