px




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 72 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 12.06.2011 10:27 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 10.12.2008
Příspěvky: 1044
Bydliště: Jižní Morava(Veseli n. M.); Praha 10 (Chodov-Kunratice)
Chlapi, myslím že jste do toho zbytečně zabředli, v threadu už je extra zmatek, takže pro ujištění znova:

-Nabíjení 12S 22A veme výkon přibližně 1kW, na tom se shodnem. Jestli je to zapojené sériově nebo paralelně přece nehraje roli (2*24*22 = 48*22)...

-Účinnost nastřelíme těch 0.8 x 0.8 = 64%. To nám dává odběr z centrály nějakých 1.6 kW na konci nabíjení.

No, a podle mně jsme u jádra věci. Centrála má udaný nominální výkon 1.6 kW, takže opreruje na hraně a dá se čekat že to nemusí fungovat na 100%. Hlavně data k centrále i náš odhad účinnosti můžou být trochu nadhodnocené...


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 12.06.2011 10:31 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 16.8.2008
Příspěvky: 6665
Bydliště: Moravský kras
Bizon píše:
Chlapi, myslím že jste do toho zbytečně zabředli, v threadu už je extra zmatek, takže pro ujištění znova:

-Nabíjení 12S 22A veme výkon přibližně 1kW, na tom se shodnem. Jestli je to zapojené sériově nebo paralelně přece nehraje roli (2*24*22 = 48*22)...

-Účinnost nastřelíme těch 0.8 x 0.8 = 64%. To nám dává odběr z centrály nějakých 1.6 kW na konci nabíjení.

No, a podle mně jsme u jádra věci. Centrála má udaný nominální výkon 1.6 kW, takže opreruje na hraně a dá se čekat že to nemusí fungovat na 100%. Hlavně data k centrále i náš odhad účinnosti můžou být trochu nadhodnocené...


Omyl, nabíjí 2x6s paralelně, 22A je celkový proud, takže svou úvahu oprav na 6S a jsi na polovičním příkonu.

_________________
OK2WY


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 12.06.2011 10:40 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 10.12.2008
Příspěvky: 1044
Bydliště: Jižní Morava(Veseli n. M.); Praha 10 (Chodov-Kunratice)
Aha, tak to je jiná, z debaty jsem to fakt nějak nevyčetl...

V tom případě souhlasím s "panem inženýrem" JirkouA. Dávat za centrálu oddělovací trafo nebo tlumivku je docela blbost, a špičky co bere spínaný zdroj bych zbytečně nepřeceňoval. Chce to fakt centrálu zatížit, zjistit jak se chová, a pak se může něco řešit dál...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 12.06.2011 10:50 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.10.2007
Příspěvky: 2807
Bydliště: Český Těšín
JirkaA píše:
petrct píše:
pane inžiníre než nám začneš vykládat jaké jsou to kraviny přečti prosím pozorne celou diskuzi a uvidíš že jsi zaspal :lol:


četl jsem. V čem jsem zaspal??
z tou zkoškou byla tem připojena plotýnka odběr 6a a bez pronlémů

_________________
Chase360 SniperII LA 700 Agile 7,2 Rytmus Max
http://petrct.rajce.idnes.cz/
http://www.helitesin.cz/


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 12.06.2011 10:54 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.10.2007
Příspěvky: 2807
Bydliště: Český Těšín
Bizon píše:
Aha, tak to je jiná, z debaty jsem to fakt nějak nevyčetl...

V tom případě souhlasím s "panem inženýrem" JirkouA. Dávat za centrálu oddělovací trafo nebo tlumivku je docela blbost, a špičky co bere spínaný zdroj bych zbytečně nepřeceňoval. Chce to fakt centrálu zatížit, zjistit jak se chová, a pak se může něco řešit dál...
ja tam ty odbery atd psal 24v 25A na zdroji z nabýječky a bez ohledu co je tam za baterky připojeno

_________________
Chase360 SniperII LA 700 Agile 7,2 Rytmus Max
http://petrct.rajce.idnes.cz/
http://www.helitesin.cz/


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 12.06.2011 10:56 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.10.2007
Příspěvky: 2807
Bydliště: Český Těšín
tady je odpoved ale nevýme kde je náš problém :lol:
t.pilot . 12.06.2011 07:17:48 . e-mail . www . info
předchozí vlákno-filtr vlákno-strom
Re: Nabíjení LiPol aku elektrocentrálou.
zeno (11.06.2011 23:25:03):
já mám Kipor 2kW což je to samé. Zkusil jsi dát přepínačem trvale vyšší výkon?, aby neregulovala otáčky?
Já jsem měl napojené tři 40A/12V zdroje, pravda je, že u dvou bylo zatížení tak 37A/12V(odběr ze zdrojů) a třetí jel na 15A, nikdy jsem nezatížil více a nikdy neměla problém.

Napojuji dvě Temy na každý zdroj a třetí zdroj byl Laca- LV
Měl jsem jediný problém, při připojení dvou Tem na zdroj jedna ze čtyř ks po cca 30 vteřinách ohlásí chybu, nevím proč.Samostatně funguje. To je jediný problém co jsem zaznamenal. Při zapojení čtyř Tem a nabíjení 4 ks 6S 5000mAh najednou zvýší otáčky skoro na maximum tzn. když přepnu přepínač konstatních otáček tak se to ani nepozná.

_________________
Chase360 SniperII LA 700 Agile 7,2 Rytmus Max
http://petrct.rajce.idnes.cz/
http://www.helitesin.cz/


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 12.06.2011 11:03 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 16.8.2008
Příspěvky: 6665
Bydliště: Moravský kras
Ještě k tomu měření klešťákem - to máte u toho zdroje rozpáranou šňůru aby se klešťák dostal jen na fázi?

_________________
OK2WY


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 12.06.2011 11:19 
Mazák
Mazák

Registrován: 13.5.2011
Příspěvky: 619
Bydliště: Český Těšín
JirkaA píše:
Ještě k tomu měření klešťákem - to máte u toho zdroje rozpáranou šňůru aby se klešťák dostal jen na fázi?


Ano přesně tak to máme udělané.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 12.06.2011 11:24 
Mazák
Mazák

Registrován: 13.5.2011
Příspěvky: 619
Bydliště: Český Těšín
Moje prosba o pomoc byla na modeláře , kteří provozují elektrocentrálu :!: :!: :!:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 12.06.2011 11:28 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.10.2007
Příspěvky: 2807
Bydliště: Český Těšín
zeno píše:
Moje prosba o pomoc byla na modeláře , kteří provozují elektrocentrálu :!: :!: :!:
:lol: :lol: :lol: tak tak :lol: teorie je jedna věc a prakticky to nechodí :cry:

_________________
Chase360 SniperII LA 700 Agile 7,2 Rytmus Max
http://petrct.rajce.idnes.cz/
http://www.helitesin.cz/


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 12.06.2011 11:52 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 16.8.2008
Příspěvky: 6665
Bydliště: Moravský kras
petrct píše:
zeno píše:
Moje prosba o pomoc byla na modeláře , kteří provozují elektrocentrálu :!: :!: :!:
:lol: :lol: :lol: tak tak :lol: teorie je jedna věc a prakticky to nechodí :cry:


Přijměte tedy prosím moji nejpokornější omluvu, že jsem se pokusil zamyslet kde by mohl být problém. Už to neudělám :oops:

_________________
OK2WY


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 12.06.2011 12:00 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 31.7.2004
Příspěvky: 178
jen nastíním možný problém, protože něco podobného řešíme v práci jen s trochu větším výkonem a už jsme měli i měření z laboratoře.
Centrála má udělanou regulaci která nějak reguluje. Tato regulace je dělaná na odběr s učiníkem blížící se 1 nebo v nějakém rozsahu 0,95 - 1. Problém může být ten zdroj, který předpokládám je spínaný a pravděpodobně bude na vstupu kapacitní a to možná, že i víc než je ochoten přiznat výrobce. V takovém případě ta regulace centrály může mít značný problém a může tam docházet k dost velkým proudovým rázům. Samozřejmě celá věc je hodně složitá a vše je postaveno jen na doměnkách. Timto chci jen upozornit, že pouhé sčítání výkonů a měření proudů nemusí být vypovídající a to co uvádí výrobce je taky mnohdy jen jeho přání.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 12.06.2011 12:09 
Mazák
Mazák

Registrován: 13.5.2011
Příspěvky: 619
Bydliště: Český Těšín
Jedná se o novou centrálu , mám cca týden .
Když jsem ji poprve připojil ke zdroji a následně zapl zdroj , centrála po 3sec.vypla.
Při reklamaci zjistili uvnitř nějaký kábel uvolněný - reklamace oprávněná .
Nevím co dál .
Dušení centrály jsem hlásil v servisu a oni říkají že mi to nepojede s takovým zdrojem , protože plotýnka jede.

Váhám mezi zdrojem nebo centrálou , z tohoto důvodu by pomohlo kdyby se našel někdo s podobným problémem.( vyřešeným ) :cry:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 12.06.2011 12:10 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 6.6.2007
Příspěvky: 363
Bydliště: Hostivice
petrct píše:
shake13 píše:
Je to tak, ako pise mravecm 1. Ak tam mas paralelne dva aku 6s a do kazdeho tecie prud 22A, tak je vykon centraly maly. Ja centralu nemam, ale som elektrotechnik, takze veci trochu rozumiem. Ja nabijam doma vecsi pocet bateriek a na letisti len lietam. Staviam teraz 500-ku a k tej som kupil 4 aku a tie tiez budem nabijat doma.
zdroj je 24v odběr nabýječe 24A cca 600w pri ucínnosti 60 procen cca650w tak my prosím vysvětli kde je malý výkon centrály


Jak muže byt odběr nabíječe 24A při napětí 24V když do dvou paku 6s(25V) teče 22A 8O?

_________________
F-5 TigerII X-tremejets,Vampir DH100 Vasamodel.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 12.06.2011 12:15 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 16.2.2010
Příspěvky: 238
Bydliště: Pardubice
[quote="bumbalek"][/quote]

asi ten problém bude zde a připočteme-li rádoby "digitální sinusovku" kdy to jsou spíše schody než křivky.


Řešní bych viděl, buď sehnat někoho s jiným typem zdroje a vyzkoušet, či vložit mezi centrálu a zdroj oddělovací trafo, tak aby se eliminovala kapacitní zátěž zdroje.

_________________
Walkera 4G6 - BeastXTrex 250se - BeastXRicco SE - BeastXTrex 450 Pro - MiniVBarLogo 500se - VBar


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 72 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz