Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 72 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 12.06.2011 10:12 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.10.2007
Příspěvky: 2806
Bydliště: Český Těšín
shake13 píše:
Je to tak, ako pise mravecm 1. Ak tam mas paralelne dva aku 6s a do kazdeho tecie prud 22A, tak je vykon centraly maly. Ja centralu nemam, ale som elektrotechnik, takze veci trochu rozumiem. Ja nabijam doma vecsi pocet bateriek a na letisti len lietam. Staviam teraz 500-ku a k tej som kupil 4 aku a tie tiez budem nabijat doma.
je jedno jaký proud teče do kolika paralelných baterek celkový odběr z 24v zdoje je 25 A :wink: cca 700w

_________________
Chase360 SniperII LA 700 Agile 7,2 Rytmus Max
http://petrct.rajce.idnes.cz/
http://www.helitesin.cz/


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 12.06.2011 10:14 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.1.2010
Příspěvky: 879
Bydliště: Partizanske
Obrázky: 6
Pozrite na stitok toho zdroja, ci tam nie je napisany prikon alebo ucinnost. Potom budeme lepsie v obraze.

_________________
Gaui 100,Rex 450,Prôtos 500,Frenzy TZ 50,Logo 600SE,FX18 DSM2,JR 9 DSM2,
MAX,Rival,BN-2 Islander


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 12.06.2011 10:19 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.1.2010
Příspěvky: 879
Bydliště: Partizanske
Obrázky: 6
petrct píše:
je jedno jaký proud teče do kolika paralelných baterek celkový odběr z 24v zdoje je 25 A :wink: cca 700w

Z toho potom vychadza velmi nizka ucinnost zdroja.

_________________
Gaui 100,Rex 450,Prôtos 500,Frenzy TZ 50,Logo 600SE,FX18 DSM2,JR 9 DSM2,
MAX,Rival,BN-2 Islander


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 12.06.2011 10:20 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.10.2007
Příspěvky: 2806
Bydliště: Český Těšín
shake13 píše:
Pozrite na stitok toho zdroja, ci tam nie je napisany prikon alebo ucinnost. Potom budeme lepsie v obraze.
no pulzní zdroj fuguje tak že když z nej nic tedy naprázdo bereš má minimální odběr a tedy i příkon a jak jej zatížíš veme proud ze síte kolik potřebuje a trafo se chová tak že bere jalowý příkon pořád témněr 60 proc a navíc funguje jako tlumivka vůči špičkám do sítě tzn že proudově plave pomalejc

_________________
Chase360 SniperII LA 700 Agile 7,2 Rytmus Max
http://petrct.rajce.idnes.cz/
http://www.helitesin.cz/


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 12.06.2011 10:22 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.10.2007
Příspěvky: 2806
Bydliště: Český Těšín
shake13 píše:
petrct píše:
je jedno jaký proud teče do kolika paralelných baterek celkový odběr z 24v zdoje je 25 A :wink: cca 700w

Z toho potom vychadza velmi nizka ucinnost zdroja.
ale ten zdroj ma i při připojení na sít naprosto stejný proudový odběr a jede to v poho

_________________
Chase360 SniperII LA 700 Agile 7,2 Rytmus Max
http://petrct.rajce.idnes.cz/
http://www.helitesin.cz/


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 12.06.2011 10:35 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.4.2008
Příspěvky: 1017
Bydliště: P 156 -ZBR, ČR
petrct píše:
shake13 píše:
Je to tak, ako pise mravecm 1. Ak tam mas paralelne dva aku 6s a do kazdeho tecie prud 22A, tak je vykon centraly maly. Ja centralu nemam, ale som elektrotechnik, takze veci trochu rozumiem. Ja nabijam doma vecsi pocet bateriek a na letisti len lietam. Staviam teraz 500-ku a k tej som kupil 4 aku a tie tiez budem nabijat doma.
zdroj je 24v odběr nabýječe 24A cca 600w pri ucínnosti 60 procen cca650w tak my prosím vysvětli kde je malý výkon centrály


To je sice hezký, ale někde je chyba. Jestli taháš jen 600W tak ale dvě aku 6S nebudeš nabíjet 22A každou, ale jen 13,5A.

Takže jestli 22A na jednu 6S to je 488,4W a jsou dvě takže 976,8W máš na výstupu na jmenovitý napětí. Pochybuju že účinnost obou bude 80%, ale budiš, takže 1526W. Je tam ještě pulsní zdroj takže tam budou špičky a bude to ještě víc zatěžovat centrálu, tudíž to bude přetížený.
Jakou používáte nabíječku?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 12.06.2011 10:41 
Mazák
Mazák

Registrován: 14.5.2011
Příspěvky: 619
Bydliště: Český Těšín
Nabíječ je powerlab PL8


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 12.06.2011 10:44 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.10.2007
Příspěvky: 2806
Bydliště: Český Těšín
nabíječ je celpro8 ja neměřím kolik jde do kolika paralelních baterek nabíječ nám bere ze zdroje na 24v 25a což je duležité jak se to delí proudově na kolik článků si myslím je nepodstatné podstatný je odběr nabýječky ze zdroje atd.

_________________
Chase360 SniperII LA 700 Agile 7,2 Rytmus Max
http://petrct.rajce.idnes.cz/
http://www.helitesin.cz/


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 12.06.2011 10:46 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.4.2008
Příspěvky: 1017
Bydliště: P 156 -ZBR, ČR
zeno píše:
Nabíječ je powerlab PL8


Tak to je jiná :-D teď mi to je jasný s těma výkonama. Otázka je jestli centrála je v pořádku nebo jí vadí ty proudový špičky od pulsního zdroje. Asi by nebylo od věci tam zkusit dát oddělovací transformátor který ty spičky vyfiltruje, nebo aspoň tlumivku.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 12.06.2011 10:50 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 17.8.2008
Příspěvky: 6658
Bydliště: Moravský kras
chastra píše:
zeno píše:
Nabíječ je powerlab PL8


Tak to je jiná :-D teď mi to je jasný s těma výkonama. Otázka je jestli centrála je v pořádku nebo jí vadí ty proudový špičky od pulsního zdroje. Asi by nebylo od věci tam zkusit dát oddělovací transformátor který ty spičky vyfiltruje.


Bože to jsou s odpuštěním kraviny :roll:
Oddělovací trafo ti žádný špičky nevyfiltruje, ony tam nejspíš ani nebudou protože je dostatečně filtruje elektrolyt ve vstupním usměrňovači toho zdroje.

Napadlo už někoho zatížit tu centrálu něčím jiným, jak se při tom chová? Vařič, fén, kilowattovej halogen?

_________________
OK2WY


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 12.06.2011 10:54 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.10.2007
Příspěvky: 2806
Bydliště: Český Těšín
chastra píše:
zeno píše:
Nabíječ je powerlab PL8


Tak to je jiná :-D teď mi to je jasný s těma výkonama. Otázka je jestli centrála je v pořádku nebo jí vadí ty proudový špičky od pulsního zdroje. Asi by nebylo od věci tam zkusit dát oddělovací transformátor který ty spičky vyfiltruje, nebo aspoň tlumivku.
jo jo z tou tlumivkou i trafem už jsme uvažovali ale sežen na zkoušku 1kw oddělovací trfo :cry: spíš nejaká ta tlumivka ale to je další hobo k centrále jinak dík za postřehy každy poznatek pečlivě zvažujeme. na mojehobby sekce nabíjení je maník co má identiskou centrálu a rve z toho neskutečne hodne z takovým odběrem jsme my nepočítaly . zrejmne bude problém ten kvalitní zdroj ale to je zatím jenonm uvaha ješte jsmeto nevyloučily :lol:

_________________
Chase360 SniperII LA 700 Agile 7,2 Rytmus Max
http://petrct.rajce.idnes.cz/
http://www.helitesin.cz/


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 12.06.2011 11:00 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.4.2008
Příspěvky: 1017
Bydliště: P 156 -ZBR, ČR
JirkaA píše:
Bože to jsou s odpuštěním kraviny :roll:
Oddělovací trafo ti žádný špičky nevyfiltruje, ony tam nejspíš ani nebudou protože je dostatečně filtruje elektrolyt ve vstupním usměrňovači toho zdroje.

Napadlo už někoho zatížit tu centrálu něčím jiným, jak se při tom chová? Vařič, fén, kilowattovej halogen?


Se zkouškou máš pravdu, ale s filtrací nikoli, condíky se mnohem častěji poškoději než oddělovák nebo tlumivka :-D Akorát se to trochu blbě schání.
Krom toho ty kondenzátory nemůžou bejt tak veliký, protože při nenabytym stavu cucaji zkratový proud a odpařili by ti usměrňovací můstek a to znamená že nemuseji dostatečně filtrovat proudový špičky. Příště bych slovo "kraviny" vypustil. Omlouvám se za OT!!!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 12.06.2011 11:04 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.10.2007
Příspěvky: 2806
Bydliště: Český Těšín
JirkaA píše:
chastra píše:
zeno píše:
Nabíječ je powerlab PL8


Tak to je jiná :-D teď mi to je jasný s těma výkonama. Otázka je jestli centrála je v pořádku nebo jí vadí ty proudový špičky od pulsního zdroje. Asi by nebylo od věci tam zkusit dát oddělovací transformátor který ty spičky vyfiltruje.


Bože to jsou s odpuštěním kraviny :roll:
Oddělovací trafo ti žádný špičky nevyfiltruje, ony tam nejspíš ani nebudou protože je dostatečně filtruje elektrolyt ve vstupním usměrňovači toho zdroje.

Napadlo už někoho zatížit tu centrálu něčím jiným, jak se při tom chová? Vařič, fén, kilowattovej halogen?
pane inžiníre než nám začneš vykládat jaké jsou to kraviny přečti prosím pozorne celou diskuzi a uvidíš že jsi zaspal :lol:

_________________
Chase360 SniperII LA 700 Agile 7,2 Rytmus Max
http://petrct.rajce.idnes.cz/
http://www.helitesin.cz/


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 12.06.2011 11:09 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 17.8.2008
Příspěvky: 6658
Bydliště: Moravský kras
chastra píše:
Se zkouškou máš pravdu, ale s filtrací nikoli, condíky se mnohem častěji poškoději než oddělovák nebo tlumivka :-D Akorát se to trochu blbě schání.
Krom toho ty kondenzátory nemůžou bejt tak veliký, protože při nenabytym stavu cucaji zkratový proud a odpařili by ti usměrňovací můstek a to znamená že nemuseji dostatečně filtrovat proudový špičky. Příště bych slovo "kraviny" vypustil. Omlouvám se za OT!!!


Další výrok k vytesání do kamene. Viděl jsi někdy konstrukci většího spínaného zdroje? Omezení proudové špičky při zapnutí se tam opravdu neřeší nedostatečnou kapacitou filtračních elektrolytů.
Opakuju - oddělovací trafo žádné špičky nevyfiltruje a tlumivka na vstupu spínaného zdroje už vůbec ne.
Jako první bych udělal test se zátěží centrály, dokud nebude jistota s centrálou, nemá cenu se rýpat v dalších věcech.

_________________
OK2WY


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 12.06.2011 11:12 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 17.8.2008
Příspěvky: 6658
Bydliště: Moravský kras
petrct píše:
pane inžiníre než nám začneš vykládat jaké jsou to kraviny přečti prosím pozorne celou diskuzi a uvidíš že jsi zaspal :lol:


četl jsem. V čem jsem zaspal??

_________________
OK2WY


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 72 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz