Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Regulátor v governor módu
PříspěvekNapsal: čtv 29.03.2007 20:34 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 3.12.2003
Příspěvky: 119
Poraďte prosím nezkušenému.
Pokud je regulátor nastavený do governor módu,roztočí
se rotor ihned po připojení zdroje?
Jak je v praxi provedeno?Nikde jsem se to
nedočetl.
Děkuji.


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 29.03.2007 20:38 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 29.8.2005
Příspěvky: 2367
Bydliště: Dvůr Králové n.L.
V governor modu se motor ihned neroztočí. Řídí se z vysílače stejně jako normální regl, jen s tím rozdílem, že hodnota výchylky kanálu určuje otáčky na které regl doregulovává motor.

_________________
Raptor E700 (MSH Brain)
MiniProtos (miniVbar 5.2)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 29.03.2007 20:48 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 3.12.2003
Příspěvky: 119
Mad_Box píše:
V governor modu se motor ihned neroztočí. Řídí se z vysílače stejně jako normální regl, jen s tím rozdílem, že hodnota výchylky kanálu určuje otáčky na které regl doregulovává motor.


To znamená ,že pokud chci konstantní otáčky nastavím křivku plynu
na stejnou hodnotu v celém průběhu a motor se roztočí,bude li výchylka
plynu větší jako nula?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 29.03.2007 20:51 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 29.8.2005
Příspěvky: 2367
Bydliště: Dvůr Králové n.L.
Ano je to přesně tak, prostě regl má nastaveno např. pro 100% plynu 23000 otáček. Pokud dáš na vysílači 100% tak se motor roztočí na tyhle otáčky a přitom bude třeba na 70% max. výkonu.

_________________
Raptor E700 (MSH Brain)
MiniProtos (miniVbar 5.2)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 29.03.2007 22:18 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 15.6.2006
Příspěvky: 219
Bydliště: rožnovsko
orel píše:

To znamená ,že pokud chci konstantní otáčky nastavím křivku plynu
na stejnou hodnotu v celém průběhu a motor se roztočí,bude li výchylka
plynu větší jako nula?
A co se bude dít,když nenastavím křivku plynu na stejnou hodnotu?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Governor
PříspěvekNapsal: pát 30.03.2007 7:56 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 29.11.2006
Příspěvky: 248
Bydliště: Plzen
Ohledne zmeny plynu v Governor rezimu zalezi hodne na reglu jestli bude zvladat dorovnavat uroven otacek .

_________________
Pletuchy
s Horusem


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 30.03.2007 9:19 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 29.8.2005
Příspěvky: 2367
Bydliště: Dvůr Králové n.L.
mipr píše:
A co se bude dít,když nenastavím křivku plynu na stejnou hodnotu?


99% regulátoru při zanutí napájení(pokud není plyn stažen) přejdou do programovacího režimu) Takže se motor neroztočí, aby byl regl připraven k roztočení, musí se před jeho zapnutím ubrat plyn, zapnout napájení a pak teprve přidat. Takže klidně můžeš nastavit křivku plynu na konstantní hodnotu(u governoru by tak měla být nastavena), ale musíš mít druhý režim ve kterém bude křivka na 0%.

_________________
Raptor E700 (MSH Brain)
MiniProtos (miniVbar 5.2)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 01.04.2007 9:13 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 15.6.2006
Příspěvky: 219
Bydliště: rožnovsko
mipr píše:
ale musíš mít druhý režim ve kterém bude křivka na 0%.
To mě právě zajímá. Mám taky stejný vysílač jako ty. Jak máš tedy nastaveny jednotlivé režimy? (NOR,IDLE1,....) Samozřejmě ne přesné hodnoty,jen průběh.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 05.04.2007 15:59 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.1.2007
Příspěvky: 6301
Bydliště: Dubai, UAE
1) režim normal nastaveno na 0 v celém průběhu
2) idle 1 na 100%

v regulátoru nastaven pomalý rozběh. Připojíš baterky, máš nastaven normal, vyzkoušíš serva atd, přepneš na idle 1, rotor se pomalu roztočí a letíš. Přistaneš, přepneš na normal a jdeš k vrtulníku.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 05.04.2007 16:54 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 4.5.2003
Příspěvky: 10012
Bydliště: Břeclav
mipr píše:
mipr píše:
ale musíš mít druhý režim ve kterém bude křivka na 0%.
To mě právě zajímá. Mám taky stejný vysílač jako ty. Jak máš tedy nastaveny jednotlivé režimy? (NOR,IDLE1,....) Samozřejmě ne přesné hodnoty,jen průběh.


http://zd.wwwcity.cz/zd/IDLErezimy.htm


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 07.04.2007 17:05 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 20.12.2006
Příspěvky: 81
mipr píše:
mipr píše:
ale musíš mít druhý režim ve kterém bude křivka na 0%.
To mě právě zajímá. Mám taky stejný vysílač jako ty. Jak máš tedy nastaveny jednotlivé režimy? (NOR,IDLE1,....) Samozřejmě ne přesné hodnoty,jen průběh.


Rezim autorotace, ne? Proc to davat na NORMAL, to mate kvuli radiu?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 08.04.2007 6:27 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 15.6.2006
Příspěvky: 219
Bydliště: rožnovsko
Taky mi není jasné,proč dávat 0% v režimu NOR,když to jde v AUTOROTACI???.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 08.04.2007 11:20 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.1.2007
Příspěvky: 6301
Bydliště: Dubai, UAE
Samozřejmně autorotace jde použít. Mám to tam také nastaveno, ale používám k roztáčení režim normal protože je tam ještě nastaveno zpoždění a je mi to příjemnější. Ale asi jen otázka zvyku a netvrdím , že je to tak jedině správně. Spalovák taky budu roztáčet v režimu normal, tak si zvykám už teď.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: zorem a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz