Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 459 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 31  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Tarot 3 Axis gyro ZYX
PříspěvekNapsal: sob 04.05.2013 20:30 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 15.6.2007
Příspěvky: 2095
ZYX-S prekvapilo


Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz



Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz

Priznam se, ze mne se to teda nastavit ke spokojenosti nikdy nepovedlo.


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Tarot 3 Axis gyro ZYX
PříspěvekNapsal: sob 25.05.2013 10:49 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 18.4.2010
Příspěvky: 81
Bydliště: Pouzdřany (v týdnu Šlapanice)
Zdarec, chtěl bych prosím poradit. Předělal jsem Tarota na bezpádlo a nějak se mi nezdá funkce serv. Na páčky reagují myslím chaoticky. Samo gyro gyruje pěkně.
Je to zyx03-3,5, serva savox SH 0257MG


Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz

_________________
DX6i Mod 1, FunCub, CAP 232 40


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tarot 3 Axis gyro ZYX
PříspěvekNapsal: sob 25.05.2013 11:00 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 13.1.2007
Příspěvky: 6542
Bydliště: Dubai, UAE
Neznam tohle bezpadlo, ale podle toho co ti to dela...
Nemas nastaveny ve vysilaci chybne typ desky cykliky ? Bezpadla vetsinou chteji nastavit
H-1. Tedy kazdy kanal zvlast pro kazdou funkci/servo. Kdyz mas nastavenu hlavu 120stupnu a vystupy kanalu se ti mixuji uz v radiu, je to spatne. Mrkni na servomonitor, kdyz pohnes vyskovkou nebo kridelky, musi se ti na monitoru pohybovat vzdy jen jeden kanal.

_________________
بتر كوتاتكو
UH-60 Blackhawk, Bell 206, Mi-8, Jeti DS-16


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tarot 3 Axis gyro ZYX
PříspěvekNapsal: sob 25.05.2013 11:41 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 18.4.2010
Příspěvky: 81
Bydliště: Pouzdřany (v týdnu Šlapanice)
jj, to bylo přesně ono, už se to chová podle mých představ. Díky za radu ;-)

_________________
DX6i Mod 1, FunCub, CAP 232 40


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tarot 3 Axis gyro ZYX
PříspěvekNapsal: pon 27.05.2013 9:25 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 4.10.2007
Příspěvky: 1231
Bydliště: Zápy - Brandýs nad Labem
Tak jsem upgradoval na FW 4.0.1 a vypada to, ze se firmware povedl. Vrtulka mi na 3.5 obcas lehoucce ustrelila. Ted nic a piruety jsou krasne hladke a zasekavaji na miste. Vrtulku jsem pouzil carbon. S plastem to bylo gumovejsi. Pres kolektiv je lehce citlivejsi a to same i na cyklice. Navic i lepe drzelo vis. Zatim letam na nastaveni F3C a mam doupraveny citlivosti na vrtulce.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tarot 3 Axis gyro ZYX
PříspěvekNapsal: úte 28.05.2013 17:54 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 7.11.2012
Příspěvky: 93
Bydliště: Praha
hates píše:
Tak jsem upgradoval na FW 4.0.1 a vypada to, ze se firmware povedl. Vrtulka mi na 3.5 obcas lehoucce ustrelila. Ted nic a piruety jsou krasne hladke a zasekavaji na miste. Vrtulku jsem pouzil carbon. S plastem to bylo gumovejsi. Pres kolektiv je lehce citlivejsi a to same i na cyklice. Navic i lepe drzelo vis. Zatim letam na nastaveni F3C a mam doupraveny citlivosti na vrtulce.


Ahoj,

mám možná hloupý dotaz, ale bez něho se nehnu dál. Stáhnul jsem si firmware 4.01 a upgradoval jsem gyro a nějak se mi to nedaří. Program mi diagnostikoval firmware v gyru 1.01, není v tomhle problém, že je tam taková propast mezi danými firmware, neměl bych to updatovat postupně?

Dík za názor.

_________________
Hughes 500 (T-Rex 500 DFC PRO), Spirit, Taranis a gumo éra


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tarot 3 Axis gyro ZYX
PříspěvekNapsal: stř 29.05.2013 13:40 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 4.10.2007
Příspěvky: 1231
Bydliště: Zápy - Brandýs nad Labem
tak to netusim nicmene me se prvni pokus taky nepodaril a az na druhy se to nahralo v poradku.

Postup byl takovyto

1. Pripojit jednotku k PC a stisknout connect aby se propojilo gyro
2. Vypnout jednotku (ale nechat v PC pripojenou)
3. Zapnout jednotku spolecne se stisknutym tlacitkem na jednotce
4. Nahrat upgrade FW a cekat az se dokonci

Pri prvnim pokusu mi nenabehl progressbar tak jsem jednotku zase vypl a zapl znovu. Pote opet upgrade a probehlo to jiz v poradku. Jak je upgrade ukonceny staci jednotku vypnout a zapnout. Konfigurace zustane zachovana.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tarot 3 Axis gyro ZYX
PříspěvekNapsal: pát 31.05.2013 5:59 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 7.11.2012
Příspěvky: 93
Bydliště: Praha
Ahoj,

děkuji za návod, včera se mi to podařilo upgradovat hned na první pokus :lol:
A musím přiznat, že změna byla hned vidět - zahýbal jsem ocasním servem a to teď jezdí krásně hladce, předtím jezdilo trhaně, z čehož dovozuji, že ve vzduchu by to také mohlo být lepší.

_________________
Hughes 500 (T-Rex 500 DFC PRO), Spirit, Taranis a gumo éra


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tarot 3 Axis gyro ZYX
PříspěvekNapsal: sob 13.07.2013 22:01 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 28.11.2009
Příspěvky: 94
Bydliště: Zbýšov
Obrázky: 4
aldav33 píše:
Firmware už mám nové.
Postup je následující:
Musí se všechno připojit a CONNECTnout jako když nastavuješ parametry v softu. V softu ve ,,FIRMWARE UPGRADE,, si najdeš umístění toho .bin souboru a otevřeš ho. Soft musíš nechat připojený k ZYX a jen vypneš jeho napájení. Na boku ZYX stiskneš tlačítko ,,SET,, zapojíš napájení a tlačítko držíš dokud nezačne blikat červená kontrolka. Tlačítko pustíš a v programu zmáčkneš ,,UPGRADE,,. Dole potom jde vidět jak to nahrává ten nový firmware a nakonec se ZYX sám restartuje a je to hotové. Tak jsem to dělál já a funguje mi to. Snad se to dá z mého popisu pochopit.
Ale upozorňuji, že všechny takové akce bývají většinou na vlastní nebezpečí.


HELP
Udělal jsem upgrade podle tohoto návodu a ZYX se mi na konci nerestartovalo a přestalo reagovat.Nezná někdo nějakou pomoc?Do programovacího modu po zapnutí přepnout jde,ale už nejde connectnout na FBL software a neblikají diody jako předtím.Serva nereagují.HELP

_________________
Protos 500 se Spiritem


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tarot 3 Axis gyro ZYX
PříspěvekNapsal: sob 13.07.2013 22:16 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 28.11.2009
Příspěvky: 94
Bydliště: Zbýšov
Obrázky: 4
Tak se mi to povedlo přehrát znovu a už to maká.Sorry za paniku. :roll:

_________________
Protos 500 se Spiritem


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tarot 3 Axis gyro ZYX
PříspěvekNapsal: pon 15.07.2013 23:11 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 28.11.2009
Příspěvky: 94
Bydliště: Zbýšov
Obrázky: 4
Potřeboval bych radu znalých.Seřizoval jsem toto FBL zkušebně s Turnigy 9x a s tímto se mi to reltivně bez problémů podařilo seřídit,ale po přehození na přijímač Futaba PCM serva chodí nepravidelně - servo na příslušném master kanále(roll,nick,pitch) chodí rychleji,než ta zbylá dvě.Je možné,že to má co dočinění s tím PCM přenosem? :?:

_________________
Protos 500 se Spiritem


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tarot 3 Axis gyro ZYX
PříspěvekNapsal: úte 17.09.2013 10:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2075
Bydliště: Zavar, SK
Chlapci, potreboval by som radu. Robil som upgrade na HK450TT: sikme ozubene kolo 121z + pastorok 10z+ na cykliku serva TGY-306. Heli super zostelovana s digi uhlomerom. Problem je, ze ked je cyklika okolo nuly, tak sa helina obcas rozvibruje jak sv*na. Pred upgradom som mal na cyklike Turnigy XGD-11HMB, kvalita/ vole nic moc, ale ziadne vibracie neboli. Osobne tipujem problem v TGY-306 + ZXY, tie serva su podstatne rychlejsie, oproti predchadzajucim, toz to FBLka rozmita.
Ziadny crash nebol, nie su ziadne ohnute hriadele, jedina zmena je vyssieuvedeny upgrade.
Chystam sa spachat upgrade FW v ZXY na 4.01 ( teraz mam 3.50) + ( a to hlavne) zatlmit zisk gyra na cyklike ( ak to ide). Dajte pripadne este nejaky tip, co vas napada.

_________________
Taranis X9D + nejaké lietadlá, heli a koptéry, www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tarot 3 Axis gyro ZYX
PříspěvekNapsal: úte 17.09.2013 17:46 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1443
Bydliště: Praha
Videl bych to na ten zisk. Pak jedine vibrace...

_________________
SuperZoom 4D, Blade mCP X BL, SAB Goblin 500 @ Spirit
Spektrum DX8, PhoenixRC


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tarot 3 Axis gyro ZYX
PříspěvekNapsal: stř 18.09.2013 20:46 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 24.1.2008
Příspěvky: 115
Bydliště: Brno
ddano007 píše:
Chlapci, potreboval by som radu. Robil som upgrade na HK450TT: sikme ozubene kolo 121z + pastorok 10z+ na cykliku serva TGY-306. Heli super zostelovana s digi uhlomerom. Problem je, ze ked je cyklika okolo nuly, tak sa helina obcas rozvibruje jak sv*na. Pred upgradom som mal na cyklike Turnigy XGD-11HMB, kvalita/ vole nic moc, ale ziadne vibracie neboli. Osobne tipujem problem v TGY-306 + ZXY, tie serva su podstatne rychlejsie, oproti predchadzajucim, toz to FBLka rozmita.
Ziadny crash nebol, nie su ziadne ohnute hriadele, jedina zmena je vyssieuvedeny upgrade.
Chystam sa spachat upgrade FW v ZXY na 4.01 ( teraz mam 3.50) + ( a to hlavne) zatlmit zisk gyra na cyklike ( ak to ide). Dajte pripadne este nejaky tip, co vas napada.


Není jedno z těch serv vadné, nemá tužší chod? Řeším stejný problém, v jeden moment se heli hrozně rozvibruje, po pádu jsem měl strhaný převody v servech, vyměnil jsem, ale jedno vrčí stále víc než ostatní, myslel jsem, že ty vibrace jsou nějakou chybou v hlavě, kterou nemužu odhalit, tak ted čekám na celou novou, ale jak to tu tak píšeš, tak mě napadlo, že asi zkusím ještě vyměnit to celý jedno servo i když při chodu vypadá ok..

_________________
E-Hawk 1500, Xtreme od Azera, Blade MCPX BL, T-Rex 450 Pro DFC 3Gx + Dx6i mode 1


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tarot 3 Axis gyro ZYX
PříspěvekNapsal: čtv 19.09.2013 20:11 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2075
Bydliště: Zavar, SK
No, jedno servo ma trooocha vacsiu volu ako druhe dve, ale nevyzera to moc kriticky, tie predtym boli podstatne horsie. Ani nejaku anomaliu v chode serv som si nevsimol.
Zatial som akurat upgradol fw ( sofware, k mojmu prekvapeniu, tvrdil, ze tam bola verzia jedna-bodka-neviemco, hoci by som sa bol skriepil, ze som tam uz dakedy daval 3.50 :D ). Letecke pocasie zatial nebolo, toz neviem posudit, ci 4.01 prinesie nejake zlepsenie.
Ked nie, skusim ist o level nizsie ( sculeky mam nastavenie extreme), pripadne polaborovat s manualnym zatlmenim na cyklike.
Dam vediet, co som vymyslel.

_________________
Taranis X9D + nejaké lietadlá, heli a koptéry, www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 459 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 31  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz