Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1268 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: čtv 11.09.2014 11:54 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.10.2007
Příspěvky: 1178
Bydliště: Zápy - Brandýs nad Labem
Bozzdovi dekuji za vyrizeni upgradu moji jednotky primo u vyrobce. Takovy servis je fakt unikat :-D. Jsem zvedav kdy ji budu mit doma 8.9. si ji rebral Captron. Jednotka byla posilana postou. Uz se tesim na novy firmware :-D


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: čtv 11.09.2014 19:32 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.12.2008
Příspěvky: 622
Bydliště: Martin, Slovensko
Som cerstvym majitelom Futaby 14SG s prijimacom R7008SB. Ako sa zapaja k tomuto prijimacu HC3-SX cez S-BUS? V napovede softveru k HC-cku je len schema zapojenia, kde S-BUS kabel je zapojeny vedla programovacieho konektoru. To by som aj pochopil, ale ako zapojit plyn? Do tretieho kanalu na prijimaci? Potrebujem k prepojeniu HC3-SX a R7008SB nejaky specialny kabel, alebo je to klasicky servo kabel? A aky mod prijimaca mam nastavit?

Toto je moja prva Futaba vysielacka, predtym som mal Spektrum, tak niektore veci este nemam v hlave.

_________________
Logo600SX • Spitfire Mk XVI (3D tlač) • Futaba 14SG


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pát 12.09.2014 7:08 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 30.10.2012
Příspěvky: 163
Bydliště: Zlín
Prijimac je spojeny s HC pouze S-BUS propojkou. Nicim jinym. Pres S-BUS tece informace i o plynu, takze je na Tobe, jestli zapojis "plyn" do 3.kanalu na prijimaci, nebo "plyn" zapojis do "plynoveho" slotu v HC, kde je uplne ta sama informace, jako v prijimaci=HC do kanalu plynu nezasahuje, pouze preposila informaci. Z pohledu napajeni serv bych to dal asi do HC. Jestli mas zdvojene napajeni (master+slave), tak dej obe do HC, ale pozor, kam jde napeti zapojit a kam ne, viz. manual.

S-BUS propojka je obycejny servokabel.

Prijimac nastav dle navodu tak, aby na pozici pro S-BUS byl opravdu S-BUS signal (nevim,ktery je to mod). Ve vychozim nastaveni tak nastaveny neni-tim bych zacal, jinak se s tim nedomluvis.

_________________
Goblin 700 3Digi, Goblin 380 3Digi, NeXt RC
Futaba T14SG


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 12.09.2014 8:16 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 28.1.2005
Příspěvky: 238
Bydliště: Brno
BORN_TO_GRILL píše:
S-BUS propojka je obycejny servokabel.


To sice jo, ale ať si pod tím nepředstavuje prodlužovací servokabel. To co potřebuje k propojení přijímače a HC má totiž na obou koncích samice konektory.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 12.09.2014 8:24 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 30.10.2012
Příspěvky: 163
Bydliště: Zlín
Predpokladam, ze by to poznal, kdyby to tam ani po pul hodine nezapojil. Taky to jde poznat podle propojek,ktere jsou vetsinou k bezpadlu dodavane...

_________________
Goblin 700 3Digi, Goblin 380 3Digi, NeXt RC
Futaba T14SG


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 12.09.2014 20:27 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.12.2008
Příspěvky: 622
Bydliště: Martin, Slovensko
Dakujem za odpoved. Ze ma HC3-SX vystup pre kanal plynu som nevedel, popravde som si to ani na obrazku nevsimol. Tym padom je problem vyrieseny. Mam aj zdvojene napajanie, takze vsetky kable z reglu pojdu do HC-cka.

Kable si budem krimpovat sam, takze viem, ze treba samicove koncovky ;)

_________________
Logo600SX • Spitfire Mk XVI (3D tlač) • Futaba 14SG


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: sob 13.09.2014 9:42 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 16.1.2012
Příspěvky: 7
Ahoj všem
Chtěl bych dát HC3SX na T Rex 600 pádlo nemáte s tím někdo zkušenost bude fungovat stabilizace a záchrana chci to jako podporu maketového létání. Díky Kuba


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 14.09.2014 0:28 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 16.8.2013
Příspěvky: 312
Bydliště: Hlinsko v Č.
Ahoj.
Jednu dobu jsem ho mel v Raptor 50 s padlama a vse fungovalo OK.
V nastaveni nastav padla (stab vyp) nebo padla (stab zap - BD stabilizuje i padlovku a nemusis tolik packovat). Zkousel jsem oba mody...


Roman

_________________
T-Rex 700 HWC PUH;63startů@11:55min
Helibug 600;121 startů@12:37min
MiniProtos;496 startů@5:04min


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 18.09.2014 10:10 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.10.2007
Příspěvky: 1178
Bydliště: Zápy - Brandýs nad Labem
Tak Captor je opravdu na urovni. Jednotka, ktera byla zaslana na upgrade je jiz doma (od zaslani po doruceni zpet cca 10 dni). Jestli bude pocasi vecer pujdu ladit. Timto musim podekovat Pavlovi za super servis pri domluve upgradu :-D


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 23.09.2014 12:02 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.10.2007
Příspěvky: 1178
Bydliště: Zápy - Brandýs nad Labem
Tak nova verze zalitnuta. Nastaveni probehlo na cca jednu nadrz. Mam tam ted FW 202 a je pravda, ze pri defaultnim nastaveni mi to jiz nedelalo tu paseku s kmitanim pres kridelka, ale zato mi porad pr zaseknuti vyskovkou zustal ocas v kyvani. Nejhorsi to bylo, kdyz jsem pritahl vyskovku, tak to melo tendenci hrabnout i hodne do kolektivu. Silene neprijemne. Stahl jsem zisk hlavy zase na puvodnich 40 co jsem mel na starem FW a hned to bylo lepsi.
Zalitavani a nastavovani probihalo bez canopy a to byl ten kamen urazu. Heli byla tezka na ocas a proto mi to nejspise tak houpalo. Posledni let jsem jiz nasadil kabinu a svete div se houpani skoro zmizelo. Jeste asi pridam nejake zavazi do spicky at mam teziste presne na hridely a myslim si ze to bude dobre :-D Tim zavazim mam namysli telemetri :-D No a zaroven i zvednu otacky protoze ted jsem je lital pouze podle vypoctu a to mi vychazelo nekde kolem 1400 ale nemam otackomer tak to nevim presne. Pri poslednim letu kdyz jsem prepl na IDLE 2 kde mam nejvyssi otacky cca 1700 tak houpani zmizelo uplne. Pro raptor jsou doporucene otacky nekde kolem 1800 - 1900.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 08.06.2015 20:31 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 19.1.2012
Příspěvky: 467
Bydliště: Sobotka
Obrázky: 2
Na vlákno Heli do 450 jsem dal dotaz:
Na mechanice pro maketu se čtyřlist. hlavou a řídící jednotkou BD mně při rozběhu v poloze plynu cca 20% zakmitají pouze serva 1 a 3, pak přestanou. Když ubírám, tak též ve stéjné poloze plynu. Serva byly Savoxy a nyní TGY-S306G a dělá to stejně. Vůle na táhlech " 0 ".
Dík za rady.
Mechanika je bez listí a vibrace v normě, ale že to dělá jen v určité poloze kniplu a jen ty dvě serva. Můžu natočit video. Nemohu na to přijít co je příčinou.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 09.06.2015 7:11 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 25.3.2008
Příspěvky: 363
Bydliště: Plzeň, CZ
To by mohl být vadný potenciometr v tx na kanále křidélek ... Dej si do přijímače na přímo nějaké servo a zkontroluj pohyb.

_________________
Spirit System Heli & Aero
JETI DS Duplex
http://www.habada.cz


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pon 15.06.2015 17:25 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 13.12.2012
Příspěvky: 10
Bydliště: Nový Jičín
Nevíte kde mohu stáhnout výchozí nastavení pro DEMON 3x - velikost vrtulníko 500

_________________
HK-600, HK-450, TREX DOMINATOR 500, AURORA 9


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 15.06.2015 18:17 
Mazák
Mazák

Registrován: 12.10.2012
Příspěvky: 564
Bydliště: Praha 6 ČR
drdu píše:
Nevíte kde mohu stáhnout výchozí nastavení pro DEMON 3x - velikost vrtulníko 500

Ahoj, tady toho je až až: http://www.chilliheli.com/7,cz_bavariandemon-3x.html

_________________
MCPX-BL, blade 130x,trex 500, trex 550 dominator, dx7


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 15.06.2015 19:51 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 13.12.2012
Příspěvky: 10
Bydliště: Nový Jičín
Právě na těch stránkách se mi zobrazuje Not Found

The requested URL /soubory/stranky/HC/500.hcx was not found on this server. takže se dál nedostanu.

_________________
HK-600, HK-450, TREX DOMINATOR 500, AURORA 9


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1268 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz