Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 72 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Elektrocentrála a nabíjení heli.
PříspěvekNapsal: sob 11.06.2011 23:08 
Mazák
Mazák

Registrován: 14.5.2011
Příspěvky: 619
Bydliště: Český Těšín
Chtěl bych se touto cestou poradit s těmi , kteří provozují elektrocentrálu .

Koupil jsem si centrálu Heron 2Kw a zdroj 26V 80A v domění že si svůj Trex 700E nabiju na letišti v pohodě . ( vše jsem se snažil předimenzovat ) Když spustím nabíjení do 2 x 6S 4500mAh Hyperion proudem 22A tak centrála vypadne na přetížení .Centrála při 220V má dávat 7A , já z ní beru 2,5 A asi 3minuty a pak vypadne na přetížení.

Co mám špatně ?
Jak to děláte vy ?
Jak to vyřešit ?
:cry: :cry: :cry:


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 11.06.2011 23:30 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.1.2010
Příspěvky: 879
Bydliště: Partizanske
Obrázky: 6
A ako si meral tych 2,5 Ampera? Podla mojich pribliznych vypoctov si urcite na hranici max zatazenia tej centraly. Pre presne vypocitanie potrebneho prikonu by bolo potrebne poznat ucinnost zdroja a nabijacky.

_________________
Gaui 100,Rex 450,Prôtos 500,Frenzy TZ 50,Logo 600SE,FX18 DSM2,JR 9 DSM2,
MAX,Rival,BN-2 Islander


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 11.06.2011 23:33 
Mazák
Mazák

Registrován: 14.5.2011
Příspěvky: 619
Bydliště: Český Těšín
shake13 píše:
A ako si meral tych 2,5 Ampera? Podla mojich pribliznych vypoctov si urcite na hranici max zatazenia tej centraly. Pre presne vypocitanie potrebneho prikonu by bolo potrebne poznat ucinnost zdroja a nabijacky.


Klešťovým ampérmetrem u centrály.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 11.06.2011 23:37 
Mazák
Mazák

Registrován: 14.5.2011
Příspěvky: 619
Bydliště: Český Těšín
centrála tato:
http://www.svarecky-obchod.cz/elektroce ... i-20-q.htm

Zdroj tento:
http://www.astramodel.cz/podrobnosti_pr ... -PS2000ADJ


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 12.06.2011 0:04 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.1.2010
Příspěvky: 879
Bydliště: Partizanske
Obrázky: 6
zeno píše:
Klešťovým ampérmetrem u centrály.

So 100% istotou to nie je pravda, tych 2,5A. Musela by byt ucinnost nabijacky aj zdroja 100%. A to urcite nie je. Jednoducho vykon centraly je maly. Kupit vykonnejsiu centralu alebo znizit nabijaci prud, je to co ti zostava.

_________________
Gaui 100,Rex 450,Prôtos 500,Frenzy TZ 50,Logo 600SE,FX18 DSM2,JR 9 DSM2,
MAX,Rival,BN-2 Islander


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 12.06.2011 0:13 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.4.2008
Příspěvky: 1017
Bydliště: P 156 -ZBR, ČR
Neco je špatně. Buď měříš bludy na svorkovnici a ve skutečnosti tam těch 7A teče, nebo měříš dobře a centrála neni v optimálním rozpoložení. Ty baterky jsou v paralelnim zapojení nebo seriovim? Zkoušel jsi nabíjet menším proudem? Je to nejaký divný, aby místo 1,6kW dávala cca 0,5 kW. Chladí se dobře alternátor? Nechal jsi centrálu zahřát před nabíjením? Je tam dost oleje? Už mě asi nic nenapadá.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 12.06.2011 0:15 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.8.2009
Příspěvky: 3309
Bydliště: Prešov, SK
nemam skusenosti s centralami, len mi to tiez nevychadza.
12S x 22A je cca 1,1kw
220 x 2,5A je cosi malo nad 500w
8O

_________________
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 12.06.2011 6:46 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 29.3.2009
Příspěvky: 403
Bydliště: SR
Predpokladajme, ze zdroj aj nabijacka maju ucinnost cca 80% , t.j. celkova ucinnost 0,8 * 0,8 = 0,64 ---> 64%

Pocas nabijania konstantnym prudom 22A napatie stupa az na 4,2V na clanok, teda 4,2 * 12 = 50,4 V
V takom pripade maximalny vykon, ktory dodava nabijacka do akumulatorov je 1108,8W

Ak zapocitame ucinnost 64% (vid hore), vykon, ktory musi dodavat elektrocentrala je 1732,5W ........ a to uz je viac ako nominalny vykon 1,6kW, blizi sa k maximalnemu, ktory elektrocentrala nedokaze dodavat trvalo. Z toho mi jasne vyplyva, ze tu moze dochadzat k pretazeniu.

_________________
KASAMA Srimok 90N CYBERHEAD + SPIRIT
TREX 450PRO + Beast
Futaba T14SG 2,4GHz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 12.06.2011 8:31 
Mazák
Mazák

Registrován: 14.5.2011
Příspěvky: 619
Bydliště: Český Těšín
shake13 píše:
zeno píše:
Klešťovým ampérmetrem u centrály.

So 100% istotou to nie je pravda, tych 2,5A. Musela by byt ucinnost nabijacky aj zdroja 100%. A to urcite nie je. Jednoducho vykon centraly je maly. Kupit vykonnejsiu centralu alebo znizit nabijaci prud, je to co ti zostava.


Jakou máš prosím ty centrálu a jaký zdroj ?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 12.06.2011 8:36 
Mazák
Mazák

Registrován: 14.5.2011
Příspěvky: 619
Bydliště: Český Těšín
chastra píše:
Neco je špatně. Buď měříš bludy na svorkovnici a ve skutečnosti tam těch 7A teče, nebo měříš dobře a centrála neni v optimálním rozpoložení. Ty baterky jsou v paralelnim zapojení nebo seriovim? Zkoušel jsi nabíjet menším proudem? Je to nejaký divný, aby místo 1,6kW dávala cca 0,5 kW. Chladí se dobře alternátor? Nechal jsi centrálu zahřát před nabíjením? Je tam dost oleje? Už mě asi nic nenapadá.

Baterky jsou zapojené paralelně ,Zkoušel jsem nabíjet i 15A ale centrála se hodně dusí ale nevypadne .Pro takové 15A nabíjecí proudy bych centrálu nekoupil , 15A jsem tahal z auta .Centrála se chladí dobře ,zahřáta,oleje je dost .


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 12.06.2011 8:40 
Mazák
Mazák

Registrován: 14.5.2011
Příspěvky: 619
Bydliště: Český Těšín
Kenny McCormick píše:
nemam skusenosti s centralami, len mi to tiez nevychadza.
12S x 22A je cca 1,1kw
220 x 2,5A je cosi malo nad 500w
8O


Já si nejsem jistý , jestli ten můj zdroj dáva nějaké mikro rychlé špičky .


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 12.06.2011 9:56 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.1.2010
Příspěvky: 879
Bydliště: Partizanske
Obrázky: 6
Je to tak, ako pise mravecm 1. Ak tam mas paralelne dva aku 6s a do kazdeho tecie prud 22A, tak je vykon centraly maly. Ja centralu nemam, ale som elektrotechnik, takze veci trochu rozumiem. Ja nabijam doma vecsi pocet bateriek a na letisti len lietam. Staviam teraz 500-ku a k tej som kupil 4 aku a tie tiez budem nabijat doma.

_________________
Gaui 100,Rex 450,Prôtos 500,Frenzy TZ 50,Logo 600SE,FX18 DSM2,JR 9 DSM2,
MAX,Rival,BN-2 Islander


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 12.06.2011 9:59 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.1.2010
Příspěvky: 879
Bydliště: Partizanske
Obrázky: 6
zeno píše:
Baterky jsou zapojené paralelně ,Zkoušel jsem nabíjet i 15A ale centrála se hodně dusí ale nevypadne .Pro takové 15A nabíjecí proudy bych centrálu nekoupil , 15A jsem tahal z auta .Centrála se chladí dobře ,zahřáta,oleje je dost .

Toto potvrdzuje, ze vykon centraly je maly.

_________________
Gaui 100,Rex 450,Prôtos 500,Frenzy TZ 50,Logo 600SE,FX18 DSM2,JR 9 DSM2,
MAX,Rival,BN-2 Islander


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 12.06.2011 10:04 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.10.2007
Příspěvky: 2806
Bydliště: Český Těšín
no my se zenem jsme vycházely z toho že se bude tahat cca1000w a dali jsme rezervu 50% což si myslím že je dost . ten proud byl trochu víc 2,7 až 2,9 což je při 220v cca 640W i tak je to málo otázka je že jsem neměříl výstupní napětí centrály sít má toleranci 20% centrála nevím i tak se mi to zdá že to vypíná příliš brzy. máme podezření že by to mohl způsobovat ten pulzní zdroj . NAPIŠTE JAKY zdroj centrála nabíječ méte vy a kolik z toho taháte dík :wink:

_________________
Chase360 SniperII LA 700 Agile 7,2 Rytmus Max
http://petrct.rajce.idnes.cz/
http://www.helitesin.cz/


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 12.06.2011 10:10 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.10.2007
Příspěvky: 2806
Bydliště: Český Těšín
shake13 píše:
Je to tak, ako pise mravecm 1. Ak tam mas paralelne dva aku 6s a do kazdeho tecie prud 22A, tak je vykon centraly maly. Ja centralu nemam, ale som elektrotechnik, takze veci trochu rozumiem. Ja nabijam doma vecsi pocet bateriek a na letisti len lietam. Staviam teraz 500-ku a k tej som kupil 4 aku a tie tiez budem nabijat doma.
zdroj je 24v odběr nabýječe 24A cca 600w pri ucínnosti 60 procen cca650w tak my prosím vysvětli kde je malý výkon centrály

_________________
Chase360 SniperII LA 700 Agile 7,2 Rytmus Max
http://petrct.rajce.idnes.cz/
http://www.helitesin.cz/


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 72 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz