Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 459 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Tarot 3 Axis gyro ZYX
PříspěvekNapsal: ned 22.09.2013 21:27 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2049
Bydliště: Zavar, SK
Vysledok po dnesku: hura, heli uz nevibruje.
Co som spravil: zalepil hlavnu hriadel k loziskam ( na hornom lozisku sa mi zdala trochu vola) + upgradol FW v ZXY na 4.01. Osobne si myslim, ze pomohol ten upgrade.
Je pravda, ze som dal dneska akurat dva lety, aj to z listami pre nocne lietanie, ale nevibruje. Uvidim, ked sa najblizsie dostanem lietat s normalnymi listami.

_________________
Taranis X9D + nejaké lietadlá, heli a koptéry, www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Tarot 3 Axis gyro ZYX
PříspěvekNapsal: pát 18.10.2013 18:51 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 7.2.2013
Příspěvky: 265
[quote="pkotatko"]Neznam tohle bezpadlo, ale podle toho co ti to dela...
Nemas nastaveny ve vysilaci chybne typ desky cykliky ? Bezpadla vetsinou chteji nastavit
H-1. Tedy kazdy kanal zvlast pro kazdou funkci/servo. Kdyz mas nastavenu hlavu 120stupnu a vystupy kanalu se ti mixuji uz v radiu, je to spatne.


Zdravím , potřeboval bych poradit. Koupil jsem toto gyro a marně se snažím dostat do menu. Mám vysílač OPTIC 6 a přijimač optima 6. Ve vysílači je heli program , ale typ cykliky je jen normal a 120°. Po,zapnutí diody odblikají a pak se rozsvítí modrá dioda , když přepnu SW 2 rozsvítí se červená dioda a na tlačítko SET gyro nereaguje. Dík za každou radu :(


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tarot 3 Axis gyro ZYX
PříspěvekNapsal: pát 18.10.2013 19:37 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1443
Bydliště: Praha
Porid USB kabel a nastavuj to pres pocitac. Packama se to do letuschopneho stavu dostat neda. Kazdopadne si nastav cykliku na normal.

_________________
SuperZoom 4D, Blade mCP X BL, SAB Goblin 500 @ Spirit
Spektrum DX8, PhoenixRC


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tarot 3 Axis gyro ZYX
PříspěvekNapsal: pát 18.10.2013 19:52 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 7.2.2013
Příspěvky: 265
Koupil jsem gyro a v krabičce byl i USB kabel, ale návod žádnej. Poraďte , jak ho nastavit. Nikdy jsem toto přes PC nedělal. Dík


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tarot 3 Axis gyro ZYX
PříspěvekNapsal: pát 18.10.2013 20:23 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1443
Bydliště: Praha
Stahni softik na fbl.net.nz

_________________
SuperZoom 4D, Blade mCP X BL, SAB Goblin 500 @ Spirit
Spektrum DX8, PhoenixRC


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tarot 3 Axis gyro ZYX
PříspěvekNapsal: ned 20.10.2013 18:40 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 7.2.2013
Příspěvky: 265
kolaCZek píše:
Stahni softik na fbl.net.nz

Dík za radu, softver jsem si stáhnul, ale nikdy jsem to neprogramoval. Můžeš mi nějak jednoduše napsat body jak postupovat. :?:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tarot 3 Axis gyro ZYX
PříspěvekNapsal: ned 20.10.2013 19:13 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.10.2007
Příspěvky: 1230
Bydliště: Zápy - Brandýs nad Labem
Projdi si toto vlakno cele. Je to docela popsane. Bylo to moje prvni bezpadlo a podarilo se mi nastavit behem pul hodinky a podruhe jsem si jej pouze doladil aby minbylo litani prijemne. Od te doby jsem na to jiz nesahl krome upgrade na novou verzi a lehke upraveni hodnot. Pokud netusis na co jsou ktere hodnoty tak hledej v jinych vlaknech odraz se treba z vlakna o demonovi. Bozzda radi sice nastaveni na demona ake ty hodnoty jaou stejne. Pokud ti ani toto nic nerekne tak sahni zpet na padlovku a uc se nastavovat ji.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tarot 3 Axis gyro ZYX
PříspěvekNapsal: pon 21.10.2013 9:12 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 31.7.2012
Příspěvky: 560
Vidlák píše:
Dík za radu, softver jsem si stáhnul, ale nikdy jsem to neprogramoval. Můžeš mi nějak jednoduše napsat body jak postupovat. :?:


Ahoj, ja som postupoval podla tohoto nekonecne dlheho navodu, kde je to popisane ozaj krok za krokom:
http://www.youtube.com/watch?v=sGpRUQZB0ag
http://www.youtube.com/watch?v=AjG0jX5NuZ0
http://www.youtube.com/watch?v=9HViG2Xe1Ik
http://www.youtube.com/watch?v=08Vkbco6b8A
http://www.youtube.com/watch?v=byDowRGRsPk
-treba preklikat a najst podstatne casti

EDIT: Este doplnenie - jedine, co mi nebolo ako uplnemu FBL zaciatocnikovi po vzhliadnuti videi jasne, bolo to, ze ktorym smerom sa ma hybat doska cykliky, ked ma vrtulnik letiet urcenym smerom. Odpoved je - tym smerom, kam ma letiet vrtulnik :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tarot 3 Axis gyro ZYX
PříspěvekNapsal: pon 21.10.2013 9:38 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.10.2007
Příspěvky: 1230
Bydliště: Zápy - Brandýs nad Labem
Cyklika se ma hybat tam kam ma letet heli to je pravda, ale na zemi se musi hlavne skontrolovat jak se deska hybe a smysl piruet.
to znamena kdyz na stole nahnu heli dopredu, deska cykliky se musi pohnout dozadu. To same pres kridelka.
Smysl piruet je taktez primo v tom programu. Delam to tak ze si zapnu kontrolu a deska se nahne na nejakou stranu. Pote chytnu heli za rotor a otacim s ni. Deska musi zustat natocena porad na stejnou stranu. Funguje jako kompas. Pokud by se tocila s pohybem okolo hlavni osy musi se prepnout reverz v tom programu


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tarot 3 Axis gyro ZYX
PříspěvekNapsal: pon 21.10.2013 21:31 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 7.2.2013
Příspěvky: 265
hates píše:
Projdi si toto vlakno cele. Je to docela popsane. Bylo to moje prvni bezpadlo a podarilo se mi nastavit behem pul hodinky a podruhe jsem si jej pouze doladil aby minbylo litani prijemne. Od te doby jsem na to jiz nesahl krome upgrade na novou verzi a lehke upraveni hodnot. Pokud netusis na co jsou ktere hodnoty tak hledej v jinych vlaknech odraz se treba z vlakna o demonovi. Bozzda radi sice nastaveni na demona ake ty hodnoty jaou stejne. Pokud ti ani toto nic nerekne tak sahni zpet na padlovku a uc se nastavovat ji.


Dík za radu, už jsem si stahnul vše a už jsem proběhl celé nastavení. Zítra z vrťase odpojím poškozenou řídící jednotku (je to jeden celek s přijimačem ) zabuduju nový přijimač a gyro a pak začnu nastavovat.Mám jedinej problém, jelikož s vrtulníky začínám ( hodně dražší koníček než letadla) musím zjistit, jak se v tomto programu nastavuje plyn a kolektiv tak, aby "0 " poloha byla dole, ne ve středu ovladače. Mám vysílač OPTIC 6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tarot 3 Axis gyro ZYX
PříspěvekNapsal: pon 21.10.2013 21:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.10.2007
Příspěvky: 1230
Bydliště: Zápy - Brandýs nad Labem
Kolektiv musis mit v poloze kniplu uprostred na nula stupnich. Deska vodorovne. Nebo max v nejakem malem nabehu treba dva stupne. Plyn si pote nastavis na krivce plynu a na letovych rezimech. Napis si odkud jsi. Taktez litam tarot zyx a mam optik 6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tarot 3 Axis gyro ZYX
PříspěvekNapsal: pon 21.10.2013 21:43 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 31.7.2012
Příspěvky: 560
plyn ide mimo Gyra (u mna kanal c. 3), kolektiv nastavujes tak, aby v strednej polohe bol 0 (dole zaporny, hore kladny). nepoznam optic, ale hlavna podmienka nastavenia je, aby vysielac nerobil vrtulnikove mixy, ale posielal priamo kanaly - aileron (u mna kanal 1), elevator (kanal 2), kolektiv (kanal 6), rudder (kanal 4) a zisk gyra (kanal 5). cize ak budes pouzivat 2 rezimy, tak ich nastav nasledovne:
-normal - plyn od 0-100% (resp. -100% az +100% - podla vysielaca), kolektiv tak, aby dole bol minus par stupnov, hore +100%
-"3D" - v tomto rezime treba nastavovat gyro - kolektiv je vtedy -100% az +100%, v strede 0%, plyn by mal byt konstanty (napr. 80%) - pri nastavovani nezabudni odpojit kable od motora...


Naposledy upravil sobi dne pon 21.10.2013 21:49, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tarot 3 Axis gyro ZYX
PříspěvekNapsal: pon 21.10.2013 21:47 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 7.2.2013
Příspěvky: 265
hates píše:
Kolektiv musis mit v poloze kniplu uprostred na nula stupnich. Deska vodorovne. Nebo max v nejakem malem nabehu treba dva stupne. Plyn si pote nastavis na krivce plynu a na letovych rezimech. Napis si odkud jsi. Taktez litam tarot zyx a mam optik 6

Od Moravské Třebové


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tarot 3 Axis gyro ZYX
PříspěvekNapsal: pon 21.10.2013 22:04 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 7.2.2013
Příspěvky: 265
sobi píše:
plyn ide mimo Gyra (u mna kanal c. 3), kolektiv nastavujes tak, aby v strednej polohe bol 0 (dole zaporny, hore kladny). nepoznam optic, ale hlavna podmienka nastavenia je, aby vysielac nerobil vrtulnikove mixy, ale posielal priamo kanaly - aileron (u mna kanal 1), elevator (kanal 2), kolektiv (kanal 6), rudder (kanal 4) a zisk gyra (kanal 5). cize ak budes pouzivat 2 rezimy, tak ich nastav nasledovne:
-normal - plyn od 0-100% (resp. -100% az +100% - podla vysielaca), kolektiv tak, aby dole bol minus par stupnov, hore +100%
-"3D" - v tomto rezime treba nastavovat gyro - kolektiv je vtedy -100% az +100%, v strede 0%, plyn by mal byt konstanty (napr. 80%) - pri nastavovani nezabudni odpojit kable od motora...


Mám TREX 450 bezpádlo a ptal jem se z toho důvodu, že původní vysílačka u vrtulníku byla FUTABA T 6 s řídící jednotkou kombinovanou s přijimačem a nastavení poškozené řídící jednotky ALIGN bylo tak, že jsem plyn měl nastaven dole na "0" a pak po křivce jsem se dostalna 100% a křivka kolektivu byla nastavena od 44% do 92%, zapojení kanálů bylo stejné. Proto ten dotaz. Optic 6 je pro nastavení trochu jiný


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tarot 3 Axis gyro ZYX
PříspěvekNapsal: pon 21.10.2013 22:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.10.2007
Příspěvky: 1230
Bydliště: Zápy - Brandýs nad Labem
Pokud se ti to nepodari nastavit tak budu pristi vikend u litomysle tak muzes napsat a treba se stavit. Mohu vzit svoje heli a muzeme nekde politat. Moc to tam neznam ale kolem litaku jsou snad nejake plochy kde se da litat


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 459 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: HavelAircraft, Woita a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz