Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 889 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 56, 57, 58, 59, 60  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: ned 14.12.2014 9:58 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 18.9.2011
Příspěvky: 9
Zdravim, přešel jsem z pádel na bezpádlo (3GX, Trex 450) a potřebuju pomoc s nastavením hodnot v softwaru v PC. Jaký mám dát hodnoty pro maketový let a maximální stabilitu? Zkoušel jsem všemožně hýbat s posuvníkama, ale furt si to lítá kam chce, najednu stranu, nadruhou stranu a vůbec to nedrží na místě i když nastavím simulaci pádel. Díky


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: ned 14.12.2014 19:03 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 24.11.2010
Příspěvky: 399
Bydliště: Velké Meziříčí
Stejný problém jsem řešil já nedávno. Za prvé záleží jakou verzi softwaru máš v jednotce, já měl verzi 2.1 a bylo to dosti neposlušné, dnes je verze 5,0 . Tu jsem tedy stáhnul a chování se změnilo, bohužel tato verze je taková, že heli má dost ostré reakce-vhodné na 3D akrobacii, tak jsem zkusil verzi 4.0 a zůstal u ní. Stabilita vrtulníku mnohem lepší. Jinak v PC posuvníky nechal na defaultních hodnotách, protože at jsem dělal co jsem dělal bylo to k horšímu, oni to přeci jen mají vyladěné dobře. Měnil jsem jen hodnoty na jednotce 3g pomocí vysílačky, a to hned první věc a to rychlost výkrutů a přemetů na 15%, pak ve vysílači menší výchylky serv na 80% , Expa serv na -20%, a můžeš i ubrat, to záleží na každým. Na jednotce potenciometry na 50%.
Jinak nepočítej že 6 kanál ti bude nějak viset bez toho aby někam utíkal, at to má pádla nebo 3Gx gyro, bude to vždy neposedné. Pokud je vše správně seřízeno (rovina cykliky, kolmost táhel serv, ůhly listů, stopa listů,minimální vůle převodů serv), měl by jsi za čas vrtulník zvládnout, ale viset sám nikdy bez korekcí kniplů nebude, jo možná chvilku, 5sekund v bezvětří. Ještě lze nastavit křivky ve vysílači , kolektiv na režim normal mám 35-50-65-80-95, plyn 0-60-72-75-80.
Tak to to mám otupené já pro maketové lety.
Když to schrnu, tak Expa do mínusu, D/R snížit i na 70%, otupit AILERON ROLL RATE-rychlost přemetů a výkrutů na minimum a otupit křivky plynu a kolektivu.

_________________
Walkera V400D02,T-REX450,Beta 1400, Gama, FOX 2300, EXCEL ,U Can Fly, AIRBUS A320,Beagle, Acro MK2


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 14.12.2014 19:04 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 24.11.2010
Příspěvky: 399
Bydliště: Velké Meziříčí
Jo a simulaci pádel vypnutou, s ní to bylo na stabilitu horší.

_________________
Walkera V400D02,T-REX450,Beta 1400, Gama, FOX 2300, EXCEL ,U Can Fly, AIRBUS A320,Beagle, Acro MK2


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 24.12.2014 15:23 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 24.8.2013
Příspěvky: 42
Zdravím, mám v 450 bezpadlo 3g fl760,chci se zeptat při prudkém přidáním plynu mu škubne ocas o 90-120°(cca přidání plynu z 0 na 40%) je to normální že až tak moc,jako samozřejmě že než zareaguje gyro bude tam menší prodleva,ale nevím zda až tak moc(servo vrtulky Savox SH-1257).Jinak Vrtulník drží normálně při normálním lítáním.
Šťastné a veselé Vánoce


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 24.12.2014 16:44 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.2.2011
Příspěvky: 1186
Bydliště: Šurany
Obrázky: 7
V prvom rade zvysit otacky a citlivost nastavit pred hranicou rozkmitavania.

_________________
T-Rex600E@Spirit T-Rex600N@Spirit T-Rex450@Spirit RaptorG4E720@Spirit Chase360@Spirit


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 13.01.2015 22:45 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 14.1.2011
Příspěvky: 10
Bydliště: Chlum u Třeboně
Ahoj. Mam docela velky problem s 3dx. Kupil som starsi vrtulnik. Podla pana ktory mi to predaval je vsetko ok. Zapojil som baterku a pripojil 3dx a k tomu prijimac wk 2801 pro. Zapojenie viz video https://m.youtube.com/watch?v=oQ7yAQLssr0.
Problem : ak zapojim baterku iba do prijimaca serva funguju (prijimac vysielac sa sparuje). Ale ako nahle ho pripojim cez 3dx tak prud do prijimaca ide, ale vysielac prijimac nezparuje.
Problem 2: Ak mam baterku pripojenu na 3dx tak pri stlaceni a drzani tlacitka SET nijako 3dx nereaguje. Nepreblikne ziadna kontrolka. Akoby do neho nesiel ziadny prud. Neviete mi skusit poradit cim by to mohlo byt? Uz som v koncoch. Alebo neviete jednoduche zapojenie ako skusit iba ci je funkcne 3dx? Po pripade niekto mi povedal ze treba sparovat prijimac s 3gx, nenasiel som ale ziadne videa ako na wk 2801 pro. Mozeme sa dohodnut na skype alebo zavolam. Po pripade som z Chlumu u Trebone tak ak to nieje moc daleko i sa stretnem. Moc Dakujem
Beriem kazdu skvelu radu.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 13.01.2015 23:48 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 14.1.2011
Příspěvky: 10
Bydliště: Chlum u Třeboně
Huraaaaa. Uz som na to prisiel a sam. Zajtra sem dam fotky keby to este niekoho zaujimalo. Nikde totiz nenajdete spravne zapojenie na prijimac wk 2801. Staci troska selskeho rozumu a troska stastia - nahody.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 25.01.2015 17:25 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 18.1.2015
Příspěvky: 7
Bydliště: Praha
Šup sem s tím správným postupem, mě to bude jednou možná taky čekat :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: manuál 3gx česky
PříspěvekNapsal: stř 18.02.2015 22:18 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 11.12.2008
Příspěvky: 210
Bydliště: České Budějovice
Kde se da stahnout manuál na 3gx v češtině ? Dekuji.

_________________
T-REX 600 DOMINATOR,T-REX 500,T-REX250-prodán,Supra Fly 10cm,Mistral,Funfly6,5 ,Viper 3D elektro.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 19.02.2015 19:35 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.11.2010
Příspěvky: 2408
Bydliště: Liberec
Na český manuál jsem ještě nenarazil.
Ohledně připojení, mám DSM2 a připojuji jen satelity, čili ne klasicky přes ten duhový kábl.
Docela jsem si s tím užil.
Nakonec jsem rozchodil vše.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 06.03.2015 23:08 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 11.12.2008
Příspěvky: 210
Bydliště: České Budějovice
Létáte už nové GPRO ?

_________________
T-REX 600 DOMINATOR,T-REX 500,T-REX250-prodán,Supra Fly 10cm,Mistral,Funfly6,5 ,Viper 3D elektro.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 27.05.2016 23:32 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 13.5.2015
Příspěvky: 78
Ahoj ... mám problém ohledně spojení staršího 3G FL760 s přijímačem Walkera 2801PRO.

U třech serv na vrtulku stále stejnej problém. Připojím vrťas k baterce 3G se inicializuje a ledky probliknou jak mají. Serva cykliky udělají tři pohyby a STATUS led se rozsvítí zeleně. Zde vše OK. Problém je ten, že mi vůbec nereaguji serva vrtulky. Ani páčkováním, ani pohybem vrťasu, kdy by 3G mělo rovnat ocas. Serva bez proudu!! Když vlezu do nastavení ocasu dlouhým stiskem tlačítka na 3G, tak v první položce nastavení středění nesvítí STATUS led ani zeleně a ani červeně, ale oranžově. Jakoby svitili obě ledky naráz.
Zjistil jsem ale, že když kabel RUDD z 3G nepíchnu do mého přijímače Walkera a zapnu napájení vrťasu, tak jednotka naběhne jako vždy. Rozdíl je v tom že když teď na 3G podržím čudlík a vstoupím do nastavení ocasu, tak najednou STATUS ledka svítí zeleně jak má. Vratím kabel RUDD z 3G do přijímače, připojím heli, vzlezu do nastavení ocasu a ledka STATUS opět oranžová. 8O
Pro kontrolu zda mi nějak neodešel přijímač jsem do něho strčil gyro Assan co jsem měl na pádlu a gyro i vrtulka funguje přesně jak má. Takže přijímač v pořádku.
Tak teda nevim jestli si jako to 3G nerozumí s mím přijímačem??? Bylo by ale divný že řízení a nastevní hlavy pracuje OK, ale jen by si to nerozumělo s gyrem vrtulky.

Neřešil někdo podobný problém :?: Myslím že to bude jen nějaké maličkost...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 30.05.2016 6:43 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 13.5.2015
Příspěvky: 78
Nikdo nic :?:

V sobotu jsem s vrťasem na test zavisel. Řízení DFC hlavy pomocí 3G šlape dobře, ale na vrtulku jsem musel použít moje starší gyro Assan. Problém s mrtvim servem při zapojení do 3G nemohu a nemohu vyřešit...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 03.06.2016 10:34 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 13.5.2015
Příspěvky: 78
Tak jsem se po dlouhé době sám dobádal výsledku na zahraničnim foru. Problém se servem vrtulky je opravdu zapříčiněn tím, že staré 3G si nerozumí s mojí Walkerou 2801Pro. I na tom foru měli dva modeláří stejný problém. Vrťas osazený jednotkou 3G a vysílač Walkera 2801Pro. Stejně jak u mě jim chodila stabilizace, ale vrtulka bez reakce.

Teď otázka, na kterou zde snad už někdo bude mít nějakou radu a to:
Mám místo 3G pořídit stabilizace 3GX nebo Microbeast, které s Walkerou budou už plně spolupracoval bez problému?
Nebo mám nechat 3G a pořídt jinej set vysilačky a přijímače?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 03.06.2016 15:18 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 24.11.2010
Příspěvky: 399
Bydliště: Velké Meziříčí
Já teda nevím co má Walkera 2801 za funkce, jestli se tam nedá nastavit křivka plynu, kolektivu, dvojí vychylky, citlivost gyra zadní vrtulky, autorotace, a přepnout aspoň dva letové režimy, ...tak bych volil nový set vysílačky který to umí a bude použitelný na mnohem více modelů.

_________________
Walkera V400D02,T-REX450,Beta 1400, Gama, FOX 2300, EXCEL ,U Can Fly, AIRBUS A320,Beagle, Acro MK2


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 889 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 56, 57, 58, 59, 60  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz