Vůle - Kontronik Tango 45-10

Motory, gyra, serva, regulátory, stabilizátory, ale i ložiska a jiné obecné technické problémy
Zpráva
Autor
peko.cz

Vůle - Kontronik Tango 45-10

#1 Příspěvek od peko.cz »

Jaký "zákrok" by jste doporučovali? Po pravdě, toto vidím u některého svého motoru poprvé. Vůle cca 1mm. http://www.youtube.com/watch?v=xvURkQKQDio
(Stáří motoru 1 rok - v záruce, cca 150 startů v Logo 500, 2x crash - naposledy včera)
Logo 600SX VBar | Logo 500 VBar | T-Rex 500 mB
silcom

Re: Vůle - Kontronik Tango 45-10

#2 Příspěvek od silcom »

peko.cz píše:Jaký "zákrok" by jste doporučovali? Po pravdě, toto vidím u některého svého motoru poprvé. Vůle cca 1mm. http://www.youtube.com/watch?v=xvURkQKQDio
(Stáří motoru 1 rok - v záruce, cca 150 startů v Logo 500, 2x crash - naposledy včera)

Vidím dobre, že šikmé ozubenie? Aha hneď si odpovedám, šípovité.. :) Ok, no proste to vidím na výmenu ložísk. Mne podobne začal chytať teraz nedávno vôle Align po cca 30 štartoch. Nemám teda skúsenosť s uplatnením záruky, ale obávam sa, že po 150 štartoch to už môže byt kľudne na servis a teda regulérnu výmenu ložísk.
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od JirkaA »

Otázka je jestli to vadí? Přijde mi, že šípové ozubení to stejně v axiálním směru nikam nepustí, ale třeba se pletu..
OK2WY
peko.cz

#4 Příspěvek od peko.cz »

Nevím, jestli to vadí, ale myslím si, že je to známka nějaké destrukce uvnitř. Nerad lítám s něčím "načatým". Horší je, že se mě to nedaří ani rozdělat ...
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Nakadah »

Kdyby se ti v tomhle smeru hybala loziska tak uz mas velky problem :D Ja si myslel ze se ti hridel kvedla do strany, coz by byly opotrebene loziska. Ale tohle je suvna vule, proste se jenom hridel posouva v loziskach - dalo by se to odstranit podlozkami (pokud bys ten motor rozebral). Krom toho si myslim ze to neni na skodu, aspon se sipovite ozubeni spravne "osadi do sebe". Nak
peko.cz

#6 Příspěvek od peko.cz »

Ano, je to suvná vůle, pokud se tomu tak říká. Ano, šípovité ozubení to může eliminovat. Ale, co se povolilo nebo rozsypalo uvnitř, když to před tím nedělalo?
silcom

#7 Příspěvek od silcom »

peko.cz píše:Ano, je to suvná vůle, pokud se tomu tak říká. Ano, šípovité ozubení to může eliminovat. Ale, co se povolilo nebo rozsypalo uvnitř, když to před tím nedělalo?

Keď to predtým nedělalo tak Ti neostáva asi nič iné len to rozobrať. A budeš mať istotu. Pretože niečo ja zjavne načaté, ak to naozaj budú ložiská tak riskuješ, že sa Ti to rozsype vo vzduchu. Kontronik inak nepoznám detailne, ale skús sa opýtať (pokiaľ sa tuná nikto nechytí) na modelhobby.cz Jointer alebo Helirose ako to rozobrať. Prípadne nájsť niečo na youtube.
OPR
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od OPR »

silcom píše: ........ na modelhobby.cz Jointer ......

Ano vím, že Jointer tuhle vůli řešil (byl jsem tenkrát u toho když ji na letišti objevil) a nějak to zřejmě vyřešil páč pak už to nečvachtalo. Pokud správně tuším lékem byli podložky - a však rozdíl by mohl být v tom že on rozebýral Pyro a ty máš Tango. Zkus se ho zeptat.
peko.cz

#9 Příspěvek od peko.cz »

Závěr? Tak jsem dal motor do krabičky, vyplnit formulář na opravu a poslal do Německa. Konstatoval jsem, že moje vybavení mě neumožňuje tuto opravu spáchat doma. A pro jistotu jsem přibalil i Jive na aktualizaci FW 8)
eco

#10 Příspěvek od eco »

peko.cz píše:Závěr? Tak jsem dal motor do krabičky, vyplnit formulář na opravu a poslal do Německa. Konstatoval jsem, že moje vybavení mě neumožňuje tuto opravu spáchat doma. A pro jistotu jsem přibalil i Jive na aktualizaci FW 8)

Přesně tohle mi dělá Pyro 700-52 po ráně...ale jen v určité poleze hřídele což je divné. V jiné poloze to je bez vůle.
MPX Royal SX 2,4Ghz...F3J Enjoy3
peko.cz

#11 Příspěvek od peko.cz »

Takže motor i regulátor jsou zpátky doma :lol: Pánové z Kontroniku konstatovali, že obě ložiska v motoru byla zničená, takže dali nové, otestovali ho a prý že můžu zase lítat! Taky udělali upgrade FW v JIVE. Celá tato sranda přišla na cca 1500 Kč. Všem s podobnými problémy doporučuji udělat totéž!
error414
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od error414 »

tak se me stalo uplne to stejne, cekat na motor mesic me asi zabije :( skoda ze to nejde rozdelat doma, sice sem prisel na zpusob jak to rozdelat ale mam strach do toho vrtat. tak uz mam zabaleno vyplneno a zitra odesilam. Zlate scorpiky, vymenu lozisek udela clovek doma sam :)
Logo 600 + spirit
peko.cz

#13 Příspěvek od peko.cz »

To je život ... ale zase nemusíš ani za těchto veder řešit teplotu motoru!
peko.cz

#14 Příspěvek od peko.cz »

Takže vůle je po cca 30ti letech zpět. Sakra. Možná ještě větší, než původně. Další "opravu" za 1500 Kč už dělat nebudu ... a ruším původní doporučení pro majitele tohoto motoru. Já bych ho už neopravoval :cry:
error414
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od error414 »

Stejny problem jako peko, vule na hrideli a v kontroniku rozhodli ze oprava je neekonomicka a chcou po me 67ecek. Fakture moc nerozumim tak doufam ze je to za novej motor :)
Logo 600 + spirit
Odpovědět

Zpět na „Heli - technika“