Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1316 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 83, 84, 85, 86, 87, 88  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: ned 04.06.2017 19:37 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 22.1.2017
Příspěvky: 4
ZeXx86 píše:
Dobrý den.

O jakého kontronika 120 jde?
Jestli se jedná o Jive, pak je zapotřebí propojka Telem UNI. Pokud Jive Pro, pak je nutná Telem KONTRONIK (15cm verze je skladem).
I když nejsou skladem, vyrábí a zasílají se průběžně. Bohužel zatím je poptávka větší, než jsou možnosti výroby.
Namísto Telem UNI lze po drobné úpravě použít také kablík Spektrum Adaptér v2, který je také skladem.
Telem UNI lze vyrobit poměrně jednoduše.


Helijive 120:-)


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: pon 05.06.2017 16:55 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 29.12.2009
Příspěvky: 1446
V tom případě stačí objednat Telem UNI nebo Spektrum Adaptér v2.
Poté postupovat dle tohoto návodu: http://manual.spirit-system.com/index.p ... lemetry/cs
Telemetrie potřebuje k fungování pouze 1 vodič - oranžový. Tento vodič musí propojit signální pin servo konektoru s konektorem JST.
Takže nejsou nutné žádné součástky. Červený vodič přítomen být nesmí, hnědý být může.

_________________
Spirit System


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: úte 06.06.2017 13:54 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2009
Příspěvky: 1033
Bydliště: západočesko
Obrázky: 36
Já bych měl podobný dotaz. Integrace JIVE 120+HV a HoTT. Čím propojit a co mi bude telemetrie oznamovat. Díky!

EDIT: Odpověď jsem našel na Spirit fóru. Díky!!

_________________
Ground Penetration Tester


Naposledy upravil janva9 dne stř 07.06.2017 11:51, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: stř 07.06.2017 7:44 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 24.2.2009
Příspěvky: 102
Bydliště: Rakovník
Krásný den všem
Po roce a půl se dostalo na Spirita a tak bych měl dva dotazy(asi vám budou připadat stupid ale to víte přechod z Helicomandu :roll: :
1.V jednom odstavci se píše v návodu, že se nesmí šahat na subtrimy ve vysílači a v další dost dál se píše ,že je nutno doladit subtrimy ve vysílači.Dále se píše, že si Spirit načte nuly z vysílače.Ale když dám "buřty" tak doladím kraje na 100% ale centra jsou někde +3% a jinak.Načte spirit ty středy?
Přičítám tomu, že jsem je posléze doladil do 0%, že se mi pří zaškrtnutí serva - subtrim(ladění, hejbe cyklika jakoby byla ve stabilizaci a ne v nule.Uvažuji správně?
Ještě: Hott MZ24 PRO PPM(zatím) výstup.

2. Nějak jsem nepochopil připojení Hott SUMD.Propojku na telem jsem propojil.Ale přes tu nemá jít signál SUMD? Ten se připojuje standaedně do Ruder ,ne? Ale to mi pak finguje jenom SUMI (PPM) ?

Může někdo staršímu pánovi poradit neb mi to nastavování už nějak dlouho trvá.Přičítám to své už pomalosti v chápání.

Moc díky ochotným
O.S. "Buřty" = políčka v diagnostice. 8O


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: stř 07.06.2017 9:42 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 10.2.2014
Příspěvky: 261
Bydliště: Černošice/Praha
Honzabr píše:
Krásný den všem
Po roce a půl se dostalo na Spirita a tak bych měl dva dotazy(asi vám budou připadat stupid ale to víte přechod z Helicomandu :roll: :
1.V jednom odstavci se píše v návodu, že se nesmí šahat na subtrimy ve vysílači a v další dost dál se píše ,že je nutno doladit subtrimy ve vysílači.Dále se píše, že si Spirit načte nuly z vysílače.Ale když dám "buřty" tak doladím kraje na 100% ale centra jsou někde +3% a jinak.Načte spirit ty středy?
Přičítám tomu, že jsem je posléze doladil do 0%, že se mi pří zaškrtnutí serva - subtrim(ladění, hejbe cyklika jakoby byla ve stabilizaci a ne v nule.Uvažuji správně?
Ještě: Hott MZ24 PRO PPM(zatím) výstup.

2. Nějak jsem nepochopil připojení Hott SUMD.Propojku na telem jsem propojil.Ale přes tu nemá jít signál SUMD? Ten se připojuje standaedně do Ruder ,ne? Ale to mi pak finguje jenom SUMI (PPM) ?

Může někdo staršímu pánovi poradit neb mi to nastavování už nějak dlouho trvá.Přičítám to své už pomalosti v chápání.

Moc díky ochotným
O.S. "Buřty" = políčka v diagnostice. 8O


1. Na subtrimy se nema "sahat" mimo kanalu kolektivu a motoru. Stred kolektivu se naopak ma nastavit subtrimem ve vysilaci tak, aby se ve stredove poloze kniplu v diagnostice Spirita zobrazovala 0. U plynu ladit stred asi nema vyznam

Pokud se zobrazuje v diagnostice nenulova hodnota pro kanaly vyskovky/kridelek/smerovky a hodnota neni tluste zobrazena, tak se nic nedeje. Jednotka ma nastavene pasmo necitlivosti a na tyhle drobne zmeny kolem stredu nereaguje.

2. Propojeni prijimace a FBL pres SUMD nesouvisi s telemetrii. To jsou ruzne veci. Aby fungovalo SUMD pripojeni Spirita a prijimace (tj. seriovy protokol po jednom kabelu umoznujici pouzit vice kanalu), je nutne opravdu zapojit kabel do RUD portu Spirita, na strane prijimace to zalezi na typu. Dale je nutne nastavit ve Spiritovi typ prijimace na "SRXL/SUMD" a jeste je nekdy nutne nastavit prijimac (zase zavisi na typu). Jaky presne mate prijimac?

Jo a je lepsi tohle resit primo na foru http://spirit-system.com/phpBB3/, tam dostanete rychlejsi odpoved primo od autoru...

_________________
TDR, Logo 600, Goblin 500 Sport, Devil 380 @ Spirit, 3Digi, Grapuner mx-20,mz-18


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: stř 07.06.2017 10:29 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 24.2.2009
Příspěvky: 102
Bydliště: Rakovník
Děkuji za rychlou odpověď.Přijímač mám 12 (bez L) a chci tam dát erspektivně Hott 16.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: stř 07.06.2017 12:46 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 10.2.2014
Příspěvky: 261
Bydliště: Černošice/Praha
Honzabr píše:
Děkuji za rychlou odpověď.Přijímač mám 12 (bez L) a chci tam dát erspektivně Hott 16.


U GR-12L (snad to bude s GR-12 stejne) se musi kabel pro pripojeni zapojit do kanalu 6. Pred tim se ale musi prijimac pres telemetricke menu ve vysilaci nastavit, aby do kanalu 6 posilal SUM signal. Pokud chcete pripojit i telemetrii, tak na stejne obrazovce se musit nastavit, aby kanal 5 byl pro telemetrii (a logicky do nej zapojit telemetricky kabel). Typ SUM signalu u GR-12L menit nejde. Koukam, ze na to uz maji dokumentaci

U GR-16 je pro telemetrii dedikovany konektor. Propojeni pro SUMD je pres kanal 8, ale zase je nutne nastavit pres telemetrii ve vysilaci, ze se ma do nej posilat SUM signal a taky je nutne nastavit typ. Z hlavy to uplne presne nevim, ale snad to je SUMDXXYY, kde XX urcuje chovani v pripade vypadku signalu - FS (fail safe hodnota z vysilace), HD (hold - drzeni hodnoty), OF (neposila nic - v takovem pripade se pouzije fail safe ze Spirita) a YY je pocet kanalu.

_________________
TDR, Logo 600, Goblin 500 Sport, Devil 380 @ Spirit, 3Digi, Grapuner mx-20,mz-18


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: sob 01.07.2017 22:50 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 16.8.2013
Příspěvky: 312
Bydliště: Hlinsko v Č.
Chtěl bych se zeptat ohledně in-flight záznamu dat vibrací (během letu si přepnu kanálem zaznamenávání vibrací).
Kolik vteřin se do paměti vejde?
Jak rychle se to poté přes app v telefonu "přehrává" (strašně by pomohl nějaký progres bar nebo něco podobnýho)?

Díky moc,
Roman

_________________
T-Rex 700 HWC PUH;63startů@11:55min
Helibug 600;121 startů@12:37min
MiniProtos;496 startů@5:04min


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: ned 02.07.2017 8:19 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 10.2.2014
Příspěvky: 261
Bydliště: Černošice/Praha
SlezY83 píše:
Chtěl bych se zeptat ohledně in-flight záznamu dat vibrací (během letu si přepnu kanálem zaznamenávání vibrací).
Kolik vteřin se do paměti vejde?
Jak rychle se to poté přes app v telefonu "přehrává" (strašně by pomohl nějaký progres bar nebo něco podobnýho)?

Díky moc,
Roman

Je to záznam v daném okamžiku, ne časový úsek

Odesláno z mého D5803 a podpis odstraním

_________________
TDR, Logo 600, Goblin 500 Sport, Devil 380 @ Spirit, 3Digi, Grapuner mx-20,mz-18


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: ned 02.07.2017 20:13 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 16.8.2013
Příspěvky: 312
Bydliště: Hlinsko v Č.
To úplně nechápu. Nebo chápu, ale nejde mi o hlavy, že když se připojím z telefonu ke Spiritu a dám si in flight analýzu vibrací, tak se mi ta křivka postupně mění. Pokud by to byl jenom daný okamžik, tak proč se daný graf postupně mění?

_________________
T-Rex 700 HWC PUH;63startů@11:55min
Helibug 600;121 startů@12:37min
MiniProtos;496 startů@5:04min


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: ned 02.07.2017 22:00 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 10.2.2014
Příspěvky: 261
Bydliště: Černošice/Praha
Přesně na to jsem se ptal na Spirit fóru autora a prý to je chybami v přenosu - já to měl připojené přes Wifi modul

Odesláno z mého D5803 a podpis odstraním

_________________
TDR, Logo 600, Goblin 500 Sport, Devil 380 @ Spirit, 3Digi, Grapuner mx-20,mz-18


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: čtv 06.07.2017 10:31 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 29.12.2009
Příspěvky: 1446
Právě byla vydána verze 2.4.2!

  • Graupner HoTT integrace:
    • Přidána nová proměnná telemetrie - PWM hodnota plynu [ms] - hlášena jako Climb rate.

  • OpenTX integrace:
    • Nový skript pro diagnostiku kanálů - soubor diagnostic.lua.
    • Plná podpora pro letový záznam - soubor logviewer.lua.
    • Přidána možnost konfigurace ESC telemetrie.
    • Přidána nová proměnná telemetrie - PWM hodnota plynu [µs]

  • Jeti integrace:
    • Ochrana přetečení otáček motoru - max. hodnota je 8191.

  • ESC telemetrie:
    • Regulátory Castle Creations:
      • Zpracování dat telemetrie je stabilní i se zapnutým Spirit governorem.
      • Výpočet kapacity je nyní přesný i se zapnutým Spirit governorem.
    • Regulátory Kontronik Kosmik & Jive Pro:
      • RPM: čtení otáček je kompatibilní v každém nastavení.
    • Regulátory HobbyWing Platinum V4:
      • HobbyWing v4 120A - korekce výpočtu teploty.
    • POZNÁMKA: Příručky pro konfiguraci telemetrie dostupné na stránkách Wiki.

  • Manuál:
    • Podpora čínského jazyka! (Velké díky Gabriel Wong)
    • Rozložení pinů pro jednotky Spirit a µSpirit je dostupné na stránkách Wiki.

  • Program Spirit Settings:
    • Real-Time ladění:
      • Je-li přiřazena speciální funkce avšak kanál není nastaven, program odřadí danou funkci automaticky.
    • Překlad:
      • Podpora čínského jazyka! (Velké díky Gabriel Wong)
    • Průvodce nastavením:
      • Aktualizace profilů modelů T-Rex 150, T-Rex 250, Blade 130S, Blade 230S, Oxy 2 a Oxy 3.
    • Oznámení novinek:
      • Program automaticky zobrazí upozornění na novou verzi.

Po aktualizaci z předchozí verze není nutné provádět žádné změny v nastavení.

Aktualizace pro jednotky Spirit a OpenTX Integraci je dostupná v sekci Stáhnout.

_________________
Spirit System


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: pon 10.07.2017 11:04 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 16.9.2008
Příspěvky: 97
Bydliště: Madunice, Slovakia
Obrázky: 21
Dobry den.

Prosim o blizsie info kde sa da najst tato novinka alebo co to znamena v praxi pre nas - Přidána možnost konfigurace ESC telemetrie. Open TX integracia

Dakujem.

_________________
Vbar Control - LOGO 700 XXTREME , Logo 600SX.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: pon 10.07.2017 12:10 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 29.12.2009
Příspěvky: 1446
Dobrý den,

novinka je k dispozici ve skriptu special.lua na předposlední stránce.
Znamená to, že lze nastavit také ESC telemetrii přes vysílač bez nutnosti připojit k PC.
Stačí stáhnout novou verzi skriptů a hned to bude fungovat.

_________________
Spirit System


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: pon 10.07.2017 14:25 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 16.9.2008
Příspěvky: 97
Bydliště: Madunice, Slovakia
Obrázky: 21
Dakujem za odpoved.

Funguje super.

_________________
Vbar Control - LOGO 700 XXTREME , Logo 600SX.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1316 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 83, 84, 85, 86, 87, 88  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz