Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 889 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 55, 56, 57, 58, 59, 60  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: stř 11.06.2014 8:28 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 29.5.2010
Příspěvky: 8
Zdravím,tenhle problem může být způsobený tím,že je zisk gyra nastaven v 3GX na 7 kanál. Při použití 6-ti kanálového vysílače se to pak nedá nastavit. Měl jsem podobnou zkušenost s DX6, musel jsem dát normální přijímač.


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: stř 11.06.2014 8:31 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 8.1.2008
Příspěvky: 107
Bydliště: Česká Třebová
Já vím, že ne. Mám ten zisk takto zatím na pokus. Mám DX9 přepínačem to přepínám, protože se mění zelená/červená LEDka tak by to mělo jít, ale nejde. Připadá mi to jakoby za letu vůbec to gyro nebylo aktivované a netočí se to tolik jen díky střihu na vrtulce. Před tím jsem tu 3gx měl na Rexovi 500 a tam to šlapalo. Jen jsem to přendal do 450ky a tam ten ocas prostě nechodí. Je možné aby to dělalo pokud by servo nebylo opravdu digitální, jak píše výrobce, ale analogové? Nebo by to servo nechodilo vůbec, když mám nastavené na ocase že je digitální?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 11.06.2014 8:35 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 25.3.2008
Příspěvky: 363
Bydliště: Plzeň, CZ
Baskervil píše:
Zdravím,tenhle problem může být způsobený tím,že je zisk gyra nastaven v 3GX na 7 kanál. Při použití 6-ti kanálového vysílače se to pak nedá nastavit. Měl jsem podobnou zkušenost s DX6, musel jsem dát normální přijímač.


Tohle jde vyřešit v nastavení DX vysílače přiřazením kanálu na AUX nebo GEAR. Jde to i s 6ch rx nebo satelity. Tady problém není.

_________________
Spirit System Heli & Aero
JETI DS Duplex
http://www.habada.cz


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 11.06.2014 8:37 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 25.3.2008
Příspěvky: 363
Bydliště: Plzeň, CZ
Vilda74 píše:
Já vím, že ne. Mám ten zisk takto zatím na pokus. Mám DX9 přepínačem to přepínám, protože se mění zelená/červená LEDka tak by to mělo jít, ale nejde. Připadá mi to jakoby za letu vůbec to gyro nebylo aktivované a netočí se to tolik jen díky střihu na vrtulce. Před tím jsem tu 3gx měl na Rexovi 500 a tam to šlapalo. Jen jsem to přendal do 450ky a tam ten ocas prostě nechodí. Je možné aby to dělalo pokud by servo nebylo opravdu digitální, jak píše výrobce, ale analogové? Nebo by to servo nechodilo vůbec, když mám nastavené na ocase že je digitální?


No v DX9 si ten kanál přiřadíš kam chceš, pokud se tě mění ledka tak to máš OK.
Asi tedy hledej error v servu nebo ve špatném nastavení 3GX.

_________________
Spirit System Heli & Aero
JETI DS Duplex
http://www.habada.cz


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 11.06.2014 9:29 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 8.1.2008
Příspěvky: 107
Bydliště: Česká Třebová
Zkusím jiné servo, nastavení se mi zdá OK. Díky zatím. Pak dám vědět


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 11.06.2014 22:16 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 8.1.2008
Příspěvky: 107
Bydliště: Česká Třebová
Tak zakopaný pes se vyhrabal... Znova jsem pročítal vaše postřehy a pak mne to trklo. Já měl zisk gyra na 5. kanálu na přepínači a na 7. kde ve skutečnosti ije jsem neměl nic, takže zisk byl nula nula prd. Tak naštěstí to odneslo jen to hlavní kolo a moje hlava (sypu si tam popel) Kluci díky :lol:


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 29.06.2014 20:33 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 24.11.2010
Příspěvky: 399
Bydliště: Velké Meziříčí
Zdravím, už má někdo v 3GX nainstalovanou verzi 5,0? Jaké jsou rozdíly oproti 4,0? Četl jsem někde že 5tka je plná chyb. Já tam mám verzi 2,1 a tak se ptám, mám upgradovat na 5,0 nebo radši na 4,0?

_________________
Walkera V400D02,T-REX450,Beta 1400, Gama, FOX 2300, EXCEL ,U Can Fly, AIRBUS A320,Beagle, Acro MK2


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 30.06.2014 11:08 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 25.3.2008
Příspěvky: 363
Bydliště: Plzeň, CZ
jirakus píše:
Zdravím, už má někdo v 3GX nainstalovanou verzi 5,0? Jaké jsou rozdíly oproti 4,0? Četl jsem někde že 5tka je plná chyb. Já tam mám verzi 2,1 a tak se ptám, mám upgradovat na 5,0 nebo radši na 4,0?


Někde jsi četl? Kde?
Upgrade na verzi 5.0 v klidu udělej. Min. jdi na 3.1 ...

_________________
Spirit System Heli & Aero
JETI DS Duplex
http://www.habada.cz


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pon 30.06.2014 15:13 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 24.11.2010
Příspěvky: 399
Bydliště: Velké Meziříčí
Někde jsi četl? Kde?
Upgrade na verzi 5.0 v klidu udělej. Min. jdi na 3.1 ...[/quote]

Už nevím kde, proto se ptám,protože názor jednoho nemusí být vždy úplná pravda. Jde mi o to, aby byl Rexík stabilní a hodný a to jak jsem výše četl tady,přechodem z verze 2,1 bude. Nebude tak ostrý,jak tu někdo píše,a o to mi jde.
Tak dík za radu, sic se mi nechce znovu do nastavování DIR, ale jak bude čas, půjdu do té 5,0

_________________
Walkera V400D02,T-REX450,Beta 1400, Gama, FOX 2300, EXCEL ,U Can Fly, AIRBUS A320,Beagle, Acro MK2


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 30.06.2014 19:49 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 24.9.2009
Příspěvky: 82
Bydliště: Kraslice
Ahoj,dal sem 5 na rexe700,Odezvy sou asi rychlejsi jak pisou,ale nejak to neni ono.Pri rychlem letu,a stoupani mi cuka ocas.Jen nevim kdo,co zato muze.A misto aby vysel,malinko couva.To pred tim nedelal.Proto se vracim na V3,1.Tam bylo vse v pohode.A hned poznam co zato muze.Jinak v4,mam v maketach.Tam spokojenost


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 30.06.2014 19:56 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 25.3.2008
Příspěvky: 363
Bydliště: Plzeň, CZ
čip píše:
Ahoj,dal sem 5 na rexe700,Odezvy sou asi rychlejsi jak pisou,ale nejak to neni ono.Pri rychlem letu,a stoupani mi cuka ocas.Jen nevim kdo,co zato muze.A misto aby vysel,malinko couva.To pred tim nedelal.Proto se vracim na V3,1.Tam bylo vse v pohode.A hned poznam co zato muze.Jinak v4,mam v maketach.Tam spokojenost


Ocas může dělat i mechanika, nebo přenastav zisky a zpoždění vrtulky. To samé couvání, zvedni % na hlavě nebo pootoč potenciometrem na 3GX.

_________________
Spirit System Heli & Aero
JETI DS Duplex
http://www.habada.cz


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Satelit - kanály
PříspěvekNapsal: stř 23.07.2014 23:01 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.11.2010
Příspěvky: 2410
Bydliště: Liberec
Čau,
Připojuji nyní 3GX FBL jednotku přes satelit. Tj není tam klasický přijímač. Ale nechápu to.
Můj Tx má 11 kanálů. Satelit mám jednak ze sedmikanálu Spektrum a tudíž předpokládám že umí pochytit a předat 7 kanálů.
Ale mám i Orange R100, které jsou primárně určené pro šestikanálové R610.
Otázka zní, zda ten R100 umí předat víc kanálů. Nebo jinak, jak vlastně ten satelit funguje?
Nikde jsem totiž nenašel, že by satelit měl nějaký limit. Všude píšou jen kompatibilitu s přijímačem - procesorem. Ale v mém případě je procesorem 3GX.
Dík.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Satelit - kanály
PříspěvekNapsal: stř 23.07.2014 23:29 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 24.11.2013
Příspěvky: 426
Bydliště: Praha 10
Obrázky: 9
Nevím, jaké je maximální omezení (tipuju 18). Ale minimálně 8 kanálů zvládne (orig. i orangeRX). Většinou je to limitované spíš vysílačem.
R100 je pouze DSM2.
Pár údajů z wiki openpilota (opensource stabilizace):
http://wiki.openpilot.org/display/Doc/S ... andBinding
-edit-
Jaký Spektrum TX má 11 kanálů, nějaký JR?


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Satelit - kanály
PříspěvekNapsal: stř 23.07.2014 23:40 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.11.2010
Příspěvky: 2410
Bydliště: Liberec
Jojo, DSX11 JR má 11 kanálů. Děkuju za potvrzení ohledně Orange.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 14.08.2014 19:45 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 24.11.2010
Příspěvky: 399
Bydliště: Velké Meziříčí
Zdravím, tak jsem přešel na upgrade 3GX jednotky z verze 2,1 na v.5. Mohu říct že se heli mnohem víc stabilizuje, i vzlety ze země jsou jistější. Nelétám žádnou akrobacii a tak nemohu posoudit ostatní vylepšení. Pak mi to ale nedalo a řekl jsem si, zkusím v.4 a šel do toho. Dir nastavení už mám v malíčku,tak za hodinu nebylo co řešit. A mohu říct že jak se tu píše, reakce nejsou tak ostré a opět stabilizace paráda, zůstávám tedy u 4, protože pro moje spíš maketové lety,je toto zatím nejlepší verze.

Jaké máte zkušenosti vy? V4 versus V5.

_________________
Walkera V400D02,T-REX450,Beta 1400, Gama, FOX 2300, EXCEL ,U Can Fly, AIRBUS A320,Beagle, Acro MK2


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 889 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 55, 56, 57, 58, 59, 60  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz