Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1315 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 84, 85, 86, 87, 88
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: čtv 05.10.2017 20:37 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 18.2.2006
Příspěvky: 150
Bydliště: Praha
ZeXx86 píše:
Všiml jsem si, že na displeji se zobrazuje signál Tx úplně na 0. Alespoň na obrazovce s proměnnými.
To není normální. Tento stav tam je běžně pouze tehdy pokud je vypnutý přijímač.


Vrtulník byl focený při vypnutém přijímači. Zkusim aktualizovat vysílač a přijímač, uvidíme. Díky


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: čtv 05.10.2017 20:40 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 29.12.2009
Příspěvky: 1445
Když se tedy heli zapne, jsou tam stále viditelné "-" nebo se to nějak změní?

_________________
Spirit System


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: čtv 05.10.2017 20:44 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 18.2.2006
Příspěvky: 150
Bydliště: Praha
ZeXx86 píše:
Když se tedy heli zapne, jsou tam stále viditelné "-" nebo se to nějak změní?


Je tam stále "-", i když zapnu motor, takžádná změna


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: čtv 05.10.2017 20:51 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 29.12.2009
Příspěvky: 1445
Je třeba počkat než se jednotka inicializuje - až pak začnou chodit data (cca po 6 sekundách).

_________________
Spirit System


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: čtv 05.10.2017 21:30 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 18.2.2006
Příspěvky: 150
Bydliště: Praha
ZeXx86 píše:
Je třeba počkat než se jednotka inicializuje - až pak začnou chodit data (cca po 6 sekundách).


Tak jsem aktuallizoval software ve vysílači a zkoušel jsem na další vrtulníku, výsledek stejný. Kombinace REX7 a cerný Spirit, Rex 9 a Spirit Pro. A dva Kontronika 80HV a 120HV


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: čtv 05.10.2017 21:39 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 29.12.2009
Příspěvky: 1445
Tak ještě zkusit vytvořit úplně nový profil ve vysílači na zkoušku. Nic v něm nenastavovat (kromě typu na vrtulník).
S REX přijímači by to mělo fungovat zřejmě s jakoukoli verzí.

Není tam připojeno ještě nějaké další čídlo?
Jednotka je zapojena v portu přijímače EX2/EX1?

Když se připojí Spirit přes EX Bus mělo by to ihned posílat telemetrické proměnné jako jsou např. vibrace.
Pokud toto nefunguje tak nemá zatím cenu řešit telemetrii s ESC.

Tzn. "-" by se tam nikdy objevit nemělo, pokud běží přijímač i jednotka. Vždy když funguje integrace s Jeti tak by měla být za normálních okolností funkční i ta telemetrie. Takže je to opravdu zvláštní. Firmware v jednotce je zřejmě poslední 2.4.3. Toto by mělo ale fungovat i s několik let starým FW, takže tam zřejmě problém nebude.

_________________
Spirit System


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: čtv 05.10.2017 22:03 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 18.2.2006
Příspěvky: 150
Bydliště: Praha
Ano, firmware 2.4.3, jednotka jsou zkousel zapojit do E1 i do E2 a data žádná. Na R9 je zapojená do EXT. Žádná jina čidla nemám. Ani nový model nepomohl


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: čtv 05.10.2017 22:19 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 29.12.2009
Příspěvky: 1445
Tak to je opravdu podezřelé.

Ještě se může udělat test: Po inicializaci pohybovat bez přestávky kniplem cykliky a sledovat, zda se něco změní. Data se tehdy posílají o něco rychleji.

_________________
Spirit System


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: čtv 05.10.2017 23:04 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 18.2.2006
Příspěvky: 150
Bydliště: Praha
Tak už se mi to podařilo vyřešit. Nevím, jak je to možné ale po přepnutí přijímače na Ex-BUS, přehození na PPM a zpět se telemetrie rozchodila. Díky za pomoc


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: pát 06.10.2017 7:56 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 29.12.2009
Příspěvky: 1445
Super. Pro příště alespoň víme, kde by mohl být problém.
Děkuji za zpávu.

_________________
Spirit System


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1315 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 84, 85, 86, 87, 88

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz