Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 458 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 27, 28, 29, 30, 31  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Tarot 3 Axis gyro ZYX
PříspěvekNapsal: sob 22.11.2014 14:14 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 24.1.2011
Příspěvky: 490
Bydliště: Žamberk
pheek píše:
Ahoj, měl bych prosbu, gyro mi nejde spárovat s počítačem. Použil jsem hodně SW ale pouze originální verze 1.x ze stránek Tarotu se občas chytí a mohu gyro nastavovat. Můžete mi prosím poradit kde může být problém? Systém jsem zkoušel XP/W7/W8, různé ovladače pro redukci USB/COM, různé porty. Vše korektně nainstalované, bez chyb. Nemůžu provést ani upgrade gyra.

Stáhni si tento driver: http://fbl.net.nz/info/adapter
potom tento SW (úplně dole jsou odkazy na stažení): http://fbl.net.nz/
a postupuj podle návodu na těchto stránkách.
Mě to fungovalo takto:
1. instalace driveru
2. instalace nastavovacího SW
3. zapnutí vysílače a heli a inicializace gyra
4. připojení USB adaptéru do PC (vpravo dole v oznamovací oblasti vyskočí okno, že bylo zařízení nainstalováno a číslo portu - např. COM7)
5. připojení USB adaptéru ke gyru
6. spuštění nastavovacího SW
7. výběr portu, na kterém je gyro připojené (v našem příkladu COM7)
8. kliknout na tlačítko CONNECT - červené body zablikají a změní barvu na zelenou
9. můžeš nastavovat. Cokoliv změníš, hned jde do gyra.
10. po ukončení nastavování uložíš nastavení do souboru v PC, zavřeš program, odpojíš gyro, odpojíš USB adaptér a můžeš letět.
Někdy mi nešlo gyro připojit a pomohlo prohodit body 5 a 6.
Vyzkoušeno na WIN 7 a Vista.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Tarot 3 Axis gyro ZYX
PříspěvekNapsal: sob 22.11.2014 14:20 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 2.6.2012
Příspěvky: 30
IgorGSM píše:
Uuuuf ZYX do spalovaka je teda riadny hardcore :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

je to jen pokus.Už jsem si Ježíškovi napsal o Braina.

_________________
Protos500,Raptor30


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tarot 3 Axis gyro ZYX
PříspěvekNapsal: sob 22.11.2014 16:27 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 3.4.2011
Příspěvky: 44
Bydliště: Piešťany
Najnovší software by som doporučoval radšej stiahnuť tu http://tarot-rc-heli.com/Tarot-RC-Software na domovskej stranke.. Samozrejme daj si pozor aby si inštaloval presne podla tvojho typu a verzie gyra

_________________
Prôtos 500/Spirit, Tarot450PRO/KBAR
SoloPro 100 3D, Rave 450FBL
T8FG Super, Phoenix5


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tarot 3 Axis gyro ZYX
PříspěvekNapsal: sob 22.11.2014 21:18 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 1762
Bydliště: Zavar, SK
Chlapci, spytam sa z ineho sudka: po dobrych skusenostiach so ZYX v 250ke a 450ke som kupil ZYX S2 do 550ky. Z PC ide nastavovat v pohode, ale z mobilu cez BT je to katastrofa:
1, spojit mobil cez BT so ZYX S2 je asi na desat pokusov.
2, v mobile postradam moznost nastavit ofsetu pre jednotlive serva cykliky.
Neviete dat nejaku dobru radu? Vdaka.

_________________
Taranis X9D + nejaké lietadlá, heli a koptéry


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tarot 3 Axis gyro ZYX
PříspěvekNapsal: sob 31.01.2015 2:00 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 3.8.2011
Příspěvky: 455
Bydliště: Černovice u Tábora
Obrázky: 2
Kluci, potřebuju pomoc. Celý den se snažím zprovoznit ZYX S2. Dneska jsem to namontoval, zapojil klasiku na přijímač Hitec Minima. S pc to mluví,to všechno jde, ale nemůžu sladit serva. Ať dělám co dělám, tak to nejde. Už fakt nevim. V rádiu mám čistý profil heli, zapojený je to dobře, aspoň podle návodu to tak vypadá. A chová se to divně. kombinace reverzů nepomůžou, jak v zyxu, tak v rádiu. I chování je divný. Na křidélka se hýbou všechny tři serva a ještě cik cak, jedno jede zbržděně a ještě se v dráze začne vracet. Na jednu stranu jdou třeba dobře a na druhou je to jinak... Zkrátka je to nějaký pomotaný. Vrtulka chodí dobře i gyro sem nastavil Head a normal. Kolektiv ale za Boha nemůžu naladit. Podle toho Frantíka co má video na Yutube,tak takhle hladce opravdu ne. Navíc jemu na monitoru každý kanál ukazuje zvlášť pohyb pákou. Mně se hýbou pořád všechny tři.
Soft je 1.1 (2013.10.25) a Firmware 1.0 Tak, jak jsem to stáhl.
Dokážete někdo poradit?
Kdyby byl někdo z jihu, tak ho navštívím.

_________________
Přístroj, který je pod proudem, vypadá stejně jako ten, který není, jen je jiný na dotek. :D


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tarot 3 Axis gyro ZYX
PříspěvekNapsal: sob 31.01.2015 2:52 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.10.2007
Příspěvky: 1180
Bydliště: Zápy - Brandýs nad Labem
v radiu si nastav heli a desku cykliky h1. ty tam budes mit na 100% ccpm 120°


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tarot 3 Axis gyro ZYX
PříspěvekNapsal: sob 31.01.2015 10:13 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 3.8.2011
Příspěvky: 455
Bydliště: Černovice u Tábora
Obrázky: 2
To mám. To jsem dělal jako první :|

_________________
Přístroj, který je pod proudem, vypadá stejně jako ten, který není, jen je jiný na dotek. :D


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tarot 3 Axis gyro ZYX
PříspěvekNapsal: sob 31.01.2015 11:48 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 3.8.2011
Příspěvky: 455
Bydliště: Černovice u Tábora
Obrázky: 2
Ještě jsem si všiml, že jedno servo chodí pomaleji, než ostatní dvě. Když to hodím na přijímač bez zyxu, tak reversuju dva kanály a běhá to jak má. A taky jsou serva celý opožděný a reagují pomalu. I když stáhnu agilitu. No, potřebuji radu odborníka. Tohle je vyšší dívčí pro mě.
Už jsem z toho nešťastnej.

_________________
Přístroj, který je pod proudem, vypadá stejně jako ten, který není, jen je jiný na dotek. :D


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tarot 3 Axis gyro ZYX
PříspěvekNapsal: sob 31.01.2015 14:59 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 21.4.2010
Příspěvky: 94
jestli máš dobře nasteven Tx tak zkus reset zyxe


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tarot 3 Axis gyro ZYX
PříspěvekNapsal: sob 31.01.2015 18:35 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 3.8.2011
Příspěvky: 455
Bydliště: Černovice u Tábora
Obrázky: 2
To je to políčko pod default a 3D, že? To jsem taky mačkal :wink:
Pomohl by mi někdo, kdo to má na Hitec soupravě. To by bylo hnedle jednodušší.

_________________
Přístroj, který je pod proudem, vypadá stejně jako ten, který není, jen je jiný na dotek. :D


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tarot 3 Axis gyro ZYX
PříspěvekNapsal: ned 01.02.2015 0:10 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 3.8.2011
Příspěvky: 455
Bydliště: Černovice u Tábora
Obrázky: 2
Tak kluci. Dva dny nervů v kýblu, ZYX už jsem vzteky málem rozšlapal, všechny možný varianty zkusil křížem krážem a pořád nic.
Osvítil mě Danno, čímž mu patří veliký dík!!! Nesmí v "monitoru" dráh serv lítat víc funkcí, než je přiřazená kanálu. Přepl jsem rádio na řežim letadla a krom koletivu to chodilo. Vrátil jsem to zpět na heli a zdálo se to chovat jinak, kanály chodily jednotlivě. Stačilo jen reversovat. Bylo mi divný jak to?! A pak jsem to odhalil. Po přepnutí na akro a zpět na heli se automaticky nastaví deska cykliky 90°!!!!!! A já VŮL to celou dobu dával na 120°. Takže do zyxu šel už mixovanej signál a já to nemohl logicky naladit :lol: :lol: :lol:
Teď už to jde, ale cesta byla trnitá :D
Ještě mi vysvětlete základní funkce jak se odpíchnout na první let a pak už si doladím. Nebo jen vysvětlit co a jak. Je to na 450 Rexík.
Díky
To je na vožrání tohle... :lol:

_________________
Přístroj, který je pod proudem, vypadá stejně jako ten, který není, jen je jiný na dotek. :D


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tarot 3 Axis gyro ZYX
PříspěvekNapsal: ned 01.02.2015 9:19 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 1762
Bydliště: Zavar, SK
Poviem, ako to robim ja:
1, odpojim motor- medzi reglom a motorom mam konektory. Sice mam na rozbeh motora dve poistky v mixoch, ale tym, ze sa budem v mixoch hrabat, jeden nikdy nevie.
2, nalinkujem si ZXYk PC, idem na kartu monitor a nastavim si neutraly a symetriu vychyliek: Oba kniple do stredu, prepnut na akro rezim a nastavit v TX najprv nuly ( este nikdy mi nesedela "nula" na TX s "nulou" na ZYX, treba to v TX v mixoch dotrimovat tak, aby pri kniploch v strede ZYX "cital" z RX nuly). Potom si nastavim symetricke vychylky pre vsetky kniple ( zase to treba doladit v mixoch, ak mas moznost. Ak nie, tak sa to da prezit.)
3, nastavim si v ZYX spravny zmysel vychyliek na serva: kridelka dolava = cyklika dolava atd.
4, nastavim si v ZYX spravny zmysel kompenzovania heli ( neviem, ako sa to spravne vola, ide o to, ze ked helinu naklonis na cumak, tak cyklika musi spravit protipohyb. To iste pre kridelka a vrtulku.)
5, nastavim si v ZYX nulovu polohu serv ( pri nule aby bola cca kolma paka serva na tiahlo).
6, s digitalnym uhlomerom ponastavujem mechanicky nulu pre jednotlive tiahla ku gripom aj servam
7, s nasadenym digiuhlomerom v TX nastavim nejaku zakladnu velkost vychyliek ( na 480ke to mam tusim tak +/- 12o
8, nastavim v TX nejake bejzik nastavenie pre zisk gyra + rozsah bocneho slideru ( na TX mam bocny slider, krorym si dostelujem zisk gyra vo vzduchu).

Na kridelka - vyskovku - smerovku mam v TX exponencialy, kolektiv ide cez krivku, to uz podla tvoho gusta.
Velkost vychyliek doladis na poli, podla letoveho prejavu heli.
No a to je zhruba asi vsetko, ak som na nic nezabudol. :D

_________________
Taranis X9D + nejaké lietadlá, heli a koptéry


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tarot 3 Axis gyro ZYX
PříspěvekNapsal: ned 01.02.2015 11:44 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 3.8.2011
Příspěvky: 455
Bydliště: Černovice u Tábora
Obrázky: 2
Díky, to nastavení je mi celkem jasný. To už je pak jako s pádlovkou. Spíš mě zajímá ta kompenzace a tyhle serepetičky, aby mi to hned nespadlo po vzletu. Kompenzace je ta agilita?
když to rozepíšu, osvětlí mi to nějaký světec?

Roll = klonění,klopení? Pitch = kolektiv?

1 Agility = odezva kontrování? nebo výchylka? ---!!---
2 Total gain = celkový zisk obou směrů kl. a klop. ? ---!!---

Tail = ocas
1 left rate = rychlost levá?
2 right rate = rychlost pravá?
3 total gail = celkový zisk gyra? (ten mám nastaven v rádiu a vidím ho na monitoru, při přepínání idle. 1,2 75% normal taky)

Tak a ještě advance menu. To je mela 8O
Předem díky všem za pomoc s "vyhrabáním se ze zákopu"

_________________
Přístroj, který je pod proudem, vypadá stejně jako ten, který není, jen je jiný na dotek. :D


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tarot 3 Axis gyro ZYX
PříspěvekNapsal: ned 01.02.2015 13:31 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.10.2007
Příspěvky: 1180
Bydliště: Zápy - Brandýs nad Labem
u ZYX hlavne v nastavovani na spravnou kompenzaci cykliky. Je to myslim jako posledni bod wizarda. Kdyz to spusti tak se deska cykliky vychili na jednu stranu a potom kdyz budes otacet heli kolem hridele tak deska musi smerovat porad na stejnou stranu kam s vychilila. Znamena to ze se nesmi nakloneni otacet s otacenim heli ale toci se do protismeru.

Potom jak budes mit toto nastaveno tak bych dal asi nasstaveni F3C tim vyberem druhu nastavovani a sel s tim opatrne do vzduchu. Potom si to muzes priostrovat prave tim agility (reakce na kniply).

Neni to nic sloziteho, ale jinak ti asi clovek neporadi. ZYX po prvotnim nastaveni pres wizarda a volbou typu rezimu lita temer s krabice, alespon u me to tak bylo. Potom jsem si jiz pouze hral s detailnm nastavovanim stylem pokus omyl, kdyz mi to vyhovovalo tak jsem to nechal, pokud ne nastavoval jsem dal.

Ted jsem do nastaveni uz aspon 2 roky nehrabl tak neporadim uplne presne. Musel bych si to napichnout na PC a kouknout. Pripadne ti muzu poslat nejaky vzor nastaveni pro t-rex 500.

Nove jsem ale presedlal na HC3X a to pouze ve verzi base, ale muzu rict ze rozdil je hooodne markantni. U ZYX je to takove ze to lita, ale u HC3 je to takove ze to lita jak chci ja. Kam to poslu tam se proste hrne a drzi. Naproti tomu 3G od Alignu slo malem do popelnice a ted mi tam lezi v supliku a nechci jej ani videt.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tarot 3 Axis gyro ZYX
PříspěvekNapsal: ned 01.02.2015 14:13 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 3.8.2011
Příspěvky: 455
Bydliště: Černovice u Tábora
Obrázky: 2
No já zvolil ZYX právě jako první a navíc se mi nabídl za hubičku. Nejsem žádný akrobat. Lítám půl roku a jsem začátečník. Časem třeba pořídím něco lepšího. Tuhle by Spirit za 4ku na bazaru. Mít peníze, beru ho hned. Taky tam byl pár minut :lol:
To nastavení se zdá funguje jak jsi psal. Naklonil jsem desku a a otáčel. Dorovnávalo jí to pořád na tu stranu co byl knipl. Pak když kývu s heli, tak to kontruje. Jen se mě zdá, že se to vrací do té polohy pomalu.
Já mám na nastavení zyx program stažený z HK. Mám verzi S2. To můžu nastavovat i jiným programem?
Mám tento viz. příloha.


Přílohy:
zyx.PNG
zyx.PNG [ 289.97 KiB | Zobrazeno 925 krát ]

_________________
Přístroj, který je pod proudem, vypadá stejně jako ten, který není, jen je jiný na dotek. :D
Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 458 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 27, 28, 29, 30, 31  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz