Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 64 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: VBar Control
PříspěvekNapsal: úte 13.05.2014 21:10 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 21.11.2012
Příspěvky: 323
Mate mit bezpadlo ktery ladit nemusite . :D


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: VBar Control
PříspěvekNapsal: stř 14.05.2014 0:24 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 19.6.2012
Příspěvky: 133
Bydliště: Brno
Obrázky: 3
krtek2k píše:
Ježíš Marjááá Pavle! Ty už jsi držel vbar control v ruce? To v čechách asi nikdo. Hned si na tebe jedu sáhnout.


Mně byl předveden přímo autorem, který se chtěl pochlubit, takže došlo i na otevření. Samý laciný plast. Celkově opravdu velmi hračkoidní. Holt Uli si chtěl po letech trochu zaprogramovat, hardware řešil asi někdo z Mikada. Jinak záchrana bude u VBaru prý co nevidět.

_________________
LA700-12S, LA630-12S, LA700-6S, Agile5.5-6S Spirit, T-Rex550V2-6S Spirit, HC3-SX, T14SG


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: VBar Control
PříspěvekNapsal: stř 14.05.2014 10:28 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 18.10.2011
Příspěvky: 192
Bydliště: Zilina, Slovenská republika
Ahoj kde si videl info o horizonte~zachrane na vbar ?

Add Vbarc,
na dane prevedenie predrazene.
Smer a idea spravna a cesta vedie na laditelnost za letu (z radia) ale idealne by to malo vediet trafit "dobre" nastavenie samo ;)

Telemetria nic nove na svete a su tu omnoho etablovanejsie znacky a riesenia. Navyse ceny jednotlivych tele modulov budu mikadacke ~ mordy.
Nadejat sa ze vbar mi odmera tele data je trosku , scestne ;)


Add vbar 6.0,
gro bola implementaqcia vbarc ~ protokol a tele prenos na FHSS baze.
Je tam ale spomenuta aj vylepsena slucka riadenia. Vieme o tom nieco ?
Ako to je s licenciou 6.0 ? Len pre majitelov vbarc ?

_________________
TDR + NEO


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VBar Control
PříspěvekNapsal: sob 17.05.2014 12:29 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 13.3.2010
Příspěvky: 283
Bydliště: Plzeň
Řekl bych, že si Mikado VBar Controlem otevírá daleko více možností do budoucna, protože si může programovat jak bezpádlo, tak i rádio. Už teď docela mění filozofii přístupu k věci. Rádio nemá žádnou paměť na modely. Všechno je uloženo ve VBaru a rádio si po zapnutí cucne pomocí telemetrie data z bezpádla. Telemetrie tu tedy není bonus, ale podmínka funkce. Kromě jiného to přináší i výhodu, že není nutné přepínat modely. Létá se s tím, který je puštěný. Dále není nijak omezený počet kanálů. Nemusí se tedy řešit jestli je kanál na přepínání toho nebo onoho. Jakákoliv funkce se v budoucnu přidá, rádio na ni bude připraveno. Jsem hrozně zvědavý na seřizování parametrů za letu. Běžně mám zisk gyra na potenciometru a tak ho ladím. Zavisím, pootočím, vyzkouším. V bezpádlech je dost parametrů které mně zajímají, ale nikdy jsem je nevyzkoušel, protože PC k tomu připojuji jen v případě nejvyšší nutnosti. Je to moc zdlouhavé a nemám na to čas.

Co se týče uzavřenosti systému, tak asi nejlepší paralela co mně napadá je PC/Apple. PC je otevřené, může si do něj uživatel dát jakoukoliv grafiku, jakýkoliv program, ale Apple běží na méně výkonném HW podstatně lépe. Neřeší že má být s někým kompatibilní s ostatními výrobci a to Applu zjednodušuje život a dává uživateli daleko větší spolehlivost. Je to ale jako vždy něco za něco. Pokud ale vím, 90% lidí co přešlo k Applu se zpět k PC už nevrátilo. Nějak jim ta nesvoboda nevadí. Takže spíše naopak. VBar Control bude spíše pro lidi co se neradi vrtají v HW a chtějí mít jistotu, že to co si koupí bude vždycky dohromady fungovat jak má bez hodin laborování. Pro ty co za každou cenu musí každý půl rok létat jiné bezpádlo přesně podle aktuálního módního trendu to samozřejmě není. :-)

Jinak jsem se dočetl, že firmware v6 možná nebude pro verzi bez VBC. Prý by to znamenalo to celé tesovat znovu. Možná že je VBC jistý způsob ochrany Mikada před pirátstvím, a všechny nové verze už budou fungovat jen s VBC. Proto možná Mikado do teď ignorovalo onu všemi chtěnou záchranu. Nechtělo číňanům zbytečně zvedat obrat.

_________________
REX 250, 500; KASAMA Srimok; LOGO 690, 700; JR Forza 700, Gaui X3, X7; VBar Control


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VBar Control
PříspěvekNapsal: sob 17.05.2014 13:42 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 18.10.2011
Příspěvky: 192
Bydliště: Zilina, Slovenská republika
Nuz ak ostane vbar 6.0 resp dalsie vylepsenia zamknute len pre vbarc uzivatelov, nech si to nechaju.

Cely model match je tiez trosku sporny, lebo je to len a len pre vbar instalciu. Co ludia co llietaju aera, glidery, quady a ine poletusky nemaju ako vyuzit. Dost uzkoprse.

Nuz a zachrana, asi to nebude take izi ked to uz za ten cas ani len nespomenuli ze to zvazuju. Napr vortex vyvojar v Rotors show to aspon spomenul ,ze ked zabuduju podstatne veci tak bude aj zachrana.

Neviem drzim im palec.
Pionierom :)

++ mne osobne viac sedi PC platforma. Platit za kazdy klik mi pride moc. Dufam ze neurazim iKomunitu ale toto je fakt trefne na cely iSvet
http://www.youtube.com/watch?v=NCwBkNgPZFQ

_________________
TDR + NEO


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VBar Control
PříspěvekNapsal: sob 17.05.2014 14:00 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 13.3.2010
Příspěvky: 283
Bydliště: Plzeň
Ohledně toho iSvěta - na svém PC mám software za 3/4 mega a roční update stojí pár set tisíc. No a na svém ipadu aplikací ani ne za 1k. Tak nějak nevím co je na iSvětě drahé... :?

Sorry za OT

_________________
REX 250, 500; KASAMA Srimok; LOGO 690, 700; JR Forza 700, Gaui X3, X7; VBar Control


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VBar Control
PříspěvekNapsal: sob 17.05.2014 14:09 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 4.6.2008
Příspěvky: 4244
Bydliště: Děčín
Obrázky: 0
Co s verzí 6 pro uživatele bez vbarcontrolu? Pokud vím, tak vbar nevydal update víc jak rok, stále je tu verze 5.3.4 a nikdo nemá potřebu volat po nějakým vylepšení. Vbar se vyvíjel roky zpátky, nic podstatnýho mu nechybí. Mě stačí vbar 5.3.4 klidně do konce života :)

_________________
T14SG
Logo 700XXTREME, MiniProtos, Logo550SX
Osiris II,RCF 80cm Sbach, Discovery Micro F3K


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: VBar Control
PříspěvekNapsal: čtv 22.05.2014 10:49 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 13.3.2010
Příspěvky: 283
Bydliště: Plzeň
Tak jsou venku návody:
http://shop.mikado-heli.de/VBar-Electro ... 560&p=7560

Jeden je obecný k rádiu, druhý je k nastavení. Jen jsem do nich nakouknul a je třeba zajímavé, že po updatu na verzi 6 už není možné nastavovat VBar pomocí PC. No ono proč taky. Tak nějak jsem nastavování přes počítač nikdy moc na chuť nepřišel...

_________________
REX 250, 500; KASAMA Srimok; LOGO 690, 700; JR Forza 700, Gaui X3, X7; VBar Control


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VBar Control
PříspěvekNapsal: čtv 22.05.2014 16:30 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.9.2012
Příspěvky: 1830
Obrázky: 0
To bylo logicke, kdyby nechalinastavovani pres pc tak se jim nebude prodavat vysilacka :)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: VBar Control
PříspěvekNapsal: čtv 22.05.2014 19:22 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 13.3.2010
Příspěvky: 283
Bydliště: Plzeň
No to možná ano :D . Jen mě to trochu překvapilo.
Všiml jsem si ale další pěkné blbuvzdorné featury - rádio se nedá vypnout pokud není vypnutý vrtulník. To je zejména funkce pro nás starší, co na letišti kecají a nepřemýšlí nad tím co dělají. Ješte by se mi hodila funkce aby se nedal zapojit dvanáctičlánek do zkratu. To je moje druhá nejoblíbenější chyba :oops:

_________________
REX 250, 500; KASAMA Srimok; LOGO 690, 700; JR Forza 700, Gaui X3, X7; VBar Control


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VBar Control
PříspěvekNapsal: čtv 22.05.2014 20:03 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.9.2012
Příspěvky: 1830
Obrázky: 0
No to kdyz u spektra vypnu vysilac a az pote baterky v heline tak se nic nestane. Prijimace se prepnou do failsafe a zhasnou...u futaby to je jinak?


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: VBar Control
PříspěvekNapsal: čtv 22.05.2014 20:45 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 13.3.2010
Příspěvky: 283
Bydliště: Plzeň
Je to stejně, ale dneska jsou failsafy dost často záležitostí bezpádla a třeba Microbeasta se mi je podařilo nastavit jen jednou a pak už nikdy. Spíš jsem to myslel tak, že člověk nebude stát nad zaplou helinou deset minut z vyplou vysílačkou v ruce...

_________________
REX 250, 500; KASAMA Srimok; LOGO 690, 700; JR Forza 700, Gaui X3, X7; VBar Control


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VBar Control
PříspěvekNapsal: čtv 22.05.2014 21:03 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.9.2012
Příspěvky: 1830
Obrázky: 0
To je pravda... Ja mam vzdycky uz blbej pocit jak zapojuji baterku do velke heliny a mam hlavu primo nad rotorem :) vzdy cekam zda probehbe inicializace v poradku s napetim zdali nedostanu naslehano.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: VBar Control
PříspěvekNapsal: čtv 22.05.2014 21:11 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 4.6.2008
Příspěvky: 4244
Bydliště: Děčín
Obrázky: 0
S pomalym rozebehem nedostanes, chce to poradnej regl.

_________________
T14SG
Logo 700XXTREME, MiniProtos, Logo550SX
Osiris II,RCF 80cm Sbach, Discovery Micro F3K


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: VBar Control
PříspěvekNapsal: čtv 22.05.2014 21:19 
Mazák
Mazák

Registrován: 25.3.2012
Příspěvky: 933
a pujde pak jeste vubec to bezpadlo s verzi 6 downgradeovat na v5?

_________________
Text meho prispevku nemusi nutne odpovidat tomu, co jsem zde napsal ...


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 64 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz