Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 72 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 12.06.2011 12:16 
Mazák
Mazák

Registrován: 13.5.2011
Příspěvky: 619
Bydliště: Český Těšín
Max píše:
petrct píše:
shake13 píše:
Je to tak, ako pise mravecm 1. Ak tam mas paralelne dva aku 6s a do kazdeho tecie prud 22A, tak je vykon centraly maly. Ja centralu nemam, ale som elektrotechnik, takze veci trochu rozumiem. Ja nabijam doma vecsi pocet bateriek a na letisti len lietam. Staviam teraz 500-ku a k tej som kupil 4 aku a tie tiez budem nabijat doma.
zdroj je 24v odběr nabýječe 24A cca 600w pri ucínnosti 60 procen cca650w tak my prosím vysvětli kde je malý výkon centrály


Jak muže byt odběr nabíječe 24A při napětí 24V když do dvou paku 6s(25V) teče 22A 8O?

Tomu vůbec nerozumím a ani jsem nevyčetl z tvého příspěvku jakou máš centrálu .
Jestli chceš řešit odběry nabíječe založ si svoje vlákno !


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 12.06.2011 12:20 
Mazák
Mazák

Registrován: 13.5.2011
Příspěvky: 619
Bydliště: Český Těšín
Vladimir7 píše:
bumbalek píše:


asi ten problém bude zde a připočteme-li rádoby "digitální sinusovku" kdy to jsou spíše schody než křivky.


Řešní bych viděl, buď sehnat někoho s jiným typem zdroje a vyzkoušet, či vložit mezi centrálu a zdroj oddělovací trafo, tak aby se eliminovala kapacitní zátěž zdroje.


Zkoušel jsem to i z jiným zdrojem který má poloviční výkon a je na 12V ,
centrála se dusila .


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 12.06.2011 12:35 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 16.2.2010
Příspěvky: 238
Bydliště: Pardubice
zeno píše:
Zkoušel jsem to i z jiným zdrojem který má poloviční výkon a je na 12V ,
centrála se dusila .


Tak to prostě a jednoduše vyreklamuj (centrálu), přeci k tomu připojuješ naprosto standardní zařízení. (eventuelně to tam dej s tím slabším zdrojem)
Nech si vrátit prachy. Kup si jiný typ, a hlavně napřed vyzkoušet že to pojede s tím co máš.

_________________
Walkera 4G6 - BeastXTrex 250se - BeastXRicco SE - BeastXTrex 450 Pro - MiniVBarLogo 500se - VBar


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 12.06.2011 12:40 
Mazák
Mazák

Registrován: 13.5.2011
Příspěvky: 619
Bydliště: Český Těšín
Vladimir7 píše:
zeno píše:
Zkoušel jsem to i z jiným zdrojem který má poloviční výkon a je na 12V ,
centrála se dusila .


Tak to prostě a jednoduše vyreklamuj (centrálu), přeci k tomu připojuješ naprosto standardní zařízení. (eventuelně to tam dej s tím slabším zdrojem)
Nech si vrátit prachy. Kup si jiný typ, a hlavně napřed vyzkoušet že to pojede s tím co máš.

Jsem domluvený se servisem na pondělí nebo úterý ,bude nová centrála ale stejná značka i stejný výkon. Jsem zvědavý jestli bude rozdíl .


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 12.06.2011 12:43 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 16.2.2010
Příspěvky: 238
Bydliště: Pardubice
zeno píše:
Vladimir7 píše:
zeno píše:
Zkoušel jsem to i z jiným zdrojem který má poloviční výkon a je na 12V ,
centrála se dusila .


Tak to prostě a jednoduše vyreklamuj (centrálu), přeci k tomu připojuješ naprosto standardní zařízení. (eventuelně to tam dej s tím slabším zdrojem)
Nech si vrátit prachy. Kup si jiný typ, a hlavně napřed vyzkoušet že to pojede s tím co máš.

Jsem domluvený se servisem na pondělí nebo úterý ,bude nová centrála ale stejná značka i stejný výkon. Jsem zvědavý jestli bude rozdíl .


Tak ať to dobře dopadne !

_________________
Walkera 4G6 - BeastXTrex 250se - BeastXRicco SE - BeastXTrex 450 Pro - MiniVBarLogo 500se - VBar


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 12.06.2011 12:44 
Mazák
Mazák

Registrován: 13.5.2011
Příspěvky: 619
Bydliště: Český Těšín
Vladimir7 píše:
zeno píše:
Vladimir7 píše:
zeno píše:
Zkoušel jsem to i z jiným zdrojem který má poloviční výkon a je na 12V ,
centrála se dusila .


Tak to prostě a jednoduše vyreklamuj (centrálu), přeci k tomu připojuješ naprosto standardní zařízení. (eventuelně to tam dej s tím slabším zdrojem)
Nech si vrátit prachy. Kup si jiný typ, a hlavně napřed vyzkoušet že to pojede s tím co máš.

Jsem domluvený se servisem na pondělí nebo úterý ,bude nová centrála ale stejná značka i stejný výkon. Jsem zvědavý jestli bude rozdíl .


Tak ať to dobře dopadne !

dík dám vědět.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 13.06.2011 20:35 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 3.5.2011
Příspěvky: 268
Bydliště: Český Těšín
mravecm1 píše:
Predpokladajme, ze zdroj aj nabijacka maju ucinnost cca 80% , t.j. celkova ucinnost 0,8 * 0,8 = 0,64 ---> 64%

Pocas nabijania konstantnym prudom 22A napatie stupa az na 4,2V na clanok, teda 4,2 * 12 = 50,4 V
V takom pripade maximalny vykon, ktory dodava nabijacka do akumulatorov je 1108,8W

Ak zapocitame ucinnost 64% (vid hore), vykon, ktory musi dodavat elektrocentrala je 1732,5W ........ a to uz je viac ako nominalny vykon 1,6kW, blizi sa k maximalnemu, ktory elektrocentrala nedokaze dodavat trvalo. Z toho mi jasne vyplyva, ze tu moze dochadzat k pretazeniu.


Ještě bych dodal, že centrála nemá čistou sinusovku, ale obdelník, takže dalších cca 30% ztráta.

Řešili jsme podobnou věc s UPSkama a jediné, co mělo rozumný výstup byla centrála od Hondy (http://www.hondastroje.cz/katalog-produ ... 20i-f.html)

Není v centrále náhodou alternátor na 12/24 V a DC/AC měnič? Pak bych se zkusil připojit přímo na 12 V okruh.

_________________
Spectrum DX8 | Phoenix 5.0 | Blade mCP X | T-REX 500 ESP | Fokker E.III | FOX 2300


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Elektrocentrála a nabíjení heli.
PříspěvekNapsal: čtv 13.10.2011 18:25 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.6.2011
Příspěvky: 625
Bydliště: Řečany nad Labem (Pardubice)
zeno píše:
Chtěl bych se touto cestou poradit s těmi , kteří provozují elektrocentrálu .

Koupil jsem si centrálu Heron 2Kw a zdroj 26V 80A v domění že si svůj Trex 700E nabiju na letišti v pohodě . ( vše jsem se snažil předimenzovat ) Když spustím nabíjení do 2 x 6S 4500mAh Hyperion proudem 22A tak centrála vypadne na přetížení .Centrála při 220V má dávat 7A , já z ní beru 2,5 A asi 3minuty a pak vypadne na přetížení.

Co mám špatně ?
Jak to děláte vy ?
Jak to vyřešit ?
:cry: :cry: :cry:


Ach jo:( tahat centrálu... proč sis nekoupil spalovák, měl bys méně problému a bylo by to levnější... promiňte musel sem si rýpnout nějak se to nabízelo :lol: Nic ve zlém :lol:

_________________
T-8FG,GOBLIN 700 HPS-HC3sX,Diablotin XL,Eagle foto http://tomasvrx1.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Elektrocentrála a nabíjení heli.
PříspěvekNapsal: čtv 13.10.2011 19:37 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.10.2007
Příspěvky: 2807
Bydliště: Český Těšín
tomasvrx1 píše:
zeno píše:
Chtěl bych se touto cestou poradit s těmi , kteří provozují elektrocentrálu .

Koupil jsem si centrálu Heron 2Kw a zdroj 26V 80A v domění že si svůj Trex 700E nabiju na letišti v pohodě . ( vše jsem se snažil předimenzovat ) Když spustím nabíjení do 2 x 6S 4500mAh Hyperion proudem 22A tak centrála vypadne na přetížení .Centrála při 220V má dávat 7A , já z ní beru 2,5 A asi 3minuty a pak vypadne na přetížení.

Co mám špatně ?
Jak to děláte vy ?
Jak to vyřešit ?
:cry: :cry: :cry:


Ach jo:( tahat centrálu... proč sis nekoupil spalovák, měl bys méně problému a bylo by to levnější... promiňte musel sem si rýpnout nějak se to nabízelo :lol: Nic ve zlém :lol:

ty seš chytrej spalovák prodal bo mnel málo výkonu :oops: a taky jedo toho třěba lít nitro min 20 až 30 a to ta centrála je za pár mněsíců zaplacená pokud si to nitro nerafinuješ sám :lol: :lol: :lol: :lol:

_________________
Chase360 SniperII LA 700 Agile 7,2 Rytmus Max
http://petrct.rajce.idnes.cz/
http://www.helitesin.cz/


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re:
PříspěvekNapsal: čtv 20.10.2011 15:54 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.6.2010
Příspěvky: 2265
zeno píše:
Vladimir7 píše:
Tak ať to dobře dopadne !

dík dám vědět.

Tak jak to nakonec dopadlo?
Vyřešili jste ten problém?

_________________
T8FG 4.0 / PhoenixRC 4.0.k / Align T-Rex 600 ESP
Sanwa MX3-FG/ Emaxx MM, Bandit VXL


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Elektrocentrála a nabíjení heli.
PříspěvekNapsal: sob 29.10.2011 12:19 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.10.2009
Příspěvky: 944
Bydliště: Nova Paka
Take me to zajima,uvazuji o T600 a provoz na 12s,nabijec mam C60,spinanej zdroj ze serveru 12V 60A,takze zdroj ma reservu,poradite tip centraly?kupovat hondu za vic jak 30tis tedy nehodlam,koukal jsem na kipor okolo 13tis stacil by?Aku planuji nabijet co nabijec da,tedy tusim 2*250w,diky za postrehy :wink:

_________________
LOGO 600SE/Vbar 5,3 silverline/JIVE80Hv/TB solid 690/Futaba T14Sg


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Elektrocentrála a nabíjení heli.
PříspěvekNapsal: stř 06.04.2016 18:15 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.6.2014
Příspěvky: 727
Bydliště: ČR
Obrázky: 0
Lidičky, zkoušeli jste někdo napájet serverové zdroje klasickou centrálou s AVR regulací? Jak to chodí? AVR centrály jsou o několik tisíc levnější, než ty digitální a kdyby to stačilo...

Ještě se venku pořádně neoteplilo a už se mi v autě stojícím na místě a vrčícím na volnoběh, coby centrála každou chvíli spouští ventilátor v sahaře. S takovou budu brzy shánět uhlíky, nebo nový ventilátor, to není dlouhodobě ideální řešení nabíjení :-(

Vlákno je docela staré, neobjevila se na trhu zajímavá centrála za ještě zajímavější cenu?

_________________
DX8, DX6i || T-rex 600ESP, 500ESP FL, 450PRO, 450S || Algol, MaxiSwift


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Elektrocentrála a nabíjení heli.
PříspěvekNapsal: stř 06.04.2016 19:20 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 18.10.2014
Příspěvky: 67
Bydliště: Hostišová-Zlín
Ahoj podívej se do vlákna pozemní elektronika a najdeš odpověd.Dnes už nevedou centrály ale trakční zdroje.Centrálu jsem používal rok (kipor 2000).Martin

_________________
Goblin 700 spirit , Goblin500 spirit .Goblin 280 spirit ,msx 64 ,jeti 14


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Elektrocentrála a nabíjení heli.
PříspěvekNapsal: stř 06.04.2016 19:23 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.6.2014
Příspěvky: 727
Bydliště: ČR
Obrázky: 0
A proč jsi přestal? Kamarád se kterým chodím občas létat Kipora má. Dělá to kravál, ale funguje to dobře. Stačilo by mi 1000W, jsou údajně o dost tišší.

_________________
DX8, DX6i || T-rex 600ESP, 500ESP FL, 450PRO, 450S || Algol, MaxiSwift


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Elektrocentrála a nabíjení heli.
PříspěvekNapsal: stř 06.04.2016 19:42 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 18.10.2014
Příspěvky: 67
Bydliště: Hostišová-Zlín
Ano fungovala super.Ale přešel jsem na lipo 160AH 16,8v.Bez hluku,smradu a váha 16kg.Nabiji 15x do goblina700.Na den mi to opravdu stačí :D

_________________
Goblin 700 spirit , Goblin500 spirit .Goblin 280 spirit ,msx 64 ,jeti 14


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 72 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz